Ξεκινά στον Άγιο Νικόλαο το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού

17/02/2021 18:55  -  1 προβολές σελίδας


αφίσα

 

Την διαβεβαίωση, ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα συνδράμει ουσιαστικά, προκειμένου  να υλοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ενήλικου πληθυσμού  της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει φέρει η πανδημία του covid -19, έδωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Θωμάς Χαριτάκης, στην συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Λασιθίου - ψυχίατρο κ. Καναβάκη Εμμανουήλ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης τηλεφωνικά και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών (Skype, whats up, messeger, viber, zoom)επικοινωνίας, σχετικά με την αντιμετώπιση των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας και τη διαχείριση του άγχους και του αυξημένου συναισθηματικού φορτίου που αυτή προκαλεί. 

Στους ωφελούμενους του προγράμματος περιλαμβάνονται:  οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (υγειονομικό προσωπικό, ΒΣΣ, ΕΚΑΒ, οδηγοί ΜΜΜ ), οι ασθενείς με covid-19 καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον , ασθενείς με χρόνια νοσήματα και χρόνιες παθήσεις (όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α) και οι οικογένειες αυτών, άνεργοι και επιχειρηματίες και ο γενικότερος πληθυσμός .

Μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί η στήριξη και συνεργασία, των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις εξειδικευμένους Ψυχολόγους και ένα κοινωνικό λειτουργό, ενώ απευθύνεται σ΄ όλους τους κατοίκους της Κρήτης.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Αγάπη Σκυβάλου προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου και η Νοσηλεύτρια κ. Παγκάλου.