? Δήμος Αγίου Νικολάου - Δελτία Τύπου
Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
Αναζήτηση
Αρχική ΣελίδαΕπικοινωνίαΤηλέφωνα & E-MailsSitemap
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή

Ο καιρός
στον Άγ.Νικόλαο


aktuelles Satellitenbild
Σημερινή δορυφορική
λήψη Eυρώπης
(Ζamg)


top5.jpg


TOΠIKA MΜΕ

anatolh.com

104fm.gr

latofm.gr


Οι εκδηλώσεις της Κρήτης
creteout_9.png

ΜΜΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

ΠΑΤΡΙΣ


Cretalive.gr

ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΡΗΤΗ TV

NEA TV

TV CRETA

Εστιατόρια την Κρήτη

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Υπουργείο Εσωτερικών

ΔήμοςΝΕΤ
Τράπεζα
Πληροφοριών ΟΤA
& επιχειρήσεων ΟΤΑ


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥpep.jpg
Δελτία Τύπου
Ευχές στο Δήμαρχο για την ονομαστική του εορτή Εκτύπωση

Ευχές δέχτηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Το Δήμαρχο επισκέφτηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο περιφερειακός σύμβουλος νομού Λασιθίου κ. Μανόλης Κλώντζας καθώς και φορείς, πολίτες αλλά και υπάλληλοι του Δήμου.
Άγιος Νικόλαος,26/11/2011, Γραφείο Τύπου

gd_006-1.jpggd_017.jpg

gd_019-1.jpg

gd_025-1.jpg

gd_030-1.jpg

gd_048.jpg

gd26102011258-1.jpg
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου1940 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

epos_40.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Ο Εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να τελεστούν με κάθε επισημότητα προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στην πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου τον Άγιο Νικόλαο, τα εξής:

• Σημαιοστολισμό που ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
• Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου.
Ώρα 11.00:
• Προσκύνημα των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων, με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και Βαθμοφόρους, αντίστοιχα. Κατά το Προσκύνημα θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Σχολεία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, Προσκόπους και Οδηγούς και στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
• Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου θα παίζει εμβατήρια.
Ώρα 08.00:
• Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.
Ώρα 10.15΄:
• Θα ψαλεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου, στην οποία καλούνται να παραστούν οι παρακάτω:

Παρουσίαση της μελέτης « Ανάπλασης της περιοχής Μύλου Αγίου Νικολάου» Εκτύπωση

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις 24/10/2011 έγινε εκ μέρους της μελετητικής ομάδας η παρουσίαση της "Mελέτης Aνάπλασης της περιοχής Μύλου Αγίου Νικολάου». Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά σημαντική μελέτη που εκπονείται παράλληλα με τις αναπλάσεις στα Αράπικα, στην Καζάνη και στο Κεφάλι, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί κατά την προηγούμενη περίοδο της δημοτικής αρχής.

«Οι περιοχές αυτές βρίσκονται στο κεντρικό ιστό της πόλης και οι λειτουργικές παρεμβάσεις που προβλέπονται έχουν σκοπό τη συνολική αναβάθμισή τους λειτουργικά και αισθητικά δίνοντας οριστική λύση σε καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα των πολιτών» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

milos_image002.jpg

Η κ. Άννα Γαλλιάκη παρουσίασε τις προτάσεις της μελετητικής ομάδας, της τεχνικής υπηρεσίας καθώς και του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη για τη γενικότερη διαχείριση της περιοχής η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Στο Δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκαν επίσης προτάσεις και παρατηρήσεις από τους συμβούλους , τις οποίες θα λάβει υπόψη της η μελετητική ομάδα και θα τις ενσωματώσει έως την τελική παράδοση της μελέτης. Εν συνεχεία ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα φροντίσει να ενταχθούν και οι τέσσερεις μελέτες σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων.

«Μελέτη Ανάπλαση της περιοχής του Μύλου της πόλης του Αγ. Νικολάου»

Η περιοχή του Μύλου βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου λόφου δίπλα στην θάλασσα και αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο στο τοπίο της περιοχής. Η περιοχή περικλείεται από την ακτή της Κιτροπλατείας, την Ακτή Θεμιστοκλέους και το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

milos_image001.jpg
H εν λόγω μελέτη καλείται να καλύψει συγκεκριμένες απαιτήσεις του Δήμου με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Οι απαιτήσεις αυτές, σύμφωνα και με το τεύχος τεχνικών δεδομένων, αφορούν:
- τη δημιουργία και ανακατασκευή πεζοδρομίων ασφαλούς κυκλοφορίας,
- τη δημιουργία προσβάσεων ΑΜΕΑ,
- την τοποθέτηση φωτισμού τόσο για ασφαλή πρόσβαση σε κοινόχρηστους όσο και για την συνολική ανάδειξη τους, και τις αισθητικές αναπλάσεις αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων (όπως είναι οι χώροι πρασίνου, οι πλακοστρώσεις, χώροι στάσης των περαστικών).
- Οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν παράλληλα με την διατήρηση της κίνησης των τροχοφόρων στους δρόμους της περιοχής και την κάλυψη της ανάγκης ύπαρξης χώρων στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα τεχνικά δεδομένα της μελέτης, την τεχνική έκθεση, τις ανάγκες που η αναθέτουσα υπηρεσία μας επισήμανε αλλά και τις δικές μας παρατηρήσεις το έργο καλείται να επιτύχει τα παρακάτω:
Ασφαλή κίνηση των πεζών, ασφαλή κίνηση των τροχοφόρων, εξασφάλιση της προσβασιμότητας από ΑΜΕΑ και μη σε όλους τους δημόσιους χώρους, οργανωμένη στάθμευση αυτοκινήτων, αναβάθμιση των υφιστάμενων κοινόχρηστων εκτάσεων και δημιουργία νέων λειτουργικών χώρων με σύγχρονη αισθητική, μεγάλο βαθμό βελτίωσης του κυκλοφοριακού, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις βελτίωσης του μικροκλίματος της περιοχής, ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης- οικονομία, ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, δημιουργία μιας ήπιας παρέμβασης μέσα από την απλότητα και λιτότητα της κατασκευής, οριοθέτηση της υπό μελέτη περιοχής καθώς και ενιαίος σχεδιασμός των παρεμβάσεων, αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής, βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Άγιος Νικόλαος, 26/10/2011, Γραφείο Τύπου
Ο Δήμαρχος στο ΚΡΗΤΗ TV, σήμερα 25/10/2011, στις 7.20 μ.μ. Εκτύπωση
Σήμερα Τρίτη 25/10/2011 και ώρα 7.20 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης θα πάρει μέρος στην ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του ΚΡΗΤΗ TV, "ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ" που παρουσιάζει η Ρ. Σημειαντωνάκη και ο Μ. Δασκαλάκης.
crete_tv.jpg
Στην εκπομπή θα συζητηθούν ενδιαφέροντα θέματα τα οποία αφορούν την οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Άγιος Νικόλαος, 25/10/011, Γραφείο Τύπου
Τριήμερο Λόγου & Τέχνης - Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

mira2011.jpg

Τριήμερο Λόγου και Τέχνης 2011

Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

"'Ετσι ένα παιχνίδι που αρχίζει για προσωπικούς και μόνο λόγους από μέρους του συγγραφέα, γίνεται ένα έργο που παύει νάναι μόνο για τον εαυτό του. Αυτό όμως συμβαίνει αν τύχει να τον διαπερνούν τα προβλήματα του περίγυρού του. Αν η ελευθερία απ΄όπου βγήκαν τα "πρόσωπα" του έργου ήταν ένας τόπος αλήθειας. Αν όταν αποτραβήχτηκε να γράψει ήταν γιατί "ήθελε" κι όχι μόνο γιατί "ήξερε" να γράψει".
Ιάκωβος Καμπανέλλης


Ένα ιδιαίτερα πλούσιο τριήμερο αφιερωμένο στον αξέχαστο συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν λίγους μήνες, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στον Άγιο Νικόλαο, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, στο πλαίσιο του Τριήμερου Λόγου και Τέχνης 2011, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Ωδείο Τέχνης, την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα και την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου.
kabanelis_2011_074.jpg

Το τριήμερο Λόγου και Τέχνης προλόγισε η κ. Μαρία Κωστάκη-αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, η οποία συντόνισε όλο το αφιέρωμα. Η προσέλευση του κόσμου στις εκδηλώσεις και τις τρεις ημέρες ήταν αξιοσημείωτη γεγονός που συγκίνησε την κόρη του συγγραφέα, κ. Κατερίνα Καμπανέλλη αλλά και τον κ. Γιάννη Μπακογιαννόπουλο, κριτικό κινηματογράφου ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει με θετικά λόγια το ενδιαφέρον και την ευαισθησία των συμπολιτών μας.

kabanelis_2011_097.jpg

kabanelis_2011_101.jpg

kabanellis_2011_082.jpg

Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν όλες οι πλευρές από το συγγραφικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από τα θεατρικά του έργα, τα οποία ερμήνευσαν μοναδικά οι ηθοποιοί της ΕΘΟΑΝ , ακούσαμε με μεγάλη συγκίνηση την «καταπληκτική» χορωδία των παιδιών που απέδωσαν τους στίχους ποιημάτων με μοναδικό τρόπο, υπό τη διεύθυνση της κ. Ρένας Παναγιωτάκη με την με την κ. Σοφία Αρακαδάκη στο πιάνο καθώς και την κ. Μαρίνα Μανιαδάκη να τραγουδά το Μαουτχάουζεν.
kabanelis_2011_091.jpg

kabanelis_2011_092.jpg

kabanelis_1491-2.jpg

Ιστορική αναδρομή και λεπτομερείς αναφορές στο θεατρικό έργο του παρουσίασαν οι καθηγητές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Walter Puchner και Γιώργος Πεφάνης. Η κ. Κατερίνα Γιωτοπούλου διάβασε την εισήγηση της κ. Τιτίκας Δημητρούλια καθηγήτριας του ΑΠΘ και κριτικός λογοτεχνίας. Η φιλόλογος κ. Άννα Μάμου αναφέρθηκε « στο μήνυμα του Μαουτχάουζεν: από τον μνησιπήμονα πόνο στην ιστορική μνήμη» και ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ρ/σ 104,4 κ. Νίκος Τζώρτζης μίλησε για τη στιχουργική του.

kabanelis_9001.jpg

kabanelis_2011_081.jpg

kabanelis_2011_88.jpg

Την τελευταία ημέρα του αφιερώματος, ο κριτικός κινηματογράφου κ. Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, παρουσίασε τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ιάκωβο Καμπανέλλη και αμέσως μετά προβλήθηκε η σπάνια ταινία του «Το κανόνι και τ΄ αηδόνι» σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου. Μετά το πέρας της ταινίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους θεατές.
Οι πλούσιες εκδηλώσεις του τριημέρου Λόγου και Τέχνης 2011 συγκίνησαν βαθύτατα όλους εκείνους που τις παρακολούθησαν και τις χειροκρότησαν εκ βαθέων. Οι ψυχές όλων γέμισαν με χαρά και αισιοδοξία γιατί απόλαυσαν όλες τις μορφές της πολιτιστικής δημιουργίας ενός μεγάλου και διαχρονικού Έλληνα καλλιτέχνη.

kabanelis_2011_108-1.jpg

 

kabanelis_2011_113.jpg

Η προσπάθεια όλων εκείνων που διοργάνωσαν και συμμετείχαν στο τριήμερο λόγου και τέχνης 2011 αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας και ευχόμαστε να απολαμβάνουμε πάντα ανάλογες ποιοτικές εκδηλώσεις.
Στο θεατρικό αναλόγιο πήραν μέρος οι ηθοποιοί της ΕΘΟΑΝ: Μανώλης Σγουρός, Μαριάνθη Μενεγάκη, Παύλος Παπαδόπουλος, Μαριάννα Καμπανού, Ελίνα Μασσάρου, Ελένη Προκοπάκη, και Σοφία Κοκολάκη.

kabanelis_2011_094.jpg

kabanelis_9003.jpg


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης άνοιξε την αυλαία της τρίτης ημέρας των εκδηλώσεων δηλώνοντας ότι ο στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού επετεύχθη και ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και τη συμμετοχή τους το «Τριήμερο Λόγου και Τέχνης 2011».

kabanelis_2011_106.jpg

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, τους καθηγητές Βάλτερ Πούχνερ, Γιώργο Πεφάνη, Τιτίκα Δημητρούλια, Άννα Μάμου και Γιώργο Μπακογιαννόπουλο. Το Ωδείο Τέχνης και την κ. Σοφία Αρακαδάκη, την Παιδική Χορωδία και την Ρένα Παναγιωτάκη, την Μαρίνα Μανιαδάκη, την αντιπρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Μαρία Κωστάκη καθώς και τις Κατερίνα Παχυγιαννάκη και Μαρία Πιτίδου, την Κινηματογραφική Λέσχη, τον Νίκο Τζώρτζη, τα μέλη της ΕΘΟΑΝ και ιδιαίτερα τον Μανώλη Σγουρό και την Μαριάνθη Μενεγάκη, την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, το Τελε Κρήτη, τους Ρ/Σ 104,3 και Λατώ 103,3.

kabanelis_2011.jpg

Το τριήμερο λόγου και τέχνης 2011
τίμησαν με την παρουσία τους η κόρη του συγγραφέα κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που προσέφερε αυτή η θαυμάσια συλλογική προσπάθεια.
Παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και διάφοροι φορείς του τόπου μας.

Άγιος Νικόλαος, 24/10/2011, Γραφείο Τύπου
4ο Συνέδριο Ευρωμεσογειακής Επιχειρηματικής Ακαδημίας - ΤΕΙ Αγ. Νικόλαος Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παραβρέθηκε στο 4ο συνέδριο της Ευρωμεσογειακής Επιχειρηματικής Ακαδημίας με γενικό τίτλο «Προκλήσεις Επιχειρηματικής Έρευνας σε Περίοδο Αναταραχής» το οποίο διοργάνωσε το παράρτημα Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με την Euromed στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2011 και διεξήχθη στην Ελούντα.

tei_2011_019-1.jpg

Στο διεθνές συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες και επιχειρηματικά στελέχη από όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και από τις ΗΠΑ, Νότια Αφρική, Ινδία, Πακιστάν, Μαλαισία, Μπανγκλαντές και Αυστραλία.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό
η προϊσταμένη του ΤΕΙ Αγ. Νικολάου κ. Φωτεινή Ψιμάρνη - Βούλγαρη, οι καθηγητές κ. Ευάγγελος Τσουκάτος, κ. Γιώργος Σισαμάκης, κ. Δ. βρόντης, κ. Yaakov Weber, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Γιώργος Ζερβάκης και ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Αρακαδάκης.

tei_2011_025-1.jpg


tei_2011_028-1.jpg

tei_2011_029-1.jpg

tei_2011_031-1.jpg

Ο Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο καθηγητής Luigi Troianni γενικός Γραμματέας του οργανισμού Euro-Med TDS (Euro-Mediterranean Trade, Distribution and Services Initiative).

tei_2011_048-1.jpg

Επίσης τα μέλη του συνεδρίου της Ευρωμεσογειακής Επιχειρηματικής Ακαδημίας τίμησαν με ειδικό βραβείο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Κριτσάς για την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου το οποίο έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Το βραβείο ποαρέλαβε ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης ο οποίος έχει συμβάλει ιδιαίτερα με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητας του συνεταιρισμού της Κριτσάς.

tei_2011_036-1.jpg

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσέφερε στους συνέδρους δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση
στο νησί της Σπιναλόγκα. Οι σύνεδροι ευχαρίστησαν την κ. Μαρία Μπετεινάκη για την εξαιρετική ξενάγηση στο νησί.

tei_14284_n.jpg

Χορηγοί του συνεδρίου: ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα η Δημοτική Κοινότητα Ελούντας, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο συνεταιρισμός Κριτσάς.
Μια σειρά διεθνών χορηγών έχουν επίσης προσφέρει σημαντική βοήθεια επιβεβαιώνοντας τη σημασία του συνεδρίου σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα έχουν προσφέρει βοήθεια: το Ελβετικό Πανεπιστήμιο Les Roches-Gruyère, University of Applied Sciences (LRG-UAS), η ΕυρωΜεσογειαή ένωση Επιμελητηρίων Euro-Mediterranean Trade, Distribution and Services Initiative (Euro-Med TDS), ο διεθνής εκδοτικός οίκος Emerald Group Publishing Limited, και η εταιρεία τεχνολογίας MTN Cyprus.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Ι. Κουνενάκη στο συνέδριο του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου


Ημερίδα του Κέντρου Ημέρας Νεάπολης για τη Νεφρική Ανεπάρκεια Εκτύπωση
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
Ι. Σεργάκη & Δασκαλογιάννη 15
Τηλ./ fax: 2841031626
Mail:
neapoli@mkoapostoli.gr

logo_apostoli.png

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινότητας για τις χρόνιες ασθένειες, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προσαρμογή-αποδοχή πραγματικότητας στη νεφρική ανεπάρκεια».
Σας προσκαλούμε στις 20-10-2011 και ώρα 17.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ομιλητής: Ξυδάκης Δημήτρης (Ιατρός-Νεφρολόγος Επιμελητής Β΄ Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Βενιζελείου Νοσοκομείου)
Τίτλος: «Ψυχολογικά προβλήματα και στρεσογόνοι παράγοντες σε ασθενείς σε τελικό στάδιο χρόνιας νεφρικής νόσου».

Ομιλητής: Μαρκαντωνάκης Γεώργιος (Ψυχίατρος Κέντρου Ημέρας Νεάπολης)
Τίτλος:«Συνοσηρότητα ψυχικών – σωματικών παθήσεων».

Ομιλήτρια: Κουτουλάκη Ανθούλα (Κοινωνική Λειτουργός-Νοσηλεύτρια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγ. Νικολάου)
Τίτλος:«Ποιότητας ζωής των νεφροπαθών και των οικογενειών τους».

Ομιλήτρια: Αποστολάκη Καλλιόπη (Ψυχολόγος Κέντρου Ημέρας Νεάπολης)
Τίτλος: «Οδηγίες σε σχέση με τη διαταραχή χρόνιων ασθενειών – ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με χρόνιες ασθένειες».

ypourgeio-koinonikis-al.gifΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Τo έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 75% και από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά 25% στο πλαίσιο του Ε.Π. «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Μέτρο 2.2. που αφορά: «Ενέργειες πρόληψης και ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικοοικονομικής ένταξης», ενώ από το 2008 επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό
Αναβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου Εκτύπωση
Αναβάλλεται
το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου

mira2011.jpg
Αναβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011,
λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
μετατέθηκε για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011
στις 5.00 το απόγευμα
.
Από το Δήμο Αγίου Νικολάου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΤΡΙΗΜΕΡΟY ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ Εκτύπωση
Τριήμερο Λόγου & Τέχνης 2011

Πρόγραμμα

af3_2011.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.10.2011Στις εκδηλώσεις θα παραβρίσκεται η κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη

«Τοπία ψυχής και μύθοι πολιτείας. Το θεατρικό σύμπαν του Ιάκωβου Καμπανέλλη»

WALTER PUCHNER: καθηγητής του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Ο κύκλος του τραγουδιού και του θεάτρου στον Ιάκωβο Καμπανέλλη»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΦΑΝΗΣ: επίκουρος καθηγητής του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Άσμα Ασμάτων. Ο στιχουργός Ιάκωβος Καμπανέλλης»
ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ: ραδιοφωνικός παραγωγός του 104,4 fm

Τραγούδια από θεατρικά έργα
«Παιδική χορωδία Ωδείου Τέχνης». Διευθύνει η ΡΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

Το θεατρικό έργο

Θεατρικό αναλόγιο : ΕΘΟΑΝ - Μανώλης Σγουρός, Μαριάνθη Μενεγάκη, Παύλος Παπαδόπουλος, Μαριάννα Καμπανού, Ελίνα Μασσάρου, Ελένη Προκοπάκη, Σοφία Κοκολάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 22.10.2011


Μαουτχάουζεν

«Ελληνική στρατοπεδική λογοτεχνία: το Μαουτχάουζεν του Καμπανέλλη»
ΤΙΤΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ
καθηγήτρια του τμήματος γαλλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κριτικός λογοτεχνίας

«Το μήνυμα του Μαουτχάουζεν: από τον μνησιπήμονα πόνο στην ιστορική μνήμη»
ΆΝΝΑ ΜΑΜΟΥ φιλόλογος

Μίκη Θεοδωράκη: Μαουτχάουζεν
ΣΟΦΙΑ ΑΡΑΚΑΔΑΚΗ: πιάνο
ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ: φωνή
Κείμενα διαβάζουν η Μαριάνθη Μενεγάκη και ο Μανώλης Σγουρός


ΚΥΡΙΑΚΗ 23.10.2011


Κινηματογράφος
«Ο κινηματογραφικός Ιάκωβος Καμπανέλλης»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ κριτικός κινηματογράφου
Προβολή ταινίας: Το κανόνι και τα’ αηδόνι (1968)
Σενάριο - Σκηνοθεσία Ιάκωβου Καμπανέλλη


Ανακοίνωση του ΟΚΥΔΑΝ για προμήθεια καυσίμων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
(Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκειμένου το ΝΠ να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του ΟΚΥΔΑΝ στην προμήθεια καυσίμων για θέρμανση θα προβεί στην προμήθεια πετρελαίου με απευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την παραπάνω προμήθεια για πετρέλαιο θέρμανσης ανέρχεται στο ποσό των 10.000,00 ευρώ
(10.000 λίτρα περίπου ) και θα αντιμετωπιστεί από δαπάνες που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών (ίδιοι πόροι) στους Κ.Α.15.6643,01

Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 19-10-2011 στα γραφεία του ΟΚΥΔΑΝ (Κ. Κοζύρη 18 δίπλα στην Αγία Τριάδα )

Πληροφορίες κ.Χατζάκη Μαρία
τηλ 2841086091
Fax:2841023743

Άγιος Νικόλαος 17-10-2011
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Δατσέρης Γεώργιος
Επιστολή του Δημάρχου στο Λιμενικό Ταμείο για το Λιμανάκι στο Σίσι Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης απέστειλε στο Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου σήμερα 17/10/2011
την παρακάτω επιστολή με θέμα την αποκατάσταση του μόλου στο λιμανάκι του Σισίου:
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.

sisi___013.jpg

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον προσήνεμο μόλο στο λιμανάκι του Σισίου.
Επανειλημμένα έχομε ζητήσει από την Περιφέρεια να προχωρήσει στην αποκατάσταση του μόλου ώστε να μην οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Όπως μας είχε ενημερώσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Αρναουτάκης, θα διατεθούν χρήματα και όπως πληροφορούμαστε η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προχωρεί τη διαδικασία της μελέτης για την ουσιαστική αποκατάσταση.

Θεωρούμε όμως ότι λόγω αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, πρέπει να προχωρήσετε άμεσα εν όψει του χειμώνα, στην λήψη μέτρων για να μην υποστούμε πολύ μεγαλύτερη φθορά με ανυπολόγιστο κόστος.

Συνημμένα :
Το αριθμ.19200/7-9-2011 έγγραφό μας

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. στις 17/10/2011 Εκτύπωση
logo_aghios.jpg

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. στις 17/10/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση υπογραφής προσυμφώνων για την εξαγορά εκτάσεων απαραίτητων για το έργο: «Τριτοβάθμια επεξεργασία και δίκτυα άρδευσης για την αξιοποίηση της εκροής του ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου».
2. Έγκριση υπογραφής συμβολαίου για την εξαγορά έκτασης απαραίτητης για το έργο: «Επαναχρησιμοποίηση εκροής Ε.Ε.Λ. Νεάπολης-Βουλισμένης-Λατσίδας».
3. Έγκριση υπερωριών εργατοτεχνικού προσωπικού μηνός Σεπτεμβρίου 2011.
4. Συζήτηση για την αντικατάσταση του ταμία της επιχείρησης.
5. Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης και διάθεση της σχετικής πίστωσης για το έργο: «Κατασκευή υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη Ελούντας – Πλάκας».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου στις 24/10/2011 Εκτύπωση

Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 24 του μηνός Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολύκεντρο REX 3ος όροφος οδός Μ. Σφακιανάκη με μοναδικό θέμα:

1 - Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού Δήμου Αγίου Νικολάου οικονομικού έτους 2010.


Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 24 του μηνός Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολύκεντρο REX 3ος όροφος οδός Μ. Σφακιανάκη με μοναδικό θέμα:

1 - Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού τέως Δήμου Νεαπόλεως οικονομικού έτους 2010.


Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 24 του μηνός Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολύκεντρο REX 3ος όροφος οδός Μ. Σφακιανάκη.
Θέματα Συνεδρίασης :
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 18/10/2011 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πληρ: Μαρία Κασλή
Τηλ: 28413- 40120
FAX: 28410- 25493

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ :
Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
1. Σταυρακάκης Κων/νος
2. Μαρής Μιχαήλ
3. Χριστουλάκης Κων/νος
4. Αικατερινάκης Εμμ.
5. Λασηθιωτάκης Ιωάννης
6. Χατζηδάκης Βασίλειος

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 18η του μηνός Οκτωβρίου έτους 2011 ημέρα Τρίτη ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

1. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2011
2. Γ΄ τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Αγίου Νικολάου
3. Υποβολή λογαριασμού εσόδων και εξόδων από 1/1/2011 έως 30/9/2011
4. Άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κατά της με αρ. 1232/2011 διαταγής πληρωμής τoυ Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου κατά Δήμου Αγίου Νικολάου
5. Άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κατά του Χρήστου Ευγενικού και κατά του από 10-10-2011 κατασχετηρίου εις χείρας τρίτου
6. Κατάθεση αντιρρήσεων κατά της αρ. 2824/22/9/2011 πράξη χαρακτηρισμού της Δ/νσης Δασών Λασιθίου που αφορά την Αμμουδάρα
7. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την εκτέλεση της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών έτους 2012
8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την εκτέλεση της προμήθειας ΄΄ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ΄΄
9. Ορισμός υπαλλήλου για την έκδοση εντάλματος προπληρωμής για την ηλεκτροδότηση πάρκου Πλάκας
10. Αποδοχή δωρεάς φωτοβαλταϊκού συστήματος από Καββουσανό Εμμανουήλ στο Δήμο Αγίου Νικολάου
11. Έγκριση πληρωμής δαπάνης για την επισκευή- συντήρηση αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου
12. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων για συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ

Τριήμερο Λόγου & Τέχνης αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη 21,22,23/10 Εκτύπωση
afisat3imerou_2011.jpg
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer Εκτύπωση

Επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 13/10/2011 στο Δήμο Αγίου Νικολάου η κ. Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και ο κ. Γιώργος Γαλανάκης Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer που διοργανώνονται στην Ιεράπετρα και στον Άγιο Νικόλαο.

altzheimer_2011_002.jpg

Στόχος της συνάντησης όπως ανέφερε η κ. Τσολάκη κατά την συνομιλία της με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη είναι η δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Εταιρεία της Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών με τις κοινωνικές δομές του Δήμου αλλά και του Νομού, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη πρόληψη αλλά και η αναγκαία υποστήριξη στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο της άνοιας.

Μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται δραστηριότητες οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού των κοινωνικών δομών από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzhaimer, αρκεί να υπάρξει ο σωστός συντονισμός και κυρίως η συνέχιση αυτών των κοινωνικών παροχών μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, υπογράμμισε η κ. Τσολάκη.

Ο κ. Κουνενάκης διαβεβαίωσε την πρόεδρο
της πανελλήνιας ομοσπονδίας ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια αφού εξασφαλιστεί πρώτα το κόστος της συνέχισης αυτών των δομών και πρότεινε να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας για να εξετάσει το θέμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση για την ενημέρωση της Νόσου Alzheimer του που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στο Επιμελητήριο , στις 18.30 το απόγευμα θα μιλήσουν η κ. Τσολάκη Μάγδα Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και η κ. Κουντή Φωτεινή Γνωστική Νευροψυχολόγος, Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας « Αγία Ελένη» Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη Προγραμμάτων Επαγγελματικής κατάρτισης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης και ενημερώθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Αικατερινάκης, κ. Μιχάλης Σγουρός και η Δ/ντρια του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. κ. Λέτα Τσάκωνα.
Άγιος Νικόλαος, 14/10/2011, Γραφείο τύπου

Προκήρυξη του Προγράμματος για τον Εναλλακτικό Τουρισμό Εκτύπωση
Η Αναπτυξιακή Κρήτης εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού προκηρύχθηκε το πρόγραμμα:

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Το πρόγραμμα έχει σκοπό τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος και την άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις με ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν την 01/01/2010 που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και που θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 20 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις € 10.000,00€ και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των € 400.000,00€.


Ενημέρωση για τα προγράμματα του Εναλλακτικού Τουρισμού Εκτύπωση
H Αναπτυξιακή Κρήτης εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι προκηρύχθηκε η πράξη
<< Εναλλακτικός Τουρισμός>>
viewer_2011.png


ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
«Εναλλακτικός Τουρισμός»


Επιστολή Δημάρχου στο Υπουργείο με θέμα το Λιμενικό Ταμείο Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης απέστειλε σήμερα Τετάρτη 12/10/2011 την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας με θέμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου.
Την επιστολή κοινοποίησε στους κ. Μιχάλη Καρχιμάκη Βουλευτή Λασιθίου, κ.Γιάννη Πλακιωτάκη Βουλευτή Λασιθίου, στο Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Πάλλη και στην ΚΕΔΕ.

limaniagnikolaou_2011.jpg

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια σχετικού μας εγγράφου, παρακαλούμε να επισπεύσετε τη διαδικασία για την κατάργηση του υφιστάμενου Κρατικού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, ώστε να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας.

Το αίτημά μας είναι γνωστό και πάγιο όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους να ικανοποιηθεί για τους παρακάτω λόγους:

1) Σε δεκάδες μικρές παραλιακές πόλεις καθώς επίσης στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στη Χερσόνησο λειτουργούν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και μόνο στο Νομό Λασιθίου για τους «γνωστούς και άγνωστους »λόγους δεν προωθούνται.

2) Η λειτουργία ενός Λιμενικού Ταμείου και για τις 3 πόλεις στο Νομό δημιουργεί πρόβλημα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας, δεδομένου ότι το Λιμενικό μας Ταμείο έχει μόλις 3 άτομα προσωπικό και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις μεγάλες ανάγκες μας.

3) Οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο εκτελούνται από τους ίδιους τους Δήμους με προγραμματικές συμβάσεις , δεδομένης της αδυναμίας του Λιμενικού Ταμείου ν΄ ανταποκριθεί. Το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία και για τη στήριξή του απευθύνεται είτε στις πρώην Νομαρχίες είτε στους Δήμους.

4) Η χερσαία ζώνη των λιμένων μας επεκτείνεται σε όλο το παραλιακό μας μέτωπο , με αποτέλεσμα η καρδιά των μικρών και τουριστικών πόλεων μας να μην μπορεί να λειτουργήσει και να συντηρηθεί όπως χρειάζεται. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαρχία και τη σύγχυση που επικρατεί στο πιο κρίσιμο μέτωπο των Δήμων μας. Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτουμε χάρτη του Αγίου Νικολάου για να διαπιστώστε το μέγεθος του προβλήματος.

5) Το Λιμενικό Ταμείο λόγω έλλειψης προσωπικού και της συναρμοδιότητας για τρεις (3) πόλεις που βρίσκονται σε απόσταση αδυνατεί και δικαιολογημένα, όχι μόνο να διαχειρισθεί με επάρκεια το χώρο ευθύνης του αλλά και να ανταποκριθεί σε ανάγκες προγραμματισμού και σχεδιασμού για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των περιοχών μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από προσπάθειες δικές μας, συμφωνήσαμε να αναλάβουμε τη μελέτη ανάπλασης όλου του παραλιακού μετώπου Αγίου Νικολάου με προγραμματική σύμβαση,η οποία υπονομεύθηκε και με διάφορες δικαιολογίες δεν εκταμιεύεται το αναγκαίο ποσό , με ανυπολόγιστη ζημιά για την πόλη του Αγίου Νικολάου, δεδομένου ότι ουσιαστικά έχει χαθεί η προοπτική του ΕΣΠΑ.

Δεχόμαστε επίσης συνεχή αρνητικά σχόλια για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου, από τους ξένους επισκέπτες ,οι οποίοι προφανώς δεν κατανοούν τον παραλογισμό που υφίσταται με τη διαρχία και αναγνωρίζουν και δικαίως την πόλη ως ενιαίο σύνολο.

Ελπίζουμε κ.Υπουργέ, η παρούσα μας επιστολή να είναι τελευταία σε μια ατέρμονη σειρά διαβημάτων, επιστολών και υπενθυμίσεων και ότι επιτέλους θα αντιμετωπισθεί ένα κρίσιμο πρόβλημα για το οποίο ουσιαστικά όλοι είναι σύμφωνοι.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Τριήμερο Λόγου & Τέχνης 2011 - Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αφιέρωμα στον αξέχαστο συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη

kampanellis.jpg


Το Τριήμερο Λόγου και Τέχνης 2011 που θα πραγματοποιηθεί 21,22 & 23 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο REX στις 19.30 και είναι αφιερωμένο στον αξέχαστο συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, που «έφυγε» τον περασμένο Μάρτιο.

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται όλες οι πλευρές της συγγραφικής του παραγωγής, δηλ. τα θεατρικά έργα του, το Μαουτχάουζεν, τα κινηματογραφικά του σενάρια και η στιχουργική του.

Θα μιλήσουν οι καθηγητές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Walter Puchner και Γιώργος Πεφάνης, η καθηγήτρια του ΑΠΘ και κριτικός λογοτεχνίας κ. Τιτίκα Δημητρούλια, ο κριτικός κινηματογράφου κ. Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, η φιλόλογος κ. Άννα Μάμου και ο ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Νίκος Τζώρτζης.

Τραγούδια σε στίχους Καμπανέλλη θα αποδώσουν η παιδική χορωδία του Ωδείου Τέχνης υπό τη διεύθυνση της κ. Ρένας Παναγιωτάκη και η κ. Μαρίνα Μανιαδάκη με την κ. Σοφία Αρακαδάκη στο πιάνο.

Κείμενα θα διαβάσουν τα μέλη της ΕΘΟΑΝ κ. Μαριάνθη Μενεγάκη και κ. Μανώλης Σγουρός. Θα προβληθεί η ταινία «Το κανόνι και τ΄ αηδόνι» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες.
Ανακοίνωση του Γραφείου Δημοτικής Κοινότητας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Άγιος Νικόλαος 11/10/2011
Αρ. Πρωτ.: 85


Γραμματεία Δημοτικής Κοινότητας
Τηλ.: 28413 40 118 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .
Email: dim.koin.ag.nikolaou@gmail.com

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ανακοινώνουμε ότι το Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου του Δήμου στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας θα παρευρίσκεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από ώρα 11.00 π.μ. έως 13.00΄
Το τηλέφωνο του Πρόέδρου της Δημοτικής Κοινότητας είναι : Πρόεδρος 28413-40114


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΡΕΟΣ
Συνεδρίαση της Επιτροπής ποιότητας Ζωής στις 13/10/2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Πληρ: Μαρία Κασλή
Τηλ: 28413- 40120
FAX: 28410- 25493


Προς: Τα Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
1. Κερούλης Μιχαήλ
2. Βιδάλης Ευστάθιος
3. Καφετζάκη Μαρία
4. Αφορδακός Νικόλαος
5. Καρατσής Πανίκος
6. Γουναλάκης Γεώργιος

Kοιν: Δατσέρης Ιωάννης

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 13 του μηνός Οκτωβρίου έτους 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Συζήτηση επί αιτήσεως της Δαγαλάκη Σοφίας σχετικά με τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος στον οικισμό Μίλατος στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου
2. Συζήτηση επί αιτήσεως του Μενελάου Σφακιανάκη σχετικά με τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος στον οικισμό Σίσι στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου
3. Συζήτηση επί αιτήσεως της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ σχετικά με τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος στη θέση "ΟΡΜΟΣ" στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου
4. Συζήτηση ανάκλησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ELZAKZOYK TAHSIEN στον οικισμό Σίσι στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ
Εγκρίθηκε η ανάθεση μελέτης για την «Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου» Εκτύπωση
Σήμερα Δευτέρα 10/10/2011 συνήλθε η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο γραφείο δημάρχου για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

xyta_005-1.jpg

1. Λήψη απόφασης για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση της μελέτης "Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου".

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κουνενάκης κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το παραπάνω θέμα της ημερήσιας διάταξης ανέφερε τα εξής:
«Η επιτροπή διαγωνισμού η οποία συγκροτήθηκε με την υπ. Αριθ. 116/2011 απόφαση της οικονομικής επιτροπής συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου με σκοπό την επιλογή αναδόχου με τη διαδικασία του άρθρου 10 του Ν.3316/2005, για την εκπόνηση της μελέτης «Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου». Αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση ελέγχου των προσφορών που επεβλήθησαν εμπροθέσμως και στη συνέχεια εξετάστηκαν από τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού τα δικαιολογητικά και οι τεχνικές προσφορές, οι μελετητικές ομάδες που κρίθηκαν έγκυρες και παραδεκτές είναι: α) Γάκης Νικόλαος-Δίκτυ ΑΕ-Αποστόλου Ιωάννης-Φαρσάρης Μιχάηλ έδωσαν οικονομική προσφορά 97.085 ευρώ με απαιτούμενο χρόνο εκπόνησης μελέτης 45 ημέρες β) Κων/Να Παπασπυροπούλου-Παύλος Χατζημιχαήλ- Κων/νος Σελούντος, Ηλίας Ταρναρας-Ανδρέας Αρναουτοχγλου-Σοφία Λεβέντη έδωσαν οικονομική προσφορά 117,781 ευρώ με απαιτούμενο χρόνο εκπόνησης μελέτης 80 ημέρες και γ) ΕΠΕΜ- ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ- Ορφανός Χρήστος-Σωτηροπόύλου Ευαγγελία-Κοντελε Ευγενία έδωσαν οικονομική προσφορά 90.719,85 ευρώ με με απαιτούμενο χρόνο εκπόνησης μελέτης 77 ημέρες. Η αξιολόγηση έγινε για όλες τις συμμετοχές οι οποίες κρίθηκαν έγκυρες και παραδεκτές από την επιτροπή διαγωνισμού και η τελική βαθμολογία προκύπτει κατά το 70% από την βαθμολόγηση της έκπτωσης που προσφέρεται και κατά 30% από τη βαθμολόγηση του απαιτούμενου χρόνου μελέτης που δηλώνεται από κάθε υποψήφια μελετητική ομάδα».

Σύμφωνα με την παραπάνω αξιολόγηση
η επιτροπή διαγωνισμού γνωμοδότησε ομόφωνα για την ανάθεση της μελέτης στην σύμπραξη μελετητών Γάκης Νικόλαος-Δίκτυ ΑΕ-Αποστόλου Ιωάννης-Φαρσάρης Μιχαήλ.

H Οικονομική Επιτροπή ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου».

Άγιος Νικόλαος, 10/10/2011, Γραφείο Τύπου
Γκάτσος, Ελύτης, Παπαδιαμάντης και Τσίρκας Εκτύπωση
Μικρό Επετειακό Αφιέρωμα από την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 ξεκινά τον κύκλο διαλέξεων «Οι άνθρωποι και ο τόπος» με ένα μικρό επετειακό αφιέρωμα στους τέσσερεις μεγάλους των Γραμμάτων μας: Γκάτσο, Ελύτη, Παπαδιαμάντη και Τσίρκα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου με ώρα έναρξης 19.00 και είσοδο ελεύθερη.

Μικρά σημειώματα για τους τιμώμενους θα παρουσιάσουν οι κκ Μπουκουβάλα-Κλώντζα Ε., Ρουμπελάκη Α,. Σταμέλος Ι. και Φασουλάκη Μ.
Αποσπάσματα έργων θα διαβάσουν οι κκ Κουρουπάκης Σ., Σησαμάκης Ε., Καμαράτου Ε. και Γιατζάκη Ε.
Δραματοποίηση αποσπασμάτων θα παρουσιάσουν οι κκ Καμαράτου Ε., Ραπανάκη Ε., Παπά Λ. και Τζάβλα Χ.
Μελοποιημένη ποίηση θα αποδώσουν ζωντανά οι κυρίες Πορφυράκη Ξ. και Σωτηριάδη Α.
Τις διασκευές, τη μουσική επιμέλεια και τη ζωντανή εκτέλεση οι κ Πορφυράκη Ξ., Παπαδάκη Γ., Κλώντζας Μ. και Μαλέρδος Ν.
Τα πολυμέσα είναι του Σταμέλου Ι. και χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Λασιθίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το βιβλιοχαρτοπωλείο «Πολύπλευρο».
Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι κκ Σταμέλος Ι., Κουρουπάκης Στ., Φασουλάκη Μ., Μπλαζογιαννάκη Α., Μπουκουβάλα-Κλώντζα Ε. Καρτέρη-Σιγανού Μ. και Ρουμπελάκη Α.


Εκατό χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του ποιητή της «Αμοργού». Ο Νίκος Γκάτσος παραμένει μία ξεχωριστή περίπτωση για τα Ελληνικά Γράμματα. Είναι ο ποιητής της μιας ποιητικής συλλογής και των πολλών τραγουδιών που μελοποιήθηκαν από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα. Ένα ποιητικό περιβόλι γεμάτο τραγούδια μιας Ελλάδας, που ξεκινάει από τον Όμηρο για να καταλήξει στην Παναγία των Πατησίων και την Ελλάδα της λαμογιάς είναι το έργο του. Λυρικός, τρυφερός αλλά και δωρικός, αυστηρός και πολύ δηκτικός τόσο στην ποίηση όσο και στη ζωή του ο Γκάτσος υπήρξε δάσκαλος με την ευρεία έννοια του όρου για πολλούς από τους σημαντικότερους Έλληνες του 20ου αιώνα. Εκατό χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του ποιητή του «Άξιον Εστί». Ο Οδυσσέας Ελύτης, το δεύτερο Ελληνικό Νόμπελ μετά τον Σεφέρη, υπήρξε στενός φίλος και συνομιλητής του Γκάτσου. «Αν υπάρχει, για τον καθένα μας ένας διαφορετικός, προσωπικός παράδεισος, ανεπανόρθωτα ο δικός μου θα πρέπει να είναι σπαρμένος με δέντρα λέξεων που τ’ ασημώνει ο άνεμος καθώς λεύκες, από ανθρώπους που βλέπουν να επαναστρέφει επάνω τους το δίκιο που τους είχε αφαιρεθεί, από πουλιά που ακόμα και μέσα στην αλήθεια του θανάτου επιμένουν να κελαηδούν ελληνικά και να λεν έρωτας…». Τον «Παράδεισό» του συνθέτουν ο Έρωτας, ο Θάνατος, η Δικαιοσύνη και Ελληνική Γλώσσα. Πέρασαν εκατό χρόνια αφ’ ότου εκοιμήθη ο Άγιος των Γραμμάτων μας. Αν και η θέση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στα Ελληνικά Γράμματα είναι αναμφισβήτητη όσον αφορά τη νεότερη λογοτεχνική κριτική, δεν ίσχυε το ίδιο όσο ζούσε. Μερικοί φίλοι του δημοσιογράφοι όπως ο Γαβριηλίδης, ο Πάγκος Καμπούρογλου, ο Δημήτριος Κορομηλάς, ο Ιωάννης Ζερβός, ο Δημήτρης Χατζόπουλος, είναι οι πρώτοι που μίλησαν ανεπιφύλακτα και εγκωμιαστικά για το έργο του. Όλοι οι άλλοι, όμως, δεν ανέφεραν λέξη γι’ αυτό ακόμα και όταν ζούσε. Εκατό χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του συγγραφέα των Ακυβέρνητων Πολιτειών. Οι ρίζες του Στρατή Τσίρκα κρατούν από τα νησιά Ίμβρο και Χίο, ο ίδιος γεννήθηκε στο Κάιρο. Ανεξίτηλες στη μνήμη του και έντονες στο έργο του είναι οι παιδικές αναμνήσεις από τη λαϊκή ελληνοαραβική συνοικία Αμπτίν του Καΐρου όπου μεγάλωσε, και το Ράμλι, έξω από την Αλεξάνδρεια, όπου απολάμβανε την ξενοιασιά του καλοκαιριού μαζί με τον παππού του. Αιγυπτιώτης, με αγάπη και σεβασμό προς τη χώρα που τον φιλοξένησε στο μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μα στην ψυχή Έλληνας.
Συνεδρίαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση γαι τα Αιολικά Πάρκα Εκτύπωση
Στην παρουσίαση του ερευνητικού έργου «Ειδική Μελέτη Χωροθέτησης για τη βιώσιμη εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην Περιφέρεια Κρήτης» παραβρέθηκαν την Πέμπτη 6/10/2011, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου και πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Κερούλης μετά από πρόσκληση του γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου.

earthtalkwindpowernimby-700221.jpg

Την ερευνητική μελέτη, η οποία υλοποιείται βάσει της από 21 Σεπτεμβρίου υπογεγραμμένης προγραμματικής σύμβασης, εισηγήθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου κ. Θεοχάρης Τσούτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της μεθοδολογίας εγκατάστασης των Αιολικών Πάρκων στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2011, ένας χάρτης ο οποίος θα προτείνει περιοχές όπου θα είναι εφικτό να χωροθετηθούν τέτοιου είδους επενδύσεις.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι "τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν από τους μελετητές είναι χρήσιμα γιατί βοηθούν σε μεγάλο βαθμό να κατανοήσουμε με ποια κριτήρια θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες αποφεύγοντας τυχόν καταστροφικές επιπτώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα. Μερικά από τα κριτήρια που θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την οριοθέτηση των ανεμογεννητριών ή των αιολικών πάρκων είναι να τηρούνται οι συγκεκριμένες αποστάσεις από οικισμούς, από αρχαιολογικούς χώρους κ.α."

Ωστόσο ο κ. Κουνενάκης επεσήμανε ότι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδιαίτερα της αιολικής θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλιματικών αλλαγών ενώ θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με όλα τα «νέα» προϊόντα ενέργειας. Επίσης τα πιο σημαντικά κριτήρια που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι μελετητές της μεθοδολογίας εγκατάστασης των ανεμογεννητριών είναι α) ο σωστός χωροταξικός σχεδιασμός, β) ο σεβασμός στη φυσιογνωμία του νησιού, γ) η προστασία της βασικής πηγής εσόδων μας που είναι ο τουρισμός και δ) τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών.
Άγιος Νικόλαος, 8/10/2011, Γραφείο Τύπου
Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Εκτύπωση
Συγκροτήθηκε την Πέμπτη 6/10/2011, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, στους νομούς της Κρήτης, στο οποίο πρόεδρος αναδείχτηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γ.Κουράκης.

Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης και γραμματέας ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Εκλέχτηκαν επίσης ως μέλη
της Εκτελεστικής Επιτροπής ο δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Επίσης μετά από πρόσκληση του πρώτου
σε ψήφους εκλεγμένου μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου Π.Ε.Δ. Κρήτης κ. Νίκου Σχοιναράκη δημάρχου Γόρτυνας, συνήλθαν και τα 3 εκλεγμένα μέλη για τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ./2011 και ομόφωνα εξέλεξαν:
Πρόεδρο Εποπτικού Συμβουλίου Π.Ε.Δ. Κρήτης τον κ. Νίκο Σχοιναράκη δήμαρχο Γόρτυνας. Αντιπρόεδρο την κ. Χρυσάνθη (Χρύσα) Χαριτάκη - Μακράκη δημοτικό σύμβουλο Χανίων και μέλος ο κ. Νίκος Κουρουπάκης δημοτικός σύμβουλος Σητείας.
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 10/10/2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πληρ: Μαρία Κασλή
Τηλ: 28413- 40120
FAX: 28410- 25493

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 10η του μηνός Οκτωβρίου έτους 2011 ημέρα Δευτέρα ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

1. Λήψη απόφασης για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση της μελέτης "Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου".
2. Eπιβολή τελών κοινοχρήστων χώρων για τη χρήση εδάφους και υπεδάφους του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ
Ανακοίνωση του ΟΚΥΔΑΝ Εκτύπωση
Προμήθεια ειδών καθαριότητας , ευπρεπισμού και ειδών υγιεινής

Προκειμένου το Νομικό Πρόσωπο να κάλυψη τις ανάγκες των υπηρεσιών του ΟΚΥΔΑΝ σε είδη καθαριότητας και ευπρεπισμού θα προβεί σε προμήθεια των σχετικών ειδών με απευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την παραπάνω προμήθεια για ένα έτος ανέρχεται στο ποσό των 10.858,35(με Φ.Π.Α. 23%).
Οι προσφορές θα γίνονται δεχτές έως την Τετάρτη 12/10/2011 στο κτήριο Μιραμπέλλου δίπλα στην Αγία Τριάδα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 28410 23107 - 28410 86090
Πληροφορίες κ. Χατζάκη
Ένταξη χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό των Σχολείων Εκτύπωση
Ενεκρίθη χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των 2 Ειδικών Σχολείων και 11 Τμημάτων Ένταξης Α’ βάθμιας και B’ βάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» η πράξη «Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης Δήμου Αγίου Νικολάου» συνολικού προϋπολογισμού 252.049,80 ευρώ. Η πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έχει οριστεί στους 12 μήνες.

pinakas_diadrastikos.jpg

Η πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για 2 Ειδικά Σχολεία και 11 Τμήματα Ένταξης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στο Δήμο Αγίου Νικολάου και αφορά υπολογιστές μηχανές γραφείου – συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό εργαστηρίων, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα, λοιπό εξοπλισμό, μουσικά όργανα καθώς και παιδαγωγικό υλικό.

Η συγκεκριμένη δράση είναι σπουδαίας σημασίας, γιατί στην παρούσα φάση θα εξοπλιστούν τα Ειδικά Σχολεία και τμήματα ένταξης των σχολείων που προαναφέραμε με παιδαγωγικό υλικό ειδικών τεχνικών προδιαγραφών, τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.
Επίσης ο εξοπλισμός αυτός δεν έχει ως στόχο να καλύψει μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αλλά και να βοηθήσει τόσο φυσικά όσο και πνευματικά τα παιδιά να ενδυναμώσουν και να αναπτύξουν σωστά την προσωπικότητά τους».
Άγιος Νικόλαος, 7/10/2011, Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση για δημιουργία δημοτικής Χορωδίας στο Δήμο Αγ. Νικολάου Εκτύπωση
Ο Π.A.Ο.Δ.Α.Ν ως φορέας πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του δήμου μας, ανακοινώνει τη δημιουργία δημοτικής χορωδίας.

xorodia-2011.jpg

Αναζητεί καλλίφωνους ενήλικες, ανεξαρτήτως φύλου, με μπόλικο μεράκι να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τη νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της ενίσχυσης της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι του δήμου Αγίου Νικολάου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, στο τηλ. 6973307554 ( υπεύθυνη Μαρία Δερμιτζάκη) καθημερινώς 10:00 – 21:00, ή στο e-mail : mpaodan@gmail.com

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
του ΠΑΟΔΑΝ
Δημοσθένης Μεθυμάκης
Πρόσκληση σε Λαϊκή Συνέλευση για τους Αιολικούς Σταθμούς στην Κριτσά Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΤΣΑΣ
ΤΗΛ.ΦΑΞ:28410 51205

ΘΕΜΑ:Πρόσκληση σε Λαική Συνέλευση για τους αιολικούς σταθμούς

Σας καλούμε στη Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς με θέμα Συζήτησης τους αιολικούς σταθμούς που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν εταιρείες, στην ευρύτερη περιφέρεια της Δημοτικής Κοινότητας Κριτσάς και τις επιπτώσεις που θα προκληθούν στο περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
της Δημοτικής Κοινότητας Κριτσάς
Εμμανουήλ Ι.Θραψανιώτης
Ευχαριστήριο για το Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών Εκτύπωση

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών διοργανώθηκε σε όλη την Κρήτη και μας έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μοναδικές και υψηλού επιπέδου παραστάσεις και καλλιτεχνικά συγκροτήματα διεθνούς φήμης. Μας έδωσαν ένα άλλο τόνο μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία. Ελπίζουμε πως το φεστιβάλ θα έχει και συνέχεια.

tattoo_2011_071.jpg

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και τους συμπολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ.Vitali Minorov παραγωγό και διευθυντή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών και την Περιφέρεια Κρήτης που στήριξε την εκδήλωση.

pitan_2011_063-1.jpg

Ευχαριστούμε τους γενικούς χορηγούς που η οικονομική τους συμβολή και βοήθεια συνετέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με ελάχιστες δαπάνες από τους Δήμους.

fmt_8294.jpg

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και οι οποίες αυτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για βοήθεια για την τοπική οργάνωση του φεστιβάλ.
Εκφράζουμε πολλές ευχαριστίες στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου .
Ευχαριστούμε επίσης την Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ καθώς και τα άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

lecorsaire_540_3907.jpg

neapoli_ana1.jpg

Επίσης ευχαριστούμε:
Την εταιρία MIRUM
Την εταιρία BLUE GR Mamidakis Hotels(ξενοδοχεία Minos Beach, Minos Palace, Candia Park)
Elounda S.A. Elounda Peninsula, Elounda Mare, Porto Elounda.
Iberostar Hotel & Resorts Mirabello.
Nimfes Villas
Kallisto Tours
Alma Tours
Club Cars

libertas_8418.jpg

Tον κο Χαιρέτη και τον κο Κουτουλάκη Μιχάλη.
Επίσης ευχαριστώ προσωπικά τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα μέλη του ΔΣ , τα στελέχη και το προσωπικό της ΔΑΕΑΝ, τον ΠΑΟΔΑΝ, τους υπαλλήλους του Δήμου για την εθελοντική προσφορά τους από το Γραφείο του Δημάρχου, το Γραφείο Τουρισμού και Προβολής καθώς και το Γραφείο Τύπου.

Επίσης ευχαριστούμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Σγουρό Μιχάλη για την βοήθεια και παρουσία του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην κ.Καφετζάκη Μαρία Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού η οποία συντόνισε τ΄όλο εγχείρημα, έλυσε προβλήματα και βοήθησε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης

Ευχαριστήριο Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Εκτύπωση
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορταστικό πενθήμερο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, στον Άγιο Νικόλαο, στο Καλό Χωριό, στην Ελούντα και στην Κριτσά και φέτος επιπλέον στο Σίσι.

kxpit_016.jpg

eloundapit_2011_009.jpg

Αναδείξαμε τη σημασία του τουρισμού καθώς και το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού τουρισμού.
Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν κεράσματα, τοπικά προϊόντα και ενημερωτικά φυλλάδια στις παραλίες και στα γραφεία πληροφοριών για τη σημασία της ημέρας αυτής.

Επισημάναμε τα παρακάτω σημαντικά στοιχεία:

1ον Το «Διαγωνισμό της Κρητικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής» με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας.

kxpit_014.jpg


kxpit_010.jpg

2ον Την «Έκθεση Κρητικών τοπικών προϊόντων διατροφής και άλλων» στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, προσδίδοντας ένα καινούργιο στίγμα στην καθιερωμένη γιορτή.

anpit_2011_171.jpg

3ον Την ποδηλατοδρομία στον Άγιο Νικόλαο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν καθώς και όλους εκείνους που βοήθησαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Πιο συγκεκριμένα
τη ΔΑΕΑΝ, την Επιχείρηση Βραχασίου, τους διευθυντές και το προσωπικό των επιχειρήσεων, όλους τους συλλόγους και φορείς που συμμετείχαν και τον ΠΑΟΔΑΝ.
Το τραινάκι που προσέφερε χαρά στους επισκέπτες και στα παιδιά της πόλης. Επίσης τα μουσικά και άλλα συγκροτήματα που έδωσαν το δικό τους τόνο στη βραδιά.

trainaki_2011_090.jpg

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο Δήμο, το Τμήμα Τουρισμού, και το τμήμα Γραμματείας Δημάρχου για την οργάνωση τη συμμετοχή και τη βοήθεια, το Γραφείο Τύπου, τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους για την προσφορά και την βοήθεια τους, τους παραγωγούς των προϊόντων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τις γυναίκες και τους πολιτιστικούς συλλόγους για την παρασκευή και προσφορά τοπικών εδεσμάτων καθώς και το Σύλλογο αλλοδαπών INCO.

Να ευχαριστήσουμε ξανά τους εθελοντές του καλού Χωριού καθώς και τους συντελεστές στον τουρισμό της κρουαζιέρας που προσφέρει πάρα πολλά στην περιοχή μας.

Θέλομε να τονίσουμε ξανά ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και γι’ αυτό χρειάζεται τη συμβολή όλων μας για να μπορέσουμε να τον διατηρούμε και να τον βελτιώνουμε.

Σας ευχαριστώ όλους,

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης
Άμεση αποκατάσταση των ζημιών του λιμένος Σισίου ζητά ο Δήμαρχος Εκτύπωση
Στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο απέστειλε σήμερα Πέμπτη 6/10/2011 την παρακάτω επιστολή ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης σχετικά με το αριθμ.19200/7-9-2011 έγγραφό μας, με θέμα την "Αποκατάσταση ζημιών λιμένος Σισίου".

Η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε στους κ.Καρχιμάκη Μιχάλη Βουλευτή Λασιθίου, κ.Πλακιωτάκη Γιάννη Βουλευτή Λασιθίου, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Καστρινάκη Νίκο, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Τοπική Κοινότητα Βραχασίου.

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού μας εγγράφου, όπου σας αναφέρουμε το πρόβλημα του λιμανιού του Σισίου με τη ζημιά που είχε υποστεί ο προσήνεμος μόλος επανερχόμαστε και παρακαλούμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δεδομένου ότι:

1)Υπάρχει κίνδυνος με τις κακοκαιρίες του χειμώνα να καταρρεύσει εντελώς ο μόλος με ανυπολόγιστες συνέπειες και μεγάλα κόστη.

2)Το ατύχημα με τη προσάραξη του πλοιαρίου που έγινε πρόσφατα στον χώρο υπενθύμισε με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη της άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης . Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε θύματα, παρά ταύτα σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και τον τουρισμό, αυτά πρέπει να τα προλαμβάνονται για να μην έχουμε τα χειρότερα.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Έχετε εκφρασθεί θετικά για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών παρακαλούμε όμως να επισπεύσετε με τις Υπηρεσίες σας, λόγω αρμοδιότητας τη σχετική μελέτη ώστε να γίνει παρέμβαση πριν την έλευση του χειμώνα. Θεωρούμε επίσης ότι το ατύχημα αλλά και η ζημιά που υπάρχει στοιχειοθετεί τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και επιβάλλει την παρέμβαση της πολιτικής προστασίας για την επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Η Παρουσία του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου Εκτύπωση
Σχετικά με δημοσιεύματα στην εφημερίδα "ΑΝΑΤΟΛΗ" που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου του Δήμου Αγ. Νικολάου και προς ενημέρωση των πολιτών έχομε να αναφέρουμε τα εξής:

Αντιπαρερχόμεθα κατ’ αρχήν το ύφος των δημοσιευμάτων τονίζοντας ότι η παρούσα δημοτική αρχή στηρίζει σταθερά και απαρέγκλιτα την ενότητα και την κοινωνική γαλήνη στη περιοχή και καλεί όλους τους πολίτες και κυρίως τους αιρετούς να πράξουν το ίδιο.

Τα έργα και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη περιοχή δείχνουν περίτρανα την έντονη παρουσία του Δήμου και απαντούν στις κάθε είδους μηδενιστικές αναφορές και αυθαίρετα συμπεράσματα. Αυτό εξάλλου το διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες που διαμένουν ή επισκέπτονται τη περιοχή.

Από τη 01-01-2011 που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε μια σειρά θεμάτων όπως:
1. τη ζημιά του μόλου στο Σίσι για την οποία με επίμονες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πήραμε τελικά τη δέσμευση του κ. Αρναουτάκη για τη διάθεση του ποσού των 150.000 € για την αποκατάσταση της. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την αρμόδια υπηρεσία που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και την εκτέλεση εν συνεχεία του έργου.
2. την αποκατάσταση των ζημιών του παραλιακού μετώπου από τη μεγάλη θεομηνία που είχε πλήξει και τον μόλο. Προς τούτο ο Δήμος διέθεσε 1 JCB 23 ημερ/σθια, 1 ΓΚΡΕΙΝΤΕΡ 18 ημ. , ΦΟΡΤΗΓΑ 63 ημ. , 1 ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ 5 ημ. , 1ΥΔΡΟΦΟΡΑ 3 ημ. ενδεικτικής δαπάνης για το Δήμο 45.000 €
3. το συνεργείο πρασίνου του Δήμου φρόντισε το πράσινο της περιοχής (κλάδεμα δέντρων κτλ ) που είχε χρόνια να γίνει. Προς τούτο διατεθήκαν συνολικά 69 ημερομίσθια τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και με την επίβλεψη της γεωπόνου του Δήμου. Η φροντίδα βεβαία δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίζεται όπου αυτή απαιτείται.
4. όσον αφορά τη καθαριότητα έχομε: η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται σε καθημερινή βάση στο Σίσι, 4 ημέρες την εβδομάδα στη Μίλατο και 3 στο Βραχάσι. Δύο εργάτες σε καθημερινή βάση ασχολούνται με τη πεζή καθαριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Μια φορά την εβδομάδα και σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο γίνεται αποκομιδή μεγάλων αντικειμένων. Τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά κάδοι ανακύκλωσης και γίνεται η αποκομιδή δυο φορές την εβδομάδα. Όλα αυτά γίνονται χωρίς να έχομε λάβει ούτε ένα αμάξι καθαριότητος ή εργάτη από τη πρώην κοινότητα.
5. για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων και τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στο Σίσι διατέθηκαν τον Αύγουστο 1 JCB 19 ημ., 1 ΓΚΡΕΙΝΤΕΡ 12 ημ., ΦΟΡΤΗΓΑ 26 ημ., 1 ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ 2 ημ., 1 ΥΔΡΟΦΟΡΑ 3 ημ. ενδεικτικής δαπάνης για το Δήμο 25.000 €
6. άνοιξε επιτέλους το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών ( ΚΕΠ ), ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό, εδώ και δυο χρονια που αποφασιστηκε η ίδρυσή του και δεν έγινε η εγκριθείσα πρόσληψη ενος ατόμου για την λειτουργία του. Σε όλο αυτό το διάστημα βέβαια το ενοίκιο για το κτίριο πληρωνόταν.
7. η μελέτη του παραλιακού μετώπου από τον κ. Σκουτέλη με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, προχωρεί κανονικά (έχουν παρθεί όλες οι εγκρίσεις που αφορούν την προμελέτη) και ετοιμάζεται η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
8. για τη μελέτη του ΣΧΟΑΠ κινήσαμε τις απαιτούμενες διαδικασίες ( σύνταξη με ανάθεση σε ιδιώτη της γεωλογικής μελέτης κτλ ) και επίκειται η έγκριση του.
9. μετά την έγκριση του ΣΧΟΑΠ , ακολουθεί αμέσως η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού, που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου στο Σίσι με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ όπου και έχει ενταχθεί.
10. με συνεχείς παρεμβάσεις του Δημάρχου προσπαθούμε να προωθήσομε το πολεοδομικό σχέδιο του Σισίου που είναι, πέραν των άλλων, βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό έργων και ανάπτυξης της περιοχής.
11. προωθούμε ( με τη ΔΕΥΑΑΝ ) τη σύνταξη της μελέτης αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής, βασικό έργο υποδομής που χρόνια τώρα έπρεπε να είχε γίνει.
12. η ΔΕΥΑΑΝ έχει αναλάβει πλέον τη συντήρηση των δικτύων, κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους και έχει βάλλει σε τάξη τους λογαριασμούς ύδρευσης.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσομε και αλλά πολλά που έχουν γίνει και σε καμιά περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι έγιναν όλα όσα έχει ανάγκη η περιοχή.

Εάν όμως αναλογιστούμε: α) τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με επακόλουθο τις συνεχείς περικοπές ( από το 1.500.000 € της ΣΑΤΑ που περιμέναμε το 2011 έχομε λάβει μόλις τις 250.000 € ), β) τη διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού με τα γνωστά προβλήματα σύγχυσης αρμοδιοτήτων και ασαφειών γ) τις αναγκαίες προσαρμογές των νέων εδαφικών περιοχών ( Νεάπολη και Βραχάσι ) τότε: εύκολα αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος ότι με τα έργα που προαναφέρθηκαν όχι μόνο δεν μπήκε ¨πέτρα πάνω σε πέτρα¨ όχι μόνο δεν παράγεται έργο αλλά απεναντίας έχουν γίνει πράγματα που επί χρόνια δεν γινόταν.

Πρέπει επίσης να έχομε υπόψη μας ότι για να παραχθεί έργο
χρειάζονται διάθεση – μεθοδικότητα – επιμονή – συνέπεια και χρόνος, πράγματα που δεν συμβαδίζουν με διχόνοιες και αλληλοκατηγορίες. Ο Δήμος με βάση αυτά προσπαθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά του στη περιοχή καθώς και να συμβάλλει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για να επιτύχει ακόμη περισσότερα

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΡΟΥΛΗΣ
Σύσκεψη στο Δήμο Αγ. Νικολάου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Εκτύπωση
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 /10/2011 στο Δήμο Αγίου Νικολάου μετά από πρόσκληση των τριών Επιμελητηρίων, του Τεχνικού (ΤΕΕ/ΤΑΚ), του Οικονομικού (ΟΕΕΤΑΚ) και του Γεωτεχνικού (ΓΕΩΤΕΕΠΚ) με θέμα την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Κερούλης, Μιχάλης Σγουρός, κ. Νίκος Αφορδακός, η περιβαλλοντολόγος του Δήμου κ. Μαρία Λαζαράκη, οι εκπρόσωποι του ΟΕΕΤΑΚ κ. Γιώργος Αρακαδάκης & κ. Μανόλης Μαρκάκης, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Μανόλης Ρουκουνάκης και κ. Χάρης Αλεξάκης και ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕΠΚ κ. Γιάννης Λασηθιωτάκης.

ape2011_004.jpg

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχουν ξεκινήσει τα τρία Επιμελητήρια ΤΕΕ/ΤΑΚ, ΟΕΕΤΑΚ & ΓΕΩΤΕΕΠΚ και έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις ΑΠΕ στο Νομό Λασιθίου και γενικότερα στην Κρήτη. Η οργανωτική επιτροπή που ορίστηκε αποτελούμενη από εκπροσώπους των τριών επιμελητηρίων θα έχει μια σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους του Νομού Λασιθίου προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή τους και να υπάρξει μία από κοινού συνεργασία ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις και οι προβληματισμοί των δήμων. Σε ότι αφορά την ημερίδα θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα ενώ αναμένεται να συσταθεί από κάθε δήμο, μία ομάδα εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Αρακαδάκης , εκπρόσωπος του ΟΕΕΤΑΚ.

earthtalkwindpowernimby-700221.jpg

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων που παρατηρείται ήδη στην περιοχή ενώ παράλληλα ανέφερε ότι: «Αυτό που διαφαίνεται σύμφωνα με τις συναντήσεις που έχουν γίνει με τοπικούς φορείς και πολίτες, σε ότι αφορά τη χωροθέτηση των ΑΠΕ, δεν υπάρχει δογματική αντιμετώπιση ενώ προσεγγίζοντας το θέμα των ΑΠΕ οικολογικά, είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένες πηγές ενέργειας συνιστούν απεξάρτηση από το πετρέλαιο. Εκείνο όμως που επιθυμούμε όλοι είναι οι εγκαταστάσεις των ΑΠΕ να γίνονται μελετημένα και με όρους, να μην αντίκεινται σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, να υπάρχει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών συμβουλίων και κυρίως να έχουμε λόγο. Επίσης για να είμαστε αποτελεσματικοί θα πρέπει η Επιτροπή Περιβάλλοντος με επικεφαλής των Αντιδήμαρχο κ. Κερούλη Μιχάλη και σε συνεργασία με τις ομάδες εργασίας των επιμελητηρίων, των δήμων καθώς και άλλων φορέων, να κατατεθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα ψηφιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να αποσταλούν στην Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων για την επικείμενη συνάντηση που θα έχει αύριο στην Επικεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στη Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του ερευνητικού έργου «Ειδική Μελέτη Χωροθέτησης για τη Βιώσιμη Εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην Περιφέρεια Κρήτης» μετά από πρόσκληση του γενικού Γραμματέα ΑΔΚ κ. Αθανάσιου Καρούντζου.
Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο του πολυτεχνείου Κρήτης σχετικά με όσα ζητήματα έχουν δημιουργηθεί από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν ως προς την οριοθέτηση των αιολικών πάρκων.

Άγιος Νικόλαος, 5/10/2011, Γραφείο Τύπου
Μιραμπέλλο 2011 - Πρόγραμμα Οκτωβρίου Εκτύπωση

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

mira2011.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011

Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΕκτύπωσηΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011
Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ
Σα 1/10
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
Η ορχήστρα από την Ρωσία “Volkonsky Consort”
Κονσέρτο Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής μουσικής
Κινηματογράφος Δρήρος Νεάπολης / Ώρα 19.30 / Είσοδος: Ελεύθερη
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
Παραδοσιακό κρητικό καζάνι από τις Τοπικές Κοινότητες
Καστελλίου και Φουρνής
Φουρνή / Ώρα 21.30
Τρ 4/10
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
“Libertas” Quintet (Ρωσία)
Κοντσέρτο κλασικής μουσικής
Ξενοδοχείο “Iberostar Mirabello” / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη
Τε 5/10
“Θέατρο Σκιών Αθανασίου”
Παράσταση παραδοσιακού Καραγκιόζη
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 19.00 / Είσοδος: ***********
Πα 7/10
“Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία”
Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 20.00 / Είσοδος: Ελεύθερη
Σα 8/10
“Διάλεξη με θέμα έρευνα για τον Δίσκο της Φαιστού”
Τ.Ε.Ι. Κρήτης Παράρτημα Αγίου Νικολάου
Ομιλητής: Dr. Gareth Owens, Επιστημονικός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 18.30 / Είσοδος: Ελεύθερη
Κυ 9/10
“Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών”
Τιμητική εκδήλωση για τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Συσκάκη & προβολή της ταινίας “Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό”
Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 19.00 / Είσοδος: Ελεύθερη
Σα 15/10
“Ομιλία για την Οικονομική Κρίση με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη”
Λ.Ε.Μ.Α.Ν.
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 19.00 / Είσοδος: Ελεύθερη
Δε 17/10
“Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ στο διαδίκτυο”
Προβολή ταινίας από την εταιρία Αβάντι
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 08.00 - 14.00 / Είσοδος: ***********
Τε 19/10
“Συνέδριο ΤΕΙ Κρήτης Παράρτημα Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Euromed Research Business Institute”
ΤΕΙ Κρήτης Παράρτημα Αγίου Νικολάου
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 19.00 / Είσοδος: Ελεύθερη
Πε 20/10
“Η πεντάμορφη και το τέρας”
Παιδική Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και θεατρική απόδοση Μάνου Βενιέρη, από την εταιρία Θεατρικές Επιχειρήσεις Γιάννη Χριστόπουλου
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 18.30 / Είσοδος: *********** (Ισχύουν εισιτήρια Εργατικής Εστίας κ’ Ο.Γ.Α.)
Πα 21/10 – Κυ 23/10
“Τριήμερο Λόγου & Τέχνης 2011”
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν τις εκδηλώσεις / Είσοδος: Ελεύθερη

- Είσοδος: *********** (η εκδήλωση πραγματοποιείτε με οικονομική ευθύνη του διοργανωτή)

ΔΕΥΑΑΝ Εκτύπωση
κ. Περιφεριάρχη, σε συνέχεια της ενημέρωσης που κατά καιρούς σας έχει γίνει σε ότι αφορά τα αιτήματα χρηματοδότησης αλλά και την πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί, τόσο στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α, όσο και στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013, σας ενημερώνουμε με τα νεώτερα στοιχεία παρακολούθησης των εν’ λόγω έργων: • Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α 1. ‘Κατασκευής υποδομών αποχέτευσης στην Τουριστική Περιοχή Ελούντας’. Προϋπολογισμού 1.070.000 €. Το έργο έχει ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί με ύψος σύμβασης 462.126,86 €. Τμήμα της δαπάνης (περ. 150.000,00 €) αναμένεται να απορροφηθεί εντός του 2011) 2. ‘Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης-Λατσίδας’. Προϋπολογισμού 8.696.747,96 €. Για την Πράξη έχει γίνει αίτημα τροποποίησης της ένταξης (αλλαγή φορέα & επικαιροποίηση προϋπολογισμού) και ταυτόχρονα έχουν σταλεί τα Τεύχη Δημοπράτησης για έγκριση στην μονάδα Γ’. Τα υποέργα αναμένεται να συμασιοποιηθούν εντός του 1ου εξαμήνου 2012. 3. ‘Αναβάθμιση και επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγ. Νικολάου’. Προϋπολογισμού 5.120.000 €. Το έργο έχει σκοπό να καλύψει τις άμεσες & επιτακτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Το έργο έχει πλήρη ωριμότητα (μελέτες, περιβαλλοντικά κλπ) και είχε προταθεί στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. από το οποίο αναμένεται απόφαση για την ένταξη η μη στις αρχές του Οκτωβρίου 2011 (σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες) 4. ‘Προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αγ. Νικολάου’. Προϋπολογισμού 1.584.458 €. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την σωστή διαχείριση των περιορισμένων υδατικών πόρων και της μείωσης των απωλειών στα δίκτυα ύδρευσης. Το έργο είχε προταθεί στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. από το οποίο και απορρίφτηκε λόγω του ότι απαιτήθηκε η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τα υφιστάμενα δίκτυα που θα εξυπηρετήσει το έργο (υπερβολική απαίτηση κατά την άποψη μας, με ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες για την εκπλήρωση της). • Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013 1. ‘Συμπληρωματικά έργα υποδομών αποχέτευσης Ελούντας’. Το ύψος της σύμβασης του έργου είναι 500.584,00 € (το έργο είχε αρχικά εναχθεί στο πρόγραμμα ‘Θησέας’). Το έργο έχει ενταχθεί και εκτελείται. Η μέχρι σήμερα απορρόφηση είναι ύψους 225.000,00 € και αναμένεται η πλήρης απορρόφηση μέσα στο 2011 2. ‘Κατασκευής υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη Ελούντας – Πλάκας’. Προϋπολογισμού 2.057.417 €. Το έργο έχει εναχθεί και αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου. Δεν αναμένονται απορροφήσεις εντός του 2011. 3. ‘Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή ‘Ελληνικών’. Προϋπολογισμού 735.000,00€. Το έργο έχει εναχθεί και επίκειται η αποστολή προς έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου προς έγκριση (μέχρι 10 Οκτωβρίου 2011). Δεν αναμένονται απορροφήσεις εντός του 2011. 4. ‘Κατασκευή δικτυων αποχέτευσης Κριτσάς’. Προϋπολογισμού 1.600.000,00€. Το έργο έχει εναχθεί και επίκειται η αποστολή προς έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου προς έγκριση (μέχρι 10 Οκτωβρίου 2011). Δεν αναμένονται απορροφήσεις εντός του 2011. 5. ‘Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. οικισμού Κρούστα’. Προϋπολογισμού 1.603.400,00€. Το έργο έχει εναχθεί και επίκειται η αποστολή προς έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου προς έγκριση (μέχρι 10 Οκτωβρίου 2011). Δεν αναμένονται απορροφήσεις εντός του 2011. 6. ‘Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Σκινιά – Λούμα – Σέλλες’. Προϋπολογισμού 175.000,00€. Το έργο έχει εναχθεί και επίκειται η αποστολή προς έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου προς έγκριση (μέχρι 10 Οκτωβρίου 2011). Δεν αναμένονται απορροφήσεις εντός του 2011. 7. ‘Κατασκευή κεντρικών δικτυων ύδρευσης Δ.Κ. Αγ. Νικολάου για την εξυπηρέτηση του ΒΙΟ.ΠΑ και περιαστικών περιοχών’. Προϋπολογισμού 1.480.000,00€. Το έργο είναι ώριμο και τμήμα του αφορά ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο της περιοχής, τις υποδομές του ΒΙΟ.ΠΑ Αγ. Νικολάου. Το έργο έχει προταθεί και αναμένεται η απόφαση για ένταξη ή μη. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περεταίρω ενημέρωση για τα παραπάνω έργα καθώς και για έργα τα οποία είναι σε διαδικασία ωρίμανσης και προσδοκούμε την δυνατότητα χρηματοδότησης τους από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα στο άμεσο μέλλον. Ο Δήμαρχος Αγ.Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης
Συνεδρίαση του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. στις 4/10/2011 Εκτύπωση
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αρ. Πρωτ. :849
Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.
Τηλ: 28410 86090 / 86100
FAX: 28410 23743

Προς: Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 04 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ στα γραφεία του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν., κτίριο «Μιραμπέλλο»,στην οδό Καπετάν Κ. Κοζύρη 18(δίπλα στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας) στον 1ος όροφο.

Θέματα Συνεδρίασης:
1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2011.
2. Εγκριση διάθεσης πίστωσης σε βάρος των κωδικών : α)15-6631(προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού) β)15 -6634.02(προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού) γ)15-6643.644(προμήθεια καυσίμων για ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων κτηρίων) δ) 15-6673.01 (συντήρηση φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων και συσκευών fax) ε)15-6612 (προμήθεια γραφικής ύλης) ζ)15-6042 (αποζημίωση για υπερωρίες εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι)
3. Συνέχιση λειτουργίας των ομάδων δραστηριοτήτων μελών του ΚΑΠΗ.
4. Συζήτηση-απόφαση για μείωση τροφείων.
5. Συζήτηση-απόφαση για απαλλαγή από τροφεία.
6. Εγγραφή και διαγραφή παιδιών.
7. Άσκηση προσφυγής ενώπιον του Ο.Α.Ε.Δ κατά των αριθ. Πρωτ 4742-4743- 4744- 4745-4746/22.9.2011 αποφάσεων του Ο.Α.Ε.Δ.- Ορισμός δικηγόρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κονσέρτο κλασικής μουσικής από το "Libertas" Quintet Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
"Libertas" Quintet
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011
Ξενοδοχείο “Iberostar Mirabello”
ώρα 21:00

libertas_quintet_4.10.2011.jpg

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, θα δοθεί κοντσέρτο κλασικής μουσικής από το σύνολο “Libertas” Quintet της Ρωσίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Iberostar Mirabello” στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

“Libertas” Quintet
Το “Libertas” Quintet, ένα σύνολο νεαρών Ρώσων μουσικών ορειχάλκινων και ξύλινων πνευστών, ιδρύθηκε το 2009 από τον Valery Popov, καθηγητή του διάσημου Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. Όλα τα μέλη του συνόλου είναι μαθητές της Κρατικής Σχολής Μουσικής Πνευστών και τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το φλάουτο, το όμποε, το κλαρινέτο, το γαλλικό κόρνο και το φαγκότο. Έχουν ήδη συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ στη Μόσχα και αλλού και με την φαντασία τους, την φρεσκάδα και το δυναμικό ύφος τους έχουν ήδη κερδίσει πολλούς οπαδούς. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μουσική από διάφορες εποχές και ύφη.
Ρεσιτάλ Μεσαιωνικής & Αναγεννησιακής Μουσικής στην Νεάπολη Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
Ρεσιτάλ Μεσαιωνικής & Αναγεννησιακής Μουσικής
"Volkonsky Consort"
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κινηματογράφος Δρήρος Νεάπολης
Ώρα 19:30

orchestra_volkonsky_consort.jpg

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, θα δοθεί κοντσέρτο Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής μουσικής από την ορχήστρα “Volkonsky Consort” της Ρωσίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Δρήρος της Νεάπολης στις 19:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.¨
Θα ακολουθήσει Ρακοκάζανο στη Φουρνή
Ώρα 21:30
Το ίδιο βράδυ και πάντα στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, οι Τοπικές Κοινότητες Καστελίου και Φουρνής θα πραγματοποιήσουν παραδοσιακό κρητικό καζάνι στην Φουρνή


Orchestra “Volkonsky Consort”
Η ορχήστρα “Volkonsky Consort” ιδρύθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας από μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της Madrigal και έχει ως στόχο την συνέχιση της παράδοσης των αυθεντικών παραστάσεων μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής, χρησιμοποιώντας μια ευρεία ποικιλία οργάνων εκείνης της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των εγχόρδων, των αυλών κ.α. Κάθε σολίστας παίζει αριστοτεχνικά διάφορα όργανα τα οποία αλλάζει συχνά κατά τη διάρκεια των συναυλιών. Η ορχήστρα πηγαίνει τακτικά σε περιοδείες σε όλη τη Ρωσία και το εξωτερικό και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές μουσικές από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα. Εκτός από τα μεσαιωνικά τραγούδια και τους χορούς, των οποίων οι συνθέτες είναι συχνά ανώνυμα, μεγάλα έργα όπως του Palestrina, του Gesualdo da Venosa, του Monteverdi, του Purcell, του Schütz, του Bach και άλλων συνθετών έχουν μια τιμητική θέση στα προγράμματα της “Volkonsky Consort”.

"Διεθνές Tatoo" Κρήτης στους δρόμους της πόλης και στο Στάδιο Α.Ν. Εκτύπωση
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

“Διεθνές Tattoo” Κρήτης

Δρόμοι της πόλης του Αγίου Νικολάου

Ώρα 12:00 – 14:00

Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου

Ώρα 20:30


Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση Ορχηστρών στρατιωτικής, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, χορού και καλλιτεχνικής γυμναστικής, ιστορικών αναπαραστάσεων κτλ. από διάφορα μέρη του κόσμου με τον τίτλο: "Διεθνές Τατοο" Κρήτης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης του Αγίου Νικολάου από τις 12:00 έως τις 14:00 και στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου στις 20:30 με τιμή εισόδου 10 € (η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών είναι ελεύθερη)

“Διεθνές Tattoo” Κρήτης

Η κεντρική εκδήλωση
του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011 θα είναι το πρώτο στην ιστορία “Διεθνές Tattoo” της Κρήτης. Το Tattoo, αυτή η θεαματική παρέλαση που συνδυάζει διάφορα είδη στρατιωτικής, κλασικής και λαϊκής μουσικής μαζί με χορό και καλλιτεχνική γυμναστική, ιστορικές αναπαραστάσεις κλπ., πραγματοποιείται από παλιά σε πολλές χώρες.

tatoo_3.jpg

Η παλαιότερη και πιο διάσημη από αυτές είναι το “Edinburgh Tattoo” της Σκωτίας και μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με τους ειδικούς και το κοινό, ήταν το “Kremlin Zoria” που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το 2007. Στην πραγματικότητα, το “Διεθνές Tattoo” της Κρήτης έχει δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το “Kremlin Zoria”.

Το “Διεθνές Tattoo” της Κρήτης, το πρώτο στο είδος του που θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο σε αυτό το νησί, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα, είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, τη μεγάλη νίκη του Ελληνικού λαού και ολόκληρου του Δυτικού πολιτισμού καθώς και στο 70ο Ιωβηλαίο της ηρωικής άμυνας της Κρήτης κατά των κατακτητών Ναζί το 1941.

Συμμετέχουν τα σχήματα:
Fanfara dei Bersaglieri, Ailsa Craig Dancers, Club “Piruett", “Symphonic Brass Wales”, “Christchurch City Pipes & Drums”, “Paris Port Dover Pipe Band”
Ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στον Άγ. Νικόλαο Εκτύπωση
agios_2011_088.jpg

pit_2011_210-1.jpg

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ 27 Σεπτεμβρίου
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με αποκορύφωμα την Κεντρική εκδήλωση στη Λίμνη Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες της εβδομάδας Τουρισμού που είχαν διοργανωθεί στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου, στο Σίσι, στην Κριτσά, στην Ελούντα και στο Ίστρον του Καλού Χωριού.

pit_2011_073-1.jpg


pit_2011_067-1.jpg

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης άνοιξε την κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους επισκέπτες, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτών των τόσο σπουδαίων και σημαντικών εκδηλώσεων του Τουρισμού για τον τόπο μας και απηύθυνε χαιρετισμό.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους:

pit_2011_203.jpg
1.ΒΛΑΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ - SUMΜERLAND TRAVEL
2.ΚΑΤΣΑΒΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - KAPA SHIPPING AGENCY
3.LOUIS CRUISES καπτ. Βασίλειος Γκάζικας
4.ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - MTS
5.ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ - CANDIA TRUST LTD
6.ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΤΟΛΗΣ Α.Ε
7.ΤΑΒΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - TARRA TRAVEL AGENCY
8.ΦΙΛΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- INTERPORT SHIPPING SERVICE
9.ΧΑΜΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δ. Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αικατερινάκης Μανόλης, κ. Αφορδακός Νίκος, κ. Σγουρός Μιχάλης, κ. Κερούλης Μιχάλης, κ. Μαρής Μιχάλης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Βιδάλης Στάθης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη.

pit_2011_1.jpg

Εξαιρετική ήταν επίσης η παρουσία των παραγωγών και των πολιτιστικών συλλόγων της Έκθεσης των Κρητικών Προϊόντων 2011
στο θεατράκι της Λίμνης. Αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι είχαν μαγειρέψει σπιτικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και τα προσέφεραν στους επισκέπτες. Στους παρακάτω συμμετέχοντες απονεμήθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

- Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς-λάδι, Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς
pit_2011_155-1.jpg
- ΒΙΟΑΡΩΜΑ- Αιθέρια Έλαια – Φυτικά Καλλυντικά Μουσείο – Βοτανικός Κήπος
pit_2011_130-1.jpg
- Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών»
pit_2011_138-1.jpg

- Γιαλελάκης Αντώνης & Γιάννης - Σουμάδα

pit_2011_112-1.jpg
- Συνεταιρισμός Γυναικών Κριτσάς
pit_2011_119-1.jpg

- «Συλλιγάρδος» - Εταιρία γαλακτοκομικών & τυροκομικών προϊόντων
pit_2011_134-1.jpg

- «INCO» Σύλλογος Αλλοδαπών
pit_2011_117-1.jpg
- Καπαράκης Στέλιος μέλι –ρακόμελο
pit_2011_149-1.jpg
- Κουνενάκη Ελένη-χειροποίητο κόσμημα
pit_2011_122-1.jpg

- Κτήμα Βασιλάκη- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Ελιές, Τσικουδιά
pit_2011_114-1.jpg
- Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου “Αναύλοχος”, Αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου, - Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου
pit_2011_116-1.jpg

Σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα μεγάλη συγκριτικά με άλλες χρονιές.
pit_2011_171-1.jpg

Ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν μουσική, χορό και τραγούδια, γεύτηκαν σπιτικές κρητικές λιχουδιές και γνώρισαν από κοντά την κρητική φιλοξενία.
Η συμμετοχή των συλλόγων από τα Δημοτικά Διαμερίσματα είχε φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις προσδίδοντας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη σημασία που έχει η ιδέα της προσφοράς και του εθελοντισμού.
Καθημερινοί απλοί άνθρωποι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με σκοπό να αναδείξουν τα ήθη, τα έθιμά μας αλλά και τον πολιτισμό μας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου όλες αυτές τις ήμερες ανάδειξε τη μεγάλη σημασία που αποτελεί ο τουρισμός για τον τόπο και για την κοινωνία μας.

Ο Ποδηλατικός γύρος "Στην Πόλη Χωρίς το Αυτοκίνητό μου"

pit_2011_098-1.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο εορτάστηκε με κεράσματα στις παραλίες και στο Γραφείο Πληροφοριών , με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, με την Παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη και το φαντασμαγορικό σόου των σημαιοφόρων στη γέφυρα και στο θεατράκι της Λίμνης, με τον ποδηλατικό γύρο «στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα», με την Εκθεση Κρητικών Προϊόντων & Διατροφής με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO, με τη βράβευση επαγγελματιών Κρουαζιέρας και με Κρητική Βραδιά που περιελάμβανε μουσική και χορούς της Κρήτης.

‘Αγιος Νικόλαος, 28/09/2011, Γραφείο Τύπου

Διαφορα Στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον Τουρισμό

pit_2011_147-1.jpg


pit_2011_2.jpg

pit_2011_180-1.jpg


Διοργανωτές και συμμετέχοντες
Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής στις 30/09/2001 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πληρ: Μαρία Κασλή
Τηλ: 28413- 40120
FAX: 28410- 25493

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
1.Σταυρακάκης Κων/νος, 2.Μαρής Μιχαήλ, 3.Χριστουλάκης Κων/νος, 4.Αικατερινάκης Εμμ., 5.Λασηθιωτάκης Ιωάννης,6. Χατζηδάκης Βασίλειος,

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 30η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα Παρασκευή ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2011
2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την για την εκτέλεση της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών έτους 2012
3. Ορισμός υπαλλήλων για την έκδοση ενταλμάτων προπληρωμής για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Ιουλίου- Αυγούστου 2011 ,των ταχυδρομικών τελών και προμήθειας των ΕΛΤΑ
4. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου
5. Απόδοση λογαριασμού για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για τη δαπάνη παράβολων από Εθνική Τράπεζα για έκδοση καρτών ψηφιακών ταχογράφων σε φορτηγά και απορριμματοφόρα του Δήμου
6. Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλου για συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΝ.ΕΠ
7. Έγκριση πληρωμής δαπάνης για την επισκευή- συντήρηση αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ
Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MARINA στον Άγιο Νικόλαο Εκτύπωση
marina.png
Επίσκεψη πραγματοποίησε
την Τετάρτη το μεσημέρι 28/09/2011, αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στο κρουαζιερόπλοιο MARINA της εταιρείας OCEANIA CRUISES , με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σγουρό, την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη και τον κ. Γιάννη Λεβέντη μέλος του Λιμενικού Ταμείου καθώς και δημοσιογράφους της τοπικής εφημερίδας Ανατολής και του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κρήτη κ. Ιάσωνα Ταβλά.

dsc04709_1.jpg

Το ολοκαίνουργιο κρουαζιερόπλοιο Marina
προσέγγισε το λιμάνι του Αγίου Νικολάου για πρώτη φορά και θα μας επισκεφτεί ξανά αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο υψηλών προδιαγραφών μοναδικό στο είδος του και είναι από τα πιο εξελιγμένα πλοία των τελευταίων 50 ετών! Φιλοξενεί 1500 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες πολλών αστέρων!!!

Ο πλοίαρχος καθώς και ο ναυτικός πράκτορας κ. Κατσαβούνης υποδέχτηκαν και ξενάγησαν με μεγάλη χαρά την αντιπροσωπεία του Δήμου στους υπερπολυτελέστατους χώρους του πλοίου. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός με τους πανάκριβους πίνακες ζωγραφικής και τα γλυπτά, η ζεστή αλλά πανάκριβη επίπλωση, η πολυτελέστατη κρυστάλλινη σκάλα Lalique, τα γκουρμέ έθνικ εστιατόρια αλλά και όλοι οι υπόλοιποι χώροι του κρουαζιερόπλοιου MARINA γοήτευσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου.

Τις καλύτερες εντυπώσεις του αλλά και την ικανοποίησή του για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου εξέφρασε ο πλοίαρχος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Σγουρό ενώ όπως είπε έχει επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν την πόλη μας με άλλα κρουαζιερόπλοια της Oceania CRUISES. Ανέφερε επίσης ότι οι επιβάτες εκφέρουν πάντα θετικές απόψεις σχετικά με τις ομορφιές της περιοχής μας, τη φιλοξενία των ανθρώπων αλλά και την προτίμησή τους στα κρητικά προϊόντα.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Marina για τη θερμή υποδοχή και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικά έντυπα της περιοχής μας καθώς και μία έγχρωμη γκραβούρα της παλιάς πόλης του Αγίου Νικολάου.
Άγιος Νικόλαος, 28/09/2011, Γραφείο Τύπου
Διεθνές ΤΑΤΟΟ, Παρέλαση το μεσημέρι στην πόλη-Εντυπωσιακό Υπερθέαμα το βράδι Εκτύπωση
tatoo_3.jpg
Ρεσιτάλ JAZZ & BLUES στο Porto Elounda - Είσοδος Ελεύθερη Εκτύπωση
jazz_2.jpg

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
Ξενοδοχείο “Porto Elounda” de Luxe Resort - Ώρα 21:00

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011, στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών,
θα δοθεί συναυλία αμερικάνικης Jazz και Blues μουσικής
από το συγκρότημα “Christabel and the Jons” Band, Russ Gentner των Η.Π.Α.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Porto Elounda” de Luxe Resort στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
“Christabel and the Jons” Band, Russ Gentner των Η.Π.Α.

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση όταν κάποιος παρακολουθεί τους “Christabel and the Jons”
να παίζουν είναι η τραγουδίστρια και συνθέτης Christa DeCicco.
Η βελούδινα αβίαστη, νότια, κλασική φωνή της και η σκηνική παρουσία της συχνά μπορεί να συγκριθεί
με την Billie Holiday, την Madeleine Peyroux, και την Norah Jones.
Αν και αυτές οι ομοιότητες υπάρχουν, η ίδια έχει αναπτύξει έναν ήχο προσωπικό, με γήινες μελωδίες.
Ο εκτελεστής πολλών οργάνων Seth Hopper προσθέτει πολύχρωμη ατμόσφαιρα στα τραγούδια
με την δεξιοτεχνία του στο βιολί, το μαντολίνο, την τρομπέτα και το ακορντεόν.
Ο ζωηρός ρυθμός δίνεται από τον Jon Whitlock στα ντραμς και τον Nate Donegan στο κοντραμπάσο.
Η ομάδα συνδυάζει στα τραγούδια της τον ήχο της Jazz, του Swing και της Country
για να προσφέρει σαν τελικό αποτέλεσμα έναν ήχο τον οποίο η ίδια αποκαλεί "Tennessee Swing".

"Ο Κουρσάρος" από το Ρωσσικό Κρατικό Μπαλέτο στις 28/09/ στο ΡΕΞ Εκτύπωση
Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011,
στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών,
θα δοθεί η παράσταση μπαλέτου “Le Corsaire”
βασισμένη στο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα “Ο Κουρσάρος” του 1814
και σε σύνθεση του Adolphe Adam από το Κρατικό Ρωσικό Μπαλέτο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στις 21:00 με τιμή εισόδου 15€

Εισιτήρια προπωλούνται στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

bolshoi-corsaire1-yusupov.jpg

“Le Corsaire”

Το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα “Ο Κουρσάρος”, που γράφτηκε το 1814, φαίνεται να έχει χρησιμεύσει ως έμπνευση για τουλάχιστον έξι γνωστές παραγωγές μπαλέτου σχετικά με τους πειρατές, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Η πρώτη παραγωγή ήταν σκηνοθετημένη από τον Giovanni Galzerani το 1826 για το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου. Το “Le Corsaire” είναι ένα μπαλέτο το οποίο παρουσιάζεται σε τρεις πράξεις, με ένα σενάριο που αρχικά δημιουργήθηκε από Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, έχοντας σαν βάση το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα.
Η αρχική χορογραφία του Joseph Mazilier που έγινε πάνω στη μουσική του Adolphe Adam, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το μπαλέτο του “Théâtre Impérial de l'Opéra” στο Παρίσι, στις 23 Ιανουαρίου 1856.

Όλες οι σύγχρονες παραγωγές του “Le Corsaire” έχουν τις ρίζες τους στην αναβίωση των σκηνοθετημένων, από το δάσκαλο του μπαλέτου Marius Petipa για το “Imperial Ballet” της Αγίας Πετρούπολης, παραστάσεων που δόθηκαν από τα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ρωσικό Κρατικό Μπαλέτο
Η ιστορία του Ρωσικού Κρατικού Μπαλέτου είναι παρόμοια με την ιστορία της Σταχτοπούτας, που έγινε πριγκίπισσα λόγω της καλοσύνης, της ειλικρίνειας και της ακούραστης δουλειάς της. Το 1981 ιδρύθηκε ως μια μικρή εταιρεία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σύντομα αυτό το μικρό σχήμα θα είχε μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία θέατρα μπαλέτου από τη Ρωσία και θα είχε κερδίσει παγκόσμια φήμη.

Ήταν ο Vyacheslav Gordeev, διαπρεπής χορευτής και χορογράφος, αυτός ο οποίος οδήγησε την εταιρεία σε νέα ύψη. Το 1984 ανέλαβε και ξεκίνησε εργασίες για την επέκταση του ρεπερτορίου και τη νέα εικόνα του σχήματος. Με παραστάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, κέρδισε την αγάπη του κοινού και την αναγνώριση των κριτικών.

Το ρωσικό κρατικό μπαλέτο μπορεί να καυχηθεί για πολλές εντυπωσιακές νίκες των χορευτών της σε διεθνείς διαγωνισμούς καθώς και για βραβεία κύρους τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εταιρείας. Υπήρχαν πολλές πρεμιέρες, περιοδείες και παραστάσεις στις πλέον διάσημες σκηνές του κόσμου.

Μεταξύ των εξαιρετικών καλλιτεχνών οι οποίοι συνεργάστηκαν με το Ρώσικο Κρατικό Μπαλέτο περιλαμβάνονται οι: Nina Timofeeva, Ekaterina Maximova, Nadezhda Pavlova, Μαρίνα Semionova, Asaf Messerer και ο Julio Bocca.

Σήμερα το Ρώσικο Κρατικό Μπαλέτο μπορεί δίκαια να θεωρηθεί ότι αποτελεί ένα διεθνές αστέρι για το μπαλέτο. Κλασικά αριστουργήματα όπως "Λίμνη των Κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ» ή «Δον Κιχώτης», αποδίδονται με ακαδημαϊκό ύφος ενώ οι σύγχρονες τάσεις, επίσης, αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Οι απόφοιτοι από τις καλύτερες σχολές μπαλέτου από τη Ρωσία και άλλες χώρες εντάσσονται σε ετήσια βάση στην εταιρεία και χορευτές από το εξωτερικό εμφανίζονται μαζί με τους Ρώσους εκτελεστές.
Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει με επιτυχία στη Γερμανία, τη Βρετανία, Ινδία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιαπωνία, Αυστραλία, το Μεξικό και την Κίνα.
Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο στις 27/09/2011 Εκτύπωση
Έναρξη 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011
&
ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

medfest_2011_003-1.jpg

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα 26/09/2011, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Σγουρός Μιχάλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης και ο Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης από τον ΠΑΟΔΑΝ με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011 στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα Του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών 2011 που πραγματοποιείται σε όλη την Κρήτη από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο έως τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα και υπογράμμισαν ότι αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις υψηλής και καλλιτεχνικής αξίας ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε εντυπωσιακές εμφανίσεις σημαντικών καλλιτεχνών παγκόσμιας εμβέλειας στον Άγιο Νικόλαο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου από αύριο 27/09 έως τις 4/10/2011.

Επίσης κάλεσαν όλους τους συμπολίτες μας αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους να αγκαλιάσουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών γιατί πρόκειται για ένα γεγονός που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας.
Παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη.

tatoo_513.jpg

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011, με τη μεγάλη συμμετοχή ενός μοναδικού εντυπωσιακού θεάματος που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην πόλη του Αγίου Νικολάου!
Πρόκειται για την παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη, Ιστορικό δρώμενο από το Ιταλικό μεσαιωνικό άγημα σημαιοφόρων (Συμμετέχοντες του Διεθνούς Tattoo στην Κρήτη) που θα ξεκινήσει από τη Μαρίνα στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα θα περάσει μέσα από την πόλη και θα καταλήξει στη Λίμνη, στο χώρο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ 27 Σεπτεμβρίου
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

• Κεράσματα στις παραλίες – Γραφείο Πληροφοριών
• Δωρεάν Είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους
Κεντρική εκδήλωση στη Λίμνη Αγίου Νικολάου.
17:00 – 18:00 Παρέλαση των “Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio" μέσα στην πόλη.
18:00 Η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα. Ποδηλατοδρομία.
18:00 Εκθεση Κρητικών Προϊόντων & Διατροφής με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO
19:30 Βράβευση επαγγελματιών Κρουαζιέρας Κρητικό Γλέντι με μουσική και χορούς της Κρήτης – Λαϊκό Μουσικό πρόγραμμα

Το μήνυμα του Δήμαρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη για το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών 2011
«Στον ευρύτερο Δήμο του Αγίου Νικολάου θα φιλοξενηθούν σημαντικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών. Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναφορά στο χώρο της Μεσογείου που αναδεικνύει άλλωστε και τη σημαντική θέση της Κρήτης σε αυτό τον ιστορικό χώρο.
Καλλιτεχνικά συγκροτήματα υψηλού επιπέδου, καλλιτέχνες και παραγωγοί διεθνούς φήμης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην περιοχή μας σε μια μεγάλη συνάντηση πολιτισμών, αναδεικνύοντας την αξία του πολιτισμού, της ειρήνης, της συνύπαρξης και τις αξίες της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης και δημιουργίας. Ενός πολιτισμού στον οποίο η Κρήτη έχει προσφέρει πάρα πολλά και αποτελεί μέρος αυτής της δημιουργίας.
Συνδυάζοντας μάλιστα φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που είναι «Ο τουρισμός ενώνει τους Πολιτισμούς» αυτές οι εκδηλώσεις έρχονται να συμβάλλουν σε αυτή τη λογική της συνάντησης των πολιτισμών.
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ εκπέμπει προς όλη τη Μεσόγειο το μήνυμα αυτό της συνάντησης προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το νησί μας το οποίο είναι σταυροδρόμι πολιτισμών με μακραίωνη ιστορία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης , τους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες για την παρουσία τους και είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια
».
Άγιος Νικόλαος, 26/09/2011, Γραφείο Τύπου

Επιστολή Δημάρχου στο Διοικητή του ΙΚΑ Εκτύπωση
Προς: Τον Διοικητή του ΙΚΑ

Κοινοποίηση: 1)κ. Μιχάλη Καρχιμάκη Βουλευτή Λασιθίου 2) κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Βουλευτή Λασιθίου 3) Δημοτική Κοινότητα Νεαπόλεως, 4)Υποκατάστημα ΙΚΑ Νεάπολης

Κύριε Διοικητά,

Πληροφορούμαστε την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ από 3-10-2011.

Όπως επισημαίνει το επισυναπτόμενο ψήφισμα-διαμαρτυρία της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης το κλείσιμο του Παραρτήματος δεν εξοικονομεί ουσιαστικούς πόρους δεδομένης της μικρής δαπάνης που υπάρχει ενώ από την άλλη εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους και την οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή Νεάπολης και Βραχασίου.

Παρακαλούμε ως εκ τούτου για την αναθεώρηση της απόφασής σας και την εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ στη Νεάπολη.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Επιστολή Δημάρχου στο Υπ.Οικονομικών για τη ΔΟΥ Νεαπόλεως Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρη Ιωάννη με θέμα την απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Νεαπόλεως.
Kοινοποίηση στους: 1)κ. Μιχ.Καρχιμάκη Βουλευτή Λασιθίου, 2)κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Βουλευτή Λασιθίου, 3)ΕΒΕ Λασιθίου, 4)Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαστε ότι υπάρχει απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Νεαπόλεως .
Υπενθυμίζουμε το με αριθμ. 17955/23-11-2010 έγγραφό μας , όπου σας ενημερώνουμε ότι η ενέργεια αυτή δεν συμβάλλει στις οικονομίες που επιδιώκετε, αντιθέτως δε, θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και συγκεκριμένα:

1)Η ΔΟΥ Νεαπόλεως στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και επομένως το κόστος είναι πολύ μικρό.
Είναι μια ΔΟΥ ευέλικτη και με μια αναδιάρθρωση μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο ενώ τα οφέλη από τη λειτουργία της είναι πολλαπλάσια του κόστους.

2)Διαχειρίζεται περίπου 4.500 δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή πληθυσμού 7.000 κατοίκων.
Η Νεάπολη είναι έδρα της Μητροπόλεως Πέτρας, της Εισαγγελίας, του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου, του Νοσοκομείου, των Φυλακών και άλλων Υπηρεσιών που εξυπηρετούνται σήμερα από τη ΔΟΥ Νεαπόλεως.

3)Η παρουσία της ΔΟΥ συμβάλλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή και το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή της θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τα οφέλη από τη λειτουργία της.

Θεωρούμε ως εκ τούτου αναγκαίο την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ της Νεάπολης. Στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης αλλά και της συνεργασίας με τη γειτονική ΔΟΥ του Αγίου Νικολάου μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα για την κοινωνία του τόπου μας ,την οικονομία της περιοχής μας και τα έσοδα του Υπουργείου σας.
Επισυνάπτουμε διαμαρτυρία της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης

Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών - Πρόγραμμα 27/9 – 4/10/2011 Εκτύπωση
medifest_2592011_111116_.jpg

Τρίτη 27/9

“Sbandieratori di Sansepolcro & Gubbio"
Ιστορικό δρώμενο (Ιταλικό μεσαιωνικό άγημα σημαιοφόρων – Συμμετέχοντες του Διεθνούς Tattoo στην Κρήτη)
Στους δρόμους της πόλης του Αγίου Νικολάου / Ώρα 17.00 – 18.00

Τετάρτη 28/9

“Le Corsaire”
Παράσταση Ρώσικου κρατικού μπαλέτου σε σύνθεση του Adolphe Adam
Κινηματοθέατρο ΡΕΞ / Ώρα 21.00 / Είσοδος: 15 ευρώ

Πέμπτη 29/9

“Christabel and the Jons” Band, Russ Gentner των Η.Π.Α.
Αμερικάνικη Jazz and Blues
Ξενοδοχείο “Porto Elounda” de Luxe Resort / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Παρασκευή 30/9

“Διεθνές Tattoo – Παρέλαση”
Παρέλαση από Ορχήστρες στρατιωτικής, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής με χορό και ιστορικές αναπαραστάσεις από διάφορα μέρη του κόσμου
Στους δρόμους της πόλης του Αγίου Νικολάου / Ώρα 12.00 – 14.00

“Διεθνές Tattoo στην Κρήτη”
Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου / Ώρα 20.30 / Είσοδος: 10 ευρώ

Σάββατο 1/10

Η ορχήστρα από την Ρωσία “Volkonsky Consort”
Κονσέρτο Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής μουσικής
Κινηματογράφος Δρήρος Νεάπολης / Ώρα 19.30 / Είσοδος: Ελεύθερη
Παραδοσιακό κρητικό καζάνι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου Φουρνής
Καστέλλι Φουρνής / Ώρα 21.30

Τρίτη 4/10

Libertas” Quintet (Ρωσία)
Κοντσέρτο κλασικής μουσικής
Ξενοδοχείο “Iberostar Mirabello” / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Προπώληση εισιτηρίων στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Σίσι γιόρτασε με επιτυχία τον Τουρισμό Εκτύπωση
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν στο όμορφο Σίσι οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού 2011 οι οποίες πραγματοποιούνται σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το Πρωί της Παρασκευής τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Σισίου επισκέφτηκαν με το «Τραινάκι της Χαράς» το Ξενοδοχείο «Καλημέρα Κρήτη» όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή κ. Πελεκανάκη. Τους μαθητές συνόδευσε η κ. Κατερίνα Αστρουλάκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα από την Επιχειρησιακή Βραχασίου που είχε διοργανώσει μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου Έκθεση Τοπικών Προϊόντων με κέρασμα στους καλεσμένους και τους επισκέπτες της περιοχής, βραβεύσεις επαγγελματιών και πολιτών που έχουν συμβάλλει επί σειρά ετών στον Τουρισμό ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά από τους Λουκά Μιχαλόπουλο και η Ειρήνη Βλαχάκη με λαϊκή μουσική και τραγούδια και τους Κωστή Σουλαδάκη και Μανώλη Βασιλάκη με παραδοσιακό κρητικό πρόγραμμα.
sisitourismos_2011.jpg

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης ο οποίος καλωσόρισε τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια κάλεσε το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη να απευθύνει χαιρετισμό ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «..Στην Κρήτη και στον τόπο μας ο τουρισμός έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία τόσο οικονομική όσο κοινωνική και πολιτισμική. Βασική αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η αρχή της φιλοξενίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο τόπος μας… Η Κρήτη με τη μακραίωνη ιστορία και την πολιτιστική παράδοση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πολιτισμό, και δείγματα αυτού του πολιτισμού έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά χιλιάδες επισκέπτες φίλοι μας… Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού τιμούμε απόψε ανθρώπους από το χώρο του τουρισμού οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας. Είναι μια οφειλόμενη τιμή που τους αποδίδουμε με πολύ αγάπη και εκτίμηση».

Με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής τιμήθηκαν οι: κ. Jan Driessen, επικεφαλής της Βελγικής Αρχαιολογικής Αποστολής που διενεργεί ανασκαφές στη θέση Μπούφος Σισίου, κ. Δρακωνάκης Μανώλης, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sissi Bay που είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην περιοχή Σισίου, από το 1980, κες Αικατερίνη Λεμπιδάκη και Μαρία Λασιθιωτάκη- Λεμπιδάκη, οι οποίες με πολύ κόπο και μεράκι δημιούργησαν το Λαογραφικό Μουσείο «Βραχασώτικο Σπίτι» στο Βραχάσι, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και πόλο έλξης επισκεπτών και τον κ. Χουρδάκη Γεώργιο, ιδιοκτήτη της παραδοσιακής ταβέρνας «Ο Μερακλής» που είναι επίσης η παλαιότερη ταβέρνα που λειτουργεί έως σήμερα στη Μίλατο από το 1978. Τις αναμνηστικές πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κερούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός και ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Άννα Σουλαδάκη η οποία ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους των διοργανωτών όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την υπέροχη βραδιά και πληροφόρησε τους επισκέπτες ότι μπορούν να απολαύσουν στα εστιατόρια της περιοχής τα παραδοσιακά μενού που ετοίμασαν ειδικά για σήμερα σε ειδική τιμή για όλους καθώς και δωρεάν κρασί.

Την γιορτή τουρισμού στο Σίσι τίμησαν με την παρουσία ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Κερούλης Μιχαήλ και κ. Σγουρός Μιχαήλ, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Βιδάλης Ευστάθιος, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Πεπόνης Εμμανουήλ, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού κ. Καφετζάκη Μαρία, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου κ. Γ. Λασηθιωτάκης καθώς και ξενοδόχοι, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής.
Άγιος Νικόλαος, 24/09/2011, Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου γιορτάζει τον Τουρισμό Εκτύπωση

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου γιορτάζει τον Τουρισμό

Το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011 είναι:

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ

TOURISM LINKING CULTURES

afisatourism_12011.jpg

Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης
και
το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
σας καλούν να συμμετάσχετε
στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις δραστριότητες της Εβδομάδας Τουρισμού
από σήμερα Παρασκευή 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2011 που θα διεξαχθούν σε όλες τις τουριστικές περιοχές του Δήμου μας.

«Στόχος του Δήμου είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών μια και η περιοχή μας είναι κυρίως τουριστική καθώς και η
κοινητοποίηση των συνειδήσεων του κόσμου.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι σπουδαίας σημασίας
και αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για εμάς, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τον τουρισμό μας και την μοναδική κρητική φιλοξενία που διαθέτει ο τόπος μας».


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
της Εβδομάδας Τουρισμού έως τη Δευτέρα 26/09


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Σεπτεμβρίου

ΒΡΑΧΑΣΙ – ΣΙΣΙ – ΜΙΛΑΤΟΣ

10:00
Ξενάγηση μαθητών στις εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort
11:00
Παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά στην παραλία του Μπούφου. Κέρασμα στις παραλίες του Σισίου.
18:00
Έκθεση Κρητικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς – περίπτερο τουριστικής προβολής στο Σίσι
19:30
Κρητική βραδιά – παραδοσιακή μουσική και χορός. Βράβευση ανθρώπων του τουρισμού
• Τα εστιατόρια προσφέρουν παραδοσιακό μενού σε ειδική τιμή
• Δωρεάν ξενάγηση με το τραινάκι σε Σίσι και Μίλατο

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΤΣΑ

15:00 – 20:00
Έκθεση υφαντικής. Κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης

ΕΛΟΥΝΤΑ

15:00 – 16:30
Θαλασσινός περίπλους Σπιναλόγκα με 50% έκπτωση.

17:15
Προβολή ντοκιμαντέρ (Σπιναλόγκα) «Ο τόπος που δακρύζουν οι Θεοί» στο Δημοτικό Κατάστημα Ελούντα.

21:00
Κρητική μουσική και τραγούδια στην πλατεία


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΤΣΑ
09:00 – 20:00

Έκθεση υφαντικής. Κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Σεπτεμβρίου

ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

09:30 π.μ.
Ζωγραφική στα βότσαλα στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου . Κέρασμα στις παραλίες του Καλού Χωριού.

19:30
Κρητικό γλέντι στην πλατεία του Ίστρον – Βράβευση επαγγελματιών – Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας (παραδοσιακά και εποχιακά εδέσματα) με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας.


Κοντσέρτο κλασικού πιάνου με την Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη Εκτύπωση

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

kapsetakiadelfespiano_photo.jpg

"Τα σύννεφα του ήχου"

έργα για σόλο πιάνο των Chopin και Liszt

Κοντσέρτο κλασικού πιάνου

με την Μαριάννα και την Στεφανία Καψετάκη,

οι οποίες παίζουν για την "Ηλιαχτίδα"

στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ,

στις 21.00
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών με υποτροφία στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου, με καθηγήτρια την Κάλλια Αναστασάκη.

Ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στην κατηγορία "τέσσερα χέρια" στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM στην Αθήνα, με επαινετικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση. Το 2004, μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, έλαβαν το 1ο Βραβείο Πιάνου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες.

Την ίδια χρονιά απέσπασαν Βραβείο με τη συμμετοχή τους στην κατηγορία "τέσσερα χέρια" στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου KONZERTEUM της Αθήνας. Τον Ιούνιο του 2006 πήραν το Πτυχίο Πιάνου με ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ενώ το 2008, σε ηλικία 17 ετών, απέκτησαν το Δίπλωμα Πιάνου με ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, Διάκριση και Πρώτο Βραβείο από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Συνεχώς παρακολουθούν σεμινάρια και συμμετέχουν σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, τη Γερμανία με κορυφαίους σολίστ πιάνου, όπως οι Μartino Tirimo, Yonty Solomon, Ratoslav Kvapil, Helen Krizos, Bernard Roberts, Murray McLachlan, Dina Parakhina, Bryce Morrison, Jonathan Middleton. Μολονότι έγιναν δεκτές να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στο King's College και στην Royal Academy του Λονδίνου, με υποτροφία του Ιδρύματος SCHILLIZI, έμειναν στην Ελλάδα και τελειοποιούν τη σολιστική τους δεξιοτεχνία με τον Καθηγητή, διεθνή σολίστ πιάνου και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή, ενώ παράλληλα σπουδάζουν στα Τμήματα Ιατρικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αντίστοιχα.
Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης στις 23/09 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Άγιος Νικόλαος 20-9-2011
Αρ. Πρωτ. : : 104
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Τηλ. : 2841089915

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ:
Τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ:
- κ. Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δατσέρη Ιωάννη
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Μαρή Μιχαήλ

Παρακαλώ όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου του Δήμου, Ρ.Καπετανάκη 7, την 23η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 μ.μ. για συζήτηση επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέματα Συνεδρίασης:
- Επικύρωση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
- Λήψη απόφασης για μίσθωση κυλικείου Β΄ Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως.
- Προκήρυξη εκμίσθωσης κυλικείου και καθορισμός όρων προκήρυξης Δημοτικού Σχολείου Ελούντας και Β΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου.
- Συγκρότηση «Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας» σχολείων Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
- Διενέργεια πληρωμών που αφορούν δαπάνες των παλιών σχολικών επιτροπών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν τη σύσταση του Νομικού Προσώπου Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Συζήτηση αιτήσεως Βέρας Μούλιτς – Γαλανάκη για παραχώρηση μίας αίθουσας διδασκαλίας (πρόγραμμα Σέρβικο Σχολείο).
- Συζήτηση αιτήσεως της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αβάντι» για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων θεατρικής αγωγής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης πραγματοποίησε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 15:30΄ έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, με θέματα:

α) την απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω : «Αναστέλλουμε τη λειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Κρήτης από τις 03 Οκτωβρίου 2011. Η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Κρήτης, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας του, θα ασκείται από το Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου, στο οποίο υπάγεται το εν λόγω Παράρτημα».

β) το επερχόμενο κλείσιμο – συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης έως το τέλος του έτους.

γ) το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Ο.Τ.Ε. δ) την υποβάθμιση – συγχώνευση, του Κ.Π.Ε. (κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) Νεάπολης.

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκαν ομόφωνα :

1) Να επιδοθεί το παρακάτω ψήφισμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς
2) Η Τοπική Κοινότητα να προβεί σε οργάνωση κινητοποιήσεων με την συμπαράσταση όλων των κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετούνται τόσο από το Ι.Κ.Α. Νεάπολης όσο και από την Δ.Ο.Υ., προκειμένου να μην δρομολογηθούν οι παραπάνω εξελίξεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ως Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης,
είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το "παρόν" στο κάλεσμα των πολιτών που σήμερα εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους, για την υποβάθμιση της Πόλης της Νεάπολης σε επίπεδο υπηρεσιών και διαμαρτυρόμαστε εντόνως τόσο για την επερχόμενη αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Νεάπολης, όσο και για το δρομολογούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, του παραστήματος του Ο.Τ.Ε. και την υποβάθμιση του Κ.Π.Ε.
Δεν είναι δυνατόν, στις ημέρες μας, να απογυμνώνουμε μια ολόκληρη πόλη προκειμένου να ικανοποιηθούν ορισμένα μικροπολιτικά συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Τα πραγματικά στοιχεία έχουν ως εξής :

1) τα έξοδα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νεάπολης αποτελούν ποσό ευτελές, «περίπου 500 € μηνιαίως»
2) δεν εξυπηρετεί μόνο την πόλη της Νεάπολης αλλά και ολόκληρο το επάνω Μεραμπέλλο, με πολύ μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και μεγάλο όγκο οικοδομών.
3) εξυπηρετεί περίπου έξι χιλιάδες εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή Νεάπολης, Βραχασίου, Σισίου, Μιλάτου.
4) εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους, οι οποίοι, με την περικοπή των συντάξεών τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκέπτονται το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου.
5) η Δ.Ο.Υ Νεάπολης και το υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε εξυπηρετούν τους Πολίτες όλων των προαναφερόμενων περιοχών, και επιπλέον στεγάζονται σε δημόσια κτήρια.
6) το Κ.Π.Ε. Νεάπολης επί σειρά ετών εκπόνησε και υλοποίησε σπουδαία Περιβαλλοντικά προγράμματα στα οποία εκπαιδεύονταν μαθητές από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, και στεγάζεται επίσης σε δημόσιο κτήριο.

Αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε την υποβάθμιση, αποδυνάμωση και απομόνωση της περιοχής μας και ειδικά της Πόλης της Νεάπολης η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευημερία και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των συμπολιτών μας και αντιστρατεύεται ευθέως την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση.


Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσιχλής
Τα Μέλη
Μαρία Πλευρίδου, Κίμων Χουρδάκης, Μιχάλης Φινοκαλιώτης
Ένταξη νησίδας Σπιναλόγκας στα Μνημεία της UNESCO Εκτύπωση
spinalonga1.jpgΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Παύλο Γερουλάνο
KOIN:
1) κ.Λίνα Μενδώνη, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού
2) κ.Καρχιμάκη Μιχαήλ, Βουλευτή Λασιθίου
3) κ.Γιάννη Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου


ΘΕΜΑ: Ένταξη νησίδας Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Κύριε Υπουργέ,
Εξελίσσεται μια προσπάθεια από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , γα την ένταξη της οχυρής νησίδας « Σπιναλόγκας» στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η Α΄ φάση από την ομάδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο σχετικός φάκελος έχει παραδοθεί στο Υπουργείο σας και προσωπικά σε εσάς καθώς και στην κ.Μενδώνη κατά την επίσκεψή σας στη Σπιναλόγκα.

Η σημασία της ένταξης του Μνημείου στον κατάλογο της UNESCO είναι αδιαμφισβήτητη ενώ από τον φάκελο προκύπτει ότι η Σπιναλόγκα καλύπτει τα 4 εκ των 10 κριτηρίων που θέτει η UNESCO (απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καλύπτεται ένα κριτήριο). Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου αποφάσισε και προτείνει την υποβολή φακέλου για ένταξη του Μνημείου και συγκρότησε επιτροπή παρακολούθησης για τη διαχείριση του θέματος(ως το συνημμένο).

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, οι τοπικοί φορείς και η μελετητική ομάδα σε μια συμμετοχική διαδικασία επεξεργάζονται το τελικό σχέδιο διαχείρισης και ευελπιστούμε ότι αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου. Θεωρούμε ,όπως μας δηλώσατε, βέβαιη την αμέριστη συμπαράστασή σας σ΄αυτή την πολιτιστική και εθνική προσπάθεια και παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να υποβληθεί από το υπουργείο σας ο φάκελος στην UNESCO (Ελληνικό Τμήμα),ώστε να συμπεριληφθεί στην σχετική προς ένταξη λίστα (tentative list) των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Δαπάνες Σχολικών Επιτροπών Εκτύπωση
Γραφείο Δημάρχου
ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο Πάρη
ΘΕΜΑ: Δαπάνες Σχολικών Επιτροπών.

Κύριε Υφυπουργέ,
Έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο στο θέμα της λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, κυρίως όσον αφορά το σκέλος των δαπανών. Ενώ οι Σχολικές Επιτροπές έχουν χρήματα, υπάρχει αδυναμία διάθεσής τους, λόγω των αντιφάσεων που έχουν δημιουργηθεί με αποτέλεσμα ο κάθε Δήμος να ενεργεί κατά το δοκούν. Συγκεκριμένα με το άρθρο 3 παρ.1 της αριθμ. 8440/24-2-2011 απόφασης του κ. Υπουργού Εσωτερικών , αναφέρεται ότι οι σχολικές επιτροπές δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις του Β.Δ.17-5/15-6-1959(ΦΕΚ 114Α΄) «περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων»,όπως ισχύει καθώς και του Ν.Δ.476/1974 «περί λογιστικού των Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου» και δεν υποχρεούνται σε σύνταξη προϋπολογισμού, δηλαδή δεν εφαρμόζουν το δημόσιο λογιστικό. Το Ελεγκτικό όμως Συνέδριο αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ν.3852/2010 οι Σχολικές Επιτροπές ως Νομικά Πρόσωπα υπάγονται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συνημμένο).

Αυτή η αντίφαση πρέπει να λυθεί και θεωρώ πως χρειάζεται η προσωπική σας παρέμβαση ώστε να εξαιρεθούν οι Σχολικές Επιτροπές, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, σύμφωνα και με την παραπάνω απόφαση από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτή την στιγμή κ.Υφυπουργέ, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης μεταφέρουν την άποψη του Υπουργείου Παιδείας ότι τις δαπάνες θα τις αναλάβουν αποκλειστικά οι Σχολικές επιτροπές, το Ελεγκτικό αναφέρει ότι πρέπει να υπάγονται στον έλεγχο του και η εγκύκλιος του Υπουργείου σας αναφέρει ότι εξαιρούνται του δημόσιου λογιστικού. Οι γονείς και το διδακτικό προσωπικό πιέζουν τους Δήμους, τα σχολεία άνοιξαν και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο. Σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα που έχουμε αποστείλει και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι.Κουνενάκης
Εβδομάδα Τουρισμού 23 - 27 Σεπτεμβρίου Εκτύπωση
af_2001_1.jpg
af_2011_2.jpg
Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού από 23 έως 27/09 Εκτύπωση
banner1_eng_2011.jpg

Επίκαιρο, παγκόσμιο και ως πεμπτουσία του τουρισμού χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού «Ο Τουρισμός Ενώνει τους Πολιτισμούς», στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στο γραφείο του, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

syntytourism_____2011_002.jpg

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου καθώς και στην ανάδειξη της μεγάλης σημασίας που αποτελεί ο τουρισμός για τον τόπο μας και για την κοινωνία μας.

Τις εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται στην έδρα του Δήμου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα παρουσίασαν ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Καφετζάκη. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς και τους κ. Μανόλη Πεπόνη, Διευθυντή της ΔΑΕΑΝ και κ. Γιώργο Χουρδάκη, ειδικό Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού στο Βραχάσι, στο Σίσι, στη Μίλατο, στην Κριτσά, στην Ελούντα και στο Καλό Χωριό περιλαμβάνει:

Ποδηλατοδρομία στον Άγιο Νικόλαο «Η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα» στις 27/09, στις 18.00, δωρεάν είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσικό πρόγραμμα με κρητικά και λαϊκά τραγούδια, κρητικούς χορούς, έκθεση Κρητικών Προϊόντων με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO, τιμητικές βραβεύσεις από το Δήμο Αγίου Νικολάου σε επαγγελματίες της κρουαζιέρας, βραβεύσεις των επαγγελματιών που θα λάβουν μέρος στην Έκθεση Κρητικών Προϊόντων 2011, κέρασμα στις παραλίες, διαγωνισμό Κρητικής κουζίνας (παραδοσιακά και εποχιακά εδέσματα) με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας, ζωγραφική στα βότσαλα στις παραλίες από τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, έκθεση υφαντικής στην Κριτσά και κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης, Θαλασσινό περίπλου στη Σπιναλόγκα με 50% έκπτωση, προβολή ντοκιμαντέρ (Σπιναλόγκα) «Ο τόπος που δακρύζουν οι Θεοί» στο Δημοτικό Κατάστημα Ελούντας, ξενάγηση μαθητών στις εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort , παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά στην παραλία του Μπούφου, Beach sports & Beach Party επίσης στην παραλία του Μπούφου, κέρασμα στις παραλίες του Σισίου, τα εστιατόρια θα προσφέρουν παραδοσιακό μενού σε ειδική τιμή, δωρεάν ξενάγηση με το τραινάκι σε Σίσι και Μίλατο.

Άγιος Νικόλαος, 20/09/2011, Γραφείο Τύπου


Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τουρισμού
Προκήρυξη 27ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας 2011 Εκτύπωση
Προκήρυξη 27ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει τον 27ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ένα διαγωνισμό - θεσμό που συνεχίζει με νέες ιδέες και νέες προοπτικές.

Στα χρόνια που πέρασαν ο διαγωνισμός ήταν ενταγμένος στα πλαίσια των εκδηλώσεων Λόγου και Τέχνης με αφιερώματα σε πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσα τους, λογοτέχνες, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, όπως η Μ. Μερκούρη, ο Ν. Κούνδουρος, ο Θ. Αγγελόπουλος, ο Κ. Καβάφης, ο Μ. Αναγνωστάκης, ο Κ. Φραγκούλης, ο Ν. Καζαντζάκης, ο Β. Κορνάρος, ο Α. Σαμαράκης, ο Ζ. Ντασέν κ.α. Φέτος ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας έγινε ανεξάρτητος θεσμός στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μιραμπέλλο 2011 και τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Νοέμβρη.

Θέμα του διαγωνισμού: «Οι Άλλοι»


Η σχέση μας με τους άλλους, η προσφορά, oι προκαταλήψεις, ο φόβος, η κόλασή μας, η αλληλεγγύη, εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι κι εγώ, ο αυτοπροσδιορισμός, η αλλοτρίωση, η εξάρτηση, η επιβεβαίωση. Όλα όσα σημαίνουν οι « Άλλοι» κάθε κατηγορίας και κάθε μορφής. «Βλέπεις» είπε «είναι οι Άλλοι και δε γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα και δε γίνεται μ' Αυτούς χωρίς, Εσύ Βλέπεις» είπε «είναι οι Άλλοι και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να 'ναι και να μείνει αυτή.» (Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί, Η Γένεσις)

Ο 27ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας αφορά στα παρακάτω είδη:

1) Π Ο Ι Η Σ Η & 2) Δ Ι Η Γ Η Μ Α στις εξής κατηγορίες:
α. ενήλικες
β. μαθητές γυμνασίου
γ. μαθητές λυκείου

Καλούνται οι Δήμοι, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των νομών της Κρήτης και τα Μ.Μ.Ε. όλης της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που έχει στόχο την ανάδειξη και την προβολή των πνευματικών δημιουργών του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.
Δημοσθένης Μεθυμάκης

Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
Συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. στις 21/09 Εκτύπωση
logo_aghios.jpg

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. την Τετάρτη 21/9/2011 και ώρα 18.30, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1. Παραλαβή και έγκριση των μελετών: α) Σύνταξη τευχών δημοπράτησης των Η/Μ έργων των Αντλιοστασίων Α1, Α2, Α5, Α6 μεταφοράς λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης – Λατσίδας. β) Σύνταξη τευχών δημοπράτησης των έργων συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Νεάπολης, Βουλισμένης, Λατσίδας-Έργα Πολιτικού Μηχανικού.
2. Συζήτηση για την ανάθεση τοπογραφικών αποτυπώσεων εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Νεάπολης & Βραχασίου.
3. Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης και διάθεση πίστωσης για το έργο: «Ανόρυξη γεωτρήσεων για τη Μ.Ε.Λ. Ελούντας»
4. Έγκριση εξαγοράς εκτάσεων για την κατασκευή των αντλιοστασίων αποχέτευσης στον οικισμό του Κρούστα.
5. Κήρυξη συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης για την επέκταση του ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου.
6. Ορισμός τμήματος εκτέλεσης προμηθειών της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
7. Ορισμός συμβολαιογράφου για τη σύνταξη συμβολαίων και άλλων πράξεων.
8. Συζήτηση επί αιτήσεως υπαλλήλου για απόσπασή του από το Δήμο Αγίου Νικολάου στη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν..
9. Συζήτηση επί αιτήσεως υπαλλήλου της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. για μετάταξή της στη Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου.
10. Έγκριση υπερωριών εργατοτεχνικού προσωπικού μηνός Αυγούστου 2011.
11. Συζήτηση επί αιτήματος κ. Μαρίας Πολυχρονάκη.
12. Διόρθωση λογαριασμών ύδρευσης.
13. Συζήτηση επί αιτήματος Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλοι ατόμων τρίτης ηλικίας ενορίας Αγίας Τριάδος Αγ. Νικολάου Κρήτης».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Στην Πόλη Χωρίς Το Αυτοκίνητό μου στις 27/09, ώρα 18.00 Εκτύπωση
22 Σεπτέμβρη

"Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο"


Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 22 Σεπτέμβρη.

Στα πλαίσια αυτά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου
έχει οργανώσει σε συνεργασία με άλλους φορείς
ποδηλατοδρομία την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
που θα θα λάβουν χώρα στη Λίμνη την ίδια ημέρα.

"Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου"

Ο Ποδηλατικός γύρος θα ξεκινήσει στις 18.00
από τη Λ. Καραμανλή και θα τερματίσει στη Λίμνη.

horisauto231.jpg
Πρόσκληση συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 21/09 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πληροφορίες: Λαζαράκη Μαρία
Τηλέφωνο : 2841-89931
ΠΡΟΣ : Mέλη Επιτροπής Περιβάλλοντος
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σε συνεδρίαση


Σας καλούμε την Τετάρτη 21-09-11 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην συνεδρίαση της «Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Νικολάου» που θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο REX στον 3ο όροφο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) με τα παρακάτω θέματα:

1. Η Χωροθέτηση των ΑΠΕ (Αιολικά, φωτοβλταϊκά κ.α), ο ρόλος των ΟΤΑ στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις χωροθέτησης & λειτουργίας των ΑΠΕ, επεξεργασία και διαμόρφωση πρότασης για τον καθορισμό των κριτηρίων/προδιαγραφών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις συγκεκριμένες χωροθετήσεις.

untitled-1.jpg


2. Προστασία και Διαχείριση του υγροτόπου Αλμυρού Αγίου Νικολάου.

peribalon.jpg


3. Υλοποίηση εκδήλωσης για την προώθηση της Ανακύκλωσης στην περιοχή μας (οργάνωση Eco-Festival με τη συμμετοχή φορέων & επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση υλικών).

4. Επεξεργασία πρότασης για την σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο Δήμο μας.

Ο Πρόεδρος
Επιτροπής Περιβάλλοντος
Δήμου Αγίου Νικολάου
ΚΕΡΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Εκτύπωση
banner1_eng_2011.jpg

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στο γραφείο του, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία του προέδρου της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθη Βιδάλη, του Διευθυντή της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλη Πεπόνη, της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρίας Καφετζάκη και του Ειδικού Συμβούλου σε Θέματα Τουρισμού κ. Γιώργου Χουρδάκη με θέμα τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Τουρισμού 23 έως 27 Σεπτεμβρίου που διοργανώνονται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27/09/2011).
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου
Συνέντευξη Τύπου - 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης καθιστών Εκτύπωση


1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης
Καθήμενων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
(Beach Sitting Volleyball) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν εκπρόσωποι της διοργάνωσης
του 1ου Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών (Beach Sitting Volleyball),
την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στον Άγιο Νικόλαο στο ξενοδοχείο Miramare.
Στην συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν το σημαντικό αθλητικό γεγονός οι κ. Γιώργος Ξένος, υπεύθυνος του ΠΑΟΔΑΝ σε θέματα αθλητισμού, ο προπονητής της Εθνικής Βόλεϊ Φινλανδίας (ESI), ο προπονητής της ομάδας VECTOR από τη Μόσχα, ο κ. Γιάννης Σουκιούρογλου αρχηγός και προπονητής του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Τριπτόλεμος» και ο κ. Μιχάλης Πυθαρούλης προπονητή της ομάδας πετοσφαίρισης καθιστών κ. Μιχάλη Πυθαρούλης.

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου επιπέδου. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών με επίσημους κανόνες της FIVB. Το συγκεκριμένο τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Α.Σ. Τριπτόλεμος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Δήμο Αγίου Νικολάου.
1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών Εκτύπωση
Πρόσκληση

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ

σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Άγιου Νικολάου

σας προσκαλούν στο

1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών

που θα διεξαχθεί στην παραλία της Άμμου στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας να παρευρεθείτε

στην αθλητική μας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τελετή έναρξης: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ώρα 9:30

Αγώνες:

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 19:00

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

από τις 10:00 έως τις 15:00


Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου
Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου
Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ


volley_afisa-1.jpg
«Τα μουσικά σαλόνια των Παρισίων» Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Δημήτρη Τουφεξή Εκτύπωση
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

O διεθνούς φήμης μαέστρος και σολίστ πιάνου Δημήτρης Τουφεξής έρχεται για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο να παίξει για τα παιδιά της «Ηλιαχτίδας», του Παγκρήτιου συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία. Η «Ηλιαχτίδα» δραστηριοποιείται από το 1992 και έχει στο επίκεντρο των προσπαθειών της τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών και στηρίζεται στη βοήθεια χορηγών.

toufexis0001.jpg

Δημήτρης Τουφεξής κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια μουσική κοινότητα με διεθνή αναγνώριση σε ένα ευρύ ρεπερτόριο. Απόφοιτος της περίφημης Julliard School of Music της Νέας Υόρκης, έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει δώσει εκατοντάδες ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου. Έχει κερδίσει διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, καλείται συχνά να διδάξει σε σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου. Είναι μόνιμος καλλιτέχνης – καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Πολλοί μαθητές του έχουν διαπρέψει στο χώρο της μουσικής ως μαέστροι και πιανίστες.

Την Κυριακή 18/9/2011 στις 21.00 στον κινηματογράφο Rex, στον Άγιο Νικόλαο θα μας ταξιδέψει στη μουσική των Chopin και Liszt, ξεδιπλώνοντας τη δεξιοτεχνία του και τη μουσική ευαισθησία του με ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα μουσικά σαλόνια των Παρισίων».

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου.


Bιογραφικό του Δημήτρη Τουφεξή

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία - Πλαζ ΕΟΤ Εκτύπωση
afisapsy.jpg
Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ημέρας Αφιερωμένης στην Ψυχική Υγεία


Βραδιά Σύγχρονου Χορού από την ομάδα "Φυσαλίδα" Εκτύπωση
fisalida17.9.2011.jpg
1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθήμενων ΑμεEΑ Εκτύπωση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

triptolemos.jpg

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, 14:00 μ.μ , στην συνέντευξη τύπου για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών (Beach Sitting Volleyball). Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Miramare στον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή Γαργαδόρος τηλ 28410 86030.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά επικοινωνήστε με τον κ. Μιχάλη Πυθαρούλη, στο τηλ.: 6977717718 ή e-mail: michpyt@hotmail.com ή με τον κ. Θάνο Κορομπύλια υπεύθυνο επικοινωνίας και μέλος του Δ.Σ του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. στο τηλ 6944460292 ή με e-mail: korobilias@gmail.com

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου επιπέδου. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών με επίσημους κανόνες της FIVB. Το συγκεκριμένο τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Α.Σ. Τριπτόλεμος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Δήμο Αγίου Νικολάο.

Το τουρνουά αυτό είναι το πρώτο που οργανώνεται
σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2010 στην Kuala Lumpur υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας πετοσφαίρισης για ανθρώπους με αναπηρία (WOVD) και στο οποίο αποφασίστηκε η υιοθέτηση των κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) για την παράκτια πετοσφαίριση, καθώς και η ένταξη του αθλήματος στα Παραολυμπιακά αθλήματα από το 2016.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ” www.triptolemos.org.gr, είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1998 αποκλειστικά στο χώρο του αθλητισμού ατόμων με αναπηρία. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οκτώ (8) ομάδες εκ των οποίων έξι (6) από την Ελλάδα, μία (1) από τη Ρωσία και μια (1) από τη Φινλανδία.

Οι κανονισμοί της Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών είναι οι ίδιοι με της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) για την παράκτια πετοσφαίριση, με εξαίρεση τον αριθμό των παικτών της κάθε ομάδας, τις διαστάσεις του γηπέδου και το μπλοκ στο σέρβις των αντιπάλων. Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 4 αθλητές.
Ένας (1) παίκτης βρίσκεται στη μπροστά ζώνη και δυο (2) παίκτες στην πίσω (ενώ υπάρχει κι ένας (1) αναπληρωματικός παίκτης). Η Παράκτια Πετοσφαίριση Καθιστών παίζεται σε αμμώδη αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 4,00μ x 4,00μ για κάθε ομάδα, το φιλέ έχει ύψος 1,15μ και οι μπάλες είναι οι χρωματιστές μπάλες της Παράκτιας Πετοσφαίρισης.
Εκδήλωση του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας για τη Σπιναλόγκα Εκτύπωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας σας προσκαλεί στην αίθουσα "Ανδρογέω" του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7.00 το βράδυ, στην εκδήλωση με θέμα:
"Σπιναλόγκα. Τόπος πόνου και οδύνης και πηγή έμπνευσης για λογοτεχνική δημιουργία"

spinaloga_2010___023-2.jpg

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

7:00
Καλωσόρισμα από τον Κώστα Μουτζούρη,
πρόεδρο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη
7:15
Ανδρέας Λενακάκης:
Δ. Γραμματικάκη «Η λέπρα και το λεπροκομείο της Σπιναλόγκας Κρήτης» (1911) και Άρη Χατζηδάκη «Σπιναλόγκα» (θεατρικό)
7:30
Κέλυ Δασκαλά:
Η Σπιναλόγκα στη λογοτεχνία. Από τη Γαλάτεια Καζαντζάκη στη Βικτόρια Χίσλοπ
8:00
Βούλα Επιτροπάκη:
«Σαν απελευθερώθηκε ο βάκιλος / κι απολυμάνθηκε ο πόνος στα κάστρα της Σπιναλόγκας». Νομικοπολιτικό θεσμικό πλαίσιο του ζητήματος μέσα από το βιβλίο «Μακρύ αγκάθι» της Λένας Ψηλομανουσάκη-Πιλατάκη
8:15
Κατάθεση μαρτυριών – συζήτηση

Ο πρόεδρος του Κ.Κ.Λ. Ο Γραμματέας
Κώστας Μουτζούρης Κωστής Ψυχογιός
Ορισμός Αντιδημάρχου Δήμου Αγίου Νικολάου Εκτύπωση


Από το Γραφείο του Δημάρχου γνωστοποιείται ότι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης έχοντας υπόψη 1) τις διατάξεις των άρθρων 59 και 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), 2) τις υπ΄αριθμ. 1/2011 και 531/2011 αποφάσεις Δημάρχου περί ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, 3) την αριθμ. 1038/13-9-2011 απόφαση Δημάρχου περί αποδοχής της αριθμ. 19631/13-9-2011 παραίτησης του Αντιδημάρχου κ. Φουλεδάκη Μενέλαου καθώς και 4) τα προβλήματα τις ανάγκες και τους στόχους του Δήμου Αγίου Νικολάου αποφασίζει να ορίσει ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Νικολάου, το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μαρή Μιχαήλ για το χρονικό διάστημα από 14-9-2011 έως 31-8-2013 και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

orismosadidimarhoumariixali_sept2011.jpg

* Την ευθύνη της λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
* Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
* Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης
* Την ευθύνη των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης και την συνεργασία με τους Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων (Αγ. Αντώνιου, Βουλισμένης, Βρυσών, Καρυδίου, Καστελλίου, Λατσίδας, Νικηθιανού, Φουρνής και Χουμεριάκου) για επίλυση προβλημάτων τους
* Την έκδοση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας
* Την ευθύνη λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων

Την εποπτεία του προσωπικού των παραπάνω υπηρεσιών Β) Συμπληρώνει την υπ΄αριθμ. 1/2011 απόφαση Δημάρχου ως παρακάτω: Μεταβιβάζει και αναθέτει στον Αντιδήμαρχο Αικατερινάκη Εμμανουήλ: - Την εποπτεία του τομέα υγεία πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Γ) Τροποποιεί την παράγραφο Β του αποφατικού της 531/2011 απόφασής του ως παρακάτω:
Β 1: Στον Αντιδήμαρχο Αικατερινάκη Εμμανουήλ : - Την εποπτεία του ΠΑΟΔΑΝ - Την εποπτεία του ΟΚΥΔΑΝ Δ) Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι αριθμ. 1/2011 και 531/2011 αποφάσεις Δημάρχου.
Άγιος Νικόλαος, 14/09/2011, Γραφείο Τύπου
ghfjhfgfdgh Εκτύπωση
jhjhghgfghfdgy
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΠΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Εκτύπωση
Αγαπητές μαθήτριες,
Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της "Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και να εκφράσω σε όλους, αλλά και στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά, τις θερμότερες ευχές μου για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους στην εκπαιδευτική οικογένεια και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον ευαίσθητο και απαιτητικό χώρο της Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, την οποία βιώνει σήμερα η χώρα μας, οι εκπαιδευτικοί, μια κατηγορία εργαζομένων με υψηλό βαθμό ειδίκευσης, με κατά παράδοση υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης και κοινωνικής προσφοράς, καλούνται να δώσουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και κάτω από τους καταναγκασμούς της ιστορικής στιγμής, τον καλύτερο εαυτό τους για μια ολοκληρωμένη παιδεία στα νιάτα της πατρίδας μας και να συμβάλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανόρθωση του τόπου.

Καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής με πίστη στην αποστολή τους, αφοσίωση στο έργο τους και ανιδιοτέλεια στην κοινωνική προσφορά τους. Να εμπνεύσουν και να εμψυχώσουν τη νέα γενιά, προκειμένου να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στη βελτίωση της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας. Να δώσουν πνοή στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

Να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις αξίες του πολιτισμού μας αλλά και την ελπίδα ότι ένας άλλος κόσμος δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας είναι εφικτός. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σ' εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, για τους οποίους το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής, αφού όχι μόνο συνδέεται με την καθημερινότητα σας αλλά και με τα όνειρα σας για το μέλλον και τις προοπτικές της προσωπικής σας ζωής, θέλω να σας Διαβεβαιώσω ότι όλοι μας, από τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, είμαστε δίπλα σας, παραστεκόμαστε στην προσπάθεια σας και αφουγκραζόμαστε τους πόθους και τις ελπίδες σας.

Το σχολείο έχει να επιτελέσει και ένα σημαντικό ρόλο στη σημερινή εποχή της αμφισβήτησης και της κρίσης θεσμών και αξιών. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνεχών αλλαγών, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε συνεχώς, να διατηρούμε ζωντανή την επαφή με τη γνώση και να υπηρετούμε την υψηλή ιδέα της μόρφωσης με βαθιά και ουσιαστική συνεργασία, γόνιμο και ειλικρινή διάλογο, καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική, αμοιβαία συμπληρωματική δράση. Το σχολείο ετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες.

Είναι ή θα πρέπει να είναι μια κυψέλη χαράς, εργασίας και δημιουργικότητας. Για αυτό και η συνεργασία πρέπει να είναι βαθιά, καλόπιστη, ειλικρινής και ουσιαστική. Ιδιαίτερα φέτος, με τις αλλαγές στη διοίκηση και στα προγράμματα σπουδών, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, είναι μια πρόκληση για όλους μας να εργαστούμε για την επιτυχία της νέας αυτής προσπάθειας. Με τις σκέψεις αυτές απευθύνομαι σε όλους σας και σας εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση, πάντα στο πλευρό του μαχόμενου εκπαιδευτικού, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, το οποίο θα διασφαλίζει στις νέες και τους νέους του τόπου μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα τους και να ενταχθούν με τα καλύτερα δυνατά εφόδια στον επαγγελματικό και τον κοινωνικό στίβο.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ
Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη «Μαρίνα» Αγίου Νικολάου Εκτύπωση

ekdilosimarina_2011_297.jpg

Η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου
οργάνωσε την Κυριακή 12/09/2011, για τρίτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση προς τιμή των ιδιοκτητών των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα.
Προσκεκλημένοι ήταν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την υπέροχη φεγγαροβραδιά.

ekdilosimarina_2011_313.jpg

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην προβλήτα της Μαρίνας και περιελάμβανε κρητική μουσική και νησιώτικα τραγούδια καθώς και χορό από τους χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου. Επίσης μία άψογη παρουσίαση της κρητικής παραδοσιακής φορεσιάς έγινε από την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κ. Παρούλα Κουτσάκη η οποία έδωσε αρκετά λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία της τοπικής κρητικής ενδυμασίας.

ekdilosimarina_2011_329.jpg

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στο εύγευστο φαγητό που προσφέρθηκε το οποίο ήταν βασισμένο αποκλειστικά σε σπιτικές κρητικές συνταγές φτιαγμένες από τα χεράκια εθελοντριών οι οποίες θέλησαν να αναδείξουν στους ξένους επισκέπτες μας την αξία της κρητικής διατροφής! Φυσικά δεν έλειπαν και τα σουβλάκια αλλά η συνταγή με τους πεντανόστιμους «χοχλιούς» έκλεψε την παράσταση!

ekdilosimarina_2011_290.jpg

Τους ιδιοκτήτες σκαφών καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΔΕΑΝ κ. Μαρία Σκυβάλου.
Τέλος, εκπρόσωπος των ιδιοκτητών σκαφών ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι προσπάθησαν για αυτή την τόσο ζεστή βραδιά που τους χάρισε η Δημοτική Επιχείρηση Αγίου Νικολάου.

ekdilosimarina_2011_341.jpg

Άγιος Νικόλαος, 12/09/2011, Γραφείο Τύπου
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Εκτύπωση
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 16 του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Εκτύπωση
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την 13η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011 ημέρα Τρίτη ώρα 13:00 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1 Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2011
2 Aπόδοση λογαριασμού για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής για προνοιακά επιδόματα διμήνου Μαΐου –Ιουνίου 2011
3 Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για τη μίσθωση Δημοτικού περιπτέρου Νεάπολης
4 Έγκριση πρόσκλησης διαπραγμάτευσης για την ανάθεση της μελέτης ΄΄Επέκταση ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου΄΄
5 Έγκριση πληρωμής δαπάνης για την επισκευή- συντήρηση αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου
6 Ορισμός δικηγόρου για τη συζήτηση της με αρ. πρωτ. 148359/2010 αγωγής Ελένης Ψαλιδάκη κατά Δήμου Αγ. Νικολάου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ
Τελέστηκε ο Αγιασμός των Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Εκτύπωση
Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, προέδρων και μελών από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και αρκετών συμπολιτών μας, τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας. Στο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο Λύκειο, Γυμνάσιο και το Δημοτικό (παλιό Γυμνάσιο) Νεαπόλεως παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης όπου μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι ήσαν παρόντες για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.
agiasmos_2011_385.jpg

Στο Λύκειο Αγίου Νικολάου, στο Λύκειο και Γυμνάσιο Νεαπόλεως ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο. Ο Μητροπολίτης, στην ομιλία του προς τους μαθητές του Λυκείου Νεάπολης, μετά το τέλος της δοξολογίας είπε τα παρακάτω: «Θα ήθελα πάντα να θυμόσαστε ότι βρίσκεστε στο χώρο ενός σχολείου με ιστορία, του αρχαιότερου σχολείου του νομού μας. Θα ήθελα επίσης να σας εκφράσω τη χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας και να σας διαβεβαιώσω ότι συμμετέχουμε όλοι στην αγωνία σας. Είναι σαφές σε όλους ότι τα πάντα αλλάζουν και τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, ακόμα και για τη γνώση και για την παιδεία». Ο Μητροπολίτης στη συνέχεια συμβούλεψε τους μαθητές να μην φοβούνται, να μην απογοητεύονται αλλά ούτε και να απελπίζονται στις δύσκολες στιγμές της ζωής και γενικότερα σε θέματα του σχολείου αλλά να έχουν δύναμη να τα αντιμετωπίζουν και τους ευχήθηκε αγάπη, ομόνοια και καλή σχολική χρονιά.

agiasmos_2011_387.jpg


agiasmos_2011_396.jpg

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παίρνοντας το λόγο σημείωσε τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι καθηγητές, οι μαθητές και η κοινωνία θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη γιατί χρειάζεται να ανακαλύψουμε νέες αξίες, να ξαναδούμε τη ζωή μας και τη συλλογικότητές μας. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε συνδράμουν και οι καθηγητές. Δεν αρκεί απλά και μόνο η παράδοση του μαθήματος αλλά να διαμορφώνουμε άλλους ανθρώπους, άλλες κοινωνίες και άλλες συλλογικότητες. Δυστυχώς αυτές που φτιάξαμε μέχρι σήμερα καταρρέουν, κι έχουμε ευθύνη όλοι μας γιαυτό που συμβαίνει. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι και πιστεύω ότι και με τη βοήθεια της νέας διευθύντριας του Λυκείου Νεάπολης της κ. Μαρίας Κωστάκη, στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, και με τους άλλους καθηγητές καταβάλλαμε μία προσπάθεια να διαμορφωθεί ο χώρος έγκαιρα και να ευπρεπιστεί έτσι ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αξιοπρεπώς τη νέα σχολική χρονιά. Πάνω από τρεις εβδομάδες με τα λίγα συνεργεία του Δήμου και με τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους από την Πολιτεία, τα καταφέραμε. Βέβαια δεν τελειώσαμε τις εργασίες, γιατί χρειάζονται ακόμα και άλλες βελτιώσεις στο χώρο. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι Δήμος προχωρεί παράλληλα τη διαδικασία της αποκατάστασης του αμίαντου και ελπίζουμε να είμαστε σύντομα έτοιμοι ώστε να παραλάβετε ένα σχολείο υπόδειγμα, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα χώρο που παράγεται γνώση και πολιτισμός. Όλοι μαζί και με αισιοδοξία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να πάμε καλύτερα. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά με πολλές επιτυχίες!».

agiasmos_2011_401.jpg

Στο Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που εξέθεσε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Μαρνέλλος, σημειώνοντας ότι εδώ και τρεις μήνες προσπαθούν οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και ο ίδιος να λάβουν μία απάντηση για το νέο καθεστώς της λειτουργίας των σχολείων μετά από τη συνένωση των Καλλικρατικών Δήμων. Μέχρι στιγμής, σημείωσε ο Δήμαρχος, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και το ελεγκτικό συνέδριο δεν έχουν δώσει καμία σαφή απάντηση. Ως εκ τούτου, μετά από την τελευταία επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος με τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη, έγινε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ώστε να δοθούν άμεσα χρήματα στα σχολεία, για να καλύψουν τις αυτονόητες ανάγκες τους και να απαλλαχθούν προσωρινά από αυτή τη διαδικασία οι σχολικές επιτροπές οι οποίες είναι δέσμιες της γραφειοκρατίας.

agiasmos_2011_411.jpg

agiasmos_2011_462.jpg

Ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της περιφερειακής διεύθυνσης κρήτης κ. Πολυζωάκης Εμμ. απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη Απόστολου, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Τζώρτζης ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Οι διευθυντές του Λυκείου, Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου, καλωσόρισαν ατίστοιχα τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς και απηύθυναν κι εκείνοι από την πλευρά τους χαιρετισμούς ενώ ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολή χρονιά!

agiasmos_2011_453.jpg


agiasmos_2011_430.jpg

Στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Νεάπολης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μενέλαος Φουλεδάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννης Τσιχλής, η Αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νεάπολης, ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της περιφερειακής διεύθυνσης κρήτης κ. Πολυζωάκης Εμμ., ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Τζώρτζης, ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Μιχάλης Μαρής, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, και ο Πρώην Δ/ντής του Λυκείου Νεάπολης.
Άγιος Νικόλαος, 12/09/2011, Γραφείο Τύπου

Ομιλία της νέας Δ/ντριας του Λυκείου Νεάπολης
Tο "μέλι της Πρινας" στο "Μένουμε Ελλάδα" από τον Ιάσωνα Ταβλά ΕκτύπωσηΔείτε το βίντεο στο Youtube
Επίσκεψη Ο. Κεφαλογιάννη & Γ. Πλακιωτάκη στο Δήμαρχο Εκτύπωση

Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης - Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκαν σήμερα 9/9/2011, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, στα πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων τους, με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού στο Νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

kefaloyanniplakiotakis__004-1.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ανάπτυξης και σχεδιασμού του τουρισμού ενώ ο Δήμαρχος παρέδωσε στους δύο βουλευτές το παρακάτω υπόμνημα όπου αναφέρονται τα κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού που απασχολούν όχι μόνο το Δήμο Αγίου Νικολάου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Υπόμνημα για τον Τουρισμό
1. Το βασικότερο πρόβλημα αφορά της υποδομές με κυρίαρχο το θέμα του ΒΟΑΚ που έχει εξελιχθεί σε τροχοπέδη για τον τουρισμό και την εν γένει τουριστική ανάπτυξη του Νομού.
Ο ΒΟΑΚ δεν έχει ολοκληρωθεί στο Λασίθι και επί πλέον έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα με την καθυστέρηση της παράκαμψης των Μαλίων καθώς και με τα έργα στο Σεληνάρι.

2. Στις θαλάσσιες υποδομές χρειάζεται να προωθηθεί η έγκριση του αλιευτικού καταφυγίου Καλού Χωριού, η μελέτη της Μαρίνας στην Ελούντα και η επισκευή του λιμενοβραχίονα του Σισίου.

kefaloyanniplakiotakis.jpg

3. Ολοκλήρωση των υποδομών ύδρευσης-αποχέτευσης
και ιδιαιτέρως της ύδρευσης-αποχέτευσης του Σισίου.

4. Ιδρυση γραφείου ΕΟΤ στον Αγιο Νικόλαο με διάθεση κατάλληλου τίσματος από την Κτηματική Εταιρεία.
Είμαστε ο μοναδικός Νομός της Κρήτης χωρίς γραφείο ΕΟΤ.

5. Σε μια καλή χρονιά για τον τουρισμό διαπιστώνουμε ότι το φαινόμενο του all inclusive λειτουργεί σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών .
Επιθυμούμε βεβαίως γεμάτα τουριστικά καταλύματα και παράλληλα απασχόληση
Ελλήνων εργαζομένων ,σύνδεση του τουρισμού με την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα καθώς επίσης λειτουργία και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του επισιτισμού και του εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή.
Το φαινόμενο του all inclusive μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού και εξαφάνιση της διαφορετικότητας και βεβαίως στην ερημοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού χώρου όπου δραστηριοποιούνται οι τουριστικές μονάδες.
Το all inclusive είναι ένα προϊόν το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς , πρέπει όμως να μπουν κάποιοι κανόνες ώστε να μην έχουμε δυσμενείς εξελίξεις.

6. Οι τουριστικοί Δήμοι με την παράλογη απόφαση μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων από 2 σε 0,50% έχουν υποστεί δραματική μείωση των εσόδων τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Το τοπικό τέλος αυτό στήριζε τους Δήμους στις επιπλέον δαπάνες και υποχρεώσεις που έχουν λόγο αύξησης του πληθυσμού.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την επαναφορά του η οποία και για λόγους προγραμματισμού και προβλέψεων, μπορεί να γίνει σταδιακά π.χ. από 0,50 σε 1% το επόμενο έτος σε 1,5 κλπ.

kefaloyanniplakiotakis_001-1.jpg

Αναφορά έγινε επίσης σε θέματα όπως η ένταξη της Σπιναλόγκα στην UNESCO, η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, η λειτουργία του Αεροδρομίου Ηρακλείου καθώς και η επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του, η σπουδαιότητα του θεματικού τουρισμού αλλά και άλλα θέματα τα οποία αναπτύχτηκαν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Τους κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Μιχάλης Σταυρακάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Λουκάκης Γιάννης και ο κ. Δανδουλάκης Γιάννης μέλος της ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγ. Νικολάου κ. Σγουρός Μιχάλης, κ. Εμμ. Αικατερινάκης, κ. Νίκος Αφορδακός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Καφετζάκη, κ. Στάθης Βιδάλης, ο κ. Γιώργος Δατσέρης, ο Διευθυντής Δ/κών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μιχάλης Λασθιωτάκης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ελούντας κ. Βαγγέλης Μαυρικάκης και ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης.

Άγιος Νικόλαος, 9/09/2011, Γραφείο Τύπου
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου στην ΠΕΔ Κρήτης Εκτύπωση
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία οι εκπρόσωποι που θα λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ Κρήτης) για την Εκλογή εκπροσώπων στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

dimotikosimboulioped_7_09_2011_006.jpg

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο Αγίου Νικολάου είναι ο κ. Μιχάλης Σγουρός και ο κ. Μιχάλης Κερούλης από την πλειοψηφία, ο κ. Πανίκος Καρατσής από την μείζονα μειοψηφία και ο κ. Χατζηδάκης Βασίλης από την ελάσσονα μειοψηφία.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων σε κεντρικό επίπεδο δήμων ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ), θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης που αποτελείται από 125 εκπροσώπους (24 Δήμαρχοι και 101 εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων), εκλέγονται:
α) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης που αποτελείται από 21 μέλη (12 Δήμαρχοι και
9 Δημοτικοί Σύμβουλοι).
β) η Εκτελεστική Επιτροπή που αποτελείται από 5 μέλη και
γ) το Εποπτικό Συμβούλιο, που αποτελείται από 3 μέλη.

Επίσης, στην ίδια Γ.Σ. εκλέγονται και οι εννέα (9) εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Το σύνολο των εκπροσώπων της ΠΕΔ Κρήτης στην ΚΕΔΕ είναι 33 μέλη, δηλ. 24 Δήμαρχοι –άνευ εκλογής- συν οι εννέα (9) εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων της Κρήτης.
Άγιος Νικόλαος, 9/09/2011, Γραφείο Τύπου
Επιστολή στον Περιφερειάρχη έστειλε ο Δήμαρχος για το Λιμάνι Σισίου Εκτύπωση
Την παρακάτω επιστολή με θέμα την "Αποκατάσταση ζημιών λιμένος Σισίου" απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο την οποία κοινοποίησε στον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μωραϊτη Θάνο καθώς και στους κ. Καρχιμάκη Μιχάλη Βουλευτή Λασιθίου, κ. Πλακιωτάκη Γιάννη Βουλευτή Λασιθίου, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Καρούντζο Αθανάσιο και τον
Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Καστρινάκη Νίκο.

sisi___013.jpg

"Όπως σας είναι γνωστό, στις 11-12-2010, λόγω θεομηνίας, το λιμάνι του Σισίου υπέστη σοβαρές ζημιές.
Με απόφαση της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, και του Νομάρχου κ. Αναστασάκη, στις 30-12-2010, προεκτιμήθηκε η ζημιά σε 150.000.00 Ευρώ και ζητήθηκε το αντίστοιχο ποσό για την άμεση αποκατάσταση, προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω κατάρρευση του προσήνεμου μόλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά αλληλογραφίας, την οποία γνωρίζετε, με τελευταία, την με αρ.πρωτ.7540/4/5/2011 επιστολή.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα και επειδή ο εναπομένων χρόνος μέχρι τον επικείμενο χειμώνα είναι ελάχιστος, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα, διότι έχει καταστεί πλέον κατεπείγον και τούτο διότι:

1. Ο προσήνεμος μόλος, είναι πλήρως αποσταθεροποιημένος, με πλήρη κατάρρευση της προστασίας του, προς την πλευρά του πελάγους.
2. Έχει σχεδόν καταρρεύσει το ακρομόλιο.
3. Η εσωτερική προστασία του ( προς το λιμάνι ) του προσήνεμου μόλου, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση.
4. Με την αναμενόμενη κακοκαιρία, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, ακόμη και με ανέμους μικρότερης έντασης απ΄ότι στις 11/12/2010, είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει και η εσωτερική προστασία, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του λιμενικού έργου.
5. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα:
α) την πλήρη απόφραξη του λιμανιού και την καταστροφή συνολικά του έργου.
β) Την καταστροφή των επιχειρήσεων, που η ύπαρξη του προσήνεμου μόλου, τις προστατεύει από τις μεγάλες θαλασσοταραχές.
γ) Την αδυναμία εξυπηρέτησης του ελλιμενισμού των σκαφών, που τώρα ελλιμενίζονται στο εσωτερικό μέρος του λιμένα.
δ) Την αδυναμία εξυπηρέτησης στην νέα σαιζόν που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2012, των τουριστικών σκαφών, με μεγάλη ζημιά για την τοπική οικονομία.
ε) Η απαιτούμενη τότε δαπάνη, μετά την αναμενόμενη κατάρρευση ουσιαστικά του μόλου, για την ανακατασκευή του και τον καθαρισμό του λιμανιού, θα υπερβαίνει το ποσό των 1.500.000.00 Ευρώ και ο απαιτούμενος χρόνος, θα είναι πολύ περισσότερος, πέραν των άλλων ζημιών για την περιοχή.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι στην περιοχή λειτουργούν 25 ξενοδοχεία, από τα οποία τα πέντε είναι 5***** και βέβαια, μεγάλος αριθμός παραθεριστικών και μονίμων κατοικιών.
Είναι προφανές το κατεπείγον του θέματος και παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπισή του.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
Ακύρωση εκδήλωσης της εορτής του Τιμίου Σταυρού στις Πινές 13/09 Εκτύπωση
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πινών ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους του Συλλόγου μας και όλους εκείνους που μας τιμούν στις εκδηλώσεις μας ότι ακυρώνεται η εκδήλωση στις 13 Σεπτεμβρίου, εορτή του Τιμίου Σταυρού, λόγω πένθους του χωριού μας.
Από το Δ.Σ. του Π.Σ. Πινών
Αγγέλακας 3 - Συναυλία στις 10/09 Εκτύπωση
1727-aggelakas3.jpg


10 Σεπτεμβρίου 2011
στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου
ώρα 21.00
άνοιγμα συναυλίας
"Πέρα Μπάντα"

Διοργάνωση Σύλλογος "Πέρασμα"
Με την αρωγή του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου
Προπώληση 10 ευρώ
Είσοδος 12 ευρώ
«Επιστροφή στα θρανία 2011» Εκτύπωση
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι πρώτες ειδήσεις για την κατάσταση που θα βιώσουμε όλοι μας κάνουν λόγο για σοβαρά εκπαιδευτικά ελλείμματα, παραλείψεις, κωλυσιεργίες. Αυτά μαζί με τη δυσχερέστατη οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν αποτελούν το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μας ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ.

epistrofistathrania_2011.jpg


Σε όλες αυτές τις αντιξοότητες η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου προτείνει ένα αντίβαρο συντονίζοντας τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και τη δημιουργικότητα των μαθητών, που θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε στο διήμερο «Επιστροφή στα θρανία». Για τέταρτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση, που ξεκίνησε με στόχο να δώσει μια εναλλακτική νότα στο άνοιγμα των σχολειών, έναν τόνο πολιτισμού και γιορτής, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας. Στο φετινό πρόγραμμα εκπροσωπείται ο κινηματογράφος, τα εικαστικά και το θέατρο ως ολοκλήρωση προγραμμάτων που δουλεύτηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα στο πλαίσιο του σχολείου. Τα τραγούδια και οι μουσικές δείχνουν το μεράκι των μαθητών και τη συνεργασία τους τόσο στο σχολείο όσο στον ελεύθερό τους χρόνο.

Αναλυτικότερα:
• Την Παρασκευή 9/09, στις 20.00, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου, θα ακουστούν ελληνικά και ξένα τραγούδια από τα μουσικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου, τα συγκροτήματα των Λυκείων Anima και Black Flames και το Γιώργο Γεροντή με το λαούτο του. Ενδιάμεσα θα προβληθούν οι χιουμοριστικές και συγκινητικές τρίλεπτες ταινίες του ΕΠΑΛ ενάντια στην ενδοσχολική βία που είχαν πρωτοπαρουσιαστεί στο English Festival τον περασμένο Ιούνιο. Τη βραδιά συμπληρώνουν αποσπάσματα από βίντεο, μουσική και κολλάζ των μαθητών του 2ο ΓΕΛ με αφορμή το βιβλίο του Β. Παπαθεοδώρου Χνότα στο τζάμι, μια δουλειά που παρουσίασαν ολοκληρωμένη τον περασμένο Απρίλιο
• Την Κυριακή 11/09, στις 20.00, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, θα γίνει η προβολή της αισιόδοξης και με περιβαλλοντικές ανησυχίες ταινίας μικρού μήκους Zoe’s party (2ο ΓΕΛ), που και αυτή είχε προβληθεί στο English Festival. Ακόμη, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο Chatroom από το Θεατρικό Εργαστήρι 2011 των Λυκείων, ένα έργο που απέσπασε επαινετικά σχόλια στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ιεράπετρας και στην παρουσίασή του στον Άγιο Νικόλαο πριν από δυο μήνες.
• Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί έκθεση ευφάνταστων κατασκευών, καμωμένων από φυσικά υλικά και μεγάλη φαντασία από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. «Ο υψηλότερος μας μόχθος είναι να αναπτύξουμε ελεύθερες ανθρώπινες υπάρξεις που να είναι ικανές να δώσουν έναν προσανατολισμό, να διδάξουν ένα σκοπό στις ζωές τους». Η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου προσπαθώντας να κάνει πράξη τη φράση του παιδαγωγού Rudolf Steiner εντός και εκτός σχολικών τάξεων, ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που συμπαρίστανται ηθικά και υλικά στο εγχείρημά της και που συμβάλουν κάθε χρονιά στη μεγάλη γιορτή-θεσμό της «Επιστροφής στα Θρανία»: τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Νικολάου και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ευχαριστίες οφείλουμε και στους συμπολίτες εκείνους που με το δικό τους τρόπο βοηθούν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και σε όλους εσάς που τη στηρίζετε με την παρουσία σας.

Τις ευχές μας για «Καλή Σχολική Χρονιά» συνοδεύουμε με το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ, ευελπιστώντας όλοι οι μαθητές να βρουν τον τρόπο «της ευτυχίας να ζωγραφίζουν το πρόσωπο».
« Ο κακός μαθητής »
Λέει όχι με το κεφάλι μα λέει ναι με την καρδιά,
λέει ναι σ’ ό,τι αγαπά, λέει όχι στον καθηγητή.
Είναι όρθιος για να πει μάθημα
κι εμφανίζονται όλα τα προβλήματα.
Kι άξαφνα τον πιάνει ένα τρελό γέλιο
και τα σβήνει όλα: ψηφία, λέξεις, ημερομηνίες, ονόματα, φράσεις, γρίφους
και, παρά του δάσκαλου τις απειλές,
μες τα γιουχαΐσματα των άριστων
με κιμωλίες όλων των χρωμάτων
πάνω στον μαυροπίνακα της δυστυχίας
της ευτυχίας ζωγραφίζει το πρόσωπο.
(από τη Συλλογή «Κουβέντες »)
ΠΟΚΑΝ

Πρόγραμμα - Επιστροφή στα θρανία - Σεπτέμβριος 2011 Εκτύπωση
Πρόγραμμα - Επιστροφή στα θρανία 2011

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου,
ώρα 20.00,
Προαύλιο 1ου Γυμνασίου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου,
ώρα 20.00, Κινηματογράφος ΡΕΞ
ΘΕΑΤΡΟ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

back-to-school-ecommerce.jpg


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Γεροντής
• Συγκροτήματα 2ου Γυμνασίου
Μάριος Βολάς Κιθάρα
Νίκος Δατσέρης Ντραμς
Άννα Κουτουλάκη Φωνή
Αντώνης Μαστοράκης Κιθάρα
Μαρία Παγκάλου Κιθάρα
Κων/νος Σκουλικάρης Αρμόνιο, Φωνή
Χρυσούλα Τζάβλα Φωνή
Νίκος Τζιρής Κιθάρα
Μαριάνθη Φουρνιώτη Φωνή
• BLACK FLAMES
Δημήτρης Μόσχου Ντραμς
Δημήτρης Παπαδόπουλος Κιθάρα, Φωνή
Βαγγέλης Περράκης Κιθάρα
Αθηνά Ρωσσίδου Φωνή
• ΑΝΙΜΑ
Αλέξανδρος Γαλανάκης Κρουστά, Φωνή
Μάνος Δεμέτζος Κιθάρα, Φωνή
Χρήστος Κωνσταντινέσκου Κιθάρα
Μαρία Μετοχιανάκη Μπάσο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Σποτάκια ενάντια στην ενδοσχολική βία (ΕΠΑΛ)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Χνότα στο τζάμι (2ο ΓΕΛ)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΕΕΕΚ, 2ο ΓΕΛ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Zoe’s party (2ο ΓΕΛ)
Μικρού μήκους ταινία με θέμα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες
των μαθητών και τις λύσεις που προτείνουν για να ομορφύνει η πόλη τους.
ΘΕΑΤΡΟ
Chatroom του Enda Walsh (Θεατρικό Εργαστήρι των Λυκείων Αγ. Νικολάου)
Μια ιστορία εφηβικής περιπλάνησης στον κόσμο του διαδικτύου, μια ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Γουίλιαμ : Θοδωρής Γαζής
Τζακ : Μάνος Τσουκάκης
Έμιλυ : Μαρία Μετοχιανάκη
Εύα Αθηνά Ρωσσίδου
Τζιμ : Παντελής Γαρεφαλάκης
Λώρα : Λυδία Μαρή
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΕΕΕΚ, 2ο ΓΕΛ

Σεπτέμβρης 2011
Λίγο πριν ηχήσει το κουδούνι του σχολειού συλλέγουμε λέξεις-φυλαχτά να μας συντροφέψουν στη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς: δημιουργικότητα, διεκδίκηση, δύναμη, ευρηματικότητα, θέληση, κέφι, ομαδικό πνεύμα, πρωτοβουλία, συνεργασία, χιούμορ… Αντιδρούμε απέναντι στους οιωνούς και –όσο περνάει από το χέρι μας– δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε κάθε μαθητής
…πάνω στον μαυροπίνακα της δυστυχίας
της ευτυχίας ζωγραφίζει το πρόσωπο…
Καλή Σχολική Χρονιά!

Ευχαριστίες απευθύνουμε
στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίων, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου
στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Νικολάου
στον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό
Δήμου Αγ. Νικολάου και στους Χορηγούς Επικοινωνίας
ΖΟΕ γραφικές τέχνες, Ρ/Σ 104,4, Λατώ 103,3
Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Συνέντευξη Τύπου για το "Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών 2011" Εκτύπωση
image-kriti.jpg

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, στο γραφείο του, με θέμα το "Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών 2011".

«Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι η Ελλάδα και η Κρήτη -το κέντρο της Μεσογείου- έχει διασπείρει τις πολιτιστικές επιρροές της παγκοσμίως» εξηγεί ο διοργανωτής του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, Βιτάλι Μινόροφ.

Στην Κρήτη, "την καρδιά της Μεσογείου" από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 1000 καλλιτέχνες, από 14 χώρες θα παρουσιάσουν περίπου 50 εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ιεράπετρα και Τυμπάκι, στο πλαίσιο του πρώτου "Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών".

Άγιος Νικόλαος, 7/09/2011, Γραφείο Τύπου
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. Εκτύπωση

logo_aghios.jpg


Στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση τεχνικής περιγραφής, διάθεση πίστωσης και απ΄ ευθείας ανάθεση της παροχής υπηρεσίας για την υγειονομική απεντόμωση, μυοκτονία στα αντλιοστάσια και φρεάτια αποχέτευσης Δ.Δ. Αγίου Νικολάου.
2. Έγκριση τεχνικής περιγραφής, διάθεση πίστωσης και απ΄ ευθείας ανάθεση της προμήθειας δύο ηλεκτρικών πινάκων για τα αντλιοστάσια λυμάτων Ελούντας.
3. Έγκριση υπερωριών εργατοτεχνικού προσωπικού μηνός Ιουλίου 2011.
4. Παραλαβή της μελέτης: «Διαχειριστικό Σχέδιο υδατικών πόρων Δήμου Αγίου Νικολάου», που εκπόνησε ο Ο.ΑΝ.Α.Κ για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
5. Συζήτηση σχετικά με την αποστολή από το Δήμο Αγίου Νικολάου χρηματικού καταλόγου τελών ύδρευσης Τ.Κ. Σκινιά-Λούμα Α΄ τετραμήνου 2011.
6. Συζήτηση-απάντηση επί εγγράφου του ΕΠΠΕΡΑΑ σχετικά με την ιδία συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. για τη χρηματοδότηση του έργου: «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Νεάπολης-Βουλισμένης-Λατσίδας».
7. Ανάθεση της επικαιροποίησης της μελέτης για το έργο: «Τριτοβάθμια επεξεργασία και δίκτυα άρδευσης για την αξιοποίηση της εκροής του ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου».
8. Έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης για το έργο: «Κατασκευή συνδέσεων αποχέτευσης έτους 2011».
9. Τροποποίηση της 37/2011 απόφασης του Δ.Σ. (Ορισμός επιτροπών διαγωνισμών για προμήθειες, μισθώσεις και έργα).
10. Τροποποίηση της 35/2011 απόφασης του Δ.Σ. (Ορισμός επιτροπής για την εξαγορά εκτάσεων για την κατασκευή μόνιμων τεχνικών έργων).
11. Έγκριση εξαγοράς έκτασης για την κατασκευή του έργου: «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Νεάπολης-Βουλισμένης-Λατσίδας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑΝ
Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Άγιος Νικόλαος 05-9-2011
Αρ. Πρωτ.:41

Τηλ. : 28410-89915

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ :
Τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπήs Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ :
- κ. Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δατσέρη Ιωάννη
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Χριστουλάκη Κων/νο
- Δ/ντές σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

Παρακαλώ όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στον χώρο του Β΄ Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, Περιοχή Ξηρόκαμπος, την 8η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 μ.μ. για συζήτηση επί των παρακάτω θεμάτων :

Θέματα Συνεδρίασης:

1.Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Ενημέρωση για τη λειτουργία Σχολικής Επιτροπής και Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων και αντιμετώπιση άμεσων αναγκών.
3. Παράταση σύμβασης των κυλικείων βάσει της αποφ. 57646/Δ4/19-05-2010 που αφορά τα παρακάτω σχολεία : 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Νεάπολης, Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης.
4. Εξέταση της αίτησης της κας Κατσάρεβιτς Γκορντάνα για τοποθέτηση 2 αυτόματων μηχανημάτων στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.
5. Αξιολόγηση προσφορών από τράπεζες και επιλογή της πιο συμφέρουσας για άνοιγμα λογαριασμών στα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων.
6. Εξουσιοδότηση εκπροσώπου για την υπογραφή σύμβασης και εξουσιοδότηση Διευθυντών για ανάληψη χρημάτων.
Απόφαση για την εξόφληση των παλιών λογαριασμών έως σήμερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Άγιος Νικόλαος στη Wikipedia Εκτύπωση
Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Άγιος Νικόλαος 05-9-2011
Αρ. Πρωτ.:70
Τηλ. : 2841089915

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ :
Τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπήs Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ :
- κ. Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δατσέρη Ιωάννη
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Μαρή Μιχαήλ

Παρακαλώ όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου - Πολύκεντρο REX, 3ος όροφος, οδός Μ. Σφακιανάκη - την 8η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30 μ.μ. για συζήτηση επί του παρακάτω θέματος:

Θέμα Συνεδρίασης:
1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για θέματα λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Δήμου Αγίου Νικολάου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εικόνες από το Gala του κρατικού Μπαλέτου της Μόσχας στο ΡΕΞ Εκτύπωση
gala__3.jpg
Ευχαριστήρια Επιστολή της κ. Σοφίας Μετζάκη Λάσλο Εκτύπωση

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κ. Κουνενάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Αφορδακό, την Γεωπόνο του Δήμου και το τεχνικό προσωπικό που με μεγάλη επιμέλεια καθάρισαν το παρκάκι εντός των παλαιών Εργατικών Κατοικιών έναντι του Νοσοκομείου.

Ελπίζουμε να γίνει και ένα καλό κλάδεμα το Φθινόπωρο και ένας ακόμα καθαρισμός στο κυκλοφοριακό πάρκο στην οδό Εργατικής Εστίας.

Το πάρκο είναι καλό, αλλά χρειάζεται μια καλή συντήρηση για να μην κινδυνεύουν τα μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά και σας εύχομαι Καλό Χειμώνα!!!


Με εκτίμηση,

Σοφία Μετζάκη Λάσζλο
Αλαμπάμα, Η.Π.Α.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/09/2011 Εκτύπωση

Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 7 του μηνός Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολύκεντρο REX 3ος όροφος οδός Μ. Σφακιανάκη.

H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μαρία Μπετούρα

Θέματα Συνεδρίασης:

Έκθεση Κρητικά Προϊόντα & Διατροφή 2011 Εκτύπωση
«Έκθεση Κρητικά Προϊόντα & Διατροφή 2011»

27 Σεπτεμβρίου 2011

tourism3.jpg


Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος εκτιμώντας τη μεγάλη σημασία
που παίζει ο τουρισμός για τον τόπο μας, δίνει μεγάλο βάρος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται στην έδρα του Δήμου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Τα δύο προηγούμενα χρονιά αναδείξαμε και προβάλαμε με επιτυχία, ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο, την «Κρητική Διατροφή».

Έτσι στον Άγιο Νικόλαο, στα πλαίσια της εβδομάδας τουρισμού και για τρίτη συνεχή χρονιά θα οργανώσουμε την «Έκθεση Κρητικά Προϊόντα και Διατροφή 2010», την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 το απόγευμα, στη Λίμνη.

Οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν θα μπορούν να προβάλουν και να διαθέσουν, εφ’ όσον το επιθυμούν, τα προϊόντα τους.

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν.


Παρακαλούμε λοιπόν εφ’ όσον επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην έκθεση, η οποία σημειωτέον θα απευθύνεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους καταναλωτές, να μας ενημερώσετε μέχρι και την Παρασκευή 16/09/2011 στα τηλ. 28413 40104, 28413 40111, στο fax. 28410 25493 ή στα e-mail: tourofan@gmail.com και dimos.agn@gmail.com

Με εκτίμηση, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης


Αίτηση συμμετοχής

Προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς Εκτύπωση

Συνέντευξη τύπου έδωσαν την Τετάρτη 31/08/2011, ενόψει της έναρξης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από 1ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Δατσέρης, η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης κ. Μαρία Καφετζάκη, η κ. Πόπη Παγκάλου – Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προσωπικού και η Υπεύθυνη διοίκησης και Λογιστηρίου κ. Μαρία Χατζάκη.

okydan_007.jpg

«Σε ότι αφορά την απορρόφηση των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά με την έννοια ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, τα κοινωνικά προβλήματα έχουν ενταθεί και πολύ περισσότερες οικογένειες χρειάζονται τη στοργή και τη φροντίδα της κοινωνίας. Ωστόσο αν και η πίεση ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με άλλες χρονιές, ο ΟΚΥΔΑΝ κατάφερε να φιλοξενήσει 295 παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, στον Άγιο Νικόλαο, στην Νεάπολη και στην Κριτσά. Επειδή όμως δεν ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια μέσω του ΕΣΠΑ να προσληφθούν τρία ακόμα άτομα, να λειτουργήσει ο χώρος στο Καπετανάκειο και να δημιουργηθούν δύο ακόμα τμήματα ώστε να ικανοποιήσουμε εκατό τοις εκατό τα αιτήματα των οικογενειών. Βεβαίως καλό θα ήταν η κοινωνία να παρέχει υπηρεσίες σε όλους και νομίζω ότι είμαστε από τους πρώτους οργανισμούς στην Ελλάδα που ικανοποιούμε σχεδόν το σύνολο των παιδιών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Τα κριτήρια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών άλλαξαν φέτος και γιαυτό υπήρξαν πολλές δυσκολίες ως προς την αξιολόγηση των αιτήσεων. Επίσης, φέτος εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και η κατηγορία των ανέργων.
Η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκινάει αύριο 1η Σεπτεμβρίου με πλήρες πρόγραμμα και πλήρες ωράριο από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους
στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς να δείξουν φέτος ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά πέρα από τα αυτονόητα καθήκοντά τους σαν υπάλληλοι γιατί η κοινωνία μας περνά πράγματι πολύ δύσκολα και πρέπει πάνω από όλα να κυριαρχεί η ανθρωπιστική αξία και η αγάπη στα παιδιά. Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη συμβολής, βοήθειας και συνεργασίας των γονέων με το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Δατσέρης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμή που του έκανε να αναλάβει ως πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ ενός από τους πιο δύσκολους οργανισμούς του Δήμου, ο οποίος αφορά την κοινωνική πρόνοια.
«Είναι ένας δύσκολος τομέας και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Από την αρχή πίστευα ότι με την καλή συνεργασία θα φτάναμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να μη δυσαρεστήσουμε κανένα , όπως τουλάχιστον συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Προχωρώντας όμως διαπίστωσα ότι φέτος δημιουργείται ένα πρόβλημα διότι οι αιτήσεις που είχαμε υπερέβησαν τις δυνατότητές μας και είμαστε αναγκασμένοι να δυσαρεστήσουμε κάποιους που δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε . Παρόλα αυτά όμως με την καλή συνεργασία όλων πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε και αυτό αφού υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στο Δήμο και μπορεί να αξιοποιηθεί. Επίσης με τη βοήθεια της κυρίας Χατζάκη που θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες , θα πάρουμε και τρία άτομα προσωπικό ώστε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις πού έχουν μείνει ανικανοποίητες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ κ. Δατσέρης.

Η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων κ. Μαρία Καφετζάκη ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον πρόεδρο για τη συνεργασία και ζήτησε συγνώμη στους γονείς και ιδιαιτέρα στις μητέρες των παιδιών που δεν απορροφήθηκαν στους παιδικούς σταθμούς.
«Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε με κριτήρια αντικειμενικά και μάλιστα με συνδυασμό κριτηρίων. Δόθηκε προτεραιότητα στις μονογονεϊκές οικογένειες , στις οικογένειες με 4 και 3 παιδιά, όπως επίσης λάβαμε υπόψη μας την εργαζόμενη μητέρα και την οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας . Τα παιδιά που απορροφήθηκαν είναι 295 και έμειναν 33 παιδιά έξω συν έξι παιδιά που δεν ήταν συμπληρωμένες οι αιτήσεις και παιδιά που ήταν κάτω του ενός έτους, γιατί δεν υπάρχουν οι ευκολίες για να εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς και 17 παιδιά που είναι του 2007 και εξετάζουμε την περίπτωση τους ώστε να μην μείνουν έξω μια και βάσει κριτηρίων δεν καλύπτονται. Όλα τα παιδιά των επανεγγραφών απορροφήθηκαν από τους σταθμούς και μείνανε έξω παιδιά των νέων εγγραφών τα οποία όμως θα απορροφηθούν από τον καινούργιο σταθμό! Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω την επιτροπή την κ. Σουλαδάκη, την κ. Χατζάκη και την κ. Παγκάλου» επεσήμανε η κ. Καφεζάκη.

Η υπεύθυνη του παιδαγωγικού προσωπικού του ΟΚΥΔΑΝ κ. Πόπη Παγκάλου ανέφερε ότι το παιδαγωγικό προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και περιβάλλει τα παιδιά με πολύ αγάπη και ενδιαφέρον σαν να είναι δικά τους παιδιά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι υψηλών προδιαγραφών και σημείωσε ακόμα πόσο σημαντικό είναι να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην εύθραυστη ψυχολογία των νηπίων ώστε να μην τους δημιουργούνται ψυχικά τραύματα.

Άγιος Νικόλαος, 31/08/2011, Γραφείο Τύπου

ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

mira2011.jpg
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2011
 
Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου για την λειτουργία των παιδικών σταθμών
Οικονομικός & Διαχειριστικός Έλεγχος στον πρώην Δήμο Νεάπολης
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη
Συγχαρητήρια επιστολή για τους εισαχθέντες
Φροντίδα για τα μικρά και τα μεγάλα…
Αναδρομική Έκθεση Γλυπτικής Νίκου & Παντελή Σωτηριάδη
ΛΙΜΝΕΣ 2011 "ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ"
Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο «Μπούφος», στο Σίσι
Η ταινία "Βαλκανιζατέρ" στη Μίλατο
Ακύρωση Θεατρικής Παράστασης, “Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω”
"Κατσαρίδα" Η επιτυχημένη Θεατρική παράσταση στον Άγ. Νικόλαο αύριο 26/08
Γιορτή Μελιού στην Πρίνα - Σάββατο 27/08
Η Δρήρος στο Φως - Η Ελληνοαρχαιολογική Έρευνα το 2011
Επίσκεψη Δημάρχου στα τοπικά Διαμερίσματα Φουρνή και Καστέλλι
Συναυλία Παναγιώτη Πετράκη & Duo Piano "EPAFES"(VIDEOS)
Gala Αστέρων του Κρατικού Μπαλέτου Μόσχας το Σάββατο 27/08, στο ΡΕΞ
23 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Αγίου Νικολάου
Σήμερα - Συναυλία Μαχαιρίτσα,Ζουγανέλη,Σταρόβα,Αρβανιτίδη & Μάργαρη
Πρόσκληση της Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. στις 24/08
Συμβολική Ανάρτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Αγίου Νικολάου
«Ωραίες μουσικές… χωρίς περιορισμούς»
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ στο Δήμο
Επίσκεψη του Νίκου Κούνδουρου στο Δήμαρχο για την "Αρπαγή της Ευρώπης"
Κρούστας 2011 - "Γιορτή του φτάζυμου" 20/08, στις 21.00
Έκθεση Ζωγραφικής της Ειρήνης Πεδιώτου "Τοπία και Πρόσωπα"
Ανακύκλωση γυαλιού στο Δήμο Αγίου Νικολάου
Μήνυμα αισιοδοξίας αποτελούν τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ
Εγκαίνια Λαογραφικής Έκθεσης "Βραχασιώτικο Σπίτι"
Πρόσκληση εγκαινίων της Λαογραφικής Έκθεσης "Βραχασιώτικο Σπίτι"
Γιορτή Ρακής 2011 στο «Όμορφο Χωριό των Λιμνών»
Σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΑΝ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ
Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Αγιο Νικόλαο
Ξενάγηση του Δημάρχου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δρήρου
Γιορτή Ρακής στις Λίμνες την Παρασκευή 19/08
Κρητική Βραδιά στη Φουρνή στις 15/08
Έκθεση Ζωγραφικής "Κρήτη όπως... έρωτας"
Κρητική Βραδιά με τον Γιώργο Ζερβάκη στη Μίλατο στις 15/08
Reggae Festival 14 & 15/08 Καλό Χωριό - Χρυσή Παραλία Βούλισμα
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 15Αύγουστου στη Νεάπολη (14&15/08)
Πανήγυρις Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως
"Μεραμπέλλο, το Άγιον Όρος της Κρήτης & Ο Γιατρός της Σπιναλόγκας"
Οι εκδηλώσεις του ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 σήμερα Σάββατο 13/08
Ακύρωση εκδήλωσης Σάββατο 13 Αυγούστου στα Μ. Λακώνια
Επίσκεψη του νέου Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Αγ. Νικολάου στο Δήμαρχο
Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στους Αθλητικούς Αγώνες Νεάπολης
Δεκαπενταύγουστος στη Νεάπολη
Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη
Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Α.Ν.
Ανακοίνωση για προμήθεια υλικών
Οι εκδηλώσεις για τον "Πλανήτη Κρήτη" στον Άγιο Νικόλαο
Πλανήτης Κρήτη - "Ο χορός της συναδέλφωσης των λαών"
Διαμόρφωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην περιοχή «Κοπράνες»
Ευχαριστήρια Επιστολή από το ΡΙΚ
Θέατρο Σκιών απόψε στις 8.30 στον Κιν/φο ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Οι εκδηλώσεις του ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 σήμερα Παρασκευή 12/08
Συναυλία της Φιλαρμονικής Νεάπολης στη Μίλατο
Διαβάζοντας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στην Ιερά Μονή της "Κουφής Πέτρας"
ΕΘΟΑΝ 2011 - "Η αυλή των Θαυμάτων"
"Η αυλή των Θαυμάτων" του Ι. Καμπανέλλη από την ΕΘΟΑΝ
Ομιλία Βασίλειου Μαρκεζίνη στο Επιμελητήριο
«Χορός της συναδέλφωσης των λαών» του «Πλανήτη Κρήτη»
Επιστολή Δημάρχου στους παραγωγούς για την Ημέρα Τουρισμού
Συνάντηση εκπροσώπων του "Κέντρου Ημέρας Νεάπολης" στο Δήμαρχο
Σύσκεψη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011
Συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
Mιραμπέλλο 2011 - Εκδηλώσεις 29,30,31/07/2011
Θερμή Υποδοχή του ΡΙΚ στον Άγιο Νικόλαο
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 29/07/2011
Η ανάπλαση της περιοχής "Μύλος"
Μιραμπέλλο 2011 - Εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου
Διακρίθηκε ο Δήμος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EDEN V
Παρουσίαση πρότασης «Α΄ φάση της μελέτης Ανάπλασης της Περιοχής Μύλος»
Οικονομική Προσφορά Υλικών - Ανακοίνωση
Ο Τουριστικός Χάρτης του νέου Δήμου
Δημοτικό Σχολείο Βραχασίου,η αλήθεια...
"Μουσική Ρεμπέτικη Βραδιά" “ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011” -
Παρουσίαση του Νέου Τουριστικού Χάρτη του Δήμου
Ανακοίνωση για τα ογκώδη αντικείμενα
Σήμερα Παραδοσιακό Κρητικό γλέντι στο Σκινιά
Οι φιλοξενίες και οι βραβεύσεις των Δημοσιογράφων δεν στοιχίζουν ούτε 1 ευρώ
ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ*
O "Caveman" στον Αγ. Νικόλαο Τρίτη 19/07/2011
Λίστα Επιλεχθέντων παιδιών στο τμήμα ΚΔΑΠ Αγ. Νικολάου
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Δομετίου στο Δήμαρχο
Σύσκεψη εν όψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης στο Δήμο Αγ. Νικολάου
Σύσκεψη εν όψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης στο Δήμο
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Δομετίου στο Δήμαρχο
Θα λειτουργήσουν τμήματα του Παιδικού Σταθμού τον Αύγουστο 2011
"Ο Γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά" σήμερα στη Νεάπολη
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 15/07/2011
Ευχαριστήριο της Προέδρου των Special Olympics στο Δήμαρχο
Πρόσκληση Δ.Κ. Ελούντας & Τ.Κ. Βρουχά
Έκθεση Ζωγραφικής "Ευρήματα" στην Πινακοθήκη 23/7-10/08/2011
Διεθνής προβολή του Δήμου Αγίου Νικολάου σε 3D
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΚΥΔΑΝ
Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 12/07/2011
Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/07/2011
Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011
Εκδηλώσεις στον Κρούστα και στη Νεάπολη στις 9/07/2011
 


electronic_services.gif.
Διαύγεια
logo.jpg
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
2011-2014 ΔΗΜΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥpdf Enotita 1 NOE2011
3.26 Mb

pdf Enotita 2 IAN2012
1.50 Mb
ΔΙΚΤΥΟ ΙΚΑΡΟΣ
ΣΧΟΟΑΠ
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΒΙΟΠΑ

Κήρυξη απαλλοτρίωσης
συνδετήριας οδού
ΒΙΟ.ΠΑ Αγίου Νικολάου
με την επαρχιακή
οδό Αγίου
Νικολάου – Λακώνιαpdf apalotr BIOPA
xls PINAKAS 03-2012
jpg diag apallotriosis 1
jpg diag apallotriosis 2
jpg diagr apallotriosis 3

«Γραφείο Δημότη»

politis1.jpg
Δεν ανάβει το φωτιστικό
του δρόμου;
Υπάρχουν σκουπίδια;
Kάποιο άλλο πρόβλημα;
Επικοινωνούμε με το
"Γραφείο του Δημότη"
στο τηλέφωνο:
28413 40110


Αιτήματα Πολιτών/
Καταγγελίες:

στις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες
του Δήμου

O Δήμαρχος και
οι Αντιδήμαρχοι
θα δέχονται το κοινό
κάθε Τρίτη και Πέμπτη
από 11.00 -13.00
κατόπιν ραντεβού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2841340100 -40101

Social |Media
©Copyright 2008 Δήμος Αγίου Νικολάου