? Δήμος Αγίου Νικολάου - Δελτία Τύπου
Τρίτη 29 Ιουλίου 2014
Αναζήτηση
Αρχική ΣελίδαΕπικοινωνίαΤηλέφωνα & E-MailsSitemap
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή

Ο καιρός
στον Άγ.Νικόλαο


aktuelles Satellitenbild
Σημερινή δορυφορική
λήψη Eυρώπης
(Ζamg)


top5.jpg


TOΠIKA MΜΕ

anatolh.com

104fm.gr

latofm.gr


Οι εκδηλώσεις της Κρήτης
creteout_9.png

ΜΜΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

ΠΑΤΡΙΣ


Cretalive.gr

ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΡΗΤΗ TV

NEA TV

TV CRETA

Εστιατόρια την Κρήτη

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Υπουργείο Εσωτερικών

ΔήμοςΝΕΤ
Τράπεζα
Πληροφοριών ΟΤA
& επιχειρήσεων ΟΤΑ


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥpep.jpg
Δελτία Τύπου
Ρεσιτάλ Μεσαιωνικής & Αναγεννησιακής Μουσικής στην Νεάπολη Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
Ρεσιτάλ Μεσαιωνικής & Αναγεννησιακής Μουσικής
"Volkonsky Consort"
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κινηματογράφος Δρήρος Νεάπολης
Ώρα 19:30

orchestra_volkonsky_consort.jpg

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, θα δοθεί κοντσέρτο Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής μουσικής από την ορχήστρα “Volkonsky Consort” της Ρωσίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Δρήρος της Νεάπολης στις 19:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.¨
Θα ακολουθήσει Ρακοκάζανο στη Φουρνή
Ώρα 21:30
Το ίδιο βράδυ και πάντα στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, οι Τοπικές Κοινότητες Καστελίου και Φουρνής θα πραγματοποιήσουν παραδοσιακό κρητικό καζάνι στην Φουρνή


Orchestra “Volkonsky Consort”
Η ορχήστρα “Volkonsky Consort” ιδρύθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας από μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της Madrigal και έχει ως στόχο την συνέχιση της παράδοσης των αυθεντικών παραστάσεων μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής, χρησιμοποιώντας μια ευρεία ποικιλία οργάνων εκείνης της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των εγχόρδων, των αυλών κ.α. Κάθε σολίστας παίζει αριστοτεχνικά διάφορα όργανα τα οποία αλλάζει συχνά κατά τη διάρκεια των συναυλιών. Η ορχήστρα πηγαίνει τακτικά σε περιοδείες σε όλη τη Ρωσία και το εξωτερικό και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές μουσικές από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα. Εκτός από τα μεσαιωνικά τραγούδια και τους χορούς, των οποίων οι συνθέτες είναι συχνά ανώνυμα, μεγάλα έργα όπως του Palestrina, του Gesualdo da Venosa, του Monteverdi, του Purcell, του Schütz, του Bach και άλλων συνθετών έχουν μια τιμητική θέση στα προγράμματα της “Volkonsky Consort”.

"Διεθνές Tatoo" Κρήτης στους δρόμους της πόλης και στο Στάδιο Α.Ν. Εκτύπωση
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

“Διεθνές Tattoo” Κρήτης

Δρόμοι της πόλης του Αγίου Νικολάου

Ώρα 12:00 – 14:00

Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου

Ώρα 20:30


Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση Ορχηστρών στρατιωτικής, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, χορού και καλλιτεχνικής γυμναστικής, ιστορικών αναπαραστάσεων κτλ. από διάφορα μέρη του κόσμου με τον τίτλο: "Διεθνές Τατοο" Κρήτης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης του Αγίου Νικολάου από τις 12:00 έως τις 14:00 και στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου στις 20:30 με τιμή εισόδου 10 € (η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών είναι ελεύθερη)

“Διεθνές Tattoo” Κρήτης

Η κεντρική εκδήλωση
του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011 θα είναι το πρώτο στην ιστορία “Διεθνές Tattoo” της Κρήτης. Το Tattoo, αυτή η θεαματική παρέλαση που συνδυάζει διάφορα είδη στρατιωτικής, κλασικής και λαϊκής μουσικής μαζί με χορό και καλλιτεχνική γυμναστική, ιστορικές αναπαραστάσεις κλπ., πραγματοποιείται από παλιά σε πολλές χώρες.

tatoo_3.jpg

Η παλαιότερη και πιο διάσημη από αυτές είναι το “Edinburgh Tattoo” της Σκωτίας και μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με τους ειδικούς και το κοινό, ήταν το “Kremlin Zoria” που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το 2007. Στην πραγματικότητα, το “Διεθνές Tattoo” της Κρήτης έχει δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το “Kremlin Zoria”.

Το “Διεθνές Tattoo” της Κρήτης, το πρώτο στο είδος του που θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο σε αυτό το νησί, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα, είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, τη μεγάλη νίκη του Ελληνικού λαού και ολόκληρου του Δυτικού πολιτισμού καθώς και στο 70ο Ιωβηλαίο της ηρωικής άμυνας της Κρήτης κατά των κατακτητών Ναζί το 1941.

Συμμετέχουν τα σχήματα:
Fanfara dei Bersaglieri, Ailsa Craig Dancers, Club “Piruett", “Symphonic Brass Wales”, “Christchurch City Pipes & Drums”, “Paris Port Dover Pipe Band”
Ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στον Άγ. Νικόλαο Εκτύπωση
agios_2011_088.jpg

pit_2011_210-1.jpg

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ 27 Σεπτεμβρίου
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με αποκορύφωμα την Κεντρική εκδήλωση στη Λίμνη Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες της εβδομάδας Τουρισμού που είχαν διοργανωθεί στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου, στο Σίσι, στην Κριτσά, στην Ελούντα και στο Ίστρον του Καλού Χωριού.

pit_2011_073-1.jpg


pit_2011_067-1.jpg

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης άνοιξε την κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους επισκέπτες, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτών των τόσο σπουδαίων και σημαντικών εκδηλώσεων του Τουρισμού για τον τόπο μας και απηύθυνε χαιρετισμό.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους:

pit_2011_203.jpg
1.ΒΛΑΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ - SUMΜERLAND TRAVEL
2.ΚΑΤΣΑΒΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - KAPA SHIPPING AGENCY
3.LOUIS CRUISES καπτ. Βασίλειος Γκάζικας
4.ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - MTS
5.ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ - CANDIA TRUST LTD
6.ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΤΟΛΗΣ Α.Ε
7.ΤΑΒΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - TARRA TRAVEL AGENCY
8.ΦΙΛΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- INTERPORT SHIPPING SERVICE
9.ΧΑΜΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δ. Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αικατερινάκης Μανόλης, κ. Αφορδακός Νίκος, κ. Σγουρός Μιχάλης, κ. Κερούλης Μιχάλης, κ. Μαρής Μιχάλης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Βιδάλης Στάθης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη.

pit_2011_1.jpg

Εξαιρετική ήταν επίσης η παρουσία των παραγωγών και των πολιτιστικών συλλόγων της Έκθεσης των Κρητικών Προϊόντων 2011
στο θεατράκι της Λίμνης. Αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι είχαν μαγειρέψει σπιτικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και τα προσέφεραν στους επισκέπτες. Στους παρακάτω συμμετέχοντες απονεμήθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

- Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς-λάδι, Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς
pit_2011_155-1.jpg
- ΒΙΟΑΡΩΜΑ- Αιθέρια Έλαια – Φυτικά Καλλυντικά Μουσείο – Βοτανικός Κήπος
pit_2011_130-1.jpg
- Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών»
pit_2011_138-1.jpg

- Γιαλελάκης Αντώνης & Γιάννης - Σουμάδα

pit_2011_112-1.jpg
- Συνεταιρισμός Γυναικών Κριτσάς
pit_2011_119-1.jpg

- «Συλλιγάρδος» - Εταιρία γαλακτοκομικών & τυροκομικών προϊόντων
pit_2011_134-1.jpg

- «INCO» Σύλλογος Αλλοδαπών
pit_2011_117-1.jpg
- Καπαράκης Στέλιος μέλι –ρακόμελο
pit_2011_149-1.jpg
- Κουνενάκη Ελένη-χειροποίητο κόσμημα
pit_2011_122-1.jpg

- Κτήμα Βασιλάκη- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Ελιές, Τσικουδιά
pit_2011_114-1.jpg
- Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου “Αναύλοχος”, Αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου, - Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου
pit_2011_116-1.jpg

Σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα μεγάλη συγκριτικά με άλλες χρονιές.
pit_2011_171-1.jpg

Ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν μουσική, χορό και τραγούδια, γεύτηκαν σπιτικές κρητικές λιχουδιές και γνώρισαν από κοντά την κρητική φιλοξενία.
Η συμμετοχή των συλλόγων από τα Δημοτικά Διαμερίσματα είχε φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις προσδίδοντας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη σημασία που έχει η ιδέα της προσφοράς και του εθελοντισμού.
Καθημερινοί απλοί άνθρωποι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με σκοπό να αναδείξουν τα ήθη, τα έθιμά μας αλλά και τον πολιτισμό μας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου όλες αυτές τις ήμερες ανάδειξε τη μεγάλη σημασία που αποτελεί ο τουρισμός για τον τόπο και για την κοινωνία μας.

Ο Ποδηλατικός γύρος "Στην Πόλη Χωρίς το Αυτοκίνητό μου"

pit_2011_098-1.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο εορτάστηκε με κεράσματα στις παραλίες και στο Γραφείο Πληροφοριών , με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, με την Παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη και το φαντασμαγορικό σόου των σημαιοφόρων στη γέφυρα και στο θεατράκι της Λίμνης, με τον ποδηλατικό γύρο «στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα», με την Εκθεση Κρητικών Προϊόντων & Διατροφής με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO, με τη βράβευση επαγγελματιών Κρουαζιέρας και με Κρητική Βραδιά που περιελάμβανε μουσική και χορούς της Κρήτης.

‘Αγιος Νικόλαος, 28/09/2011, Γραφείο Τύπου

Διαφορα Στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον Τουρισμό

pit_2011_147-1.jpg


pit_2011_2.jpg

pit_2011_180-1.jpg


Διοργανωτές και συμμετέχοντες
Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής στις 30/09/2001 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πληρ: Μαρία Κασλή
Τηλ: 28413- 40120
FAX: 28410- 25493

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
1.Σταυρακάκης Κων/νος, 2.Μαρής Μιχαήλ, 3.Χριστουλάκης Κων/νος, 4.Αικατερινάκης Εμμ., 5.Λασηθιωτάκης Ιωάννης,6. Χατζηδάκης Βασίλειος,

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 30η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα Παρασκευή ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2011
2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την για την εκτέλεση της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών έτους 2012
3. Ορισμός υπαλλήλων για την έκδοση ενταλμάτων προπληρωμής για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Ιουλίου- Αυγούστου 2011 ,των ταχυδρομικών τελών και προμήθειας των ΕΛΤΑ
4. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου
5. Απόδοση λογαριασμού για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για τη δαπάνη παράβολων από Εθνική Τράπεζα για έκδοση καρτών ψηφιακών ταχογράφων σε φορτηγά και απορριμματοφόρα του Δήμου
6. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλου για συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΝ.ΕΠ
7. Έγκριση πληρωμής δαπάνης για την επισκευή- συντήρηση αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ
Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MARINA στον Άγιο Νικόλαο Εκτύπωση
marina.png
Επίσκεψη πραγματοποίησε
την Τετάρτη το μεσημέρι 28/09/2011, αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στο κρουαζιερόπλοιο MARINA της εταιρείας OCEANIA CRUISES , με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σγουρό, την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη και τον κ. Γιάννη Λεβέντη μέλος του Λιμενικού Ταμείου καθώς και δημοσιογράφους της τοπικής εφημερίδας Ανατολής και του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κρήτη κ. Ιάσωνα Ταβλά.

dsc04709_1.jpg

Το ολοκαίνουργιο κρουαζιερόπλοιο Marina
προσέγγισε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου για πρώτη φορά και θα μας επισκεφτεί ξανά αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο υψηλών προδιαγραφών μοναδικό στο είδος του και είναι από τα πιο εξελιγμένα πλοία των τελευταίων 50 ετών! Φιλοξενεί 1500 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες πολλών αστέρων!!!

Ο πλοίαρχος καθώς και ο ναυτικός πράκτορας κ. Κατσαβούνης υποδέχτηκαν και ξενάγησαν με μεγάλη χαρά την αντιπροσωπεία του Δήμου στους υπερπολυτελέστατους χώρους του πλοίου. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός με τους πανάκριβους πίνακες ζωγραφικής και τα γλυπτά, η ζεστή αλλά πανάκριβη επίπλωση, η πολυτελέστατη κρυστάλλινη σκάλα Lalique, τα γκουρμέ έθνικ εστιατόρια αλλά και όλοι οι υπόλοιποι χώροι του κρουαζιερόπλοιου MARINA γοήτευσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου.

Τις καλύτερες εντυπώσεις του αλλά και την ικανοποίησή του για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου εξέφρασε ο πλοίαρχος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Σγουρό ενώ όπως είπε έχει επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν την πόλη μας με άλλα κρουαζιερόπλοια της Oceania CRUISES. Ανέφερε επίσης ότι οι επιβάτες εκφέρουν πάντα θετικές απόψεις σχετικά με τις ομορφιές της περιοχής μας, τη φιλοξενία των ανθρώπων αλλά και την προτίμησή τους στα κρητικά προϊόντα.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Marina για τη θερμή υποδοχή και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικά έντυπα της περιοχής μας καθώς και μία έγχρωμη γκραβούρα της παλιάς πόλης του Αγίου Νικολάου.
Άγιος Νικόλαος, 28/09/2011, Γραφείο Τύπου
Διεθνές ΤΑΤΟΟ, Παρέλαση το μεσημέρι στην πόλη-Εντυπωσιακό Υπερθέαμα το βράδι Εκτύπωση
tatoo_3.jpg
Ρεσιτάλ JAZZ & BLUES στο Porto Elounda - Είσοδος Ελεύθερη Εκτύπωση
jazz_2.jpg

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
Ξενοδοχείο “Porto Elounda” de Luxe Resort - Ώρα 21:00

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών,
θα δοθεί συναυλία αμερικάνικης Jazz και Blues μουσικής
από το συγκρότημα “Christabel and the Jons” Band, Russ Gentner των Η.Π.Α.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Porto Elounda” de Luxe Resort στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
“Christabel and the Jons” Band, Russ Gentner των Η.Π.Α.

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση όταν κάποιος παρακολουθεί τους “Christabel and the Jons”
να παίζουν είναι η τραγουδίστρια και συνθέτης Christa DeCicco.
Η βελούδινα αβίαστη, νότια, κλασική φωνή της και η σκηνική παρουσία της συχνά μπορεί να συγκριθεί
με την Billie Holiday, την Madeleine Peyroux, και την Norah Jones.
Αν και αυτές οι ομοιότητες υπάρχουν, η ίδια έχει αναπτύξει έναν ήχο προσωπικό, με γήινες μελωδίες.
Ο εκτελεστής πολλών οργάνων Seth Hopper προσθέτει πολύχρωμη ατμόσφαιρα στα τραγούδια
με την δεξιοτεχνία του στο βιολί, το μαντολίνο, την τρομπέτα και το ακορντεόν.
Ο ζωηρός ρυθμός δίνεται από τον Jon Whitlock στα ντραμς και τον Nate Donegan στο κοντραμπάσο.
Η ομάδα συνδυάζει στα τραγούδια της τον ήχο της Jazz, του Swing και της Country
για να προσφέρει σαν τελικό αποτέλεσμα έναν ήχο τον οποίο η ίδια αποκαλεί "Tennessee Swing".

"Ο Κουρσάρος" από το Ρωσσικό Κρατικό Μπαλέτο στις 28/09/ στο ΡΕΞ Εκτύπωση
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011,
στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών,
θα δοθεί η παράσταση μπαλέτου “Le Corsaire”
βασισμένη στο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα “Ο Κουρσάρος” του 1814
και σε σύνθεση του Adolphe Adam από το Κρατικό Ρωσικό Μπαλέτο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στις 21:00 με τιμή εισόδου 15€

Εισιτήρια προπωλούνται στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

bolshoi-corsaire1-yusupov.jpg

“Le Corsaire”

Το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα “Ο Κουρσάρος”, που γράφτηκε το 1814, φαίνεται να έχει χρησιμεύσει ως έμπνευση για τουλάχιστον έξι γνωστές παραγωγές μπαλέτου σχετικά με τους πειρατές, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Η πρώτη παραγωγή ήταν σκηνοθετημένη από τον Giovanni Galzerani το 1826 για το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου. Το “Le Corsaire” είναι ένα μπαλέτο το οποίο παρουσιάζεται σε τρεις πράξεις, με ένα σενάριο που αρχικά δημιουργήθηκε από Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, έχοντας σαν βάση το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα.
Η αρχική χορογραφία του Joseph Mazilier που έγινε πάνω στη μουσική του Adolphe Adam, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το μπαλέτο του “Théâtre Impérial de l'Opéra” στο Παρίσι, στις 23 Ιανουαρίου 1856.

Όλες οι σύγχρονες παραγωγές του “Le Corsaire” έχουν τις ρίζες τους στην αναβίωση των σκηνοθετημένων, από το δάσκαλο του μπαλέτου Marius Petipa για το “Imperial Ballet” της Αγίας Πετρούπολης, παραστάσεων που δόθηκαν από τα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ρωσικό Κρατικό Μπαλέτο
Η ιστορία του Ρωσικού Κρατικού Μπαλέτου είναι παρόμοια με την ιστορία της Σταχτοπούτας, που έγινε πριγκίπισσα λόγω της καλοσύνης, της ειλικρίνειας και της ακούραστης δουλειάς της. Το 1981 ιδρύθηκε ως μια μικρή εταιρεία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σύντομα αυτό το μικρό σχήμα θα είχε μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία θέατρα μπαλέτου από τη Ρωσία και θα είχε κερδίσει παγκόσμια φήμη.

Ήταν ο Vyacheslav Gordeev, διαπρεπής χορευτής και χορογράφος, αυτός ο οποίος οδήγησε την εταιρεία σε νέα ύψη. Το 1984 ανέλαβε και ξεκίνησε εργασίες για την επέκταση του ρεπερτορίου και τη νέα εικόνα του σχήματος. Με παραστάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, κέρδισε την αγάπη του κοινού και την αναγνώριση των κριτικών.

Το ρωσικό κρατικό μπαλέτο μπορεί να καυχηθεί για πολλές εντυπωσιακές νίκες των χορευτών της σε διεθνείς διαγωνισμούς καθώς και για βραβεία κύρους τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εταιρείας. Υπήρχαν πολλές πρεμιέρες, περιοδείες και παραστάσεις στις πλέον διάσημες σκηνές του κόσμου.

Μεταξύ των εξαιρετικών καλλιτεχνών οι οποίοι συνεργάστηκαν με το Ρώσικο Κρατικό Μπαλέτο περιλαμβάνονται οι: Nina Timofeeva, Ekaterina Maximova, Nadezhda Pavlova, Μαρίνα Semionova, Asaf Messerer και ο Julio Bocca.

Σήμερα το Ρώσικο Κρατικό Μπαλέτο μπορεί δίκαια να θεωρηθεί ότι αποτελεί ένα διεθνές αστέρι για το μπαλέτο. Κλασικά αριστουργήματα όπως "Λίμνη των Κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ» ή «Δον Κιχώτης», αποδίδονται με ακαδημαϊκό ύφος ενώ οι σύγχρονες τάσεις, επίσης, αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Οι απόφοιτοι από τις καλύτερες σχολές μπαλέτου από τη Ρωσία και άλλες χώρες εντάσσονται σε ετήσια βάση στην εταιρεία και χορευτές από το εξωτερικό εμφανίζονται μαζί με τους Ρώσους εκτελεστές.
Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει με επιτυχία στη Γερμανία, τη Βρετανία, Ινδία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιαπωνία, Αυστραλία, το Μεξικό και την Κίνα.
Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο στις 27/09/2011 Εκτύπωση
Έναρξη 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011
&
ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

medfest_2011_003-1.jpg

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα 26/09/2011, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Σγουρός Μιχάλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης και ο Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης από τον ΠΑΟΔΑΝ με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011 στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα Του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011 που πραγματοποιείται σε όλη την Κρήτη από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο έως τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα και υπογράμμισαν ότι αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις υψηλής και καλλιτεχνικής αξίας ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε εντυπωσιακές εμφανίσεις σημαντικών καλλιτεχνών παγκόσμιας εμβέλειας στον Άγιο Νικόλαο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου από αύριο 27/09 έως τις 4/10/2011.

Επίσης κάλεσαν όλους τους συμπολίτες μας αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους να αγκαλιάσουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών γιατί πρόκειται για ένα γεγονός που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας.
Παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη.

tatoo_513.jpg

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011, με τη μεγάλη συμμετοχή ενός μοναδικού εντυπωσιακού θεάματος που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην πόλη του Αγίου Νικολάου!
Πρόκειται για την παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη, Ιστορικό δρώμενο από το Ιταλικό μεσαιωνικό άγημα σημαιοφόρων (Συμμετέχοντες του Διεθνούς Tattoo στην Κρήτη) που θα ξεκινήσει από τη Μαρίνα στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα θα περάσει μέσα από την πόλη και θα καταλήξει στη Λίμνη, στο χώρο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ 27 Σεπτεμβρίου
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

• Κεράσματα στις παραλίες – Γραφείο Πληροφοριών
• Δωρεάν Είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους
Κεντρική εκδήλωση στη Λίμνη Αγίου Νικολάου.
17:00 – 18:00 Παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη.
18:00 Η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα. Ποδηλατοδρομία.
18:00 Εκθεση Κρητικών Προϊόντων & Διατροφής με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO
19:30 Βράβευση επαγγελματιών Κρουαζιέρας Κρητικό Γλέντι με μουσική και χορούς της Κρήτης – Λαϊκό Μουσικό πρόγραμμα

Το μήνυμα του Δήμαρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη για το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών 2011
«Στον ευρύτερο Δήμο του Αγίου Νικολάου θα φιλοξενηθούν σημαντικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών. Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναφορά στο χώρο της Μεσογείου που αναδεικνύει άλλωστε και τη σημαντική θέση της Κρήτης σε αυτό τον ιστορικό χώρο.
Καλλιτεχνικά συγκροτήματα υψηλού επιπέδου, καλλιτέχνες και παραγωγοί διεθνούς φήμης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην περιοχή μας σε μια μεγάλη συνάντηση πολιτισμών, αναδεικνύοντας την αξία του πολιτισμού, της ειρήνης, της συνύπαρξης και τις αξίες της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης και δημιουργίας. Ενός πολιτισμού στον οποίο η Κρήτη έχει προσφέρει πάρα πολλά και αποτελεί μέρος αυτής της δημιουργίας.
Συνδυάζοντας μάλιστα φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που είναι «Ο τουρισμός ενώνει τους Πολιτισμούς» αυτές οι εκδηλώσεις έρχονται να συμβάλλουν σε αυτή τη λογική της συνάντησης των πολιτισμών.
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ εκπέμπει προς όλη τη Μεσόγειο το μήνυμα αυτό της συνάντησης προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το νησί μας το οποίο είναι σταυροδρόμι πολιτισμών με μακραίωνη ιστορία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης , τους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες για την παρουσία τους και είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια
».
Άγιος Νικόλαος, 26/09/2011, Γραφείο Τύπου

Επιστολή Δημάρχου στο Διοικητή του ΙΚΑ Εκτύπωση
Προς: Τον Διοικητή του ΙΚΑ

Κοινοποίηση: 1)κ. Μιχάλη Καρχιμάκη Βουλευτή Λασιθίου 2) κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Βουλευτή Λασιθίου 3) Δημοτική Κοινότητα Νεαπόλεως, 4)Υποκατάστημα ΙΚΑ Νεάπολης

Κύριε Διοικητά,

Πληροφορούμαστε την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ από 3-10-2011.

Όπως επισημαίνει το επισυναπτόμενο ψήφισμα-διαμαρτυρία της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης το κλείσιμο του Παραρτήματος δεν εξοικονομεί ουσιαστικούς πόρους δεδομένης της μικρής δαπάνης που υπάρχει ενώ από την άλλη εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους και την οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή Νεάπολης και Βραχασίου.

Παρακαλούμε ως εκ τούτου για την αναθεώρηση της απόφασής σας και την εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ στη Νεάπολη.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Επιστολή Δημάρχου στο Υπ.Οικονομικών για τη ΔΟΥ Νεαπόλεως Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρη Ιωάννη με θέμα την απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Νεαπόλεως.
Kοινοποίηση στους: 1)κ. Μιχ.Καρχιμάκη Βουλευτή Λασιθίου, 2)κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Βουλευτή Λασιθίου, 3)ΕΒΕ Λασιθίου, 4)Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαστε ότι υπάρχει απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Νεαπόλεως .
Υπενθυμίζουμε το με αριθμ. 17955/23-11-2010 έγγραφό μας , όπου σας ενημερώνουμε ότι η ενέργεια αυτή δεν συμβάλλει στις οικονομίες που επιδιώκετε, αντιθέτως δε, θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και συγκεκριμένα:

1)Η ΔΟΥ Νεαπόλεως στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και επομένως το κόστος είναι πολύ μικρό.
Είναι μια ΔΟΥ ευέλικτη και με μια αναδιάρθρωση μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο ενώ τα οφέλη από τη λειτουργία της είναι πολλαπλάσια του κόστους.

2)Διαχειρίζεται περίπου 4.500 δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή πληθυσμού 7.000 κατοίκων.
Η Νεάπολη είναι έδρα της Μητροπόλεως Πέτρας, της Εισαγγελίας, του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου, του Νοσοκομείου, των Φυλακών και άλλων Υπηρεσιών που εξυπηρετούνται σήμερα από τη ΔΟΥ Νεαπόλεως.

3)Η παρουσία της ΔΟΥ συμβάλλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή και το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή της θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τα οφέλη από τη λειτουργία της.

Θεωρούμε ως εκ τούτου αναγκαίο την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ της Νεάπολης. Στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης αλλά και της συνεργασίας με τη γειτονική ΔΟΥ του Αγίου Νικολάου μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα για την κοινωνία του τόπου μας ,την οικονομία της περιοχής μας και τα έσοδα του Υπουργείου σας.
Επισυνάπτουμε διαμαρτυρία της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης

Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών - Πρόγραμμα 27/9 – 4/10/2011 Εκτύπωση
medifest_2592011_111116_.jpg

Τρίτη 27/9

“Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio"
Ιστορικό δρώμενο (Ιταλικό μεσαιωνικό άγημα σημαιοφόρων – Συμμετέχοντες του Διεθνούς Tattoo στην Κρήτη)
Στους δρόμους της πόλης του Αγίου Νικολάου / Ώρα 17.00 – 18.00

Τετάρτη 28/9

“Le Corsaire”
Παράσταση Ρώσικου κρατικού μπαλέτου σε σύνθεση του Adolphe Adam
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 21.00 / Είσοδος: 15 ευρώ

Πέμπτη 29/9

“Christabel and the Jons” Band, Russ Gentner των Η.Π.Α.
Αμερικάνικη Jazz and Blues
Ξενοδοχείο “Porto Elounda” de Luxe Resort / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Παρασκευή 30/9

“Διεθνές Tattoo – Παρέλαση”
Παρέλαση από Ορχήστρες στρατιωτικής, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής με χορό και ιστορικές αναπαραστάσεις από διάφορα μέρη του κόσμου
Στους δρόμους της πόλης του Αγίου Νικολάου / Ώρα 12.00 – 14.00

“Διεθνές Tattoo στην Κρήτη”
Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου / Ώρα 20.30 / Είσοδος: 10 ευρώ

Σάββατο 1/10

Η ορχήστρα από την Ρωσία “Volkonsky Consort”
Κονσέρτο Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής μουσικής
Κινηματογράφος Δρήρος Νεάπολης / Ώρα 19.30 / Είσοδος: Ελεύθερη
Παραδοσιακό κρητικό καζάνι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου Φουρνής
Καστέλλι Φουρνής / Ώρα 21.30

Τρίτη 4/10

Libertas” Quintet (Ρωσία)
Κοντσέρτο κλασικής μουσικής
Ξενοδοχείο “Iberostar Mirabello” / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Προπώληση εισιτηρίων στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Σίσι γιόρτασε με επιτυχία τον Τουρισμό Εκτύπωση
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν στο όμορφο Σίσι οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού 2011 οι οποίες πραγματοποιούνται σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το Πρωί της Παρασκευής τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Σισίου επισκέφτηκαν με το «Τραινάκι της Χαράς» το Ξενοδοχείο «Καλημέρα Κρήτη» όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή κ. Πελεκανάκη. Τους μαθητές συνόδευσε η κ. Κατερίνα Αστρουλάκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα από την Επιχειρησιακή Βραχασίου που είχε διοργανώσει μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου Έκθεση Τοπικών Προϊόντων με κέρασμα στους καλεσμένους και τους επισκέπτες της περιοχής, βραβεύσεις επαγγελματιών και πολιτών που έχουν συμβάλλει επί σειρά ετών στον Τουρισμό ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά από τους Λουκά Μιχαλόπουλο και η Ειρήνη Βλαχάκη με λαϊκή μουσική και τραγούδια και τους Κωστή Σουλαδάκη και Μανώλη Βασιλάκη με παραδοσιακό κρητικό πρόγραμμα.
sisitourismos_2011.jpg

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης ο οποίος καλωσόρισε τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια κάλεσε το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη να απευθύνει χαιρετισμό ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «..Στην Κρήτη και στον τόπο μας ο τουρισμός έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία τόσο οικονομική όσο κοινωνική και πολιτισμική. Βασική αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η αρχή της φιλοξενίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο τόπος μας… Η Κρήτη με τη μακραίωνη ιστορία και την πολιτιστική παράδοση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πολιτισμό, και δείγματα αυτού του πολιτισμού έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά χιλιάδες επισκέπτες φίλοι μας… Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού τιμούμε απόψε ανθρώπους από το χώρο του τουρισμού οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας. Είναι μια οφειλόμενη τιμή που τους αποδίδουμε με πολύ αγάπη και εκτίμηση».

Με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής τιμήθηκαν οι: κ. Jan Driessen, επικεφαλής της Βελγικής Αρχαιολογικής Αποστολής που διενεργεί ανασκαφές στη θέση Μπούφος Σισίου, κ. Δρακωνάκης Μανώλης, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sissi Bay που είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην περιοχή Σισίου, από το 1980, κες Αικατερίνη Λεμπιδάκη και Μαρία Λασιθιωτάκη- Λεμπιδάκη, οι οποίες με πολύ κόπο και μεράκι δημιούργησαν το Λαογραφικό Μουσείο «Βραχασώτικο Σπίτι» στο Βραχάσι, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και πόλο έλξης επισκεπτών και τον κ. Χουρδάκη Γεώργιο, ιδιοκτήτη της παραδοσιακής ταβέρνας «Ο Μερακλής» που είναι επίσης η παλαιότερη ταβέρνα που λειτουργεί έως σήμερα στη Μίλατο από το 1978. Τις αναμνηστικές πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κερούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός και ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Άννα Σουλαδάκη η οποία ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους των διοργανωτών όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την υπέροχη βραδιά και πληροφόρησε τους επισκέπτες ότι μπορούν να απολαύσουν στα εστιατόρια της περιοχής τα παραδοσιακά μενού που ετοίμασαν ειδικά για σήμερα σε ειδική τιμή για όλους καθώς και δωρεάν κρασί.

Την γιορτή τουρισμού στο Σίσι τίμησαν με την παρουσία ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Κερούλης Μιχαήλ και κ. Σγουρός Μιχαήλ, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Βιδάλης Ευστάθιος, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Πεπόνης Εμμανουήλ, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού κ. Καφετζάκη Μαρία, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου κ. Γ. Λασηθιωτάκης καθώς και ξενοδόχοι, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής.
Άγιος Νικόλαος, 24/09/2011, Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου γιορτάζει τον Τουρισμό Εκτύπωση

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου γιορτάζει τον Τουρισμό

Το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011 είναι:

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ

TOURISM LINKING CULTURES

afisatourism_12011.jpg

Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης
και
το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
σας καλούν να συμμετάσχετε
στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις δραστριότητες της Εβδομάδας Τουρισμού
από σήμερα Παρασκευή 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2011 που θα διεξαχθούν σε όλες τις τουριστικές περιοχές του Δήμου μας.

«Στόχος του Δήμου είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών μια και η περιοχή μας είναι κυρίως τουριστική καθώς και η
κοινητοποίηση των συνειδήσεων του κόσμου.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι σπουδαίας σημασίας
και αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για εμάς, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τον τουρισμό μας και την μοναδική κρητική φιλοξενία που διαθέτει ο τόπος μας».


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
της Εβδομάδας Τουρισμού έως τη Δευτέρα 26/09


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Σεπτεμβρίου

ΒΡΑΧΑΣΙ – ΣΙΣΙ – ΜΙΛΑΤΟΣ

10:00
Ξενάγηση μαθητών στις εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort
11:00
Παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά στην παραλία του Μπούφου. Κέρασμα στις παραλίες του Σισίου.
18:00
Έκθεση Κρητικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς – περίπτερο τουριστικής προβολής στο Σίσι
19:30
Κρητική βραδιά – παραδοσιακή μουσική και χορός. Βράβευση ανθρώπων του τουρισμού
• Τα εστιατόρια προσφέρουν παραδοσιακό μενού σε ειδική τιμή
• Δωρεάν ξενάγηση με το τραινάκι σε Σίσι και Μίλατο

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΤΣΑ

15:00 – 20:00
Έκθεση υφαντικής. Κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης

ΕΛΟΥΝΤΑ

15:00 – 16:30
Θαλασσινός περίπλους Σπιναλόγκα με 50% έκπτωση.

17:15
Προβολή ντοκιμαντέρ (Σπιναλόγκα) «Ο τόπος που δακρύζουν οι Θεοί» στο Δημοτικό Κατάστημα Ελούντα.

21:00
Κρητική μουσική και τραγούδια στην πλατεία


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΤΣΑ
09:00 – 20:00

Έκθεση υφαντικής. Κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Σεπτεμβρίου

ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

09:30 π.μ.
Ζωγραφική στα βότσαλα στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου . Κέρασμα στις παραλίες του Καλού Χωριού.

19:30
Κρητικό γλέντι στην πλατεία του Ίστρον – Βράβευση επαγγελματιών – Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας (παραδοσιακά και εποχιακά εδέσματα) με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας.


Κοντσέρτο κλασικού πιάνου με την Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη Εκτύπωση

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

kapsetakiadelfespiano_photo.jpg

"Τα σύννεφα του ήχου"

έργα για σόλο πιάνο των Chopin και Liszt

Κοντσέρτο κλασικού πιάνου

με την Μαριάννα και την Στεφανία Καψετάκη,

οι οποίες παίζουν για την "Ηλιαχτίδα"

στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ,

στις 21.00
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών με υποτροφία στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου, με καθηγήτρια την Κάλλια Αναστασάκη.

Ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στην κατηγορία "τέσσερα χέρια" στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM στην Αθήνα, με επαινετικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση. Το 2004, μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, έλαβαν το 1ο Βραβείο Πιάνου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες.

Την ίδια χρονιά απέσπασαν Βραβείο με τη συμμετοχή τους στην κατηγορία "τέσσερα χέρια" στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM της Αθήνας. Τον Ιούνιο του 2006 πήραν το Πτυχίο Πιάνου με ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ενώ το 2008, σε ηλικία 17 ετών, απέκτησαν το Δίπλωμα Πιάνου με ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, Διάκριση και Πρώτο Βραβείο από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Συνεχώς παρακολουθούν σεμινάρια και συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, τη Γερμανία με κορυφαίους σολίστ πιάνου, όπως οι Μartino Tirimo, Yonty Solomon, Ratoslav Kvapil, Helen Krizos, Bernard Roberts, Murray McLachlan, Dina Parakhina, Bryce Morrison, Jonathan Middleton. Μολονότι έγιναν δεκτές να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στο King's College και στην Royal Academy του Λονδίνου, με υποτροφία του Ιδρύματος SCHILLIZI, έμειναν στην Ελλάδα και τελειοποιούν τη σολιστική τους δεξιοτεχνία με τον Καθηγητή, διεθνή σολίστ πιάνου και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή, ενώ παράλληλα σπουδάζουν στα Τμήματα Ιατρικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αντίστοιχα.
Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης στις 23/09 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Άγιος Νικόλαος 20-9-2011
Αρ. Πρωτ. : : 104
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Τηλ. : 2841089915

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ:
Τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ:
- κ. Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δατσέρη Ιωάννη
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Μαρή Μιχαήλ

Παρακαλώ όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Δήμου, Ρ.Καπετανάκη 7, την 23η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 μ.μ. για συζήτηση επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέματα Συνεδρίασης:
- Επικύρωση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
- Λήψη απόφασης για μίσθωση κυλικείου Β΄ Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως.
- Προκήρυξη εκμίσθωσης κυλικείου και καθορισμός όρων προκήρυξης Δημοτικού Σχολείου Ελούντας και Β΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου.
- Συγκρότηση «Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας» σχολείων Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
- Διενέργεια πληρωμών που αφορούν δαπάνες των παλιών σχολικών επιτροπών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν τη σύσταση του Νομικού Προσώπου Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Συζήτηση αιτήσεως Βέρας Μούλιτς – Γαλανάκη για παραχώρηση μίας αίθουσας διδασκαλίας (πρόγραμμα Σέρβικο Σχολείο).
- Συζήτηση αιτήσεως της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αβάντι» για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων θεατρικής αγωγής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης πραγματοποίησε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 15:30΄ έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, με θέματα:

α) την απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω : «Αναστέλλουμε τη λειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Κρήτης από τις 03 Οκτωβρίου 2011. Η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Κρήτης, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας του, θα ασκείται από το Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου, στο οποίο υπάγεται το εν λόγω Παράρτημα».

β) το επερχόμενο κλείσιμο – συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης έως το τέλος του έτους.

γ) το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Ο.Τ.Ε. δ) την υποβάθμιση – συγχώνευση, του Κ.Π.Ε. (κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) Νεάπολης.

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκαν ομόφωνα :

1) Να επιδοθεί το παρακάτω ψήφισμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς
2) Η Τοπική Κοινότητα να προβεί σε οργάνωση κινητοποιήσεων με την συμπαράσταση όλων των κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετούνται τόσο από το Ι.Κ.Α. Νεάπολης όσο και από την Δ.Ο.Υ., προκειμένου να μην δρομολογηθούν οι παραπάνω εξελίξεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ως Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης,
είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το "παρόν" στο κάλεσμα των πολιτών που σήμερα εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους, για την υποβάθμιση της Πόλης της Νεάπολης σε επίπεδο υπηρεσιών και διαμαρτυρόμαστε εντόνως τόσο για την επερχόμενη αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Νεάπολης, όσο και για το δρομολογούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, του παραστήματος του Ο.Τ.Ε. και την υποβάθμιση του Κ.Π.Ε.
Δεν είναι δυνατόν, στις ημέρες μας, να απογυμνώνουμε μια ολόκληρη πόλη προκειμένου να ικανοποιηθούν ορισμένα μικροπολιτικά συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Τα πραγματικά στοιχεία έχουν ως εξής :

1) τα έξοδα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νεάπολης αποτελούν ποσό ευτελές, «περίπου 500 € μηνιαίως»
2) δεν εξυπηρετεί μόνο την πόλη της Νεάπολης αλλά και ολόκληρο το επάνω Μεραμπέλλο, με πολύ μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και μεγάλο όγκο οικοδομών.
3) εξυπηρετεί περίπου έξι χιλιάδες εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή Νεάπολης, Βραχασίου, Σισίου, Μιλάτου.
4) εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους, οι οποίοι, με την περικοπή των συντάξεών τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκέπτονται το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου.
5) η Δ.Ο.Υ Νεάπολης και το υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε εξυπηρετούν τους Πολίτες όλων των προαναφερόμενων περιοχών, και επιπλέον στεγάζονται σε δημόσια κτήρια.
6) το Κ.Π.Ε. Νεάπολης επί σειρά ετών εκπόνησε και υλοποίησε σπουδαία Περιβαλλοντικά προγράμματα στα οποία εκπαιδεύονταν μαθητές από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, και στεγάζεται επίσης σε δημόσιο κτήριο.

Αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε την υποβάθμιση, αποδυνάμωση και απομόνωση της περιοχής μας και ειδικά της Πόλης της Νεάπολης η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευημερία και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των συμπολιτών μας και αντιστρατεύεται ευθέως την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση.


Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσιχλής
Τα Μέλη
Μαρία Πλευρίδου, Κίμων Χουρδάκης, Μιχάλης Φινοκαλιώτης
Ένταξη νησίδας Σπιναλόγκας στα Μνημεία της UNESCO Εκτύπωση
spinalonga1.jpgΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Παύλο Γερουλάνο
KOIN:
1) κ.Λίνα Μενδώνη, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού
2) κ.Καρχιμάκη Μιχαήλ, Βουλευτή Λασιθίου
3) κ.Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου


ΘΕΜΑ: Ένταξη νησίδας Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Κύριε Υπουργέ,
Εξελίσσεται μια προσπάθεια από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , γα την ένταξη της οχυρής νησίδας « Σπιναλόγκας» στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η Α΄ φάση από την ομάδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο σχετικός φάκελος έχει παραδοθεί στο Υπουργείο σας και προσωπικά σε εσάς καθώς και στην κ.Μενδώνη κατά την επίσκεψή σας στη Σπιναλόγκα.

Η σημασία της ένταξης του Μνημείου στον κατάλογο της UNESCO είναι αδιαμφισβήτητη ενώ από τον φάκελο προκύπτει ότι η Σπιναλόγκα καλύπτει τα 4 εκ των 10 κριτηρίων που θέτει η UNESCO (απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καλύπτεται ένα κριτήριο). Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου αποφάσισε και προτείνει την υποβολή φακέλου για ένταξη του Μνημείου και συγκρότησε επιτροπή παρακολούθησης για τη διαχείριση του θέματος(ως το συνημμένο).

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, οι τοπικοί φορείς και η μελετητική ομάδα σε μια συμμετοχική διαδικασία επεξεργάζονται το τελικό σχέδιο διαχείρισης και ευελπιστούμε ότι αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου. Θεωρούμε ,όπως μας δηλώσατε, βέβαιη την αμέριστη συμπαράστασή σας σ΄αυτή την πολιτιστική και εθνική προσπάθεια και παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να υποβληθεί από το υπουργείο σας ο φάκελος στην UNESCO (Ελληνικό Τμήμα),ώστε να συμπεριληφθεί στην σχετική προς ένταξη λίστα (tentative list) των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Δαπάνες Σχολικών Επιτροπών Εκτύπωση
Γραφείο Δημάρχου
ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο Πάρη
ΘΕΜΑ: Δαπάνες Σχολικών Επιτροπών.

Κύριε Υφυπουργέ,
Έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο στο θέμα της λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, κυρίως όσον αφορά το σκέλος των δαπανών. Ενώ οι Σχολικές Επιτροπές έχουν χρήματα, υπάρχει αδυναμία διάθεσής τους, λόγω των αντιφάσεων που έχουν δημιουργηθεί με αποτέλεσμα ο κάθε Δήμος να ενεργεί κατά το δοκούν. Συγκεκριμένα με το άρθρο 3 παρ.1 της αριθμ. 8440/24-2-2011 απόφασης του κ. Υπουργού Εσωτερικών , αναφέρεται ότι οι σχολικές επιτροπές δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις του Β.Δ.17-5/15-6-1959(ΦΕΚ 114Α΄) «περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων»,όπως ισχύει καθώς και του Ν.Δ.476/1974 «περί λογιστικού των Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου» και δεν υποχρεούνται σε σύνταξη προϋπολογισμού, δηλαδή δεν εφαρμόζουν το δημόσιο λογιστικό. Το Ελεγκτικό όμως Συνέδριο αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ν.3852/2010 οι Σχολικές Επιτροπές ως Νομικά Πρόσωπα υπάγονται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συνημμένο).

Αυτή η αντίφαση πρέπει να λυθεί και θεωρώ πως χρειάζεται η προσωπική σας παρέμβαση ώστε να εξαιρεθούν οι Σχολικές Επιτροπές, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, σύμφωνα και με την παραπάνω απόφαση από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτή την στιγμή κ.Υφυπουργέ, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης μεταφέρουν την άποψη του Υπουργείου Παιδείας ότι τις δαπάνες θα τις αναλάβουν αποκλειστικά οι Σχολικές επιτροπές, το Ελεγκτικό αναφέρει ότι πρέπει να υπάγονται στον έλεγχο του και η εγκύκλιος του Υπουργείου σας αναφέρει ότι εξαιρούνται του δημόσιου λογιστικού. Οι γονείς και το διδακτικό προσωπικό πιέζουν τους Δήμους, τα σχολεία άνοιξαν και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο. Σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα που έχουμε αποστείλει και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι.Κουνενάκης
Εβδομάδα Τουρισμού 23 - 27 Σεπτεμβρίου Εκτύπωση
af_2001_1.jpg
af_2011_2.jpg
Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού από 23 έως 27/09 Εκτύπωση
banner1_eng_2011.jpg

Επίκαιρο, παγκόσμιο και ως πεμπτουσία του τουρισμού χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού «Ο Τουρισμός Ενώνει τους Πολιτισμούς», στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στο γραφείο του, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

syntytourism_____2011_002.jpg

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου καθώς και στην ανάδειξη της μεγάλης σημασίας που αποτελεί ο τουρισμός για τον τόπο μας και για την κοινωνία μας.

Τις εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται στην έδρα του Δήμου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα παρουσίασαν ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Καφετζάκη. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς και τους κ. Μανόλη Πεπόνη, Διευθυντή της ΔΑΕΑΝ και κ. Γιώργο Χουρδάκη, ειδικό Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού στο Βραχάσι, στο Σίσι, στη Μίλατο, στην Κριτσά, στην Ελούντα και στο Καλό Χωριό περιλαμβάνει:

Ποδηλατοδρομία στον Άγιο Νικόλαο «Η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα» στις 27/09, στις 18.00, δωρεάν είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσικό πρόγραμμα με κρητικά και λαϊκά τραγούδια, κρητικούς χορούς, έκθεση Κρητικών Προϊόντων με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO, τιμητικές βραβεύσεις από το Δήμο Αγίου Νικολάου σε επαγγελματίες της κρουαζιέρας, βραβεύσεις των επαγγελματιών που θα λάβουν μέρος στην Έκθεση Κρητικών Προϊόντων 2011, κέρασμα στις παραλίες, διαγωνισμό Κρητικής κουζίνας (παραδοσιακά και εποχιακά εδέσματα) με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας, ζωγραφική στα βότσαλα στις παραλίες από τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, έκθεση υφαντικής στην Κριτσά και κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης, Θαλασσινό περίπλου στη Σπιναλόγκα με 50% έκπτωση, προβολή ντοκιμαντέρ (Σπιναλόγκα) «Ο τόπος που δακρύζουν οι Θεοί» στο Δημοτικό Κατάστημα Ελούντας, ξενάγηση μαθητών στις εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort , παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά στην παραλία του Μπούφου, Beach sports & Beach Party επίσης στην παραλία του Μπούφου, κέρασμα στις παραλίες του Σισίου, τα εστιατόρια θα προσφέρουν παραδοσιακό μενού σε ειδική τιμή, δωρεάν ξενάγηση με το τραινάκι σε Σίσι και Μίλατο.

Άγιος Νικόλαος, 20/09/2011, Γραφείο Τύπου


Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τουρισμού
Προκήρυξη 27ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας 2011 Εκτύπωση
Προκήρυξη 27ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει τον 27ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ένα διαγωνισμό - θεσμό που συνεχίζει με νέες ιδέες και νέες προοπτικές.

Στα χρόνια που πέρασαν ο διαγωνισμός ήταν ενταγμένος στα πλαίσια των εκδηλώσεων Λόγου και Τέχνης με αφιερώματα σε πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσα τους, λογοτέχνες, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, όπως η Μ. Μερκούρη, ο Ν. Κούνδουρος, ο Θ. Αγγελόπουλος, ο Κ. Καβάφης, ο Μ. Αναγνωστάκης, ο Κ. Φραγκούλης, ο Ν. Καζαντζάκης, ο Β. Κορνάρος, ο Α. Σαμαράκης, ο Ζ. Ντασέν κ.α. Φέτος ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας έγινε ανεξάρτητος θεσμός στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μιραμπέλλο 2011 και τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Νοέμβρη.

Θέμα του διαγωνισμού: «Οι Άλλοι»


Η σχέση μας με τους άλλους, η προσφορά, oι προκαταλήψεις, ο φόβος, η κόλασή μας, η αλληλεγγύη, εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι κι εγώ, ο αυτοπροσδιορισμός, η αλλοτρίωση, η εξάρτηση, η επιβεβαίωση. Όλα όσα σημαίνουν οι « Άλλοι» κάθε κατηγορίας και κάθε μορφής. «Βλέπεις» είπε «είναι οι Άλλοι και δε γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα και δε γίνεται μ' Αυτούς χωρίς, Εσύ Βλέπεις» είπε «είναι οι Άλλοι και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να 'ναι και να μείνει αυτή.» (Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί, Η Γένεσις)

Ο 27ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας αφορά στα παρακάτω είδη:

1) Π Ο Ι Η Σ Η & 2) Δ Ι Η Γ Η Μ Α στις εξής κατηγορίες:
α. ενήλικες
β. μαθητές γυμνασίου
γ. μαθητές λυκείου

Καλούνται οι Δήμοι, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των νομών της Κρήτης και τα Μ.Μ.Ε. όλης της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που έχει στόχο την ανάδειξη και την προβολή των πνευματικών δημιουργών του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.
Δημοσθένης Μεθυμάκης

Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
Συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. στις 21/09 Εκτύπωση
logo_aghios.jpg

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. την Τετάρτη 21/9/2011 και ώρα 18.30, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1. Παραλαβή και έγκριση των μελετών: α) Σύνταξη τευχών δημοπράτησης των Η/Μ έργων των Αντλιοστασίων Α1, Α2, Α5, Α6 μεταφοράς λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης – Λατσίδας. β) Σύνταξη τευχών δημοπράτησης των έργων συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Νεάπολης, Βουλισμένης, Λατσίδας-Έργα Πολιτικού Μηχανικού.
2. Συζήτηση για την ανάθεση τοπογραφικών αποτυπώσεων εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Νεάπολης & Βραχασίου.
3. Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης και διάθεση πίστωσης για το έργο: «Ανόρυξη γεωτρήσεων για τη Μ.Ε.Λ. Ελούντας»
4. Έγκριση εξαγοράς εκτάσεων για την κατασκευή των αντλιοστασίων αποχέτευσης στον οικισμό του Κρούστα.
5. Κήρυξη συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης για την επέκταση του ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου.
6. Ορισμός τμήματος εκτέλεσης προμηθειών της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
7. Ορισμός συμβολαιογράφου για τη σύνταξη συμβολαίων και άλλων πράξεων.
8. Συζήτηση επί αιτήσεως υπαλλήλου για απόσπασή του από το Δήμο Αγίου Νικολάου στη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν..
9. Συζήτηση επί αιτήσεως υπαλλήλου της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. για μετάταξή της στη Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου.
10. Έγκριση υπερωριών εργατοτεχνικού προσωπικού μηνός Αυγούστου 2011.
11. Συζήτηση επί αιτήματος κ. Μαρίας Πολυχρονάκη.
12. Διόρθωση λογαριασμών ύδρευσης.
13. Συζήτηση επί αιτήματος Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλοι ατόμων τρίτης ηλικίας ενορίας Αγίας Τριάδος Αγ. Νικολάου Κρήτης».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Στην Πόλη Χωρίς Το Αυτοκίνητό μου στις 27/09, ώρα 18.00 Εκτύπωση
22 Σεπτέμβρη

"Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο"


Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 22 Σεπτέμβρη.

Στα πλαίσια αυτά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου
έχει οργανώσει σε συνεργασία με άλλους φορείς
ποδηλατοδρομία την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
που θα θα λάβουν χώρα στη Λίμνη την ίδια ημέρα.

"Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου"

Ο Ποδηλατικός γύρος θα ξεκινήσει στις 18.00
από τη Λ. Καραμανλή και θα τερματίσει στη Λίμνη.

horisauto231.jpg
Πρόσκληση συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 21/09 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πληροφορίες: Λαζαράκη Μαρία
Τηλέφωνο : 2841-89931
ΠΡΟΣ : Mέλη Επιτροπής Περιβάλλοντος
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σε συνεδρίαση


Σας καλούμε την Τετάρτη 21-09-11 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην συνεδρίαση της «Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Νικολάου» που θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο REX στον 3ο όροφο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) με τα παρακάτω θέματα:

1. Η Χωροθέτηση των ΑΠΕ (Αιολικά, φωτοβλταϊκά κ.α), ο ρόλος των ΟΤΑ στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις χωροθέτησης & λειτουργίας των ΑΠΕ, επεξεργασία και διαμόρφωση πρότασης για τον καθορισμό των κριτηρίων/προδιαγραφών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις συγκεκριμένες χωροθετήσεις.

untitled-1.jpg


2. Προστασία και Διαχείριση του υγροτόπου Αλμυρού Αγίου Νικολάου.

peribalon.jpg


3. Υλοποίηση εκδήλωσης για την προώθηση της Ανακύκλωσης στην περιοχή μας (οργάνωση Eco-Festival με τη συμμετοχή φορέων & επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση υλικών).

4. Επεξεργασία πρότασης για την σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο Δήμο μας.

Ο Πρόεδρος
Επιτροπής Περιβάλλοντος
Δήμου Αγίου Νικολάου
ΚΕΡΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Εκτύπωση
banner1_eng_2011.jpg

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στο γραφείο του, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία του προέδρου της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθη Βιδάλη, του Διευθυντή της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλη Πεπόνη, της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρίας Καφετζάκη και του Ειδικού Συμβούλου σε Θέματα Τουρισμού κ. Γιώργου Χουρδάκη με θέμα τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού 23 έως 27 Σεπτεμβρίου που διοργανώνονται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27/09/2011).
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου
Συνέντευξη Τύπου - 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης καθιστών Εκτύπωση


1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης
Καθήμενων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
(Beach Sitting Volleyball) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν εκπρόσωποι της διοργάνωσης
του 1ου Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών (Beach Sitting Volleyball),
την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στον Άγιο Νικόλαο στο ξενοδοχείο Miramare.
Στην συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν το σημαντικό αθλητικό γεγονός οι κ. Γιώργος Ξένος, υπεύθυνος του ΠΑΟΔΑΝ σε θέματα αθλητισμού, ο προπονητής της Εθνικής Βόλεϊ Φινλανδίας (ESI), ο προπονητής της ομάδας VECTOR από τη Μόσχα, ο κ. Γιάννης Σουκιούρογλου αρχηγός και προπονητής του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Τριπτόλεμος» και ο κ. Μιχάλης Πυθαρούλης προπονητή της ομάδας πετοσφαίρισης καθιστών κ. Μιχάλη Πυθαρούλης.

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου επιπέδου. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών με επίσημους κανόνες της FIVB. Το συγκεκριμένο τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Α.Σ. Τριπτόλεμος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Δήμο Αγίου Νικολάου.
1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών Εκτύπωση
Πρόσκληση

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ

σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Άγιου Νικολάου

σας προσκαλούν στο

1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών

που θα διεξαχθεί στην παραλία της Άμμου στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας να παρευρεθείτε

στην αθλητική μας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τελετή έναρξης: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ώρα 9:30

Αγώνες:

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 19:00

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

από τις 10:00 έως τις 15:00


Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου
Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου
Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ


volley_afisa-1.jpg
«Τα μουσικά σαλόνια των Παρισίων» Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Δημήτρη Τουφεξή Εκτύπωση
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

O διεθνούς φήμης μαέστρος και σολίστ πιάνου Δημήτρης Τουφεξής έρχεται για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο να παίξει για τα παιδιά της «Ηλιαχτίδας», του Παγκρήτιου συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία. Η «Ηλιαχτίδα» δραστηριοποιείται από το 1992 και έχει στο επίκεντρο των προσπαθειών της τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών και στηρίζεται στη βοήθεια χορηγών.

toufexis0001.jpg

Δημήτρης Τουφεξής κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια μουσική κοινότητα με διεθνή αναγνώριση σε ένα ευρύ ρεπερτόριο. Απόφοιτος της περίφημης Julliard School of Music της Νέας Υόρκης, έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει δώσει εκατοντάδες ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου. Έχει κερδίσει διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, καλείται συχνά να διδάξει σε σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου. Είναι μόνιμος καλλιτέχνης – καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Πολλοί μαθητές του έχουν διαπρέψει στο χώρο της μουσικής ως μαέστροι και πιανίστες.

Την Κυριακή 18/9/2011 στις 21.00 στον κινηματογράφο Rex, στον Άγιο Νικόλαο θα μας ταξιδέψει στη μουσική των Chopin και Liszt, ξεδιπλώνοντας τη δεξιοτεχνία του και τη μουσική ευαισθησία του με ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα μουσικά σαλόνια των Παρισίων».

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου.


Bιογραφικό του Δημήτρη Τουφεξή

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία - Πλαζ ΕΟΤ Εκτύπωση
afisapsy.jpg
Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ημέρας Αφιερωμένης στην Ψυχική Υγεία


Βραδιά Σύγχρονου Χορού από την ομάδα "Φυσαλίδα" Εκτύπωση
fisalida17.9.2011.jpg
1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθήμενων ΑμεEΑ Εκτύπωση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

triptolemos.jpg

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, 14:00 μ.μ , στην συνέντευξη τύπου για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών (Beach Sitting Volleyball). Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Miramare στον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή Γαργαδόρος τηλ 28410 86030.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά επικοινωνήστε με τον κ. Μιχάλη Πυθαρούλη, στο τηλ.: 6977717718 ή e-mail: michpyt@hotmail.com ή με τον κ. Θάνο Κορομπύλια υπεύθυνο επικοινωνίας και μέλος του Δ.Σ του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. στο τηλ 6944460292 ή με e-mail: korobilias@gmail.com

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου επιπέδου. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών με επίσημους κανόνες της FIVB. Το συγκεκριμένο τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Α.Σ. Τριπτόλεμος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Δήμο Αγίου Νικολάο.

Το τουρνουά αυτό είναι το πρώτο που οργανώνεται
σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2010 στην Kuala Lumpur υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας πετοσφαίρισης για ανθρώπους με αναπηρία (WOVD) και στο οποίο αποφασίστηκε η υιοθέτηση των κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) για την παράκτια πετοσφαίριση, καθώς και η ένταξη του αθλήματος στα Παραολυμπιακά αθλήματα από το 2016.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ” www.triptolemos.org.gr, είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1998 αποκλειστικά στο χώρο του αθλητισμού ατόμων με αναπηρία. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οκτώ (8) ομάδες εκ των οποίων έξι (6) από την Ελλάδα, μία (1) από τη Ρωσία και μια (1) από τη Φινλανδία.

Οι κανονισμοί της Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών είναι οι ίδιοι με της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) για την παράκτια πετοσφαίριση, με εξαίρεση τον αριθμό των παικτών της κάθε ομάδας, τις διαστάσεις του γηπέδου και το μπλοκ στο σέρβις των αντιπάλων. Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 4 αθλητές.
Ένας (1) παίκτης βρίσκεται στη μπροστά ζώνη και δυο (2) παίκτες στην πίσω (ενώ υπάρχει κι ένας (1) αναπληρωματικός παίκτης). Η Παράκτια Πετοσφαίριση Καθιστών παίζεται σε αμμώδη αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 4,00μ x 4,00μ για κάθε ομάδα, το φιλέ έχει ύψος 1,15μ και οι μπάλες είναι οι χρωματιστές μπάλες της Παράκτιας Πετοσφαίρισης.
Εκδήλωση του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας για τη Σπιναλόγκα Εκτύπωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας σας προσκαλεί στην αίθουσα "Ανδρογέω" του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7.00 το βράδυ, στην εκδήλωση με θέμα:
"Σπιναλόγκα. Τόπος πόνου και οδύνης και πηγή έμπνευσης για λογοτεχνική δημιουργία"

spinaloga_2010___023-2.jpg

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

7:00
Καλωσόρισμα από τον Κώστα Μουτζούρη,
πρόεδρο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη
7:15
Ανδρέας Λενακάκης:
Δ. Γραμματικάκη «Η λέπρα και το λεπροκομείο της Σπιναλόγκας Κρήτης» (1911) και Άρη Χατζηδάκη «Σπιναλόγκα» (θεατρικό)
7:30
Κέλυ Δασκαλά:
Η Σπιναλόγκα στη λογοτεχνία. Από τη Γαλάτεια Καζαντζάκη στη Βικτόρια Χίσλοπ
8:00
Βούλα Επιτροπάκη:
«Σαν απελευθερώθηκε ο βάκιλος / κι απολυμάνθηκε ο πόνος στα κάστρα της Σπιναλόγκας». Νομικοπολιτικό θεσμικό πλαίσιο του ζητήματος μέσα από το βιβλίο «Μακρύ αγκάθι» της Λένας Ψηλομανουσάκη-Πιλατάκη
8:15
Κατάθεση μαρτυριών – συζήτηση

Ο πρόεδρος του Κ.Κ.Λ. Ο Γραμματέας
Κώστας Μουτζούρης Κωστής Ψυχογιός
Ορισμός Αντιδημάρχου Δήμου Αγίου Νικολάου Εκτύπωση


Από το Γραφείο του Δημάρχου γνωστοποιείται ότι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης έχοντας υπόψη 1) τις διατάξεις των άρθρων 59 και 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), 2) τις υπ΄αριθμ. 1/2011 και 531/2011 αποφάσεις Δημάρχου περί ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, 3) την αριθμ. 1038/13-9-2011 απόφαση Δημάρχου περί αποδοχής της αριθμ. 19631/13-9-2011 παραίτησης του Αντιδημάρχου κ. Φουλεδάκη Μενέλαου καθώς και 4) τα προβλήματα τις ανάγκες και τους στόχους του Δήμου Αγίου Νικολάου αποφασίζει να ορίσει ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Νικολάου, το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μαρή Μιχαήλ για το χρονικό διάστημα από 14-9-2011 έως 31-8-2013 και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

orismosadidimarhoumariixali_sept2011.jpg

* Την ευθύνη της λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
* Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
* Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης
* Την ευθύνη των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης και την συνεργασία με τους Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων (Αγ. Αντώνιου, Βουλισμένης, Βρυσών, Καρυδίου, Καστελλίου, Λατσίδας, Νικηθιανού, Φουρνής και Χουμεριάκου) για επίλυση προβλημάτων τους
* Την έκδοση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας
* Την ευθύνη λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων

Την εποπτεία του προσωπικού των παραπάνω υπηρεσιών Β) Συμπληρώνει την υπ΄αριθμ. 1/2011 απόφαση Δημάρχου ως παρακάτω: Μεταβιβάζει και αναθέτει στον Αντιδήμαρχο Αικατερινάκη Εμμανουήλ: - Την εποπτεία του τομέα υγεία πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Γ) Τροποποιεί την παράγραφο Β του αποφατικού της 531/2011 απόφασής του ως παρακάτω:
Β 1: Στον Αντιδήμαρχο Αικατερινάκη Εμμανουήλ : - Την εποπτεία του ΠΑΟΔΑΝ - Την εποπτεία του ΟΚΥΔΑΝ Δ) Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι αριθμ. 1/2011 και 531/2011 αποφάσεις Δημάρχου.
Άγιος Νικόλαος, 14/09/2011, Γραφείο Τύπου
ghfjhfgfdgh Εκτύπωση
jhjhghgfghfdgy
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΠΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Εκτύπωση
Αγαπητές μαθήτριες,
Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της "Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και να εκφράσω σε όλους, αλλά και στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά, τις θερμότερες ευχές μου για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους στην εκπαιδευτική οικογένεια και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον ευαίσθητο και απαιτητικό χώρο της Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, την οποία βιώνει σήμερα η χώρα μας, οι εκπαιδευτικοί, μια κατηγορία εργαζομένων με υψηλό βαθμό ειδίκευσης, με κατά παράδοση υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης και κοινωνικής προσφοράς, καλούνται να δώσουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και κάτω από τους καταναγκασμούς της ιστορικής στιγμής, τον καλύτερο εαυτό τους για μια ολοκληρωμένη παιδεία στα νιάτα της πατρίδας μας και να συμβάλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανόρθωση του τόπου.

Καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής με πίστη στην αποστολή τους, αφοσίωση στο έργο τους και ανιδιοτέλεια στην κοινωνική προσφορά τους. Να εμπνεύσουν και να εμψυχώσουν τη νέα γενιά, προκειμένου να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στη βελτίωση της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας. Να δώσουν πνοή στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

Να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις αξίες του πολιτισμού μας αλλά και την ελπίδα ότι ένας άλλος κόσμος δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας είναι εφικτός. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σ' εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, για τους οποίους το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής, αφού όχι μόνο συνδέεται με την καθημερινότητα σας αλλά και με τα όνειρα σας για το μέλλον και τις προοπτικές της προσωπικής σας ζωής, θέλω να σας Διαβεβαιώσω ότι όλοι μας, από τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, είμαστε δίπλα σας, παραστεκόμαστε στην προσπάθεια σας και αφουγκραζόμαστε τους πόθους και τις ελπίδες σας.

Το σχολείο έχει να επιτελέσει και ένα σημαντικό ρόλο στη σημερινή εποχή της αμφισβήτησης και της κρίσης θεσμών και αξιών. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνεχών αλλαγών, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε συνεχώς, να διατηρούμε ζωντανή την επαφή με τη γνώση και να υπηρετούμε την υψηλή ιδέα της μόρφωσης με βαθιά και ουσιαστική συνεργασία, γόνιμο και ειλικρινή διάλογο, καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική, αμοιβαία συμπληρωματική δράση. Το σχολείο ετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες.

Είναι ή θα πρέπει να είναι μια κυψέλη χαράς, εργασίας και δημιουργικότητας. Για αυτό και η συνεργασία πρέπει να είναι βαθιά, καλόπιστη, ειλικρινής και ουσιαστική. Ιδιαίτερα φέτος, με τις αλλαγές στη διοίκηση και στα προγράμματα σπουδών, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, είναι μια πρόκληση για όλους μας να εργαστούμε για την επιτυχία της νέας αυτής προσπάθειας. Με τις σκέψεις αυτές απευθύνομαι σε όλους σας και σας εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση, πάντα στο πλευρό του μαχόμενου εκπαιδευτικού, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, το οποίο θα διασφαλίζει στις νέες και τους νέους του τόπου μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα τους και να ενταχθούν με τα καλύτερα δυνατά εφόδια στον επαγγελματικό και τον κοινωνικό στίβο.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ
Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη «Μαρίνα» Αγίου Νικολάου Εκτύπωση

ekdilosimarina_2011_297.jpg

Η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου
οργάνωσε την Κυριακή 12/09/2011, για τρίτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση προς τιμή των ιδιοκτητών των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα.
Προσκεκλημένοι ήταν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την υπέροχη φεγγαροβραδιά.

ekdilosimarina_2011_313.jpg

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην προβλήτα της Μαρίνας και περιελάμβανε κρητική μουσική και νησιώτικα τραγούδια καθώς και χορό από τους χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου. Επίσης μία άψογη παρουσίαση της κρητικής παραδοσιακής φορεσιάς έγινε από την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κ. Παρούλα Κουτσάκη η οποία έδωσε αρκετά λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία της τοπικής κρητικής ενδυμασίας.

ekdilosimarina_2011_329.jpg

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στο εύγευστο φαγητό που προσφέρθηκε το οποίο ήταν βασισμένο αποκλειστικά σε σπιτικές κρητικές συνταγές φτιαγμένες από τα χεράκια εθελοντριών οι οποίες θέλησαν να αναδείξουν στους ξένους επισκέπτες μας την αξία της κρητικής διατροφής! Φυσικά δεν έλειπαν και τα σουβλάκια αλλά η συνταγή με τους πεντανόστιμους «χοχλιούς» έκλεψε την παράσταση!

ekdilosimarina_2011_290.jpg

Τους ιδιοκτήτες σκαφών καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΔΕΑΝ κ. Μαρία Σκυβάλου.
Τέλος, εκπρόσωπος των ιδιοκτητών σκαφών ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι προσπάθησαν για αυτή την τόσο ζεστή βραδιά που τους χάρισε η Δημοτική Επιχείρηση Αγίου Νικολάου.

ekdilosimarina_2011_341.jpg

Άγιος Νικόλαος, 12/09/2011, Γραφείο Τύπου
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Εκτύπωση
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 16 του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Εκτύπωση
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 13η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα Τρίτη ώρα 13:00 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1 Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2011
2 Aπόδοση λογαριασμού για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής για προνοιακά επιδόματα διμήνου Μαΐου –Ιουνίου 2011
3 Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για τη μίσθωση Δημοτικού περιπτέρου Νεάπολης
4 Έγκριση πρόσκλησης διαπραγμάτευσης για την ανάθεση της μελέτης ΄΄Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου΄΄
5 Έγκριση πληρωμής δαπάνης για την επισκευή- συντήρηση αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου
6 Ορισμός δικηγόρου για τη συζήτηση της με αρ. πρωτ. 148359/2010 αγωγής Ελένης Ψαλιδάκη κατά Δήμου Αγ. Νικολάου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ
Τελέστηκε ο Αγιασμός των Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Εκτύπωση
Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, προέδρων και μελών από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και αρκετών συμπολιτών μας, τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας. Στο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο Λύκειο, Γυμνάσιο και το Δημοτικό (παλιό Γυμνάσιο) Νεαπόλεως παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης όπου μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι ήσαν παρόντες για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.
agiasmos_2011_385.jpg

Στο Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο Λύκειο και Γυμνάσιο Νεαπόλεως ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο. Ο Μητροπολίτης, στην ομιλία του προς τους μαθητές του Λυκείου Νεάπολης, μετά το τέλος της δοξολογίας είπε τα παρακάτω: «Θα ήθελα πάντα να θυμόσαστε ότι βρίσκεστε στο χώρο ενός σχολείου με ιστορία, του αρχαιότερου σχολείου του νομού μας. Θα ήθελα επίσης να σας εκφράσω τη χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας και να σας διαβεβαιώσω ότι συμμετέχουμε όλοι στην αγωνία σας. Είναι σαφές σε όλους ότι τα πάντα αλλάζουν και τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, ακόμα και για τη γνώση και για την παιδεία». Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια συμβούλεψε τους μαθητές να μην φοβούνται, να μην απογοητεύονται αλλά ούτε και να απελπίζονται στις δύσκολες στιγμές της ζωής και γενικότερα σε θέματα του σχολείου αλλά να έχουν δύναμη να τα αντιμετωπίζουν και τους ευχήθηκε αγάπη, ομόνοια και καλή σχολική χρονιά.

agiasmos_2011_387.jpg


agiasmos_2011_396.jpg

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παίρνοντας το λόγο σημείωσε τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι καθηγητές, οι μαθητές και η κοινωνία θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη γιατί χρειάζεται να ανακαλύψουμε νέες αξίες, να ξαναδούμε τη ζωή μας και τη συλλογικότητές μας. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε συνδράμουν και οι καθηγητές. Δεν αρκεί απλά και μόνο η παράδοση του μαθήματος αλλά να διαμορφώνουμε άλλους ανθρώπους, άλλες κοινωνίες και άλλες συλλογικότητες. Δυστυχώς αυτές που φτιάξαμε μέχρι σήμερα καταρρέουν, κι έχουμε ευθύνη όλοι μας γιαυτό που συμβαίνει. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι και πιστεύω ότι και με τη βοήθεια της νέας διευθύντριας του Λυκείου Νεάπολης της κ. Μαρίας Κωστάκη, στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, και με τους άλλους καθηγητές καταβάλλαμε μία προσπάθεια να διαμορφωθεί ο χώρος έγκαιρα και να ευπρεπιστεί έτσι ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αξιοπρεπώς τη νέα σχολική χρονιά. Πάνω από τρεις εβδομάδες με τα λίγα συνεργεία του Δήμου και με τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους από την Πολιτεία, τα καταφέραμε. Βέβαια δεν τελειώσαμε τις εργασίες, γιατί χρειάζονται ακόμα και άλλες βελτιώσεις στο χώρο. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι Δήμος προχωρεί παράλληλα τη διαδικασία της αποκατάστασης του αμίαντου και ελπίζουμε να είμαστε σύντομα έτοιμοι ώστε να παραλάβετε ένα σχολείο υπόδειγμα, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα χώρο που παράγεται γνώση και πολιτισμός. Όλοι μαζί και με αισιοδοξία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να πάμε καλύτερα. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά με πολλές επιτυχίες!».

agiasmos_2011_401.jpg

Στο Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που εξέθεσε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Μαρνέλλος, σημειώνοντας ότι εδώ και τρεις μήνες προσπαθούν οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και ο ίδιος να λάβουν μία απάντηση για το νέο καθεστώς της λειτουργίας των σχολείων μετά από τη συνένωση των Καλλικρατικών Δήμων. Μέχρι στιγμής, σημείωσε ο Δήμαρχος, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και το ελεγκτικό συνέδριο δεν έχουν δώσει καμία σαφή απάντηση. Ως εκ τούτου, μετά από την τελευταία επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος με τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη, έγινε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ώστε να δοθούν άμεσα χρήματα στα σχολεία, για να καλύψουν τις αυτονόητες ανάγκες τους και να απαλλαχθούν προσωρινά από αυτή τη διαδικασία οι σχολικές επιτροπές οι οποίες είναι δέσμιες της γραφειοκρατίας.

agiasmos_2011_411.jpg

agiasmos_2011_462.jpg

Ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της περιφερειακής διεύθυνσης κρήτης κ. Πολυζωάκης Εμμ. απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη Απόστολου, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Τζώρτζης ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Οι διευθυντές του Λυκείου, Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου, καλωσόρισαν ατίστοιχα τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς και απηύθυναν κι εκείνοι από την πλευρά τους χαιρετισμούς ενώ ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολή χρονιά!

agiasmos_2011_453.jpg


agiasmos_2011_430.jpg

Στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Νεάπολης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μενέλαος Φουλεδάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννης Τσιχλής, η Αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νεάπολης, ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της περιφερειακής διεύθυνσης κρήτης κ. Πολυζωάκης Εμμ., ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Τζώρτζης, ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Μιχάλης Μαρής, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, και ο Πρώην Δ/ντής του Λυκείου Νεάπολης.
Άγιος Νικόλαος, 12/09/2011, Γραφείο Τύπου

Ομιλία της νέας Δ/ντριας του Λυκείου Νεάπολης
Tο "μέλι της Πρινας" στο "Μένουμε Ελλάδα" από τον Ιάσωνα Ταβλά ΕκτύπωσηΔείτε το βίντεο στο Youtube
Επίσκεψη Ο. Κεφαλογιάννη & Γ. Πλακιωτάκη στο Δήμαρχο Εκτύπωση

Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης - Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκαν σήμερα 9/9/2011, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, στα πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων τους, με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού στο Νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

kefaloyanniplakiotakis__004-1.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ανάπτυξης και σχεδιασμού του τουρισμού ενώ ο Δήμαρχος παρέδωσε στους δύο βουλευτές το παρακάτω υπόμνημα όπου αναφέρονται τα κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού που απασχολούν όχι μόνο το Δήμο Αγίου Νικολάου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Υπόμνημα για τον Τουρισμό
1. Το βασικότερο πρόβλημα αφορά της υποδομές με κυρίαρχο το θέμα του ΒΟΑΚ που έχει εξελιχθεί σε τροχοπέδη για τον τουρισμό και την εν γένει τουριστική ανάπτυξη του Νομού.
Ο ΒΟΑΚ δεν έχει ολοκληρωθεί στο Λασίθι και επί πλέον έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα με την καθυστέρηση της παράκαμψης των Μαλίων καθώς και με τα έργα στο Σεληνάρι.

2. Στις θαλάσσιες υποδομές χρειάζεται να προωθηθεί η έγκριση του αλιευτικού καταφυγίου Καλού Χωριού, η μελέτη της Μαρίνας στην Ελούντα και η επισκευή του λιμενοβραχίονα του Σισίου.

kefaloyanniplakiotakis.jpg

3. Ολοκλήρωση των υποδομών ύδρευσης-αποχέτευσης
και ιδιαιτέρως της ύδρευσης-αποχέτευσης του Σισίου.

4. Ιδρυση γραφείου ΕΟΤ στον Αγιο Νικόλαο με διάθεση κατάλληλου τίσματος από την Κτηματική Εταιρεία.
Είμαστε ο μοναδικός Νομός της Κρήτης χωρίς γραφείο ΕΟΤ.

5. Σε μια καλή χρονιά για τον τουρισμό διαπιστώνουμε ότι το φαινόμενο του all inclusive λειτουργεί σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών .
Επιθυμούμε βεβαίως γεμάτα τουριστικά καταλύματα και παράλληλα απασχόληση
Ελλήνων εργαζομένων ,σύνδεση του τουρισμού με την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα καθώς επίσης λειτουργία και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του επισιτισμού και του εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή.
Το φαινόμενο του all inclusive μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού και εξαφάνιση της διαφορετικότητας και βεβαίως στην ερημοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού χώρου όπου δραστηριοποιούνται οι τουριστικές μονάδες.
Το all inclusive είναι ένα προϊόν το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς , πρέπει όμως να μπουν κάποιοι κανόνες ώστε να μην έχουμε δυσμενείς εξελίξεις.

6. Οι τουριστικοί Δήμοι με την παράλογη απόφαση μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων από 2 σε 0,50% έχουν υποστεί δραματική μείωση των εσόδων τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Το τοπικό τέλος αυτό στήριζε τους Δήμους στις επιπλέον δαπάνες και υποχρεώσεις που έχουν λόγο αύξησης του πληθυσμού.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την επαναφορά του η οποία και για λόγους προγραμματισμού και προβλέψεων, μπορεί να γίνει σταδιακά π.χ. από 0,50 σε 1% το επόμενο έτος σε 1,5 κλπ.

kefaloyanniplakiotakis_001-1.jpg

Αναφορά έγινε επίσης σε θέματα όπως η ένταξη της Σπιναλόγκα στην UNESCO, η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, η λειτουργία του Αεροδρομίου Ηρακλείου καθώς και η επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του, η σπουδαιότητα του θεματικού τουρισμού αλλά και άλλα θέματα τα οποία αναπτύχτηκαν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Τους κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Μιχάλης Σταυρακάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Λουκάκης Γιάννης και ο κ. Δανδουλάκης Γιάννης μέλος της ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγ. Νικολάου κ. Σγουρός Μιχάλης, κ. Εμμ. Αικατερινάκης, κ. Νίκος Αφορδακός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Καφετζάκη, κ. Στάθης Βιδάλης, ο κ. Γιώργος Δατσέρης, ο Διευθυντής Δ/κών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μιχάλης Λασθιωτάκης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ελούντας κ. Βαγγέλης Μαυρικάκης και ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης.

Άγιος Νικόλαος, 9/09/2011, Γραφείο Τύπου
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου στην ΠΕΔ Κρήτης Εκτύπωση
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία οι εκπρόσωποι που θα λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ Κρήτης) για την Εκλογή εκπροσώπων στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

dimotikosimboulioped_7_09_2011_006.jpg

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο Αγίου Νικολάου είναι ο κ. Μιχάλης Σγουρός και ο κ. Μιχάλης Κερούλης από την πλειοψηφία, ο κ. Πανίκος Καρατσής από την μείζονα μειοψηφία και ο κ. Χατζηδάκης Βασίλης από την ελάσσονα μειοψηφία.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων σε κεντρικό επίπεδο δήμων ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ), θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης που αποτελείται από 125 εκπροσώπους (24 Δήμαρχοι και 101 εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων), εκλέγονται:
α) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης που αποτελείται από 21 μέλη (12 Δήμαρχοι και
9 Δημοτικοί Σύμβουλοι).
β) η Εκτελεστική Επιτροπή που αποτελείται από 5 μέλη και
γ) το Εποπτικό Συμβούλιο, που αποτελείται από 3 μέλη.

Επίσης, στην ίδια Γ.Σ. εκλέγονται και οι εννέα (9) εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Το σύνολο των εκπροσώπων της ΠΕΔ Κρήτης στην ΚΕΔΕ είναι 33 μέλη, δηλ. 24 Δήμαρχοι –άνευ εκλογής- συν οι εννέα (9) εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων της Κρήτης.
Άγιος Νικόλαος, 9/09/2011, Γραφείο Τύπου
Επιστολή στον Περιφερειάρχη έστειλε ο Δήμαρχος για το Λιμάνι Σισίου Εκτύπωση
Την παρακάτω επιστολή με θέμα την "Αποκατάσταση ζημιών λιμένος Σισίου" απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο την οποία κοινοποίησε στον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μωραϊτη Θάνο καθώς και στους κ. Καρχιμάκη Μιχάλη Βουλευτή Λασιθίου, κ. Πλακιωτάκη Γιάννη Βουλευτή Λασιθίου, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Καρούντζο Αθανάσιο και τον
Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Καστρινάκη Νίκο.

sisi___013.jpg

"Όπως σας είναι γνωστό, στις 11-12-2010, λόγω θεομηνίας, το λιμάνι του Σισίου υπέστη σοβαρές ζημιές.
Με απόφαση της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, και του Νομάρχου κ. Αναστασάκη, στις 30-12-2010, προεκτιμήθηκε η ζημιά σε 150.000.00 Ευρώ και ζητήθηκε το αντίστοιχο ποσό για την άμεση αποκατάσταση, προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω κατάρρευση του προσήνεμου μόλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά αλληλογραφίας, την οποία γνωρίζετε, με τελευταία, την με αρ.πρωτ.7540/4/5/2011 επιστολή.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα και επειδή ο εναπομένων χρόνος μέχρι τον επικείμενο χειμώνα είναι ελάχιστος, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα, διότι έχει καταστεί πλέον κατεπείγον και τούτο διότι:

1. Ο προσήνεμος μόλος, είναι πλήρως αποσταθεροποιημένος, με πλήρη κατάρρευση της προστασίας του, προς την πλευρά του πελάγους.
2. Έχει σχεδόν καταρρεύσει το ακρομόλιο.
3. Η εσωτερική προστασία του ( προς το λιμάνι ) του προσήνεμου μόλου, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση.
4. Με την αναμενόμενη κακοκαιρία, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, ακόμη και με ανέμους μικρότερης έντασης απ΄ότι στις 11/12/2010, είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει και η εσωτερική προστασία, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του λιμενικού έργου.
5. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα:
α) την πλήρη απόφραξη του λιμανιού και την καταστροφή συνολικά του έργου.
β) Την καταστροφή των επιχειρήσεων, που η ύπαρξη του προσήνεμου μόλου, τις προστατεύει από τις μεγάλες θαλασσοταραχές.
γ) Την αδυναμία εξυπηρέτησης του ελλιμενισμού των σκαφών, που τώρα ελλιμενίζονται στο εσωτερικό μέρος του λιμένα.
δ) Την αδυναμία εξυπηρέτησης στην νέα σαιζόν που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2012, των τουριστικών σκαφών, με μεγάλη ζημιά για την τοπική οικονομία.
ε) Η απαιτούμενη τότε δαπάνη, μετά την αναμενόμενη κατάρρευση ουσιαστικά του μόλου, για την ανακατασκευή του και τον καθαρισμό του λιμανιού, θα υπερβαίνει το ποσό των 1.500.000.00 Ευρώ και ο απαιτούμενος χρόνος, θα είναι πολύ περισσότερος, πέραν των άλλων ζημιών για την περιοχή.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι στην περιοχή λειτουργούν 25 ξενοδοχεία, από τα οποία τα πέντε είναι 5***** και βέβαια, μεγάλος αριθμός παραθεριστικών και μονίμων κατοικιών.
Είναι προφανές το κατεπείγον του θέματος και παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπισή του.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Ακύρωση εκδήλωσης της εορτής του Τιμίου Σταυρού στις Πινές 13/09 Εκτύπωση
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πινών ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους του Συλλόγου μας και όλους εκείνους που μας τιμούν στις εκδηλώσεις μας ότι ακυρώνεται η εκδήλωση στις 13 Σεπτεμβρίου, εορτή του Τιμίου Σταυρού, λόγω πένθους του χωριού μας.
Από το Δ.Σ. του Π.Σ. Πινών
Αγγέλακας 3 - Συναυλία στις 10/09 Εκτύπωση
1727-aggelakas3.jpg


10 Σεπτεμβρίου 2011
στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου
ώρα 21.00
άνοιγμα συναυλίας
"Πέρα Μπάντα"

Διοργάνωση Σύλλογος "Πέρασμα"
Με την αρωγή του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου
Προπώληση 10 ευρώ
Είσοδος 12 ευρώ
«Επιστροφή στα θρανία 2011» Εκτύπωση
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι πρώτες ειδήσεις για την κατάσταση που θα βιώσουμε όλοι μας κάνουν λόγο για σοβαρά εκπαιδευτικά ελλείμματα, παραλείψεις, κωλυσιεργίες. Αυτά μαζί με τη δυσχερέστατη οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν αποτελούν το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μας ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ.

epistrofistathrania_2011.jpg


Σε όλες αυτές τις αντιξοότητες η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου προτείνει ένα αντίβαρο συντονίζοντας τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και τη δημιουργικότητα των μαθητών, που θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε στο διήμερο «Επιστροφή στα θρανία». Για τέταρτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση, που ξεκίνησε με στόχο να δώσει μια εναλλακτική νότα στο άνοιγμα των σχολειών, έναν τόνο πολιτισμού και γιορτής, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας. Στο φετινό πρόγραμμα εκπροσωπείται ο κινηματογράφος, τα εικαστικά και το θέατρο ως ολοκλήρωση προγραμμάτων που δουλεύτηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα στο πλαίσιο του σχολείου. Τα τραγούδια και οι μουσικές δείχνουν το μεράκι των μαθητών και τη συνεργασία τους τόσο στο σχολείο όσο στον ελεύθερό τους χρόνο.

Αναλυτικότερα:
• Την Παρασκευή 9/09, στις 20.00, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου, θα ακουστούν ελληνικά και ξένα τραγούδια από τα μουσικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου, τα συγκροτήματα των Λυκείων Anima και Black Flames και το Γιώργο Γεροντή με το λαούτο του. Ενδιάμεσα θα προβληθούν οι χιουμοριστικές και συγκινητικές τρίλεπτες ταινίες του ΕΠΑΛ ενάντια στην ενδοσχολική βία που είχαν πρωτοπαρουσιαστεί στο English Festival τον περασμένο Ιούνιο. Τη βραδιά συμπληρώνουν αποσπάσματα από βίντεο, μουσική και κολλάζ των μαθητών του 2ο ΓΕΛ με αφορμή το βιβλίο του Β. Παπαθεοδώρου Χνότα στο τζάμι, μια δουλειά που παρουσίασαν ολοκληρωμένη τον περασμένο Απρίλιο
• Την Κυριακή 11/09, στις 20.00, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, θα γίνει η προβολή της αισιόδοξης και με περιβαλλοντικές ανησυχίες ταινίας μικρού μήκους Zoe’s party (2ο ΓΕΛ), που και αυτή είχε προβληθεί στο English Festival. Ακόμη, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο Chatroom από το Θεατρικό Εργαστήρι 2011 των Λυκείων, ένα έργο που απέσπασε επαινετικά σχόλια στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ιεράπετρας και στην παρουσίασή του στον Άγιο Νικόλαο πριν από δυο μήνες.
• Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί έκθεση ευφάνταστων κατασκευών, καμωμένων από φυσικά υλικά και μεγάλη φαντασία από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. «Ο υψηλότερος μας μόχθος είναι να αναπτύξουμε ελεύθερες ανθρώπινες υπάρξεις που να είναι ικανές να δώσουν έναν προσανατολισμό, να διδάξουν ένα σκοπό στις ζωές τους». Η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου προσπαθώντας να κάνει πράξη τη φράση του παιδαγωγού Rudolf Steiner εντός και εκτός σχολικών τάξεων, ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που συμπαρίστανται ηθικά και υλικά στο εγχείρημά της και που συμβάλουν κάθε χρονιά στη μεγάλη γιορτή-θεσμό της «Επιστροφής στα Θρανία»: τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Νικολάου και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ευχαριστίες οφείλουμε και στους συμπολίτες εκείνους που με το δικό τους τρόπο βοηθούν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και σε όλους εσάς που τη στηρίζετε με την παρουσία σας.

Τις ευχές μας για «Καλή Σχολική Χρονιά» συνοδεύουμε με το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ, ευελπιστώντας όλοι οι μαθητές να βρουν τον τρόπο «της ευτυχίας να ζωγραφίζουν το πρόσωπο».
« Ο κακός μαθητής »
Λέει όχι με το κεφάλι μα λέει ναι με την καρδιά,
λέει ναι σ’ ό,τι αγαπά, λέει όχι στον καθηγητή.
Είναι όρθιος για να πει μάθημα
κι εμφανίζονται όλα τα προβλήματα.
Kι άξαφνα τον πιάνει ένα τρελό γέλιο
και τα σβήνει όλα: ψηφία, λέξεις, ημερομηνίες, ονόματα, φράσεις, γρίφους
και, παρά του δάσκαλου τις απειλές,
μες τα γιουχαΐσματα των άριστων
με κιμωλίες όλων των χρωμάτων
πάνω στον μαυροπίνακα της δυστυχίας
της ευτυχίας ζωγραφίζει το πρόσωπο.
(από τη Συλλογή «Κουβέντες »)
ΠΟΚΑΝ

Πρόγραμμα - Επιστροφή στα θρανία - Σεπτέμβριος 2011 Εκτύπωση
Πρόγραμμα - Επιστροφή στα θρανία 2011

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου,
ώρα 20.00,
Προαύλιο 1ου Γυμνασίου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου,
ώρα 20.00, Κινηματογράφος ΡΕΞ
ΘΕΑΤΡΟ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

back-to-school-ecommerce.jpg


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Γεροντής
• Συγκροτήματα 2ου Γυμνασίου
Μάριος Βολάς Κιθάρα
Νίκος Δατσέρης Ντραμς
Άννα Κουτουλάκη Φωνή
Αντώνης Μαστοράκης Κιθάρα
Μαρία Παγκάλου Κιθάρα
Κων/νος Σκουλικάρης Αρμόνιο, Φωνή
Χρυσούλα Τζάβλα Φωνή
Νίκος Τζιρής Κιθάρα
Μαριάνθη Φουρνιώτη Φωνή
• BLACK FLAMES
Δημήτρης Μόσχου Ντραμς
Δημήτρης Παπαδόπουλος Κιθάρα, Φωνή
Βαγγέλης Περράκης Κιθάρα
Αθηνά Ρωσσίδου Φωνή
• ΑΝΙΜΑ
Αλέξανδρος Γαλανάκης Κρουστά, Φωνή
Μάνος Δεμέτζος Κιθάρα, Φωνή
Χρήστος Κωνσταντινέσκου Κιθάρα
Μαρία Μετοχιανάκη Μπάσο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Σποτάκια ενάντια στην ενδοσχολική βία (ΕΠΑΛ)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Χνότα στο τζάμι (2ο ΓΕΛ)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΕΕΕΚ, 2ο ΓΕΛ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Zoe’s party (2ο ΓΕΛ)
Μικρού μήκους ταινία με θέμα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες
των μαθητών και τις λύσεις που προτείνουν για να ομορφύνει η πόλη τους.
ΘΕΑΤΡΟ
Chatroom του Enda Walsh (Θεατρικό Εργαστήρι των Λυκείων Αγ. Νικολάου)
Μια ιστορία εφηβικής περιπλάνησης στον κόσμο του διαδικτύου, μια ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Γουίλιαμ : Θοδωρής Γαζής
Τζακ : Μάνος Τσουκάκης
Έμιλυ : Μαρία Μετοχιανάκη
Εύα Αθηνά Ρωσσίδου
Τζιμ : Παντελής Γαρεφαλάκης
Λώρα : Λυδία Μαρή
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΕΕΕΚ, 2ο ΓΕΛ

Σεπτέμβρης 2011
Λίγο πριν ηχήσει το κουδούνι του σχολειού συλλέγουμε λέξεις-φυλαχτά να μας συντροφέψουν στη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς: δημιουργικότητα, διεκδίκηση, δύναμη, ευρηματικότητα, θέληση, κέφι, ομαδικό πνεύμα, πρωτοβουλία, συνεργασία, χιούμορ… Αντιδρούμε απέναντι στους οιωνούς και –όσο περνάει από το χέρι μας– δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε κάθε μαθητής
…πάνω στον μαυροπίνακα της δυστυχίας
της ευτυχίας ζωγραφίζει το πρόσωπο…
Καλή Σχολική Χρονιά!

Ευχαριστίες απευθύνουμε
στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίων, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου
στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Νικολάου
στον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό
Δήμου Αγ. Νικολάου και στους Χορηγούς Επικοινωνίας
ΖΟΕ γραφικές τέχνες, Ρ/Σ 104,4, Λατώ 103,3
Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Συνέντευξη Τύπου για το "Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών 2011" Εκτύπωση
image-kriti.jpg

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, στο γραφείο του, με θέμα το "Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών 2011".

«Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι η Ελλάδα και η Κρήτη -το κέντρο της Μεσογείου- έχει διασπείρει τις πολιτιστικές επιρροές της παγκοσμίως» εξηγεί ο διοργανωτής του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, Βιτάλι Μινόροφ.

Στην Κρήτη, "την καρδιά της Μεσογείου" από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 1000 καλλιτέχνες, από 14 χώρες θα παρουσιάσουν περίπου 50 εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ιεράπετρα και Τυμπάκι, στο πλαίσιο του πρώτου "Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών".

Άγιος Νικόλαος, 7/09/2011, Γραφείο Τύπου
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. Εκτύπωση

logo_aghios.jpg


Στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση τεχνικής περιγραφής, διάθεση πίστωσης και απ΄ ευθείας ανάθεση της παροχής υπηρεσίας για την υγειονομική απεντόμωση, μυοκτονία στα αντλιοστάσια και φρεάτια αποχέτευσης Δ.Δ. Αγίου Νικολάου.
2. Έγκριση τεχνικής περιγραφής, διάθεση πίστωσης και απ΄ ευθείας ανάθεση της προμήθειας δύο ηλεκτρικών πινάκων για τα αντλιοστάσια λυμάτων Ελούντας.
3. Έγκριση υπερωριών εργατοτεχνικού προσωπικού μηνός Ιουλίου 2011.
4. Παραλαβή της μελέτης: «Διαχειριστικό Σχέδιο υδατικών πόρων Δήμου Αγίου Νικολάου», που εκπόνησε ο Ο.ΑΝ.Α.Κ για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
5. Συζήτηση σχετικά με την αποστολή από το Δήμο Αγίου Νικολάου χρηματικού καταλόγου τελών ύδρευσης Τ.Κ. Σκινιά-Λούμα Α΄ τετραμήνου 2011.
6. Συζήτηση-απάντηση επί εγγράφου του ΕΠΠΕΡΑΑ σχετικά με την ιδία συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. για τη χρηματοδότηση του έργου: «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Νεάπολης-Βουλισμένης-Λατσίδας».
7. Ανάθεση της επικαιροποίησης της μελέτης για το έργο: «Τριτοβάθμια επεξεργασία και δίκτυα άρδευσης για την αξιοποίηση της εκροής του ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου».
8. Έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης για το έργο: «Κατασκευή συνδέσεων αποχέτευσης έτους 2011».
9. Τροποποίηση της 37/2011 απόφασης του Δ.Σ. (Ορισμός επιτροπών διαγωνισμών για προμήθειες, μισθώσεις και έργα).
10. Τροποποίηση της 35/2011 απόφασης του Δ.Σ. (Ορισμός επιτροπής για την εξαγορά εκτάσεων για την κατασκευή μόνιμων τεχνικών έργων).
11. Έγκριση εξαγοράς έκτασης για την κατασκευή του έργου: «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Νεάπολης-Βουλισμένης-Λατσίδας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑΝ
Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Άγιος Νικόλαος 05-9-2011
Αρ. Πρωτ.:41

Τηλ. : 28410-89915

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ :
Τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπήs Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ :
- κ. Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δατσέρη Ιωάννη
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Χριστουλάκη Κων/νο
- Δ/ντές σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

Παρακαλώ όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στον χώρο του Β΄ Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, Περιοχή Ξηρόκαμπος, την 8η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 μ.μ. για συζήτηση επί των παρακάτω θεμάτων :

Θέματα Συνεδρίασης:

1.Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Ενημέρωση για τη λειτουργία Σχολικής Επιτροπής και Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων και αντιμετώπιση άμεσων αναγκών.
3. Παράταση σύμβασης των κυλικείων βάσει της αποφ. 57646/Δ4/19-05-2010 που αφορά τα παρακάτω σχολεία : 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Νεάπολης, Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης.
4. Εξέταση της αίτησης της κας Κατσάρεβιτς Γκορντάνα για τοποθέτηση 2 αυτόματων μηχανημάτων στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.
5. Αξιολόγηση προσφορών από τράπεζες και επιλογή της πιο συμφέρουσας για άνοιγμα λογαριασμών στα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων.
6. Εξουσιοδότηση εκπροσώπου για την υπογραφή σύμβασης και εξουσιοδότηση Διευθυντών για ανάληψη χρημάτων.
Απόφαση για την εξόφληση των παλιών λογαριασμών έως σήμερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Άγιος Νικόλαος στη Wikipedia Εκτύπωση
Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Άγιος Νικόλαος 05-9-2011
Αρ. Πρωτ.:70
Τηλ. : 2841089915

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ :
Τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπήs Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ :
- κ. Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δατσέρη Ιωάννη
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Μαρή Μιχαήλ

Παρακαλώ όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου - Πολύκεντρο REX, 3ος όροφος, οδός Μ. Σφακιανάκη - την 8η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30 μ.μ. για συζήτηση επί του παρακάτω θέματος:

Θέμα Συνεδρίασης:
1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για θέματα λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Δήμου Αγίου Νικολάου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εικόνες από το Gala του κρατικού Μπαλέτου της Μόσχας στο ΡΕΞ Εκτύπωση
gala__3.jpg
Ευχαριστήρια Επιστολή της κ. Σοφίας Μετζάκη Λάσλο Εκτύπωση

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κ. Κουνενάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Αφορδακό, την Γεωπόνο του Δήμου και το τεχνικό προσωπικό που με μεγάλη επιμέλεια καθάρισαν το παρκάκι εντός των παλαιών Εργατικών Κατοικιών έναντι του Νοσοκομείου.

Ελπίζουμε να γίνει και ένα καλό κλάδεμα το Φθινόπωρο και ένας ακόμα καθαρισμός στο κυκλοφοριακό πάρκο στην οδό Εργατικής Εστίας.

Το πάρκο είναι καλό, αλλά χρειάζεται μια καλή συντήρηση για να μην κινδυνεύουν τα μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά και σας εύχομαι Καλό Χειμώνα!!!


Με εκτίμηση,

Σοφία Μετζάκη Λάσζλο
Αλαμπάμα, Η.Π.Α.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/09/2011 Εκτύπωση

Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 7 του μηνός Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολύκεντρο REX 3ος όροφος οδός Μ. Σφακιανάκη.

H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μαρία Μπετούρα

Θέματα Συνεδρίασης:

Έκθεση Κρητικά Προϊόντα & Διατροφή 2011 Εκτύπωση
«Έκθεση Κρητικά Προϊόντα & Διατροφή 2011»

27 Σεπτεμβρίου 2011

tourism3.jpg


Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος εκτιμώντας τη μεγάλη σημασία
που παίζει ο τουρισμός για τον τόπο μας, δίνει μεγάλο βάρος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται στην έδρα του Δήμου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Τα δύο προηγούμενα χρονιά αναδείξαμε και προβάλαμε με επιτυχία, ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο, την «Κρητική Διατροφή».

Έτσι στον Άγιο Νικόλαο, στα πλαίσια της εβδομάδας τουρισμού και για τρίτη συνεχή χρονιά θα οργανώσουμε την «Έκθεση Κρητικά Προϊόντα και Διατροφή 2010», την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 το απόγευμα, στη Λίμνη.

Οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν θα μπορούν να προβάλουν και να διαθέσουν, εφ’ όσον το επιθυμούν, τα προϊόντα τους.

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν.


Παρακαλούμε λοιπόν εφ’ όσον επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην έκθεση, η οποία σημειωτέον θα απευθύνεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους καταναλωτές, να μας ενημερώσετε μέχρι και την Παρασκευή 16/09/2011 στα τηλ. 28413 40104, 28413 40111, στο fax. 28410 25493 ή στα e-mail: tourofan@gmail.com και dimos.agn@gmail.com

Με εκτίμηση, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης


Αίτηση συμμετοχής

Προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς Εκτύπωση

Συνέντευξη τύπου έδωσαν την Τετάρτη 31/08/2011, ενόψει της έναρξης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από 1ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Δατσέρης, η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης κ. Μαρία Καφετζάκη, η κ. Πόπη Παγκάλου – Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προσωπικού και η Υπεύθυνη διοίκησης και Λογιστηρίου κ. Μαρία Χατζάκη.

okydan_007.jpg

«Σε ότι αφορά την απορρόφηση των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά με την έννοια ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, τα κοινωνικά προβλήματα έχουν ενταθεί και πολύ περισσότερες οικογένειες χρειάζονται τη στοργή και τη φροντίδα της κοινωνίας. Ωστόσο αν και η πίεση ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με άλλες χρονιές, ο ΟΚΥΔΑΝ κατάφερε να φιλοξενήσει 295 παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, στον Άγιο Νικόλαο, στην Νεάπολη και στην Κριτσά. Επειδή όμως δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια μέσω του ΕΣΠΑ να προσληφθούν τρία ακόμα άτομα, να λειτουργήσει ο χώρος στο Καπετανάκειο και να δημιουργηθούν δύο ακόμα τμήματα ώστε να ικανοποιήσουμε εκατό τοις εκατό τα αιτήματα των οικογενειών. Βεβαίως καλό θα ήταν η κοινωνία να παρέχει υπηρεσίες σε όλους και νομίζω ότι είμαστε από τους πρώτους οργανισμούς στην Ελλάδα που ικανοποιούμε σχεδόν το σύνολο των παιδιών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Τα κριτήρια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών άλλαξαν φέτος και γιαυτό υπήρξαν πολλές δυσκολίες ως προς την αξιολόγηση των αιτήσεων. Επίσης, φέτος εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και η κατηγορία των ανέργων.
Η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκινάει αύριο 1η Σεπτεμβρίου με πλήρες πρόγραμμα και πλήρες ωράριο από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους
στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς να δείξουν φέτος ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά πέρα από τα αυτονόητα καθήκοντά τους σαν υπάλληλοι γιατί η κοινωνία μας περνά πράγματι πολύ δύσκολα και πρέπει πάνω από όλα να κυριαρχεί η ανθρωπιστική αξία και η αγάπη στα παιδιά. Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη συμβολής, βοήθειας και συνεργασίας των γονέων με το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Δατσέρης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμή που του έκανε να αναλάβει ως πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ ενός από τους πιο δύσκολους οργανισμούς του Δήμου, ο οποίος αφορά την κοινωνική πρόνοια.
«Είναι ένας δύσκολος τομέας και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Από την αρχή πίστευα ότι με την καλή συνεργασία θα φτάναμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να μη δυσαρεστήσουμε κανένα , όπως τουλάχιστον συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Προχωρώντας όμως διαπίστωσα ότι φέτος δημιουργείται ένα πρόβλημα διότι οι αιτήσεις που είχαμε υπερέβησαν τις δυνατότητές μας και είμαστε αναγκασμένοι να δυσαρεστήσουμε κάποιους που δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε . Παρόλα αυτά όμως με την καλή συνεργασία όλων πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε και αυτό αφού υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στο Δήμο και μπορεί να αξιοποιηθεί. Επίσης με τη βοήθεια της κυρίας Χατζάκη που θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες , θα πάρουμε και τρία άτομα προσωπικό ώστε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις πού έχουν μείνει ανικανοποίητες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ κ. Δατσέρης.

Η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων κ. Μαρία Καφετζάκη ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον πρόεδρο για τη συνεργασία και ζήτησε συγνώμη στους γονείς και ιδιαιτέρα στις μητέρες των παιδιών που δεν απορροφήθηκαν στους παιδικούς σταθμούς.
«Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε με κριτήρια αντικειμενικά και μάλιστα με συνδυασμό κριτηρίων. Δόθηκε προτεραιότητα στις μονογονεϊκές οικογένειες , στις οικογένειες με 4 και 3 παιδιά, όπως επίσης λάβαμε υπόψη μας την εργαζόμενη μητέρα και την οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας . Τα παιδιά που απορροφήθηκαν είναι 295 και έμειναν 33 παιδιά έξω συν έξι παιδιά που δεν ήταν συμπληρωμένες οι αιτήσεις και παιδιά που ήταν κάτω του ενός έτους, γιατί δεν υπάρχουν οι ευκολίες για να εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς και 17 παιδιά που είναι του 2007 και εξετάζουμε την περίπτωση τους ώστε να μην μείνουν έξω μια και βάσει κριτηρίων δεν καλύπτονται. Όλα τα παιδιά των επανεγγραφών απορροφήθηκαν από τους σταθμούς και μείνανε έξω παιδιά των νέων εγγραφών τα οποία όμως θα απορροφηθούν από τον καινούργιο σταθμό! Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω την επιτροπή την κ. Σουλαδάκη, την κ. Χατζάκη και την κ. Παγκάλου» επεσήμανε η κ. Καφεζάκη.

Η υπεύθυνη του παιδαγωγικού προσωπικού του ΟΚΥΔΑΝ κ. Πόπη Παγκάλου ανέφερε ότι το παιδαγωγικό προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και περιβάλλει τα παιδιά με πολύ αγάπη και ενδιαφέρον σαν να είναι δικά τους παιδιά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι υψηλών προδιαγραφών και σημείωσε ακόμα πόσο σημαντικό είναι να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην εύθραυστη ψυχολογία των νηπίων ώστε να μην τους δημιουργούνται ψυχικά τραύματα.

Άγιος Νικόλαος, 31/08/2011, Γραφείο Τύπου

ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

mira2011.jpg
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2011
Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου για την λειτουργία των παιδικών σταθμών Εκτύπωση
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, στο γραφείο Δημάρχου ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Φουλεδάκη Μενέλαου, του πρόεδρου κ. Γιώργου Δατσέρη και του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. με θέμα την λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου
Οικονομικός & Διαχειριστικός Έλεγχος στον πρώην Δήμο Νεάπολης Εκτύπωση
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011, ξεκίνησε ο Διαχειριστικός - Οικονομικός έλεγχος στον πρώην Δήμο Νεάπολης.
Η οικονομική επιθεωρήτρια κ. Αντωνία Κασωτάκη της Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Αττικής και ο Οικονομικός Επιθεωρητής κ. Καριωτάκης Εμμ. της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης, είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Εμμ. Αικατερινάκη και το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μιχάλη Λασθιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία πρώτη συζήτηση για το πρόβλημα που υπάρχει και συμφωνήθηκε να δοθεί κάθε βοήθεια ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ακολούθως, οι ελεγκτές προέβησαν σε έλεγχο του ταμείου του Δήμου Αγίου Νικολάου και των νομικών προσώπων, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει τάξη και συμφωνία του ταμείου με το λογιστήριο.

Στη συνέχεια οι ελεγκτές μετέβησαν στην έδρα του πρώην δήμου Νεάπολης, όπου ομάδα υπαλλήλων που έχει οριστεί από το Δήμαρχο για τη βοήθεια στη διενέργεια του ελέγχου, συνεργάστηκε μαζί τους ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος.

Ο έλεγχος ήδη είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε ότι το συντομότερο χρονικό διάστημα θα έχουμε τα αποτελέσματα τόσο για το ταμείο του πρώην Δήμου Νεάπολης όσο και για τα νομικά του πρόσωπα.

Άγιος Νικόλαος, 30/08/2011, Γραφείο Τύπου
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη Εκτύπωση
Αναδρομική Έκθεση Νίκου & Παντελή Σωτηριάδη

sotiriadis_2011_052.jpg

Στα εγκαίνια της Αναδρομικής Έκθεσης Γλυπτικής του Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Την έκθεση προλόγισε εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των δημιουργών του μνημειακού συμπλέγματος «Η Αρπαγή της Ευρώπης» που στήθηκε στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το 2005, καθώς και στην καλλιτεχνική πορεία των αδελφών Σωτηριάδη, από το 1985 που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους ως Γλύπτες μέχρι και σήμερα.

sotiriadis_2011_013.jpg

Η Αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου περιλαμβάνει παλιά και καινούργια έργα και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Ο Νίκος και ο Παντελής Σωτηριάδης έχουν γεννηθεί στον Άγιο Νικόλαο και έχουν διοργανώσει πολλές εκθέσεις, διακρίθηκαν αρκετές φορές για τα έργα τους και συμμετείχαν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

sotiriadis_2011_045-1.jpg

Την έκθεση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο κ. Νίκος Ματζαπετάκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Δήμο Ηρακλείου, ο κ. Αντώνης Ζερβός, πολ. Μηχανικός - πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο κ. Οδυσσέας Σγουρός, αρχιτέκτονας αντιπρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ.
Στην είσοδο της έκθεσης οι δύο καλλιτέχνες είχαν φροντίσει να προσφέρεται σε όλους τους καλεσμένους και επισκέπτες δροσερή σουμάδα και αμυγδαλωτά από πολύ ευγενικές Αγιονικολιώτισες.

sotiriadis_2011_068.jpg

Στον χαιρετισμό που απηύθηνε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ευχαρίστησε την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για αυτή την πρωτοβουλία καθώς και το Δήμο Ηρακλείου, που σε συνεργασία παρουσιάζουν το σπουδαίο έργο των δύο καλλιτεχνών. Και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ματζαπετάκη για τη φιλοξενία. Θεωρούμε ότι πράγματι απόψε φιλοξενείται ο Άγιος Νικόλαος στο Ηράκλειο δημιουργώντας μια πιο στενή σχέση ανάμεσα μας στον πολιτισμό. Η Κρήτη μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλές προσδοκίες, έχει ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό και μπορεί πράγματι να τους αναδείξει. Τα αδέλφια Σωτηριάδη έχουν ξεκινήσει από το εργαστήρι του μπαμπά τους, και με πολύ φαντασία, αγάπη, κόπο και προσπάθεια έχουν καταφέρει να δώσουν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό έργο. Ας μη ξεχνούμε επίσης ότι έξω από το Στρασβούργο υπάρχει το σύμπλεγμα της «Αρπαγής της Ευρώπης» που είναι ουσιαστικά η εκπροσώπηση της Κρήτης σε όλη την Ευρώπη. Αυτές τις ημέρες μάλιστα ετοιμάζουμε ένα αντίστοιχο σύμπλεγμα, με ευθύνη του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου και κατασκευή των αδελφών Σωτηριάδη, όπου θα συνδέσουμε την Κρήτη με το Στρασβούργο. Εμείς συγχαίρουμε τους δύο καλλιτέχνες για το τόσο σημαντικό τους έργο και ευχόμαστε σε όλους τους Ηρακλειώτες να επισκεφθούν την έκθεση και να την απολαύσουν».

sotiriadis_2011_069.jpg

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Ματζαπετάκης και ο κ. Οδυσσέας Σγουρός, αρχιτέκτονας και αντιπρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Τα υλικά που κυριαρχούν στην έκθεση
είναι το μέταλλο, το γυαλί, το ξύλο αλλά και το ζωντανό στοιχείο της φωτιάς που αναμφισβήτητα σε φέρνουν πιο κοντά στην τέχνη τους, ενώ παράλληλα σπάνε την ψυχρότητα του γυαλιού και του πολύχρωμου νέον.

sotiriadis_2011_007.jpg

sotiriadis_2011_050.jpg

Το ιδανικό και των δύο καλλιτεχνών είναι να γίνει η τέχνη προσιτή σε όλον τον κόσμο πράγμα που το έχουν καταφέρει γιατί πολλές από τις δημιουργίες τους είναι μικρά γλυπτά και αντικείμενα που μπορεί να τα αποκτήσει ο καθένας. Ωστόσο η αναδρομική τους έκθεση είναι γεμάτη από έμπνευση, δεν έχει όρια και είναι απόλυτα ελεύθερη με άκρατη ευαισθησία.

Έργα του Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη υπάρχουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Νικολάου, στην Κιτροπλατεία στον Άγιο Νικόλαο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και αλλού.

sotiriadis_2011_009.jpg

Άγιος Νικόλαος, 30/08/2011, Γραφείο Τύπου
Συγχαρητήρια επιστολή για τους εισαχθέντες Εκτύπωση
Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α – Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Ο Δήμαρχος
&
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
συγχαίρουν τους εισαχθέντες
στα Ανώτερα και Ανώτατα
Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας
και τους εύχονται καλές σπουδές
και επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Φροντίδα για τα μικρά και τα μεγάλα… Εκτύπωση
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα θέματα των μεγάλων και των μικρών έργων, είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή ασχολείται και με τα μικρά και με τα μεγάλα.

Απόδειξη είναι τα μεγάλα έργα που εκτελούμε αλλά βεβαίως, στα πλαίσια του δυνατού, και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Είναι όμως προφανές ότι ο Δήμος για να λειτουργήσει έχει κανονισμούς και αρχές και δεν είναι δυνατόν, εκ των πραγμάτων ο Δήμαρχος να ασχολείται με τα πάντα. Ο Δήμαρχος ενημερώνεται και συντονίζει, βοηθούμενος από τους αντιδημάρχους, από άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και από τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Eπομένως είναι ακατανόητο ορισμένοι πολίτες να ζητούν για οποιοδήποτε ζήτημα να απευθύνονται στο Δήμαρχο, τη στιγμή μάλιστα που θα μπορούσαν να διευθετήσουν τα ζητήματα τους με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υπάρξει και άμεση επίλυση του προβλήματος.

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα πρέπει να δουλεύει μία σύγχρονη διοίκηση και νομίζουμε ότι αυτή είναι η απαίτηση των καιρών. Η καλή οργάνωση, ο καλός σχεδιασμός, ο καλός καταμερισμός, ώστε να έχουμε και το ζητούμενο αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά δεν είναι πρέπον οι δημότες να αγνοούν τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Άγιος Νικόλαος, 29/08/2011, γραφείο Τύπου
Αναδρομική Έκθεση Γλυπτικής Νίκου & Παντελή Σωτηριάδη Εκτύπωση
ΛΙΜΝΕΣ 2011 "ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ" Εκτύπωση
patimastafylilimnes.jpg
Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο «Μπούφος», στο Σίσι Εκτύπωση
Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του πενταετούς προγράμματος των ανασκαφών στον Αρχαιολογικό Χώρο «Μπούφος», πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον επικεφαλής της Αρχαιολογικής Σχολής του Βελγίου, καθηγητή κ. Jan Driessen στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κερούλης, στελέχη της ΚΔ Εφορείας Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την προϊστάμενη κ. Βίλυ Αποστολάκου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Δατσέρης και κ. Μανόλης Λεμπίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Μιχάλης Πετσαλάκης καθώς και τα μέλη κ. Φθενάκης Γιώργος και κ. Μαμαλούκος Χρήστος, η κ. Σουλαδάκη Αλεξάνδρα, ο πρ. ευρωβουλευτής κ. Σουλαδάκης Ιωάννης, η κ. Αστρουλάκη Αικατερίνη καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

arhaiologikosxorossisiboufos_2011.jpg

Στο Κεφάλι (ύψωμα) Αγ. Αντωνίου ή Κρέμασμα στην παραθαλάσσια περιοχή ανατολικά του Οικισμού Σίσι εκτείνεται ο Αρχαιολογικός χώρος «Μπούφος» με σημαντικά ευρήματα και ανακαλύψεις διαφόρων χρονικών περιόδων. Το 1976 έγινε η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου και ορίστηκε αρχαιολογική ζώνη με απαλλοτρίωση 40 στρεμμάτων από το ελληνικό δημόσιο.

arxaiologikossisiboufos_2011_018.jpg

Η πρώτη μικρή ανασκαφή έγινε από τον αρχαιολόγο Κώστα Δαβάρα ενώ έπειτα από μισό περίπου αιώνα, το 2006 ξεκίνησαν συστηματικές ανασκαφές από την Αρχαιολογική Σχολή του Βελγίου με επικεφαλής τον καθηγητή Jan Driessen. Η σύζυγος του επικεφαλής των ανασκαφών είναι η εγγονή του Πολ Φορ, ο οποίος είναι γνωστός και αγαπητός στην Κρήτη, ένεκα του πολύ σπουδαίου έργου που έχει καταγράψει για τον τόπο μας, σε συνεργασία με τον Πλατάκη, σημαντικοί και οι δύο σπηλαιολόγοι και ερευνητές.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος «Μπούφος», στο Σίσι θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη. Η περίοδος ακμής της πόλης ήταν την υστερομινωϊκή εποχή (1350- 1250 π.χ.). Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα υπάρχει ο νεκροταφιακός χώρος (τέλος της πρωτομινωικής και αρχές της μεσοομινωϊκής περιόδου, δηλαδή περίπου 2100-1800 π.Χ.). Στους τάφους αυτούς έχουν ήδη βρεθεί πολλά αγγεία, οστά και κρανία ενώ όπως ανέφερε ο επικεφαλής, κ. Jan Driessen ξεχωρίζουν τα αγγεία δίπλα στους νεκρούς καθώς και τα «Κυκλώπεια Τείχη» που διακρίνονται καθαρά στα χαμηλότερα επίπεδα του λόφου.

arhaiologikossisiboufos_2011_16.jpg

Η κ. Βίλη Αποστολάκου, προϊσταμένη της ΚΔ Εφορείας Αρχαιοτήτων, στις δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « οι ανασκαφές ξεκίνησαν μετά από υποβολή αίτησης της Αρχαιολογικής σχολής Βελγίου και σχετικής εισήγησης της ΚΔ εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εμείς, αυτή τη στιγμή, νιώθουμε μεγάλη χαρά διότι δικαιωθήκαμε με τις τόσο σημαντικές αλλά και καθοριστικές για την ιστορία μας αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο. Η χρηματοδότηση είναι αποκλειστικά της Βέλγικης Αρχαιολογικής Σχολής η οποία αφού προβεί στη συντήρησή τους με δικά της έξοδα τα παραδίδει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου για να εκτεθούν». Η κ. Αποστολάκου επεσήμανε ωστόσο ότι οι ανασκαφές της Α΄ φάσης που διαρκεί πέντε χρόνια διακόπτονται, όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε στη συνέχεια να μελετηθεί συνολικά το έργο των ανασκαφών και αφού υπάρξει ενδιαφέρον από την ίδια σχολή θα συνεχιστούν οι έρευνες και πάλι κατόπιν αίτησης της σχολής.

arhaiologikosisiboufos_2011_029.jpg

Ο κ. Κουνενάκης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων ευρημάτων και πρόσθεσε ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το ενδιαφέρον που δείχνουν οι αρχαιολογικές σχολές του εξωτερικού και ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα προσπαθήσει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να συνεχιστεί το ανασκαφικό έργο του αρχαιολογικού χώρου «Μπούφος». Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και η αντιπροσωπεία του Δήμου εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στον καθηγητή κ. Jan Driessen και στην ομάδα των αρχαιολόγων που εργάστηκαν εθελοντικά με πολύ πίστη και μεράκι για να φέρουν στο φως αυτές τις νέες σημαντικές ανακαλύψεις χιλιάδων χρόνων!!!

Ο καθηγητής κ. Jan Driessen δήλωσε ότι "η Αρχαιολογική Σχολή του Βελγίου επιθυμεί να συνεχίσει τις ανασκαφές τα επόμενα χρόνια μετά τη μελέτη και τη δημοσίευση των μέχρι τώρα ανακαλύψεων, οι οποίες όπως φαίνεται θα απαντήσουν σε πολλά σημαντικά ερωτήματα τα οποία συνδέονται με τα Ανάκτορα των Μαλίων αλλά και με άλλες αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Κρήτης".
Άγιος Νικόλαος, 26/08/2011, Γραφείο Τύπου
Η ταινία "Βαλκανιζατέρ" στη Μίλατο Εκτύπωση
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Νικολάου

οργανώνουν προβολή της ταινίας "Βαλκανιζατέρ",

στο θεατράκι του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Μίλατο.

Η προβολή θα αρχίσει στις 9.00 μ.μ.

είσοδος δωρεάν.

valkanizater.jpg


Ας δούμε μερικά στοιχεία για την ταινία.

Πρόκειται για μια ταινία δρόμου που παρακολουθεί την κωμικοτραγική
περιπέτεια του Φώτη και του Σταύρου, δύο φίλων και συνεταίρων που στην
προσπάθειά τους να «πιάσουν την καλή» διασχίζουν τα Βαλκάνια και τη
Δυτική Ευρώπη.
Οι κίνδυνοι και οι περιπέτειές τους για την
αντιμετώπιση προσώπων και καταστάσεων που συναντούν, θα εντείνει
συνεχώς τη διαμάχη των δύο φίλων που διαφωνούν σχεδόν στα πάντα. Το
ταξίδι τους αυτό θα είναι η γνωριμία τους με δυο εντελώς διαφορετικές
κοινωνίες.
Παράλληλα όμως, μέσα από τις διαμάχες και τις συμφιλιώσεις τους, θα
αποδειχθεί και μια βαθύτερη γνωριμία με τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Η κωμική περιπέτεια δύο «σαραντάρηδων εφήβων» προς την ενηλικίωση.


Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας
Σενάριο: Σωτήρης Γκορίτσας
Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου
Ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Γιώτα Φέστα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Ακύρωση Θεατρικής Παράστασης, “Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω” Εκτύπωση
Όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς, ακυρώνεται με ευθύνη της διοργανώτριας εταιρείας η θεατρική παράσταση “Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω” που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28.8.2011 στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου. Η συγκεκριμένη παράσταση πιθανόν να πραγματοποιηθεί κατά την χειμερινή περίοδο.
Από τον ΠΑΟΔΑΝ
"Κατσαρίδα" Η επιτυχημένη Θεατρική παράσταση στον Άγ. Νικόλαο αύριο 26/08 Εκτύπωση
"Κατσαρίδα"
Το καλοκαίρι 2011 η Κατσαρίδα έχει βάλει σκοπό να αλωνίσει την Ελλάδα!

Παρασκευή 26 Αυγούστου, 9:30 μ.μ.
Άγιος Νικόλαος, Προαύλιο 1ου Γυνασίου
katsarida2011.jpg

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική - Στίχοι:Κώστας Γάκης
Κοστούμια: Γεωργία Μπαμπαλού
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Φακούρας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης

Μια μικρή κόκκινη κατσαρίδα, ξεκινώντας να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά της όνειρα, ζει την πιο απίθανη περιπέτεια που έζησε ποτέ κατσαρίδα: Ένα εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου).
H Κατσαρίδα ξεκίνησε από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005 και μέχρι τον Μάιο του 2011 είχε δώσει 583 παραστάσεις εντός και εκτός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, στην Κύπρο και πρόσφατα στο Θέατρο Badminton, όπου ήταν sold out για τέσσερις μέρες.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…
Μια μοναδική παράσταση που δεν πρέπει να τη χάσει κανείς!!!

Γιορτή Μελιού στην Πρίνα - Σάββατο 27/08 Εκτύπωση
afisa-giorths-melioy-prinas-2011.jpg
Η Δρήρος στο Φως - Η Ελληνοαρχαιολογική Έρευνα το 2011 Εκτύπωση

Η ΔΡΗΡΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ

Η Ελληνογαλλική Αρχαιολογική Έρευνα το 2011

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και η ΚΔ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οργανώνουν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Ελληνογαλλικής αρχαιολογικής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο της ΔΡΗΡΟΥ που βρίσκεται σε απόσταση 2 km βόρειο-ανατολικά της Νεάπολης κατά τη διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού.

Η εκδήλωση Η ΔΡΗΡΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ.
θα πραγματοποιηθεί
στην κινηματογραφική αίθουσα ΔΡΗΡΟΣ της Νεάπολης
την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011,

driros_2011__434.jpg

Είναι η τρίτη συνεχής χρόνια, που ο διαπρεπής Γάλλος Αρχαιολόγος καθηγητής της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Ελληνικής Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. ALEXANDRE FARNOUX με τους συνεργάτες του και η κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ Αρχαιολόγος της ΚΔ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, πλαισιωμένοι από αξιόλογους Έλληνες και Γάλλους αρχαιολόγους, ανασκάπτουν και ερευνούν τον αρχαιολογικό χώρο της ΔΡΗΡΟΥ με εντυπωσιακά αποτελέσματα, μοναδικά για τα ελληνικά αρχαιολογικά δεδομένα, τα οποία θα μας παρουσιάσουν αναλυτικά στην εκδήλωση.

vasso_zografaki_arxaiologos_2011__492.jpgarhaiologosfarnoux_2011__487.jpg


Σταδιακά η αρχαία πόλη αποκαλύπτεται,
καθώς αναδύεται μέσα από το πυκνό δάσος των πρίνων που καλύπτουν τα 400 στρέμματα του αρχαιολογικού χώρου.
Υπενθυμίζουμε ότι από το 1935 έως το 2009, καμία ερευνητική δραστηριότητα δεν είχε πραγματοποιηθεί για την αρχαία πόλη της Δρήρου, η οποία κατοικήθηκε για σχεδόν χίλια χρόνια. Καταστράφηκε το 220 π.Χ. από επιδρομή των Λυττίων και είναι η πρώτη πόλη - κράτος στον ελλαδικό χώρο που θέσπισε νόμους πριν από το Σόλωνα.

Επίσκεψη Δημάρχου στα τοπικά Διαμερίσματα Φουρνή και Καστέλλι Εκτύπωση
Τα Τοπικά Διαμερίσματα Φουρνή και Καστέλλι Φουρνής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΝ κ. Πάγκαλο Νίκο, τον κ. Λουκάκη Γιάννη στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας και την κ. Μαρία Κωστάκη μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου συνάντησε τον πρόεδρο του Τ.Δ. Φουρνής κ. Μπουραντά Εμμανουήλ και τον πρόεδρο του Τ.Δ. Καστελλίου Φουρνής κ. Οικονομάκη Νικόλαο καθώς και κατοίκους και εξέτασαν μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δύο διαμερίσματα καθώς και τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη.
proedroskastelli_2011.jpg

proedrosfournis039-1.jpg

Συντηρήθηκαν και καθαρίστηκαν οι αγροτικοί δρόμοι
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει καλή δουλειά στη συντήρηση των αγροτικών δρόμων από τα συνεργεία του Δήμου με ευθύνη του κ. Λουκάκη. Οι δύο πρόεδροι Φουρνής και Καστελλίου δήλωσαν ικανοποιημένοι ως προς την προσπάθεια που γίνεται ενώ επισημάνθηκαν τόσο από τους προέδρους όσο και από τους κατοίκους που συνάντησε η αντιπροσωπεία, κάποιες εκκρεμότητες οι οποίες θα τακτοποιηθούν εντός των ημερών.

Συντήρηση Δημόσιων Χώρων
Αναφέρθηκαν επίσης σε κάποια σημεία δημόσιων χώρων στη Φουρνή και στο Καστέλλι τα οποία χρειάζεται να συντηρηθούν και να επισκευαστούν.

Η παλιά στέρνα της φουρνής
Συμφωνήθηκε ωστόσο να αποκατασταθεί μία παλιά στέρνα, στην περιοχή της Φουρνής η οποία έχει καταρρεύσει και αποτελεί ένα πρόσφατο μνημείο της περιοχής.

Το σημαντικό θέμα της αποχέτευσης και δικτύων ύδρευσης
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στοχεύει σ’ ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπλασης αναθέτοντας σχετικές μελέτες. Τόσο οι πρόεδροι όσο και οι κάτοικοι θεωρούν ότι προέχει το θέμα της αποχέτευσης και δικτύων ύδρευσης το οποίο θα γίνει από κοινού και στα δύο χωριά. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ κ. Πάγκαλος Νίκος ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει το θέμα στο Δ.Σ. της Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και στην Τεχνική Υπηρεσία ώστε εν ευθέτω χρόνω να ολοκληρωθεί ένα αίτημα το οποίο είναι μεγάλης σημασίας. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης θα γίνουν παράλληλα οι απαραίτητες αναπλάσεις κατά το πρότυπο που ακολουθεί η ΔΕΥΑΑΝ.

Αποστράγγιση των υδάτων
Ένα ακόμα σημαντικό θέμα εξετάστηκε επί τόπου, είναι εκείνο των δύο μεγάλων τάφρων αποστράγγισης των υδάτων, οι οποίοι βρίσκονται στον κάμπο της περιοχής και χρειάζεται να καθαριστούν. Ο κ. Λουκάκης συμφώνησε να προχωρήσει στη διαδικασία αυτή ώστε εγκαίρως να έχουμε καλό καθαρισμό γιατί δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες και ιδιαιτέρα σε περίοδο έντονων βροχοπτώσεων.
Άγιος Νικόλαος, 25/08/2011, Γραφείο Τύπου
Συναυλία Παναγιώτη Πετράκη & Duo Piano "EPAFES"(VIDEOS) Εκτύπωση
Gala Αστέρων του Κρατικού Μπαλέτου Μόσχας το Σάββατο 27/08, στο ΡΕΞ Εκτύπωση
baletarosika__.jpg

GALA ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Φέτος τα Αστέρια του Μπαλέτου της Μόσχας
λάμπουν ξανά στον Αυγουστιάτικο ουρανό πανελλαδικώς φέρνοντας κοντά μας την παγκοσμίως αναγνωρισμένη τέχνη της χώρας με τεράστια πολιτιστική παράδοση.

Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα με την πρίμα μπαλαρίνα του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας (GRAND MOSCOW CLASSICAL BALLET), Διακεκριμένη καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρίνα ΡΖΑΝΝΙΚΟΒΑ και 20 διακεκριμένους σολίστες και corps de ballet του Κρατικού Μπαλέτου της Μόσχας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης – δύο ολόκληρες πράξεις από το πιο διάσημο μπαλέτο του Π. Τσαϊκόφσκι - «Λίμνη των κύκνων» καθώς και τα αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη» και άλλα γνωστά μπαλέτα του 19-20 αιώνα και στο φινάλε της εκδήλωσης – πρωτότυπη σύγχρονη χορογραφία «All by myself» βασισμένη στο γνωστό τραγούδι του Eric Carmen με το μουσικό θέμα από το 2ο Κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ.

Εισιτήρια προπωλούνται στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
23 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Αγίου Νικολάου ΕκτύπωσηΟ Δήμος Αγίου Νικολάου απέσπασε 23 Γαλάζιες Σημαίες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους πανελλαδικά.
Σήμερα Τρίτη 23/08/2011 στην κεντρική παραλία της κοσμοπολίτικης Ελούντας έγινε η συμβολική ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στις δηλώσεις του: « Η Σπιναλόγκα, η Ελούντα και οι καθαρές ακτές αποτελούν έναν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ο οποίος παρέχει απόλυτη ασφάλεια και ηρεμία και αποτελεί μεγάλη προίκα για τον τουρισμό και το περιβάλλον της περιοχής μας!»

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις Γαλάζιες Σημαίες του χρόνου και στην περιοχή του Βραχασίου ώστε να εξασφαλίσουμε κι εκεί υψηλή παροχή υπηρεσιών αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις» επεσήμανε ο Δήμαρχος και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη σταθερότητα των στόχων της επιχείρησης γιατί ο τουρισμός μας στηρίζεται στη φυσική ομορφιά, στις πανέμορφες ακτές και στις ασφαλείς καταγάλανες θάλασσες του Δήμου μας.

galaziashmaiaelounda_2011_003-2.jpg

Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας της Προστασίας της φύσης μίλησε ο κ. Δασκαλάκης Παύλος, Επιθεωρητής Εθελοντής σε όλη την Κρήτη εδώ και είκοσι ένα χρόνια ο οποίος ανέφερε ότι ελπίζει ο Δήμος μας του χρόνου να έχει και πάλι την πρωτιά και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πρώτος από τους πρώτους Δήμους στην Κρήτη στις Γαλάζιες Σημαίες. Είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένος και διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο την ποιότητα των ακτών ενώ παράλληλα τηρεί όλα τα κριτήρια που προβλέπει το πρόγραμμα. Πριν τον Καλλικράτη, ο Άγιος Νικόλαος ήταν ο πρώτος Δήμος σε γαλάζιες σημαίες σε όλη την Ελλάδα αλλά μετά τη συνένωση των Δήμων, επειδή οι Δήμοι της Ρόδου και της Κω συνενώθηκαν αντίστοιχα σε «υπερδήμους», ο Άγιος Νικόλαος ήλθε τρίτος.
Το πρόγραμμα εκτός των γνωστών κριτηρίων , έχει ακόμα ένα σημαντικό κριτήριο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την περιβαλλοντική δραστηριότητα στα οποία καλούνται τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί των περιοχών όπου βρίσκεται γαλάζια σημαία, να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά προγράμματα του υπουργείου παιδείας. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης έχει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το «φύση χωρίς σκουπίδια», « δημοσιογράφοι για το περιβάλλον», «τα οικολογικά σχολεία» που είναι ένα πολύ μεγάλο δίκτυο. Έχουμε μια μεγάλη συμμετοχή των σχολείων σε τέτοια προγράμματα τα οποία βοηθούν παράλληλα να λαμβάνεται η Γαλάζια σημαία
».

Εν ονόματι όλων των Γαλάζιων σημαιών μίλησε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος που η περιοχή απέκτησε και φέτος τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες, γεγονός πολύ σημαντικό , όπως είπε, με ιδιαίτερη σημασία διότι πρώτον αποτελούν την πιστοποίηση της παροχής υπηρεσίας στον τουρισμό μας και δεύτερον επιβραβεύονται οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να έχουμε καθαρές ακτές.

Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης ανέφερε ότι ως φορέας ενιαίας διαχείρισης των ακτών φροντίζει σε καθημερινή βάση να παρέχει υψηλές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας και να διατηρεί όσο το δυνατό καθαρό το περιβάλλον. Πρόσθεσε επίσης ότι η σημερινή ΔΑΕΑΝ οφείλει πολλά και στους προηγούμενους διαχειριστές των παραλιών οι οποίοι φρόντισαν ιδιαίτερα τον τόπο μας ώστε σήμερα εμείς να απολαμβάνουμε και να συνεχίζουμε την αναβάθμισή τους με τους ίδιους ρυθμούς.

galaziashmaiaelounda_2011_001-1.jpg

Στη Συμβολική Ανάρτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Αγίου Νικολάου στην κεντρική παραλία της Ελούντας παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Αικατερινάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο προϊστάμενος του Λιμεναρχείου Ελούντας κ. Βρυγιωνάκης Γιάννης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο κ. Γιώργος Φθενάκης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Βραχασίου, ο προϊστάμενος εποχιακού προσωπικού της ΔΑΕΑΝ κ. Γιώργος Κουρίνος, ο κ. Μελισσουργάκης Γιάννης, μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας και οκ. Μιχάλης Μπουτσάκης πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βρουχά.

Οι βραβευμένες ακτές στο Δήμο Αγ. Νικολάου ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους πανελλαδικά είναι οι παρακάτω: Πόρος 1, Πόρος 2, Ελούντα, Πηγαϊδάκια Ελούντας, Σχίσμα, Ελούντα 1, Δρήρος, Χιόνα, Πλάκα, Χαβάνια 2, Άγιος Νικόλαος 1, Άγιος Νικόλαος 2, Άγιος Νικόλαος 3, Αμμούδι, Κιτροπλατεία, Άμμος / Μαρίνα, Αλμυρός, Άμμος /Δημοτική, Πηλός (Ίστρον), Αμμουδάρα, Βούλισμα, Αγ. Παντελεήμονας, Σπηλιάδα Βραχασίου καθώς και η Μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping.
Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες - μέλη από όλες τις ηπείρους. Στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), η οποία υποστηρίζει τον θεσμό και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.
Άγιος Νικόλαος, 23/08/2011, Γραφείο Τύπου
Σήμερα - Συναυλία Μαχαιρίτσα,Ζουγανέλη,Σταρόβα,Αρβανιτίδη & Μάργαρη Εκτύπωση

ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

maxairitsas_afisa_2011_06_01-1.jpg

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

zouganelis.jpg

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ

ΖΗΝΟΒΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αύλειος χώρος 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου

Ώρα 21.00

Είσοδος: 18€ Καν. - 15€ Φοιτ., Παιδ.

Προπώληση εισιτηρίων στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη: 15€
Πρόσκληση της Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. στις 24/08 Εκτύπωση

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 και ώρα 17:30μ.μ στο κτίριο Μεραμπέλλο , Κ. Κοζύρη 18, 1ος όροφος (έναντι Αγίας Τριάδας) για να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:

1. Εγγραφές νηπίων στην δύναμη των Παιδικών σταθμών για την περίοδο 2011-2012.
2. Διαγραφές νηπίων από τα τμήματα που λειτουργούν τον Αύγουστο 2011.
3. Διαγραφές νηπίων από το τμήμα του ΚΔΑΠ.
4.Καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις , που μεταφέρθηκαν στον Οργανισμός κοινωνικών Υπηρεσιών.
5. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων σε βάρος διαφόρων κωδικών του προϋπολογισμού εξόδων έτους 2011».
6.Ενημέρωση επί διαφόρων θεμάτων του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συμβολική Ανάρτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Αγίου Νικολάου Εκτύπωση
Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου, στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική παραλία της Ελούντας θα πραγματοποιηθεί η συμβολική ανάρτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες 2011 από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη παρουσία του κ. Παύλου Δασκαλάκη, υπεύθυνου ΚΠΕ Ιεράπετρας καθώς και των αρμόδιων Αντιδημάρχων, παραγόντων του Δήμου και της ΔΑΕΑΝ.
Ο διευρυμένος Δήμος Αγίου Νικολάου έχει αποσπάσει 23 Γαλάζιες Σημαίες το 2011 και βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους πανελλαδικά.

blueflag_logo160.jpg

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Άγιος Νικόλαος, 22/08/2011, γραφείο Τύπου
«Ωραίες μουσικές… χωρίς περιορισμούς» Εκτύπωση

Ο Παναγιώτης Πετράκης στον Άγιο Νικόλαο 23 Αυγούστου 2011
Μαζί του το duo piano “EPAFES”
Χριστίνα Παντελή - Έλενα Χριστοδούλου

petraki2011_.jpg


Το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο αποτελεί ένα σπάνιο συνδυασμό, καθώς τα δύο πιάνα πετυχαίνουν να αποδώσουν το γεμάτο και εντυπωσιακό ηχητικό αποτέλεσμα μιας ολόκληρης ορχήστρας δημιουργώντας μέσα από ένα μουσικό διάλογο σπάνια ηχοχρώματα. Η υπέροχη φωνή και ερμηνεία του Παναγιώτη Πετράκη επισφραγίζει αυτή τη συνεργασία ταξιδεύοντας τους ακροατές στον κόσμο της σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, θα παρουσιαστούν ωραίες και γνωστές μελωδίες χωρίς περιορισμούς, περιλαμβάνοντας γνωστά τραγούδια συνθετών όπως Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Θ. Μικρούτσικου, Σ. Κραουνάκη, αλλά και C. Porter, Rodgers & Hammerstein κ.α. με μοναδικό σκοπό την απόλαυση και ευχαρίστηση των ακροατών.

Είσοδος: 12€ Καν. - 10€ Φοιτ., Παιδ.
Προπώληση εισιτηρίων στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
Συνδιοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ στο Δήμο Εκτύπωση
Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και τους Αντιδημάρχους κ. Μανώλη Αικατερινάκη και κ. Νίκο Αφορδακό, το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη λασθιωτάκη και το Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη κοζυρακη, είχε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης , δρ. Μιχάλης Χριστάκης και Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου.

genikosgramateas_004-1.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού πλαισίου του «Καλλικράτη» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και ζητήματα που συνδέονται με την αναδιοργάνωση και την καλύτερη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών.

genikosgrammateas_008-1.jpg

Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με σκοπό τη διαρκή επικοινωνία, τη δικτύωση, την ενίσχυση της συνεργασίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των Γενικών Γραμματέων των ΟΤΆ.
'Αγιος Νικόλαος, 18/08/2011, Γραφείο Τύπου
Επίσκεψη του Νίκου Κούνδουρου στο Δήμαρχο για την "Αρπαγή της Ευρώπης" Εκτύπωση

Ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος συναντά το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για την «Αρπαγή της Ευρώπης»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/08 στο Γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη με τον γνωστό σκηνοθέτη από τον Άγιο Νικόλαο κ. Νίκο Κούνδουρο προκειμένου να συζητήσουν την περίοπτη θέση που θα τοποθετηθεί το γλυπτό της «Αρπαγής της Ευρώπης» το οποίο έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και έχουν φιλοτεχνήσει οι γλύπτες Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης.

koundouros_2011.jpg
Στη συζήτηση πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Αικατερινάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Δ/ντής των Τ.Υ. του Δήμου κ. Βασίλης Κοζυράκης, η προϊσταμένη της πολεοδομίας κ. Σόνια Αλέξη, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Καναβάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Σεργάκη και η σύζυγος του σκηνοθέτη κ. Κούνδουρου κ. Ματζίρη Σωτηρία.

koundouros1_2011.jpg

Μετά από διάφορες απόψεις και προτάσεις που ακούστηκαν σχετικά με τη χωροθέτηση του γλυπτού στην πόλη του Αγίου Νικολάου, όλοι συμφώνησαν με την επιλογή που κατέθεσε ο κ. Κούνδουρος , αφού όπως είπε ο ίδιος είχε ασχοληθεί αρκετό καιρό με το θέμα αυτό, προτείνοντας ως καλύτερο σημείο το ανατολικό άκρο της νέας προβλήτας του λιμανιού.

Λόγω της σπουδαιότητας του γλυπτού, ο κ. Κούνδουρος σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου πρότειναν να συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή με σκοπό τη διοργάνωση επίσημης εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του έργου, η οποία θα προβληθεί διεθνώς και θα προσκληθούν εκπρόσωποι όλων των χωρών της Ευρώπης.
‘Άγιος Νικόλαος, 18/08/2011, Γραφείο Τύπου
Κρούστας 2011 - "Γιορτή του φτάζυμου" 20/08, στις 21.00 Εκτύπωση
“Γιορτή του φτάζυμου”
στον Κρούστα
το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
στις 21.00

ftazimo2011.png

Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Δημήτρη Γεροντή

Παράλληλα θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα
Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Κρούστα
Είσοδος: 15 ευρώ (εκτός ποτά)

Έκθεση Ζωγραφικής της Ειρήνης Πεδιώτου "Τοπία και Πρόσωπα" Εκτύπωση
prosklisi_zografikipedioti2011.jpg


ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Έκθεση Ζωγραφικής στη Νεάπολη

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις 20 Αυγούστου 2011 στις 20.30.


Στα πλαίσια της διοργάνωσης ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγ. Νικολάου ΠΑΟΔΑΝ , πρόκειται να φιλοξενηθεί κατά το διάστημα από 19 έως 28 Αυγούστου 2011, μια Νεαπολίτισα καλλιτέχνης, η κ. Ειρήνη Πεδιώτη – Φθενάκη, που θα εκθέσει τα έργα της στο χώρο του Παλαιού Γυμνασίου της Νεάπολη με γενικό τίτλο ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Η Ειρήνη Πεδιώτη - Φθενάκη γεννήθηκε στη Νεάπολη Λασιθίου.

Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Νεαπόλεως και συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στη Σχολή Σχεδιαστών Δοξιάδη απ’ όπου και πήρε πτυχίο αρχιτεκτονικού σχεδίου. Εργάστηκε σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία . Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τα παιδικά της χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από το 2002 ζει στο Σίσι, αφιερώνοντας στη ζωγραφική μεγάλο μέρος του χρόνου της.

Τα ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.
Τα έργα της είναι εμπνευσμένα κυρίως από το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους του Μεραμπέλλου. Μέσα από αυτά αποκαλύπτεται η αγάπη, ο σεβασμός, η ευαισθησία με την οποία η κ. Πεδιώτη προσεγγίζει εικαστικά τον mirambello γενέθλιο τόπου μας.

Ανακύκλωση γυαλιού στο Δήμο Αγίου Νικολάου Εκτύπωση
Η ανακύκλωση του γυαλιού συμβάλλει όχι μόνο στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους επαγγελματίες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και τους δημότες της πόλης του Αγίου Νικολάου ότι τοποθετήθηκαν «μεταλλικοί ειδικοί κάδοι προσωρινής αποθήκευσης Γυάλινων Συσκευασιών» σε πέντε (5) κεντρικά σημεία.

anakiklosigialiou_2011.jpg
1. Είσοδος Μαρίνας
2. Λιμάνι (στη θέση που έχουν τοποθετηθεί οι υφιστάμενοι μπλέ κάδοι ανακύκλωσης).
3. Επί της 25ης Μαρτίου, «Σόχο» παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου.
4. Απέναντι από το Τελωνείο, δίπλα στη Γέφυρα.
5. Παραλία Κιτροπλατείας.
Ανάλογοι κεντρικοί μεταλλικοί κάδοι τοποθετήθηκαν στην Ελούντα (πλησίον προβλήτας – παιδικής χαράς) και στην Πλάκα (στην είσοδο του οικισμού).

Όσοι επαγγελματίες επιθυμούν την παραλαβή του ειδικού τροχήλατου πλαστικού κάδου που θα διανεμηθεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου μας, για την συλλογή & αποθήκευση των γυάλινων συσκευασιών στο χώρο του καταστήματος τους, με σκοπό την μεταφορά και εναπόθεση τους στους κεντρικούς μεταλλικούς κάδους, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση παραλαβής κάδου στο ισόγειο του κεντρικού Δημοτικού Καταστήματος (Ρ. Καπετανάκη 7).
Πληροφορίες : 2841340110, 2841089931.

Προσοχή!
Οι γυάλινες συσκευασίες που θα συγκεντρώνονται πρέπει να καταλήγουν στους κεντρικούς μεταλλικούς κάδους χωρίς τη χρήση πλαστικών ή άλλων συσκευασιών (π.χ. τσάντες, χαρτοκιβώτια κ.α.).

Γιατί ανακυκλώνουμε το γυαλί;

Το γυαλί έχει μια μοναδική ιδιότητα:
μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για τη συσκευασία ενός προϊόντος και είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό. Επίσης μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστες φορές αν σπάσει ή φθαρεί. Θα μπορούσαμε δηλαδή να μηδενίσουμε τα απορρίμματα συσκευασίας από γυαλί αν ξαναχρησιμοποιούσαμε και ανακυκλώναμε τα γυάλινα μπουκάλια και βάζα που χρησιμοποιούμε.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ενέργεια που απαιτείται για την τήξη του ανακυκλώσιμου γυαλιού είναι πολύ λιγότερη από την ενέργεια που απαιτείται για την δημιουργία γυαλιού από νέα ακατέργαστα υλικά.


Η ανακύκλωση του γυαλιού

Επειδή το γυαλί δεν αποσυντίθεται στη φύση πρέπει να το ανακυκλώνουμε. Οι τρόποι ανακύκλωσης είναι δύο:
* Ο πρώτος είναι η επαναχρησιμοποίηση των μπουκαλιών.

* Ο δεύτερος τρόπος αφορά τα μπουκάλια που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και τα διάφορα άλλα γυάλινα αντικείμενα. Αυτά συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους και σε επόμενη φάση μεταφέρονται σε κέντρα συγκέντρωσης όπου γίνεται ο διαχωρισμός του γυαλιού ανάλογα με το χρώμα του (άσπρο, πράσινο, μπλε, καφέ).

Τμήμα Περιβάλλοντος
Δήμου Αγίου Νικολάου
Μήνυμα αισιοδοξίας αποτελούν τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Εκτύπωση

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στο γραφείο του με θέμα τα σημαντικά έργα μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας της ΔΕΥΑΑΝ που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013» και αφορούν τους Οικισμούς Κριτσάς, Κρούστα καθώς και την περιοχή των Ελληνικών.
Από τη ΔΕΥΑΑΝ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Πάγκαλος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Πεδιαδίτης, ο υπεύθυνος του τμήματος Μελετών κ. Γιώργος Παπαδάκης, η κ. Ευαγγελία Δεμέτζου –Πολιτικός Μηχανικός και ο κ. Γιώργος Πεδιαδίτης Μηχανολόγος Μηχανικός, οι οποίοι παρουσίασαν τα έργα δίνοντας αναλυτικά στοιχεία.

ergadeyaan2011.jpg

Οι μελέτες των παρακάτω έργων έχουν συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου. Τα έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» κατόπιν απόφασης του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ».


1. «Κατασκευή Δικτύων αποχέτευσης & εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Κρούστα», προϋπολογισμού 1.970.682 € με Φ.Π.Α. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης κατά μήκος των εργασιών αποχέτευσης και την επεξεργασία αστικών λυμάτων. Προβλέπεται ακόμα ανάπλαση με όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής του χώρου της εγκατάστασης.

2. « Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης στην περιοχή Ελληνικών» προϋπολογισμού 704.790 €. Το έργο προβλέπει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Ελληνικών ενώ για την πλήρη λειτουργία του δικτύου θα κατασκευαστούν και οι αγωγοί σύνδεσης – παροχές των παρακείμενων με το νέο αποχετευτικό δίκτυο, ιδιοκτησιών.
Σκοπός του έργου είναι να λυθούν οριστικά όλες οι ανάγκες, οι ελλείψεις και τα προβλήματα σε μια περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη οικιστική ανάπτυξη και μεγάλη κατανάλωση ύδατος. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι μέχρι τώρα ο οικισμός δεν έχει καμία υποδομή κεντρικής αποχέτευσης λυμάτων.


3. «Κατασκευή Δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων υδάτων οικισμού Κριτσάς»,
προϋπολογισμού 1.968.000 €. Το έργο αυτό αποτελεί την ολοκλήρωση των αποχετευτικών εγκαταστάσεων σε διάφορα σημεία του οικισμού αλλά κυρίως την υψηλότερη περιοχή της Κριτσάς. Σε ένα μεγάλο μέρος του οικισμού θα γίνουν και οι ανάλογες αναπλάσεις των χώρων από τα οποία θα περάσουν τα δίκτυα.


«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τέτοιες επιτυχίες και κατάκτησης στόχων για σημαντικά έργα υποδομής που έχει πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑΑΝ και οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το ανθρώπινι δυναμικό της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα προσπάθειας σχεδόν πέντε χρόνων αλλά και σωστού σχεδιασμού. Παρά το ζοφερό ευρύτερο κλίμα στο οποίο ζούμε λόγω του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου αλλά και των γνωστών οικονομικών διαρθρωτικών προβλημάτων, ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσπαθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με εντιμότητα, με δικαιοσύνη, με μετριοπάθεια και με αρχές, να διαχειριστεί τις επιχειρήσεις του με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο. Αναφέρομαι στις μελέτες που εκπονούμε ή που αναθέτουμε και παρακολουθούμε καθώς και στα έργα που εκτελούμε ή που σχεδιάζουμε να εκτελέσουμε. Απτό παράδειγμα αποτελεί φυσικά η ΔΕΥΑΑΝ, η οποία σήμερα παρουσιάζει ένα σημαντικό έργο το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των εφαρμογών και των κατασκευών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
Άγιος Νικόλαος, 17/08/2011, Γραφείο Τύπου

Εγκαίνια Λαογραφικής Έκθεσης "Βραχασιώτικο Σπίτι" Εκτύπωση
braxasi_afisa2011.jpg
Πρόσκληση εγκαινίων της Λαογραφικής Έκθεσης "Βραχασιώτικο Σπίτι" Εκτύπωση
epititlo_03.png

Βραχασιώτικο Σπίτι
72400 Βραχάσι
Νεάπολη Λασιθίου
http://vrahassihouse.blogspot.com
Τηλ. 6978693601 (Μαρία Λεμπιδάκη)
email: vrahassihouse@gmail.com


Πρόσκληση

Η Αικατερίνη και Μαρία Λεμπιδάκη
σας καλούν στα εγκαίνια
της λαογραφικής έκθεσης "Βραχασιώτικο Σπίτι",
την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011,
στις 7.00 μ.μ., στο Βραχάσι

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

***

Η λαογραφική έκθεση "Βραχασιώτικο Σπίτι" βρίσκεται στην ιστορική κοινότητα Βραχασίου στο Λασίθι.
Στεγάζεται σε σπίτι που θεμελιώθηκε το 1880 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Σκοπός της έκθεσης, που άνοιξε τις πόρτες τον Αύγουστο του 2009, είναι να αναδείξει
πτυχές της ιστορίας του Βραχασίου και να συνθέσει
ξεχασμένες ή και ολότελα χαμένες εικόνες του βίου των ανθρώπων της υπαίθρου.

Αικατερίνη & Μαρία Λεμπιδάκη
Γιορτή Ρακής 2011 στο «Όμορφο Χωριό των Λιμνών» Εκτύπωση
Γιορτή Ρακής 2011

στο "Όμορφο Χωριό των Λιμνών"

Παρασκευή 19 Αύγουστου 2011

ώρα 21.00

Θα μας διασκεδάσει το κρητικό συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη
με ένα γνήσιο κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί!

zoidakis2011_photo.jpg giortirakislimnes_2011.jpg

Φέτος οι γυναίκες του χωριού μας θα σας ταξιδέψουν
σε μια γαστρονομική πανδαισία γεύσεων
προσφέροντας ένα πλούσιο μενού
φτιαγμένο με μεράκι, αγάπη και καλή διάθεση!

Τιμή εισόδου 15 € (δεν περιλαμβάνονται ποτά)

Στον ίδιο χώρο θα ανακαλύψετε το νέο
«Λαογραφικό & Παραδοσιακό Μουσείο μας»
με στοιχεία κρητικής λαϊκής τέχνης
που περιλαμβάνει κρητικές φορεσιές,
εκδόσεις παλαιών βιβλίων
καθώς και μία σπάνια συλλογή
εγγράφων & ντοκουμέντων του χωριού μας!


Σας περιμένουμε όλους!
Καλή διασκέδαση!

Διοργάνωση : Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών
Σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΑΝ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, σας καλεί σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει στο γραφείο του, σήμερα Τετάρτη 17/08/2011, στις 12.00 το μεσημέρι, με θέμα την ένταξη σημαντικών έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013» και αφορούν τους Οικισμούς Κριτσάς, Κρούστα καθώς και την περιοχή των Ελληνικών.
Άγιος Νικόλαος, 17/08/2011, γραφείο Τύπου
Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Αγιο Νικόλαο Εκτύπωση

Μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να προχωρήσει στην κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έγινε τελικά η κατακύρωση του έργου και ο ανάδοχος υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής και αποπεράτωσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Άγιο Νικόλαο.

Το ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επί του οποίου θα κατασκευασθεί το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου και έχει εμβαδόν 2.234 τετραγωνικά μέτρα. Το νέο κτίριο του ΙΚΑ θα αποτελείται από το κτίριο (Α) που θα στεγάζει τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου με εμβαδόν 1.434 τετραγωνικά μέτρα και από το κτίριο (Β) που θα στεγάζει τις Διοικητικές Υπηρεσίες, με εμβαδόν 876 τετραγωνικά μέτρα και το υπόγειο κάτω από τα δύο κτίρια με συνολικό εμβαδόν 1.233 τετραγωνικά μέτρα.

Η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου προβλέπεται σε 730 ημερολογιακές μέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη ανέγερσης του νέου κτιρίου των Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες και σε ολόκληρο το Νομό Λασιθίου.

Ξενάγηση του Δημάρχου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δρήρου Εκτύπωση

Στον αρχαιολογικό χώρο της Δρήρου ξεναγήθηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2011, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Φουλεδάκη Μενέλαο, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένη Μεθυμάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Μαρή, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννη Τσιχλή, μέλη του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Σεργάκη, κ. Λίζα Χρυσικοπούλου και μέλη του Συμβουλίου της τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Τσιχλή κ.α.

driros_2011__435.jpg
Οι εργασίες της ΚΔ΄ Εφορίας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή εντάσσονται στα πλαίσια του πενταετούς προγράμματος συνεργασίας με τον πρώην Δήμο Νεάπολης και συνεχίζεται με το νέο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Οι ανασκαφές για το έτος 2011 ξεκίνησαν στις 19 Ιουλίου και θα διαρκέσουν 6 εβδομάδες ενώ γύρω στα τέλη Αυγούστου θα παρουσιάσουν οι αρχαιολόγοι τα νέα ευρήματα των φετινών ανασκαφών σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νεάπολη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αρχαία πόλη της Δρήρου ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την αρχαιολόγο της ΚΔ’ Εφορίας Αγ. Νικολάου κ. Βάσω Ζωγραφάκη καθώς και τον Καθηγητή της Σορβόννης και υπεύθυνο των ανασκαφών της Γαλλικής Σχολής κ. Alexandre Farnoux για την προσφορά και την αγάπη που δείχνουν φέρνοντας στην επιφάνεια με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες την αρχαία ιστορία του τόπου μας.

driros_2011__473.jpg


«Παρά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα στο Πάνω Μιραμπέλλο και παρά την οικονομική δυστοκία που υπάρχει , το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου αποφάσισε ομόφωνα να διαθέσει οικονομική βοήθεια ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Δρήρου η οποία αποτελεί όπως αναφέρουν οι ιστορικοί J. Carpentier και F. Lebrun , το πρώτο δείγμα της γένεσης των πόλεων στην Ελλάδα δηλαδή πόλεις με δημόσιους χώρους «τις αγορές» και δημόσιες πλατείες. Η Αρχαία πόλη της Δρήρου δημιουργήθηκε από τη συνένωση πολλών κοινοτήτων ή συνοικισμών. .. Οι αρχαιότεροι νόμοι χρονολογούνται στο 650 και προέρχονται από τη Δρήρο…» επεσήμανε ο Δήμαρχος.

driros_2011__461.jpg

Ο καθηγητής της Σορβόννης κ. Alexandre Farnoux και διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα από 1ης Σεπτεμβρίου 2011, ευχαρίστησε το δήμαρχο λέγοντας ότι τα χρήματα που διέθεσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποτελούν σημαντική βοήθεια και αναφέρθηκε στα Γαλλικά Πανεπιστήμια τα οποία χρηματοδοτούν επίσης τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή για τις ανασκαφές της Δρήρου καθώς και για ένα Αμερικάνικο Ίδρυμα που διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο ποσό.
«Οι ανασκαφές της Δρήρου είναι μεγάλης σημασίας στην ιστορία της Ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο. ‘Έτσι, για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα δεν αρκεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους αρχαιολόγους αλλά έχουμε ανάγκη και τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή απασχολούνται στις αρχαιότητες της Δρήρου 40 άτομα εκ των οποίων μερικοί εξ αυτών μελετούν και καταγράφουν σε καθημερινή βάση λεπτομερώς τα ευρήματα» πρόσθεσε ο καθηγητής.

driros_2011__494.jpg

Ο κ. Farnoux δήλωσε ικανοποιημένος φέτος γιατί οι αρχαιολόγοι έχουν στη διάθεσή τους μηχανήματα τα οποία βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τις επίπονες χωματουργικές εργασίες.
Ο Καθηγητής περιέγραψε ένα καπάκι αγγείου το οποίο αποτελεί και το πιο σημαντικό αλλά και πολύ σπάνιο εύρημα της Δρήρου και ανήκει στην ελληνιστική εποχή όπως μας είπε.

Η κ. Βάσω Ζωγραφάκη εκτός από την ενημέρωση και ξενάγηση, παρουσίασε επίσης μια ιστορική αναδρομή σχετικά με τις ανασκαφές στη Δρήρο υπογραμμίζοντας ότι ήταν ένα δύσκολο έργο για εκείνη την εποχή και γιαυτό το λόγο σταμάτησαν οι εργασίες. Οι πρώτες ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν το 1936 ενώ μέχρι το 2009 που ξεκίνησε η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή σε συνεργασία με την ΚΔ΄Εφορία δεν είχε γίνει ουδεμία εργασία. Ωστόσο σήμερα οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και οι ανακαλύψεις είναι πολύ σημαντικές και σπουδαίες σε όλα τα επίπεδα της ιστορίας της Δρήρου.

Λίγα λόγια για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δρήρου

driros_2011__430.jpg

Δυο χιλιόμετρα περίπου βορειοανατολικά της Νεάπολης, στην περιοχή Άγιος Αντώνιος, σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Δρήρου, που ήταν χτισμένη στις πλαγιές και στο διάσελο, της περιοχής αυτής, κατέχοντας στρατηγική θέση στο δρόμο που ενώνει την κεντρική με την ανατολική Κρήτη.
Η ακριβής θέση της μικρής ως προς το μέγεθος, αλλά εξαιρετικής ως προς τη σημασία πόλης-κράτους , έγινε γνωστή το 1854 , όταν το άροτρο δύο γεωργών από τη Νεάπολη έφερε στο φως την περίφημη επιγραφή με τον όρκο των νέων της πόλης που σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο της Κωνσταντινούπολης.Η κατοίκηση στην περιοχή ξεκινά από τους υπομινωικούς χρόνους (1050-900 π.Χ.) όπως φαίνεται από έναν τάφο της περιόδου αυτής. Στον 8ο αιώνα παρουσιάζεται σαφής πολεοδομική οργάνωση, ενώ η ραγδαία ανάπτυξη της πόλης στα τέλη του ίδιου αιώνα είναι εμφανής από την ίδρυση δημοσίων οικοδομημάτων. Τον 3ο αιώνα π.Χ. η Δρήρος περνά σε νέα φάση της ιστορίας της. Κατά τη διάρκεια των ελληνιστικών χρόνων εμφανίζεται πιστή σύμμαχος των Κνωσίων.
Γύρω στα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ. συμμετέχει μαζί με άλλες πόλεις της Κρήτης στη συνθήκη που συνάπτει η Κνωσός με την ισχυρή Μίλητο της Μ. Ασίας. Όπως φαίνεται από το κείμενο του όρκου των νέων της πόλης στα τέλη του 3ου αιώνα π.Χ., οι σχέσεις της με τις γειτονικές πόλεις Λύττο και Μίλατο ήταν τεταμένες, ενώ και μέσα στην ίδια τη Δρήρο υπήρχαν πολιτικές διαμάχες. Τελικά οι Λύττιοι κατέλαβαν την πόλη στα τέλη του 3ου-αρχές του 2ου αιώνα π.Χ.
Άγιος Νικόλαος, 16/08/2011, Γραφείο Τύπου
Γιορτή Ρακής στις Λίμνες την Παρασκευή 19/08 Εκτύπωση
limnesgiortirakis2011.jpg
Κρητική Βραδιά στη Φουρνή στις 15/08 Εκτύπωση
“Κρητικό Γλέντι - Εορτή Κοιμήσεως Θεοτόκου”

planitis_kriti_2011_064.jpg
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου Φουρνής «Ο Κέραμος»
Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου Φουρνής
Ώρα 21.00

Έκθεση Ζωγραφικής "Κρήτη όπως... έρωτας" Εκτύπωση


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011

“ΚΡΗΤΗ όπως … ΕΡΩΤΑΣ”
Έκθεση Ζωγραφικής
15 - 30 Αυγούστου 2011


Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου,
στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011
που διοργανώνει ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., θα εγκαινιάσει αυριο
παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη
&
του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη
την έκθεση ζωγραφικής “ΚΡΗΤΗ όπως … ΕΡΩΤΑΣ”,
των τριών Ηρακλειωτών καλλιτεχνών
της κ Μαρίνας Βαποράκη, της κ. Δόξας Δουλγεράκη και του κ. Στέλιου Πρινάρη

kritierotas15.8-30.8.2011.jpg

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά: 10.00 -14.00 και 18.00 - 22.00

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, όπου οι επισκέπτες, περιβαλλόμενοι από τα έργα των καλλιτεχνών, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

- Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

“Ελληνικές Μελωδίες”, έντεχνο ελληνικό τραγούδι με κιθάρα , αρμόνιο και μπουζούκι με τους μουσικούς Παύλο Σημαντηράκη, Μιχάλη Λουκάκη και Στράτο Κουμπά

- Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

“Νότες της Κρήτης” με τους Μιχάλη Παχάκη λαούτο, Γιάννη Μανιουδάκη κιθάρα και τον ζωγράφο και μουσικό Στέλιο Πρινάρη με το μαντολίνο του.
Κρητική Βραδιά με τον Γιώργο Ζερβάκη στη Μίλατο στις 15/08 Εκτύπωση
milatos_politistikos_15_aygoystoy_2011.jpg
Reggae Festival 14 & 15/08 Καλό Χωριό - Χρυσή Παραλία Βούλισμα Εκτύπωση


Κυριακή 14 & Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Reggae Festival

Στην Χρυσή Παραλία Βούλισμα

στο Καλό Χωριό

reggaevibes_festival_9-8-11.jpg

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 15Αύγουστου στη Νεάπολη (14&15/08) Εκτύπωση
Πρόγραμμα 15Αύγουστου στη Νεάπολη

neapoliprogramma_2011.jpg


Κυριακή 14 Αυγούστου

“Δεκαπενταύγουστος στη Νεάπολη”
Βιολί: Βαγγέλης Βαρδάκης - Έντεχνο & Λαϊκό Πρόγραμμα: Ξανθούλα Πορφυράκη
Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης
Κεντρική Πλατεία Νεάπολης
Ώρα 22.00
Παραδοσιακό Μενού 15 ευρώ

Δευτέρα 15 Αυγούστου
“Δεκαπενταύγουστος στη Νεάπολη»

Λύρα Γιάννης ΒάρδαςΧορευτικό Συγκρότημα Κρούστα”
Έντεχνο & Λαϊκό Πρόγραμμα - Χορός:
Ελεύθερο εργαστήρι χορού Ρίτας Μαρνέλλου Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης
Κεντρική Πλατεία Νεάπολης
Παραδοσιακό Μενού 15 ευρώ

Αθλητικές Εκδηλώσεις

α) Κυριακή 14/08 διεξάγεται ο παραδοσιακός δρόμος του Τιμίου Σταυρού ο οποίος είναι ένας νυχτερινός δρόμος και ιδιαίτερα θεαματικός.

β) Δευτέρα 15/08 διεξάγεται ο Δρήρειος δρόμος που ξεκινάει από την αρχαία Δρήρο περνάει μέσα από το Καστέλι και καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία Νεάπολης

γ) Δευτέρα 15/08 Ποδηλατοδρομία η οποία ακολουθεί τη διαδρομή «Πλατεία Νεάπολης-Δράση –Λακώνια-Εθνικός Δρόμος-Πλατεία Νεάπολης».

Πανήγυρις Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Εκτύπωση
Τήν Δευτέρα 15 Αὐγούστου, ἑορτή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.
Ὁ φετινός ἑορτασμός θά ἔχει ἰδιαίτερη λαμπρότητα, καθώς τῆς Θείας Λειτουργίας θά προεξάρχει ἡ αὐτοῦ Θειοτάτη Μακαριότης ὁ Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί Πάσης Ἀφρικῆς κ.κ.Θεόδωρος.
panagianeapolis_2011__045.jpg

Τό πρόγραμμα τῆς ἑορτῆς ἔχει ὡς ἐξῆς:

KYΡIAKH 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Ώρα 7.00 μ.μ, Μέγας πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά Επιταφίου.
-Ώρα 10.00 μ.μ., ιερά παράκληση και εν συνεχεία η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-Ώρα 6.00 π.μ., έως 7.00 π.μ., πρωϊνή Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης "Παναγία Φερμαλίνα".
-Ώρα 7.00 π.μ., Όρθρος – Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Πάπα & Πατριάρχου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος και του Επιταφίου της Θεομήτορος.


Ἐπίσκεψη τοῦ Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στήν Ἱερά Μητρόπολη Πέτρας καί Χερρονήσου

Σᾶς γνωρίζουμε ὅτι ἡ Αὐτοῦ Θειοτάτη Μακαριότης, ὁ Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς κ.κ. Θεόδωρος,
θά προστῇ τῆς Θείας Λειτουργίας, κατά τήν κυριώνυμον ἡμέραν τῆς Ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, 15 Αὐγούστου, εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

patriarxisalexandreias2011.jpg

Τό πρόγραμμα τῆς ἐπισκέψεως τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Μακαριότης ἔχει ὡς ἐξής:
7.00 Πανηγυρικὴ Κωδωνοκρουσία – Ἔναρξις τῆς Ἀκολουθίας τοῦ Ὄρθρου.
7.50 Ἄφιξις τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Μακαριότητος τοῦ Πάπα καί Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας καὶ πάσης Ἀφρικῆς κ.κ. Θεοδώρου εἰς Νεάπολιν.
8.00 Χοροστασία καὶ Πατριαρχικὴ Θεία Λειτουργία εἰς τὸν πανηγυρίζοντα Ἱερὸν Μητροπολιτικὸν Ναὸν Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγία), προεξάρχοντος τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πάπα καί Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας καὶ πάσης Ἀφρικῆς κ.κ. Θεοδώρου.
11.00 Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Θεομήτορος εἰς τὰς κεντρικὰς ὁδούς τῆς πόλεως.
11.45 Δεξίωσις.
13.00 Γεῦμα πρὸς τιμὴν τῆς Α.Θ.Μ. εἰς τὸ Ἐκκλησιαστικὸν Πνευματικὸν Κέντρον τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ.
15.00 Μετάβασις εἰς τὸ Κοιμητήριον Μιλάτου, ὅπου θὰ τελεσθῇ Ἐπιμνημόσυνος Δέησις, ὑπὲρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κυροῦ Κωνσταντίνου Κατσαράκη.
16.00 Μετάβασις εἰς Βουλισμένην, ὅπου θὰ τελεσθῇ Ἐπιμνημόσυνος Δέησις εἰς τὸν Ἱερὸν Ἐνοριακὸν Ναὸν Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος, ὑπὲρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ ἀοιδίμου Ἀρχιμανδρίτου τοῦ Ἀλεξανδρινοῦ Θρόνου Καλλιοπίου Γιαλουράκη καὶ ἐν συνεχείᾳ δεξίωσις πρὸς τιμὴν τῆς Α.Θ.Μ. ἐκ μέρους τοῦ Πολιτιστικοῦ Συλλόγου.
17.00 Ἀναχώρησις τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πάπα καὶ Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς κ.κ. Θεοδώρου.
"Μεραμπέλλο, το Άγιον Όρος της Κρήτης & Ο Γιατρός της Σπιναλόγκας" Εκτύπωση
pratsinhs-esot-480x677.jpg
 
Οι εκδηλώσεις του ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 σήμερα Σάββατο 13/08
Ακύρωση εκδήλωσης Σάββατο 13 Αυγούστου στα Μ. Λακώνια
Επίσκεψη του νέου Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Αγ. Νικολάου στο Δήμαρχο
Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στους Αθλητικούς Αγώνες Νεάπολης
Δεκαπενταύγουστος στη Νεάπολη
Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη
Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Α.Ν.
Ανακοίνωση για προμήθεια υλικών
Οι εκδηλώσεις για τον "Πλανήτη Κρήτη" στον Άγιο Νικόλαο
Πλανήτης Κρήτη - "Ο χορός της συναδέλφωσης των λαών"
Διαμόρφωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην περιοχή «Κοπράνες»
Ευχαριστήρια Επιστολή από το ΡΙΚ
Θέατρο Σκιών απόψε στις 8.30 στον Κιν/φο ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Οι εκδηλώσεις του ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 σήμερα Παρασκευή 12/08
Συναυλία της Φιλαρμονικής Νεάπολης στη Μίλατο
Διαβάζοντας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στην Ιερά Μονή της "Κουφής Πέτρας"
ΕΘΟΑΝ 2011 - "Η αυλή των Θαυμάτων"
"Η αυλή των Θαυμάτων" του Ι. Καμπανέλλη από την ΕΘΟΑΝ
Ομιλία Βασίλειου Μαρκεζίνη στο Επιμελητήριο
«Χορός της συναδέλφωσης των λαών» του «Πλανήτη Κρήτη»
Επιστολή Δημάρχου στους παραγωγούς για την Ημέρα Τουρισμού
Συνάντηση εκπροσώπων του "Κέντρου Ημέρας Νεάπολης" στο Δήμαρχο
Σύσκεψη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011
Συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
Mιραμπέλλο 2011 - Εκδηλώσεις 29,30,31/07/2011
Θερμή Υποδοχή του ΡΙΚ στον Άγιο Νικόλαο
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 29/07/2011
Η ανάπλαση της περιοχής "Μύλος"
Μιραμπέλλο 2011 - Εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου
Διακρίθηκε ο Δήμος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EDEN V
Παρουσίαση πρότασης «Α΄ φάση της μελέτης Ανάπλασης της Περιοχής Μύλος»
Οικονομική Προσφορά Υλικών - Ανακοίνωση
Ο Τουριστικός Χάρτης του νέου Δήμου
Δημοτικό Σχολείο Βραχασίου,η αλήθεια...
"Μουσική Ρεμπέτικη Βραδιά" “ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011” -
Παρουσίαση του Νέου Τουριστικού Χάρτη του Δήμου
Ανακοίνωση για τα ογκώδη αντικείμενα
Σήμερα Παραδοσιακό Κρητικό γλέντι στο Σκινιά
Οι φιλοξενίες και οι βραβεύσεις των Δημοσιογράφων δεν στοιχίζουν ούτε 1 ευρώ
ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ*
O "Caveman" στον Αγ. Νικόλαο Τρίτη 19/07/2011
Λίστα Επιλεχθέντων παιδιών στο τμήμα ΚΔΑΠ Αγ. Νικολάου
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Δομετίου στο Δήμαρχο
Σύσκεψη εν όψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης στο Δήμο Αγ. Νικολάου
Σύσκεψη εν όψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης στο Δήμο
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Δομετίου στο Δήμαρχο
Θα λειτουργήσουν τμήματα του Παιδικού Σταθμού τον Αύγουστο 2011
"Ο Γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά" σήμερα στη Νεάπολη
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 15/07/2011
Ευχαριστήριο της Προέδρου των Special Olympics στο Δήμαρχο
Πρόσκληση Δ.Κ. Ελούντας & Τ.Κ. Βρουχά
Έκθεση Ζωγραφικής "Ευρήματα" στην Πινακοθήκη 23/7-10/08/2011
Διεθνής προβολή του Δήμου Αγίου Νικολάου σε 3D
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΚΥΔΑΝ
Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 12/07/2011
Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/07/2011
Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011
Εκδηλώσεις στον Κρούστα και στη Νεάπολη στις 9/07/2011
Ο Γιάννης Χαρούλης τραγουδά στις Λίμνες στις 8/07/2011
Ανακοίνωση του ΟΚΥΔΑΝ για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ
Πρόσκληση Δημάρχου για Διαχείριση Απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τίμησε Γαλλίδα δημοσιογράφο
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων "Μιραμπέλλο 2011"
Η θεατρική παράσταση Ch@tRoom του Enda Walsh στο ΡΕΞ - 4/07/2011
Αφιέρωμα στην οικογένεια: Ευ ζην & Οικονομική κρίση
Συγκρότηση και ορισμός Μέλους Ομάδας Διοίκησης Έργου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.
Ισπανοί κορυφαίοι δημοσιογράφοι στην Ελούντα
Οργάνωση και πορεία της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου
Σύσκεψη στο Δήμο Αγίου Νικολάου για την Πολιτική Προστασία
Η αναβίωση του "Κλήδονα" στις Λίμνες
Το Κρουαζιερόπλοιο Le Levant επισκέφθηκε ο Δήμαρχος
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 29/06/2011
Χορεύω αιώνες στην Κρήτη - Τετάρτη 29 Ιουνίου
Κλήδονας στα Έξω Λακώνια 24/06/2011
Κλήδονας στη Μίλατο 24/06/2011
ΚΕΘΕΑ-Εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο
Κλήδονας στην Κριτσά 25/06/2011
Σημαντικά Θέματα της συνεδρίασηςτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/06/2011
Μουσικές στις... γειτονιές του Δήμου
Η ΟΚΥΔΑΝ υπέβαλε πρόταση για τους Παιδικούς & Βρεφ/κούς Σταθμούς του Δήμου
Κλήδονας στις Λίμνες 24/06/2011
Επίσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Δήμαρχο
Μουσικές στις... γειτονιές του Δήμου
Τέσσερεις Γάλλοι Δημοσιογράφοι στον Άγιο Νικόλαο
Ευχαριστήριο για τη διοργάνωση των Special Olympics στο Δήμο Αγ. Νικολάου
Η γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς
Special Olympics - Η Φλόγα της Ελπίδας στον Άγιο Νικόλαο
Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις 22/06/2011
Η υποδοχή της Φλόγας της Ελπίδας στη Νεάπολη
Το τελευταίο αντίο των μαθητών στο «Κάτω Σχολειό» των Λιμνών
Special Olympics "Αθήνα 2011" στη Νεάπολη και στον Αγ. Νικόλαο
Συνεδρίαση της Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.
Συνεδρίαση της Επιτροπής Καθαριότητας
Special Olympics - Η Φλόγα της Ελπίδας Φθάνει στις 16/06/2011
Πρόσκληση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011
 


electronic_services.gif.
Διαύγεια
logo.jpg
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
2011-2014 ΔΗΜΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥpdf Enotita 1 NOE2011
3.26 Mb

pdf Enotita 2 IAN2012
1.50 Mb
ΔΙΚΤΥΟ ΙΚΑΡΟΣ
ΣΧΟΟΑΠ
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΒΙΟΠΑ

Κήρυξη απαλλοτρίωσης
συνδετήριας οδού
ΒΙΟ.ΠΑ Αγίου Νικολάου
με την επαρχιακή
οδό Αγίου
Νικολάου – Λακώνιαpdf apalotr BIOPA
xls PINAKAS 03-2012
jpg diag apallotriosis 1
jpg diag apallotriosis 2
jpg diagr apallotriosis 3

«Γραφείο Δημότη»

politis1.jpg
Δεν ανάβει το φωτιστικό
του δρόμου;
Υπάρχουν σκουπίδια;
Kάποιο άλλο πρόβλημα;
Επικοινωνούμε με το
"Γραφείο του Δημότη"
στο τηλέφωνο:
28413 40110


Αιτήματα Πολιτών/
Καταγγελίες:

στις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες
του Δήμου

O Δήμαρχος και
οι Αντιδήμαρχοι
θα δέχονται το κοινό
κάθε Τρίτη και Πέμπτη
από 11.00 -13.00
κατόπιν ραντεβού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2841340100 -40101

Social |Media
how to get off lexapro 10 mgcipro side effects long termdiabecon drug classcialis genuine buyazithromycin dosage for children otitis mediameclizine drug overseahow much is aleve tabletsonline zofran purchasebuy gasex mg online forgrifulvin shoppingorder buy doxycycline onlineovernight nitroglycerinbuy trileptal visahow much does bactroban cream costcheap zestoretic no prescriptionabilify medication aripiprazole approvedcanada buy trental without prescriptionbuy vytorin overseassalbutamol online purchasebrand ceftin for salesale minomycinwhere to buy minocin drugs onlinediovan to buynizagara perth australiawhat is retin a cream 0.1what does skelaxin feel likefast effexor xr deliveryprescription citalopram hydrobromidepromethazine cost ouncelow acivir pills drugstorecanadian online rx pharmacyzyrtec weight gain depressiontrazodone pills sweatpulmicort over the couterwhat is metronidazole for dogsbupropion with paypal paymentpurchase stromectol lowest pricedoxycycline generic reviewsnorvasc tablets for purchaseviagra purchase onlinecomo comprar xenical para adelgazarcan you buy alessewhy has reminyl been discontinuedcheapest place to buy avaproneurontin uk onlinerisperdal consta shelf lifepara que se usa ciproletcheap lipitor usaelavil from usarenagel pills drugstorewhen did pravachol go genericbuy cyklokapron online pharmacycanadian health&care mall legitimatewhere can i purchase liv 52flonase over the counter equivalentlegal buy avalide online canadabuy alli orlistat ukwhere to get erexin-v pcthow easy is it to get prescribed viagracialis generico mas baratodrug market order viagra jellybuy cefadroxil mexican pharmaciescan u get high off of indomethacinperiactin for cats appetitecan you buy prozac ukprednisone and early deliverywhere can i purchase aceonbuy prograf online from usapharmacy business for sale in usabuy diltiazem inhaler canadalong term side effects of serophenephone in order for promethazinewhere to triamterene buy cheaprumalaya liniment legal in englandcan you legally buy pain meds onlineonline canadian pharmacy that takes paypalciplox by mailbuy cialis soft 10get nymphomax las vegaswhere can i buy levothyroxineciplox tablets pricebuy desyrel in canadatetracycline no prescription needed canadian online pharmacywhat is prevacid side effectsbuy tadalis sx online indiaserophene looking forindia vs australia live score sifybuy brand glucophageomnicef 5mg tabletsbuy amitriptyline in australiasnovitra super power mg pricemeclizine where can i buy itbuy etodolac online no prescription usaactoplus met generic versioncost of generic augmentingeneric avapro costviagra sin recetacheap drugstore makeup online canadacheap wellbutrin free deliverycanadian alliance partygeneric advair diskus usa pharmacyhaldol overnight shipping cheapside effects of coming off the pill levlendesyrel overnight deliverybuy atorlip-5 mg onlineside effects of arimidex steroidsoral erythromycin acne pregnancywhere to buy ortho tri cyclen lo onlinegeneric colchicine pricesfast coreg delevierygeneric for cymbalta 20 mgwhat is tadalafil 20mg tabletsgeneric effexor xr no prescriptionseroquelipratropium bromide and albuterol sulfatecan you get retino-a cream 0,05what does 81 mg aspirin look likesominex with paypal paymentdiovan pill shop discount codezyvox 800 mg linezolidfemale cialis drug scheduleflagyl metronidazole tabletswhere is the arava in israelhow much do mifepristone and misoprostol pills costwhat is cavertacomprar revia pela internetwhere purchase viagra sublingualis there a drug comparative to malegra fxtlong-term side effects of florinefbuy ortho tri-cyclen tablets onlinewatch alli arjuna onlinegetting dapoxetine in australiasafe place order celebrexkeflex nombre genericomy canada pharmacy couponszestril generic reviewswhere can i buy elavil online without a prescriptionlow cost trazodonebest place to buy nexium in usabuy bentyl no prescription fast deliverylamictal online couponskamagra oral jelly online coupon codeviagra free sample onlinedecadron on line purchaseside effects of zestoretic genericcan you purchase flonase over the countermixing alcohol and levothyroxinegeneric medicine for diovancost of zyvox 600 mg ivbuying minomycin using paypalprilosec brand positioningseptilin for men in usafast orlistat delevieryfree valtrex medicationhow much will levothroid costzovirax pills and birth controlbuy piracetam canadabuy alli online weight loss mgvoveran sr 100mg cheepbuying zoloft online no prescriptionjanuvia usaindian pharmacy arjunawhere to get accutane 80 mgwhat happens is a female takes viagraacai prices at costcolegal buy prazosin online canadaonline pharmacies western australiacialis soft deliveryviagra generic sildenafil citratecheap albenza sale ukcan you get high off of apo citalopramgeneric name for cozaarbuying prescription drugs in nogales mexicobuy viagra professional 100xeloda online bestellenavapro 10 mgviagra email newsletter sign uppyridium maximum dosageaccutane alcohol liversildenafil generico onlinehow to get nexium without insurancecost of lipitor generic at walmartminipress spainciplox best pricehaldol decanoato 100legal sell canadian drugs usbupropion in canadazofran without perscriptionchloramphenicol online in canadashallaki over counter ukpharmacie france vall?ewhat is endep prescribed forprovera online bestellenkeftab without prescriptioncialis professional pills buy onlinebuspar discussion forumcomprar levitra plus onlineinderal dose for migraine preventionorder advair diskus from india without prescriptionpyridium spain over counterdo you need rx prilosecdapoxetine 100mg cheapcephalexin 100mg cheapwhat is the correct dosage of baclofendesyrel to buy from europeallegra dosagesbuy alli uk bootsno prescription brand viagrabrand advair diskus pas chermethotrexate generic manufacturercan metformin 500 mg get you highorder lopid without rxwhere do alligators live ingeneric name for bactroban ointmentseroxat paroxetine tabletsprotonix vs nexium which is betterbuy ponstel usawhat does alliteration mean in a poemexelon parches precio en mexicozyrtec 50mg tabletsranitidine online ukuse levitra professional coupon onlinecytotec drug in germany pharmacycabergoline dostinex priceventa de viagra en farmacias de chileditropan order canadabetapace shelf lifebuy benadryl pillsdilantin price comparisonaspirin over counter irelandonline pharmacy uk diovanprandin nowhow to get cheap valtrexhow much is indinavir tabletspiracetam uk buybuy viagra soft genericis it safe to order liposafelamisil side effects erectile dysfunctionphone in order for differinorder generic avapronizoral 100 ml cenapastillas omifin funcional-tryptophan tablets usesbuy cordarone mg onlineadvair diskus brand genericbuy ginette-35 australiabiaxin no rxis it illegal to order generic flagyl ermobic medication orderbuspar on line no scriptstrattera price canadahow to take prednisone 10mg packcost of weight loss "alli" in pill formorder amitriptyline online elavilbuy anastrozole onlinemedication to induce ovulation clomidbuy cleocin boots pharmacyminocin mrsawhat is metoclopramide hydrochloride used forbuy premarin ukvoveran order on webwhat is the medicine depakote used forbuy online kamagra soft genericerythromycin without a prescriptionhow to order accutanesingulair shoptrazodone ships from indiawhat size does benzaclin come ineurope drugs legalnon prescription serpina pharmacybuy generic prednisone no prescriptioncan you buy any generic atacandno prescription elimite salelov cost capotenbuy bupropion usaordering alphaganpurchase lopressor on line in usafemale cialis shop netlist of tesco stores selling cleocin gelpyridium suppositories buylowest price topamaxvaltrex pas cher italiewhat does lipitor 10mg look likepharmacy rx solutions tampa flprescription cordaronebuy flomax pills in the australiabuy famvir online indiatrazodone tablets informationnexium discount cardleukeran drugstore.comcefixime 400 mg priceplavix mist canadatrazodone to buy from europekamagra 100 chewable tabletwhat does ampicillinorder lamictal online with visahctz 12.5 lisinopril 10 mg side effectsprevacid going available over counterdiflucan medicinewhat is the common dosage for viagracan buy compazine onlinegeneric levaquin no prescriptionephedraxin tablets us onlineplavix uk onlinebetnovate c on faceordering valtrex no prescriptionsbest price viagra super activecost of cymbalta per monthonde comprar accutaneprotonix refill packpropranolol wzf 40 mg tabletkimax dose of proscargeneric lotrisone buy canadabuy cheap lamictal using pay palgeneric ciprofloxacin recallciplox not genericwhere can i buy alligators in michiganparoxetine canada drug storebuy lasix tablets ukrosuvastatin 100 reviewwhere to buy abilify without a prescriptionbuy omnicef ukalli 84 triple packgeneric uk paypal aravawhat does ampicillin treat in dogserythromycin spainover counter pilextoradol injection siteprazosin looking forover the counter medicine that acts as arimidexserophene purchase in canada no prescriptionglyset discount vouchertenormin for men sale in ukbuy aristocort hong kong enterprise pharmacybuy trial erection packs 1 mgviagra professional; vs regular viagradifferin cost canadianlipitor generic price droppurchase skelaxin pillsorder naprosyn canadathere generic duetactlamisil overnight pharmacyhow to order nolvadexacheter anafranil 25luvox limited indiacheap viagra jelly approved pharmacyrythmol in hong kong,s pharmacyproventil brands indiawhere can i buy minipress online without a prescriptionzestoretic 20 mgkamagra chewable without prescriptiontrazodone pliva 433 side effects;primatene mist cfcgeneric naprosyn safeviagra para mujeres femigraevista cheap us pharmacyatacand hct dosage informationnizoral shampoo where can i buy itaristocort ointmentbuy generic acivir pillswhat is zyprexaactavis promethazine codeine pharmacyamitriptyline over the couterbuy chloroquine 100mg onlinecanadian erection packs 1order rosuvastatin 20 mgmestinon roche precio argentina24 media tumblr comjpgcost of biaxin without insuranceuk pharmacy graduate canadapilex online canadalevitra 20 mglow price calan ukcanadian socialized medicine historyproventil drugs for salewhat does prescription allegra look likewhere do i zestril in usaindinavir orderwhat class of drug is vantinceladrin canadian pharmacyaccutane results after 1 monthbuy ranitidine mg online forus pharmacy online methotrexatebystolic order on webcheapest alligator huntorder atorlip 5 cheapalesse no prescription smoking diabetesmaximum daily dose of lipitorprocardia generico onlineis maxalt better than imitrexkeflex online cheappromethazine 40 mgtretinoin 0,025 online legallyprednisolone acetate ophthalmic suspension costgeneric glucophage 850 mgbuy wellbutrin sr with paypalonde comprar ginsengcan we trust inderal onlinewhere to get more live wallpapers for androidwellbutrin pills look likeindian pharmacy adderalllevaquin online bestellenviagra seeing blueorder prograf onlinedoxazosin 1 mg tabletswhat is provera 10mg tabletsbuying valtrex from canada no prescriptionprilosec legal in englandlevothyroxine synthroid the samevpxlpercocet side effects in womenantabuse canadian online overnight pharmacywhere can i buy pariet mgbuy viagra online switzerlandviagra super active on line in the canadaviagra purchase200 mg cialiszestril ordering online pharmacydiflucan one ukmaximum zocor dosecan you drink alcohol with diclofenac sodium 50mgcan we trust levitra super active onlinepharmacy has best price colospaflonase delivery londonvaltrex prescription online prescriptionliv 52 perth australiabuy brand ditropanmicardis rxlisttrental generic cheap costsfinasteride cost costcoldn naltrexone buyviramune lawsuitgeneric drug for prednisolonenolvadex tablets 40mgacivir pills refill packbuy diflucan online canada no prescriptionover counter cavertaorder generic indinavirwhat does etodolac 500 mg doacheter citalopramcan i buy benadryl in hong kong pacificawhat is actos medicine used fortadapox legal uscyklokapron prescription couponblopress order on webcoumadin medicine childrenmobic genericeldepryl medicationalbendazole bootspravachol pills sweatbuy ed pills on line canadian pharmindocin online pay paypalvigra flyplass historiemircette drug store onlinezofran price canadaorder fluoxetine online ukbuy abilify online from usamoduretic capsulesorder citalopram 20mg orderbenicar canada overnight deliverylevaquin suppositories buydepakote looking forcoreg generic release datecan you order prednisolonediarex order by phonebuy triamterene hctz no prescriptionsafe online pharmacy viagrazebeta online shippingbillig topamax online kaufenbuy premarin 1.25mg onlinemedrol mg ukwhere is the village filmed bbc 2013mail-order exelonphentermine reviews 2013cheap tadapox 40 mgallegra kurer lawyerhalf price retino-a cream 0,05celexa price comparisonlevitra brand for saleside effects of allegra 24 hoursnovitra super power onlinemy menosan couponssafe to buy generic cialis jelly from usabuy vytorin australialeukeran cheap pricebentyl compoundwhat is levitra forpriligy review blogsdepo provera no prescriptionlow dose naltrexone ulcerative colitisxenical on line in the canadacanada drugs skelaxin with prescriptionazithromycin zithromax genericelocon generic namecan you get zithromaxtofranil cheap priceminoxidil reviews 5 reviewnaprosyn dose for goutcan you buy speman over the counter in germanybest place to order aristocort in usartane dosage too highcommon side effects of singulairletrozole gyno side effectsarava onlinenexium 20 mg for salefluoxetine companyamericans buying canadian prescriptionsalli slimming pills uki want to pay some ventolinwhat types of doxycycline are therehimcocid side effects ukminocin acne dosageaciphex order online canadacanadian pharmacy methotrexatefemale cialis from indiazyprexa drugs for salepremarin overnight pharmacycheap singulair 5mgfree viagra trial no paybuy doxycycline without prescription paypalvalsartan no prescription neededpulmicort cheapipratropium bromide and albuterol sulfate for asthmameclizine boots ukbuy actoplus met pharmacybuy genuine cymbalta ukoriginal brand advair diskus onlineglucophage nowtinidazole usa no prescriptionbuy albendazole australiadiovan prices walmartwhere can i buy alligator meat in louisianais cyproheptadine sold over the counterhow long does nizoral cream take to workcheap saw palmetto capsulespurchase cephalexin cheapestrogen online pharmacyacheter un livre d;or pour mariagelopid uk next day deliveryhow to order diltiazem onlinevidalista tadalafilerythromycin australia pricefast chloramphenicol deliveryvoltaren online overnightbuy tadalis sx visalioresal limited indiaorder valtrex tabletsbuy viagra sublingual in ukbuy lexapro new zealand onlinesuhagra australiahow to buy synthoidcheapest unisom to buyroxithromycin dosage administrationbest medium full coverage drugstore foundationvoltaren dose imcan you buy viagra sublingual in ireland cheap overnightcheapest tretinoin 0,05arthrotec 75 drugbuy proscar lowest pricewhat is an early sign of digoxin toxicityaciphex over the counter usadiltiazem side effects in menestrofem 2mgipratropium bromide and albuterol sulfate nebulizercafergot without a prescriptionviagra 50 mg 30 tablet fiyat??buy albendazole without prescriptionwalmart pay by check onlineaciclovir comprimidoage to buy claritin dbystolic tablets usesmechanism of action of danazol in itpdiflucan 150 mg capsulesbuy dipyridamole in irelandacticin roche precio argentinacozaar tablets ukserevent mdi dosebuy lipitor tablets india5 mg bystolic weight gainorder vantin online ukwhat is purim pills used forbuy lioresal with paypal100mg clomid no periodbuy premarin genericbactrim generico buladulcolax dose for childrenaugmentin online from ukdepakote er drug classificationelocon cream used babiesspeman deliverylow price vermox ukbuy cheap dapoxetinewhere to buy betnovateelocon cream 0.1 reviewskeflex suspension package insertbuy diclofenac gel mg onlineair max 1 leopard ebaycomprar elavil portugalmaxalt 10 mgis there a drug comparative to hytrincontent validity ratiowhere can i purchase geriforte syrupbuy kamagra for daily useserophene ukorder furosemide on line mexicobritney spears buying zoviraxcommon side effects of vasotecpara que sirve el omifin 50 mgkytril mg priceelocom ma?? ulotkaover the counter prednisolone acetate eye dropsmexican pharmacy no prescription proventiltrental low dose birth controleurax 100gnoble drugs ltdwhere can you purchase acai berrybest price bactrobanavodart discount programbuying prescription drugs online from indiaamitriptyline painkillervente de finast au quebeceli lilly evista case studyviagra plus indiabest generic tofranil siteswhat does an allergic reaction to augmentin look likemail order diclofenac gelbest place to buy prednisonestrattera roche precio argentinaserevent non perscription countrieshow to buy imuran in londongeneric cialis no rxcomprar phexin originalbupron sr deliverynorthstar rx propranololwhat is metoclopramide prescribed forwhere can i purchase hoodiabuy cialis from a nabp websiteamitriptyline hcl 10mg for sleepmedrol generic ukis generic ibuprofen the same as motrinseroquel medicine usedchloromycetin order onlinenizoral shampoo india reviewsis there a drug comparative to colospameridia capital javier fauswhat is estradiol used fortamoxifen cost in canadabuy doxazosin with e checkbenefits of aspirin dailygeneric sildenafil citrate 25mgavodart where to purchasesildenafil ratiopharm hintaside effects of plavix medicationis it illegal to order generic gyne-lotriminreviews on ortho tri-cyclenmost reliable place to buy paroxetine onlinezyloprim to buy in australialopressor online no prescriptionbuy genuine speman ukmalegra fxt paypalamitriptyline over the counter anti depressantsbest place to order astelin in uslittle blue pill with a v on one side and 2531 on the otherorder cytotec online without a prescriptioneffects of propecia with alcoholwhere do i buy celexaperiactin appetite stimulant side effectscan you buy alligator meat ukbuy bupron no prescriptioncialis generic online reviewgeneric zovirax safebuying cialis in mexicocan order probalan onlineprograf uk buyhow to take propecia with foodphone in order for amoxiljohnson and johnson motrin lawsuitclomid medication pcosgeneric hyzaar paypalpurchase chloromycetin pillshow long to take procardiaomifin riesgo embarazo multipleflorinef generic usapurchase cafergot in indiadiakof mg tabletbuy aleve in irelandlowest price lanoxinhimalaya septilin tablets reviewslamisil pills costhyaluronic acid order canadarumalaya gel non perscription countriesbuy vardenafil indiacanadian pharmacy west allismotrin 800 mg for toothachetadapox pas cherciproxin 250 dosecan you take emsam dailyviagra and blood pressure pillserexin-v perth australia1 guy 1 jar watch videoevaluation exam of canadian pharmacy boardbactroban nasal ointment over the counter uktretinoin cream usp 0.05 reviewsprednisone 10mg usedgeriforte syrup on line no scriptterramycin prix en pharmacie en franceimitrex 50 mg priceevista birth control online canadaunisom sleep tabs ukactoplus met noprescrition needed canada online pharmacypurchase proventil on line in uklow price sominex uknexium lawsuit settlementsbrand amoxil for men sale in ukamantadine for men sale in ukorder keflex online canadaacheter du zyban pas cherabilify price without insuranceis it normal to breakout after accutanebuy chloroquine onlineprovera online pricebuy pletal online in usacipla pharmaceutical industry in indiafemara letrozole tablets drugbuy trileptal in irelandglucotrol xl supplier in ukacai berry slimming tablets reviewsbuy clomid cheap drugstorehow to take mirapex mgaccutane side effects dry eyesdiscount code for trentalcheap cefixime no prescriptionover the counter erectile dysfunction pills cvscoreg australia pharmacytinidazole sold over countergeneric singulair doesn;t workisotretinoin tablets acneclomid new zealandsimvastatin vs crestor dosagenon prescription nymphomax pharmacyorder medrol lowest pricelipothin looking forcan you buy erythromycinis relafen better than naproxenwhat drug category is zyvoxus pharmacy online decadronlong time side effects dapoxetinegabapentin high how muchcabgolin generic 2013 drugsvoltaren tablets 75 mgorder alli capsules fdaestrace pill shop discount codeunisom sleep capsulesprescription drugs from canada to usactos without a transcript low priceplavix generic clopidogrelcheap effexor mgbuy hydrocodone online no prescription from canadalioresal tablets from buypfizer zyvox program patient assistancehow does accutane work chemicallylipitor prescription couponlamisil gel bootscheap revia buy onlinelamictal 10 mg costquibron-t perth australiawhere to rumalaya gelbuy hyzaar online with mastercardwhat is esomeprazole 40 mgpharmacy artane roundaboutamitriptyline without prescriptionsgeneric celebrex 200 mgwhat is the medicine doxazosin used fornavarro discount pharmacy store locatorwhat type of medicine is actoshow to use tretinoin cream usp 0.025sims medieval acheter alliancecomprar aricept en argentinaginseng tablets onlinewhere can i buy mifepristone and misoprostol pillsnexium shop onlinegeneric plavix for sale on linepurchase z pakcheap reglan free deliverycheap uk ramipril generic altacekamagra without a prescription from usclonidine pas cheronde comprar cialis brasilclomid tamoxifeno onde comprarglycomet drug classbuy alligator meat njacheter lisinopril pas cheris generic tadacip effectiveguardian pharmacy singapore head officehydrea no prescription canadaadvair diskus over the counter usamost common anti anxiety drugsdepo provera price philippinesflonase cost in canadahow to order ortho tri-cyclenantivert on line purchasebuy zyprexa 10 mgbuy brand amoxil without rxerexin-v on line no scriptprednisolone mg no prescriptionwhere tadacipcomprar neurontin onlinelegend hyaluronic acid pricewhat is best medication for anxiety and depressionaugmentin canada companies onlyover the counter ampicillinprometrium australiabuy cheap cafergot pillspyridium 200 mg side effectswhat is best anti depression medication for weight lossbetnovate gmatarax on line in the mexicocontent validity definition in researchcheap fertomid usaordering lexaproditropan without prescriptionbuy cialis soft online reviewsmetformin without prescription medicationseroquel without prescription pillsvente de proscar au quebecdesyrel medication informationwhat class of drugs is prednisonereviews on cymbalta for fibromyalgiadelivery cheap combivent cod prescriptionside effects of clomiphene citrate in mencanadian alliance of physiotherapy regulators address islingtonuk version of viagra softbuy zocor online amazondiclofenac gel 100 reviewwhy has starlix been discontinuedcan australian shepherds have benadrylasda pharmacyhytrin uk buykamagra gold without a prescriptionside effects of nitrofurantoin mono mcrrosuvastatin online canadianpharmacy technician jobs around the worldbuy naprosyn online indiahow to buy xbox live redeem code onlinemissed two doses of seroquelnymphomax uk buyover counter snovitra super powernootropil buy on linezyrtec allergy medication side effectswhere can i get some proveraazithromycin side effects medicationsorder bactrim onlinecheap wellbutrin ukgeneric nizoral shampooadvair generic canadawhere to buy nizoral with visahard erection pills indiabuy over the counter cafergot onlineuniversities to study pharmacy in canadacan you buy eulexin onlineacquistare cialis super active in italiadrug market order nizagarawhere to buy acai leanspalower prices on prescription drugs cvs pharmacycheap rumalaya forte buy onlinemail order cialis canadapurchasing decadron onlinebetnovate c cream side effectsbuy altace ramiprillamisil tablets 250 mg preciotricare viagra coverageno rx procardia onlinecan you order allegra genericmylan-paroxetine and alcoholplavix rx assistancepletal online pricedoxycycline medication for dogslevitra side effects levitra vs cialisdiflucan tablets dosagepost cycle therapy effexor xrtamoxifen vs arimidex weight gainmed cab trileptalactos low dose birth controlhow long to take cipro for bladder infectionhow to by cleocin onlinearistocort drug scheduleorder exelon 3 mgstrattera online in usonline pharmacy no script neededyasmin generic brand zarawhere to buy power slim acai berrybuy generic adalatomnicef price indiaorder lamisil from india without prescriptionbrand cialis doctors onlinewhat is the normal dosage for celexatrazodone cost in canadaflovent dosage recommendedcost of suprax antibioticovernight lasix prescription canadian pharmacyginseng wisconsin for saleacheter xbox live pas chercheap metformin prescriptioncan i get zovirax over the counterus pharmacy online viagra pluscanadian-pharmacy-24h.com reviewcost of luvox crsafe to buy generic elocon from canadawhere to buy zovirax with mastercardwhere can i order albendazoleapcalis sx 20mg erfahrungenshingles acyclovir 800 mgbuy nolvadex clomid pctponstel generic availableonline doctor prescription for viagrageneric ralista uk paypalfosamax plus d-cal tabletsbristol myers squibb plavix couponlasix shoppingtretinoin 0,05 for men in usahow to take diflucan 200 mgwhere to viagra sublingualprevacid over counter same prescriptioncheap betopticpost cycle therapy remeroncialis generico venezuelapost cycle therapy cialis softbuy sominex online ukcost of coversyl in australiabuy glipizide without prescriptionzovirax buy uknizoral drugs for salewhat is motrin 800buy cabana with drugscan you get stratteranorvasc dosage formswhere is bora bora resortpill imitrex 100metformin 500 mg twice day pcosgeneric eldepryl safehow to purchase diovan onlinevytorin from usabillig viagrawalmart online pharmacy medicationspurchase rocaltrol cheapindian pharmacy premarinwhat is the formula for calcium carbonate and hydrochloric acidbuy cialis professional overseascan you snort seroquel 100mggeneric cialis c20revia how to buypurchasing lozol onlinecephalexin order on webcomprar zyvox en argentinaside effects of haldol injectionis aleve better than aspirincheap fosamax no prescriptionblood pressure medicine zestoreticpurchase doxycycline 100 mg capsuletadapox costcobuy flonase online canadafincar order canadarequip withdrawal symptomsamerican express corporate card login australiabest entocort priceshow long does it take for differin to expiremeclizine dosage by weightsustiva without insurancebuy cheap zovirax using pay palvalacyclovir 1000 mg tabletmethotrexate purchasebactroban without prescriptionsover the counter cialis super activeprevacid side effects rashwesthroid package inserthow to use erythromycin ointment for eyeshow to purchase yagara onlinetamoxifen australian customswomen viagra pills ukactos comunicativos animaleslow cost rhinocortfucidin deliverybuy genuine dramamine ukwhat does allies meanwhat kind of medicine is zocorprescription solutions formulary 2013digoxin capsulesacai berry diet pricesbuy roaccutane with mgdoryx dosage for pneumoniaover the counter lamisilgeneric inderal buy canadarequip results forumorder medrol cash on deliverybuy mexitil online no prescriptioncan you buy purimfda canadabuy endep in usadiflucan on the internetovernight no prescription pharmacyslevitra manufacturer coupondoxycycline 100mg dosage for chlamydiarussian drugstoretaking 100 mg viagraprednisone tablets 10 mgacheter alli pilule minceurzyprexa patent expiry ukprice increase clonidinewellbutrin weight gain lossbuy aciclovir tablets online uk 200mgantivert com drugpurchase himcocid pillsprazosin from usaorder avandamet overnightlipothin pricescelebrex dose acute paindeltasone usaovernight erection backpacks 2 cialisperiactin mg mexicogeriforte in the ukbuy bystolic in irelandsilver slimming tabletsonde comprar cymbalta mais baratoalli costinepharmacy technician online degree with financial aidcanada cheap price buy ciprolevoxyl side effects too muchlow alesse wyeth ethinyl estradiolpurchase flonase pillscan you buy medrol in irelandbuy bystolic in australiadecadron discontinuedcomprar zestoretic portugalsinequan medication on linecan you get high off of promethazine tabletshow to purchase robaxin onlinebenadryl maximum strength severe allergy plus dosagebrand zyrtec for salebuy benfotiamine online no prescription uspravachol shoppers drug martworldwide pharmacy proventilbuy precose online cheaponline pharmacies legalbuy rogaine 5 foamsuhagra to buy in australiaadderall xr side effectsdoes generic sildenafil citrate workolanzapine 10 mg dosagebuy benfotiamine pillsalbuterol inhaler side effectscialis jelly perth australiatadalafil naturelbuying parlodelvoltaren cream ingredientshow to use levlen pillcheap generic prandindoxycycline generic wikipedia drugsic valacyclovir hcl for cold soreszoloft medicine informationvery cheap viagra onlineotc prevacid recall 2012xenical weight loss resultsbuy periactin hong kong canadian pharmacycanadian family history societiesside effects of doxazosin 8 mgsafe place order rogaine 5discount code for brand cialisbuy retin a 0,025 mgis it illegal to order generic benzacwhen to take clomid after steroid cyclecheap genuine ophthacare onlinebentyl from canadian pharmacyamerican tetracyclinemalegra fxt online usadonde comprar premarinrhine inc cialisaleve coupons freesoft gel viagra tabletsaspirin pas cherorder accutane online per pill pricelistbuy keftab without a prescription from canadian pharmacyfurosemide frombuy tamoxifen online no prescription genericordering avandamet canadian pharmacy rosiglitazone metforminkamagra soft reviews for menthe online drugstore geriforte syrupcraigslist manchester ticketscheapest drug trial erection packs 3keppra consumer medicine informationbuy tricorcialis generic 2013 drugscompare prices skelaxinproscar discount no prescriptionbuy valtrex online mexicotrazodone withdrawal schedulebest site get epivir-hbvindian pharmacy doxazosinclomiphene citrate success ratesrobaxin buy online indialloyds pharmacy online orderingget alphagan las vegascan you take rumalaya dailygeneric paxil reviewsbuy lanoxin paypalpravastatin vs simvastatin dosehyaluronic acid generic 2013 drugspurchase nolvadex pctaugmentin where to purchasecan i get prometriumwhere do i revatio in ukcomprar ginseng rojo coreanoeffexor xr canadian online overnight pharmacydidronel brands indiadiscount reminyl mgaldactone fda approved to buy without prescriptionlozol dosage formshow to get tadapox on linelithium grease usesviagra reviews forum internet genericamoxicillin trihydrate rxlistbuy atarax hong kong pills cheapadvair diskus to buy in the canada without a prescriptionranitidine hcl oral tablet 300 mgtretinoin cream reviews acne 0.05does the diet pill alli worknon persciption tenorminprednisone order deltasone onlinese puede tomar cialis y alcoholzestril weight gainprescription medications from mexicolevlen prescription couponadverse effects of propecialegal buy mestinon online canadawhat is phenamax drugslevitra professional by mail order online pharmacybuy suhagra australiadosage of iv flagyloriginal lotensin onlinelamisil order onlinewhere can i purchase zithromax onlinebuy actos medication canada drugsindian generics online xelodazofran next day shippingsuhagra weight gaincytoxan drugs online purchasesis cytotec legal in canadaergotamina cafergot migraineproventil mg mexicoorder etodolac online with visawhere could i buy abana without prescriptionbuy brand ayurslimgeneric uk paypal nizoralget voveran las vegasaltace india blood adalatordering valtrexprednisone no prescription canadabuy tamoxifen online no prescription 20mgplavix from ukpfizer vgr 100 how long does it lastwhere to buy fincar drugs onlinetaking endep for headachesvantin antibiotic spectrumfinpecia 10 mg costhydroxycut hoodia customer reviewscapoten delivered to your homepara que se usa el benicarviagra soft canada all orders levitrawhat is paxil 20 mg used forfamvir tablets 150 mgbuy nolvadex 10sildenafil 50 mg pricebuy abilify 5 mg aripiprazolebupron sr now co uklong term side effects of taking mobiclamisil from canadian pharmacybad side effects of yasmin pillwhat does clomidpurchase phenergan mgmylan-amantadine side effectsuse zetia coupon onlinecan you get floxin over the counterhow much does depo-provera costside effects of citalopramzantac tablets onlineaciphex medicationscolchicine drug shortagebentyl usathyroid medication side effects joint painwhy does accutane not work for some peoplegeneric lipitor recall medcoglycomet lawsuit canadais it legal for americans to buy prescription drugs from canadause of viagra for young menamerican express login canada costcowhere to buy dramamine patchcheap avodart usabuy levitra professional patcharjuna indiansingulair para que se usaprilosec canada salewhy is there a shortage of benzactretinoin 0.1 paypalhow can i get viagrapropecia 10 mgis there any difference between synthroid and levothyroxinenike air max leopard print mensventolin inhaler pricemaximum lasix dose per daydoxycycline hyclate 100mg side effects dogsPurchase allopurinol 100mg onlinebuspar no prrescriptionwhat is bactrim forte used forbuying diamoxbuy diflucan capsule fluconazole canadawhat is the generic drug for ciprodecadron tablets usesnon generic zebetaprocardia by mail orderbest online pharmacy generic purimacheter accutane en francetetracycline purchase in canada no prescriptioncleocin gel pharmacy onlineorder generic sereventbuying levitra from canadaorder meclizine 12.5 mgzyprexa medication classificationzestril discount voucherhealthcare alliance pharmacy benefit card scamranitidine pricespurchase retin in canadadoes viagra really work forummire j?? az elocom kr?mno rx alesse onlinewhere can you get diflucanbetter than xenicalmetformin online canadiando i need a prescription for evistaonline nolvadex overnight deliverycheap elavil 40 mgbiaxin noprescrition needed uk online pharmacyfda bactrim shortageclomid where can i buy ithow to get evecare druglong term side effects of seroquelelavil drugs online purchasessafe to buy generic revia from usacan you buy eye drops cheapest alphaganmebendazole in early pregnancyhot rod ed pills reviewscialis packungactos generic side effectsviagra jelly on line for sale no scriptlithium price per pound 2011benzac ac genericocheapest prilosec in the ukcheapest flovent in the ukcan you order gyne-lotriminbuy alligator meat toronto drugsbuy nexium online from mexicoorder brafix onlinea doctor order is 0.125 g of ampicillinlist of pills that will get you highzofran online overnight shippingside effects of saw palmetto oilwhat does imuran dohow to use brand amoxilasthma treatment pathwayis ordering viagra online safewhat is the generic for allegrano prescription singulair salelegal age to buy benadrylzentel dosage indiabuy strattera no prescriptioncordarone injection side effectsprice of alesse 28 in canadabenicar shortage 2012cam you order periactin canadianflagyl er next daywhere do i buy perscription drugs without prescriptionshow long after taking viagra does it start to workbiaxin online coupon codegeneric tofranil costwhat is the generic name for adalatwhat does zyrtec have in itorder lantus insulinse puede comprar xenical sin receta medicaresearch grade haldolwhere to get myambutol pcthow to take azithromycin 250 mg for chlamydiastrattera prices at costcosarafem for men in usapyridium order canadasuppliers of claritin in uscan order purinethol onlinefemcare prescription coupongeneric nexium datebuy indocincheap generic micardisviagra paypal ukaustralia post lithium batteriescvs pharmacy puerto rico locationssplitting proscar pills forsandoz azithromycin usesretin a no prescription .1where to buy rosuvastatin drugs onlinecanadian online pharmacy for propranololsuprax pill canadiancialis 5 mg 28 compresse costoindia tv show aap ki adalatthe chepest atacandvantin with paypal paymentcefixime 400 mg pobetamethasone valerate pricewhat is furosemide 40 mgcytotec price in indiagreen-line-pharmacybuy anacin perth australiabuy sildenafil online australiapariet tablets usedsti chlamydia symptoms menvoveran online storebest pharmacy for generic adderallwhere to buy lexapro in canadacheapest oxytrolover counter rumalaya linimentfinpecia cipla ukbactroban for purchasekamagra online kaufentretinoin 0,025 maximum dosagecheap norvasc buy onlinez-pak 3-daycheap deltasone us rxacyclovir 200 mg dosagebuy trandate online without a prescriptiongeneric allopurinol zyloprim treatjohnson and johnson lawsuit motrinbest generic viagra+indiazovirax over the counter medicineflomax drugstore comflomax price in canadaprotonix pharmaciesbuy sinequan with no rxpromethazine medicationviagra levitra or cialisacivir pills over counteramoxicillin 500mg price ukvaltrex online pharmacy ukgeneric luvox canadano rx betnovate onlinebuy alli online cheap weight losskeftab supplier in ukbetnovate online pay paypalis indocin available over the counterglucotrol xl medicine onlinewhat is the normal dosage range for digoxinhow to pay by check chasebupropion for men in usalithium ion batteries for saleis it okay to take two unisom tabletsg8 new alliance for food security and nutritionbuy viagra payment methodsatrovent usa cvs pricesbest generic viagra pricesbuy genuine pravachol ukprometrium cost canadianwhat is the drug requip used forflonase costcowhat is viagra jellyno prescription cheap lipitor onlinefastest way to get viagrabuy levitra 5mgphenergan online forum cheap buy prescriptiongeneric bactroban nasalcan you get high off motrin 800mgprice increase spemancardura tabletas 2 mgprednisolone tablet salebuying celexa using paypalsale arimidexhow to by minocycline onlineimitrex cause weight gainordering torsemidecarafate without a scriptbupropion tablets side effectsdigoxin nowelocon brands indiaonline pharmacy uk rumalaya fortecheapest tadacip onlinecafergot 1mg/100mgcheapest citalopram tablets ukbuy minocycline online canada no prescriptioncan you order ciploxwhat does motrin help withcasodex drug scheduleolanzapine generic 2013 drugsastelin paypalside effects of betoptic eye dropsciprobay 1000what does paroxetine do to the brainwhere can i buy womens viagraviagra prix en pharmacie en francefincar roche precio argentinabuy duphalac australiacoumadin without rxdoxycycline compared tetracyclinecoumadin dose adjustment guidelineshow do i get a prescription for viagra onlinewhere gyne-lotrimintarget pharmacy list generic drugsdanazol max dosenew cfc free primatene mistorlistat online pharmacy ukside effects pill parietamoxil generic reviewsaricept 40 mg dosecombivent capsulesastelin discount couponwhere to buy acne tetracycline onlinezantac from canadaastelin user reviewsalli pas cherbuy abana with free shippingwhat is decadron 4 mg used forampicillin powder shelf lifefinasteride propecia bootsgeneric zyloprim buy canadanitrofurantoin uk onlinecanadian pharmacies onlinecan you order emsameffexor xr online usa no prescriptiontramadol nights reviewcialis jelly not genericproscar propecia differenceindia prandin priceanthem blue cross prescriptions by mailatrovent nebulizer generic namepyridium over counter cvsskelaxin lowest pricealbendazole dose in poultrycozaar 50mg tabletsdepakote side effects in mencountries you can buy viagra over counterlevothroid shopallies and enemies of mexicoapcalis sx canadian pharmacyprescription only medicine ukbuy generic antivert onlinecanada no perscription metronidazolealbuterol cycle dosagenames of pills that will get you highcan you order mentatnon persciption risperdalcan you buy levitra professional in ireland pharmacy canadiandiscount ginette-35 mgcomprar isoniazid en argentinapropranolol overnight pharmacywhere can i buy fucidin cream frommeclizine online usa no prescription"where to buy alli online"amitriptyline deliverygeneric noroxin overnite shippingis forteo better than fosamaxbenicar high blood pressure medicinevpxl couponstadacip 20 mg tadalafildiscount trial erection packs 1 mgmetoclopramide how long to get out of systemepivir-hbv online forumwhat is eurax tabletscheap actos medication online canadian pharmacyvytorin for salei pill zestoretic website lisinopril buyrequip prices cvsnatural fertility pills menalli 60 mg hard capsules orlistatwhere to buy albenza in canada safelymotilium for men sale in ukbuy ventolin no prescription + usa pharmacyhow often can i get a toradol shotinderal women buywhere to buy reglan in canada safelycan you buy viagra over the counter brand alternativesgeneric propecia available usapurchase augmentin cheap amoxicillin drugstorebuy cheap meds no prescriptionbuy metoclopramide usacardura genericdiarex doctors onlinesarafem baratostrattera discounts codesvasotec by mail ordercheap kamagra 100mg tabletsorder mentat ds syrup online ukzyrtec express canadaorder suhagra online no prescription with a visacompare viagra pricesgasex online bestellenwhat is watson 540 blue oval pilllantus solostar needles patient assistancebuy live copepods in australiabuy nitroglycerin spray onlinecleocin gel direct pharmacylopressor online usabuy remeron from canadacipro antibiotic salecheap kamagra soft buy onlinecaverta billig kaufenindia viagra pricehow to take caverta 100aciclovir 800 dosis herpes labialbuy serophene bootsgeneric aleve uk paypalorlistat 60 side effectslevlen contraceptive pill acneprice of cialis in canadacanada and metformindostinex over counter uklotensin orderpurchase mexitil onlinezoloft side effects after long term usedigoxin medication for heartdiovan limited indiaremeron order in the usbuy toradol perth australiaelavil pills drugstoredifferences between viagra cialis levitra videoranitidine generic 2013 drugswhere can i buy prednisolone onlinezoloft lawsuit claimcompazine to buy in englandsuppliers of cephalexin in usbuy alli onlineonline brand levitra indiapurchase viagra without rxflorida amoxildramamine buy canadaspironolactone acne before and after picturesquickest prevacidaccutane 40 mg reviewswhere dostinexbuy generic advair diskus asthma attackscan you buy proventil albuterol canadian pharmacyclonidine dosage for high blood pressurebuy nolvadex in ukcomprare appartamento ciprotadalafil megalis 20 mgzetia reviews for mencan you buy colchicine onlinecan you buy hyzaar in irelandsildenafil citrate paypalparoxetine er 12.5mg tabletsfast micronase deliveryonline generic revatioprilosec generic prescriptioncheap diabecon free deliverybest mac foundation for very dry skinlevitra professional in the ukside effects of provera 10mg tabletslong time side effects exelonbuy generic actos mgnon prescription diltiazemeltroxin 50 mcg levothyroxine sodiumbuy codeine syrupnootropil for sale onlinebuy viagra india no prescription paypalprazosin no rxbiaxin xl shortagehow to use zyprexa wafercozaar medicine onlineventolin hfa side effects in childrenprescription mobic pain effectsdepo medrol 40 mgcialis canada buy viagra onlinewhat does torsemide dobuy detrol australiapastillas cialis en mexicosafe buy levaquin onlinemidamor for men in usafrumil druglexapro 100mg side effectsomifin 50 mg embarazono prescription crestororder erection packs 4 viagra onlinegeneric zyrtec usdoxycycline cheapwhere to buy requipondansetron 8 mg dosageaccutane side effects severe depressionbuy albuterol pills onlineindocin usa saleciprofloxacino alter 500 mg precioephedraxin mexicorenagel side effects ukavalide medication side effectsalbenza order by phonecapoten india prescriptionflorida lasixvoltaren forte painbenzac 100mgonline viagra prescriptions physiciansdavid jones american express credit card loginbuy ayurslim online usacholestoplex shelf lifeadvair diskus 500/500will you order beconase aq canadiancheap nizagara usameloxicam highover counter trimoxspironolactone buy online uknon prescription mevacor pharmacyflexeril dosage for adultslisinopril next day deliverywhere can i buy v-gelcomo comprar citrato de tamoxifenolexapro going generic 2012what does prednisone pills look liketarget market for lipitor prescription drugpurchase progaine 5 cheapcoreg online bestellencvs 96th and amsterdam pharmacy hourscleocin t gel no prescriptionwhen is the best time to take omeprazolegeneric revatio in usabuy brand levitra with paypalfemale viagra tablets side effectsgetting betapace in australiabuy levlen in ukphenergan tablets buygeneric lisinopril hctz 20-12.5propranolol for sale usageneric cozaar tevaantabuse brand orderbuy prograf with no rxlady era suppositories buydiscount tretinoinaricept for saletoradol shot dosagebuy arava inhaler canadadiflucan tablets pricecan i use azithromycin for strep throatzyvox discounts codesmeclizine antivert medicationinstitute of nuclear medicine and allied sciences timarpur delhiaverage cost of zyprexais there a generic equivalent of hyzaartoradol for dogs buymisoprostol side effects babycost of unisom without insurancefree seroquel xr couponsamitriptyline 10mg ibscan you buy femara onlinevpxl generic ukaccutane online pharmacy reliablerumalaya 100raloxifene breast cancer risk reductionmedrol rxrosuvastatin medication orderflagyl order onlinewhat is the correct dosage of lotensincheap amitripplinemaxalt prescription helpcrestor 20 mg pret compensatendep uk buyeurax sold over countersominex discounts codeswellbutrin sr 50mg tabletscitalopram hydrobromide tablets and alcoholorder non generic lipitoraqua band all songsprednisolone lawsuitprometrium perth australiabuy daily cialis onlineglucophage prescription drughydromorphone vs morphine constipationdanazol generico onlinebest india perscription drugsmost reliable place to buy combivent onlineparoxetine shop netseroflo online forum curitiba comprarwhat is augmentin duo forte side effectstadacipto buy chloroquinezofran cost per pilldiovan hct tablets side effectsorder zaditor canadagenuine pravachol best price
©Copyright 2008 Δήμος Αγίου Νικολάου